Tack Anna @AnnaHolm för nomineringen i
Den här "liebster-award"-grejen! Jag tänkte att det kunde vara kul att försöka svara på dina frågor men fortsätter inte sprida genom att komma på 11 nya frågor och nominera 11 andra bloggare som det ju var tänkt...jag vet inte ens om 11 bloggare att sprida till... haha

Here we go,

1. Vilken är din favoritfärg, och varför?

Grön. Jag vet inte varför men grönt har alltid tilltalat mig. Ända sen jag var fyra och önskade mig en grön hund. Tack farmor och mormor som båda ansträngde er för att försöka uppfylla min önskan. "Grönan" (litet mörkgrönt hund-gosedjur) finns i alla fall fortfarande kvar. Men det måste vara en speciell grön. Mörk och fyllig lixom! Helst i sammet eller något fint material dessutom. Den väcker en speciell känsla då, lyxig. haha... Ja alltså jag är faktiskt helt seriös.

2. Vilket är ditt drömresmål?

Oj. Jag skulle kunna komma på så, så otroligt många. Men om jag satte mig på ett plan just nu skulle jag allra helst vilja att det flög mot mitt snöflingehjärta Östersund. Konstigt det där, men saknar hemma så just nu ♡

3. Vad vill du jobba med när du blir stor?

Skulle vara konstigt om jag skrev något annat än arkitekt här! Haha! Det är mitt drömyrke tiden får väl avgöra vad inom det jag vill syssla med eller specialisera mig inom. Det vet jag inte än, väntar med spänning...

4. Vilken är din favoritlåt just nu?

Air is free av Johnossi. Gjorde mig glad i duggregnet påväg till spårvagnen i morse.

5. Vad har du för klädstil enligt dig?

Jeans, helst högmidjade mörkblå eller svarta. Svart tröja till det. Fast annars har jag gärna mjuka klänningar med tunna strumpbyxor, så mysigt. Blått och grönt är nog mina bästa färger efter svart. Har för övrigt en oförklarligt stark dragning till kläder i sammet och glitter...

6. Vem är du på helgerna?

Just nu en smått förvirrad själ, försöker hitta på så mycket som möjligt för att inte behöva hänga "hemma" allt för mycket. Går ibland, i ny stad är det lätt att det känns lite ensamt och vilset under dagar utan schema eller plan. 

7. Vilken plats är den finaste du har besökt?

Cape reinga, toppen av Nya Zeeland.
Alternativt Bay of Islands den där stjärnklara natten när vi såg ljusen i havet (fosforescerande
alger) möta den svarta stjärnhimlen med Vintergatan från en helt främmande vinkel än den vi är van vid från vår sida av jorden. Det är i alla fall helt klart den "Magiskaste" upplevelsen hittills. 

8. Beskriv dig själv med 3 bra och 3 dåliga egenskaper.

Bra: Jag är kreativ, väldigt inlevelsefull, och modig.
Dåliga: Har antagligen någon form av Duktig-flicka-komplex, är ibland överambitiös. Oroar mig lätt (är dock ganska bra på att lugna mig själv för det mesta). Övertänker saker allt för ofta.

9. Varför började du blogga?

Främst för att dela min vardag med alla er där hemma. Och övriga intresserade såklart, ni är alla så välkomna att läsa! Sen tycker jag ju om att skriva.

10. Skulle du vilja hoppa bungeejump?

Men vilken bra fråga Anna, då kan jag ju passa på att skryta lite för jag har ju faktiskt redan gjort det. Två gånger dessutom! Haha! Men kanske skulle jag hoppa igen. Tredje gången gillt. Tänkte nästan att den-äventyrliga-Elin-fasen var förbi, men vi får väl se, om någon bjuder med mig till Kina tex (där finns värdens högsta) hint, hint. ;)

11. Hur vill du bo i framtiden

I ett hus jag har ritat själv!! Fatta hur coolt det skulle vara. Nära naturen. Så man kan promenera eller springa i skogen. Och plocka blåbär.

Så där, det var mina svar i alla fall, jag försökte svara så ärligt som möjligt men vissa frågor blev fasiken djupa! Men jag är ju djup som en brunn så där hamnar vi ju ändå tillslut! Hehe...

Puss och kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag presenterade jag äntligen mitt kära vindskydd. Synvinkel fick det heta, namnet speglar mina två huvudidéer; att behålla utsikten (syn) och ta tillvara på platsen genom att ställa skyddet i rätt vinkel, jag jobbade mycket med vinklar. Jag skulle kunna förklara och berätta hur mycket som helst om mitt skydd, min utvalda plats och alla idéer, känslor, väggar och vinklar. Just det var också kul under kritiken, att få svara på frågor om sin lilla bebis, det är ju trots allt vi som är experter på våra egna projekt. Vi kan varenda vinkel och vrå. Och att få förklara något man tänkt igenom noga är roligt.

Jag är mycket nöjd med kritiken jag fick även om jag inte är så nöjd med min muntliga presentation. Blev lite för nervös och plötsligt extremt torr i munnen (!) jag vet sedan innan att jag kan få lite black out sådär när det är en monolog och inte en diskussion i grupp och något sådant fick jag såklart även idag. Det jag hade tänkt säga sa jag, men det kändes inte alls sådär naturligt och beskrivande som jag tänkt i mitt huvud tidigare. Mer stakande och hackigt på rösten. Men men, den går nog bättre nästa gång! Och kritiken jag fick var väldigt fin. Det är så kul när man jobbat så länge med något.

Jag tänkte beskriva hela processen (och hålla mig så kort jag kan! Annars riskerar vi en uppsats...) Så, här kommer det! Projekt ett: Vindskydd på Bohus-Malmön.

Vi startade projektet med studieresa till Bohuslän-malmön och det gamla stenbrottet. (Det hör gör alla Chalmers-arkitekt-ettor för övrigt). Vi bodde på pensionat i två nätter och gjorde övningar och uppmätningar under dagarna. Jag hittade min favoritplats och mätte ut en yta på 15x15 meter. (Det skulle alla göra).

Vi hann också med lite land art (se bilden på min stenbro, stenarna i rader och moss-mönstret) Samt en vacker ljus-kväll med marschaller. Det var lite magiskt.

Tillbaka på skolan började landskapsmodellbygget! Modell i frigolit på platta 60x60 cm. (Skala 1:25) Stor!

Modellerna kunde man sedan spackla och måla. Jag valde att ha min utan färg eller utsmyckning. Enkelt och rent är min melodi. Här ovan ser ni min modell bredvid samma del av det verkliga stenbrottet.

Sedan var det dags att spåna på skyddet. En lång process av skrisser, koncept, idéer, skissmodeller, handledningar mm tog fart. Här är en liten del av processen som jag hade med i min presentation:

Sen var det bara att börja bygga modellen av skyddet, i trä. Också skala 1:25 så att den skulle kunna placeras i landskapsmodellen. Efter några minisnickerikurser och genomgångar gick vi smått livrädda på egen hand, ner i snickeriet till de, som vi lärt oss, livsfarliga mördarmaskinerna (a.k.a bandsåg, cirkelsåg, hyvelmaskin m.f - ni kan ju tänka er själva vilka olika blodiga slut de målande historierna av maskinerna vi fick höra hade... ryser fortfarande lite lätt.) Men det gick bra och alla fingrar och i princip alla hårstrån sitter än så länge kvar (peppar peppar).

Sen var det alla jäkla skisser kvar. De tog en evig tid att färdigställa. Med exakt vinkelräta T-linjaler hit och dit, 0,05 mm spets på tusch pennan, lager på lager av skisspapper och täta, täta sträck, kämpade jag även under helgen för att hinna klart. Hellre det än tenta plugg dock, om ni frågar mig! :)

Så när allt var klart skulle det monteras på rätt sätt. Sen var det dags för upphängning i betonghallen, presentation och kritik!

Så här ser det förresten ut i den gigantiska multisalen vi har våra "ritsalar" i. Här är det lite rörigt just nu men förvånansvärt harmoniskt ändå för att rymma alla tre årskurser. Bild två är tagen från mitt skrivbord.

Men nu är det dags för lite utställning, häng med:

Min synvinkel med sina vinklade vindpaneler.

Några andra vindskydd jag fastnade lite extra för!

Snyggaste antecknings-textningen av Erika som antecknade lite av vad som sas på min kritik åt mig. Fina ord tycker jag. Värmer vinsdkyddshjärtat.

Jag tycker verkligen att min utbildning är rolig, det går upp och ner, och vissa moment är tuffare än andra. Men i det stora hela har jag nog hamnat helt rätt. Snart löser sig nog livet utanför skolan lite bättre även det, i och med min flytt. Just nu ser jag nog mest fram emot att få träffa familjen igen. Snart så! På måndag börjar nästa projekt. Kommer inte skriva samma genomgång åt alla projekt, men nu vet ni i alla fall hur det går till för mig. Inga tentor så långt ögat kan nå. Men det betyder inte mindre jobb eller press för det...

Hoppas ni mår bra!

Vi hörs snart,
KRAMAR

Likes

Comments

Några bilder från min söndagspromenad i duggregnet i Slottskogen. Skulle kunna promenera i evigheter. Särskilt i regn. Längtar mer än någonsin tills jag flyttar till min egna lägenhet, till att träffa familjen och till att komma hem. Att komma hem till Östersund får vänta till jul, men de andra två önskningarna slår in redan om knappt två veckor! ♡

Likes

Comments

Singelklubben i sängen, den här bilden togs som ni kanske anar under skivans senare halva och är faktiskt den enda jag har sen kvällen♡ Kräftskivan ordnades av några i klassen och hölls i en klasskompis stuga en bit utanför Allingsås vid vattnet. Fint var det! Var tänkt att alla skulle övernatta men det var ont om sängar så några passade på att åka med en som skulle köra in till Allingsås, efter en trång bilfärd tog vi tåget hem i natten. Jag var rädd att somna den 40 minuter långa resan men det gjorde jag inte, vaknade upp totalt sliten dagen efter istället. Ha. Förkylningen från veckan som gått gjorde sig påmind starkare igen, det blev en lugn helg resterande dagar, utan större händelser. Och det var allt för denna gången!

KRAM

Likes

Comments

Vi åkte på studieresa i Arkitekturhistorian. Kyrkor, slott och ruiner... bussarna avgick kl åtta igår morse (onsdagsmorgonen) och vi var hemma kl sju på kvällen -en lång dag! Schemat var följande; Varnhem, klosterkyrka och klosterruin. Skara, domkyrkan. Husaby, kyrka och slottsruin. Läckö, slott och naturrum. Hemfärd. Dagen var intressant, vi fick dessutom en guidad tur på slottet! Och fint vare på alla ställen.
Här är lite bilder från dagen, alla är blandade huller om buller och flest bilder är det från slottet, för det tyckte jag nog im mest. Ser ni de målade väggarna i trappuppgången? Så fint! Som tapetmönster big size.

Pastelliga träpaneler fanns det i fina Skara

Läckö slotts innergård, och Husaby kyrka​

Trappuppgång, Läckö Slott.

Fint gamalt trägolv. (Läckö slott)

Klosterkyrkan i vänstra hörnet,två bilder på Läckö Slott och takmålning också från slottet.

Läckö Castle again

Klosterkyrkan och ytterligare en vinkel av Läckö slott

Ovan: Freden och rättvisan kysser varandra. (Takmålning, Läckö Slott)

Alma och Erika solar sig i Skara.

Likes

Comments

Kanelbullens dag. Aka tisdag.

Körde helt fast efter en lång dag spenderad endast i multisalen (det gigantiska rummet vi har våra "ritsalar" i).

Endast för lunch i vårt lunchrum lämnades salen och senare för kanelbulle som fixades av arkitektstyret i betonghallen (ännu större rum bredvid vår sal).

Vindskyddsmodeller i papper som både på idéstadiet i mitt huvud, men även fysiskt rasade samman (läs: medvetet revs sönder...) blev för mycket tillslut. Landskapsmodellen som jag stirrat mig blind på timme ut och timme in behövdes bytas mot en annan vy. Snabbt.

Vad är väl bättre än en kylig promenad med tre klassisar till Haga, med målet café Husaren och den berömda Haga-Bullen? ♡ - för på kanelbullens dag är det väl helt rimligt att äta minst två bullar?

Den gigantiska kanelbullen såldes dagen till ära även utanför caféet på ett stort bord. Den var okej men inte jättegod. Lite torr. Lite seg. Men alltså helt ärligt, det är okej. Jag förstår precis.

Det är inte lätt att hålla sig sådär härligt saftig och mjuk, fortfarande lite varm i mitten, efter en hel dag spenderad ute på ett bord i kylan. Jag skulle säga omöjligt. Jag förlåter Haga-Bullens kvalitet för jag kan verkligen relatera. Jag känner mig precis sådär seg, smått frusen och trött.

Imorgon bär det av mot Skara på studieresa med arkitekturhistorian. Nya perspektiv och nya miljöer välkomnas varmt, det bästa för att boosta kreativiteten! Jag kopplar tillbaka till bullen (kände att vi hade något där) och hoppas på att vakna upp sådär härligt nybakad imornbitti. Kanske kan jag till och med lyckas behålla känslan och komma hem och fortfarande vara lite varm i mitten?

Kramar
Kanelbullen. Aka Elin

Likes

Comments

Hej bloggen, så länge sen! Lång historia kort: bodde hemma en stund, reste en stund, bodde i vackraste Visby den varmaste sommaren en stund, kom in på min drömutbildning, flyttade till en stad jag aldrig satt min fot i tidigare. Hann knappt blinka och är allmänt vilse och på rätt plats på en och samma gång. Firar in kalla höstvindar och rosa oktobermånaden med denna gosiga tröjan (- är jag med i klubben nu?). Förkylda jag måste nog gå och lägga mig snart (snörvlar).

Puss och kram hälsar jag från ett krispigt* Göteborg.

*älskar att använda det ordet, det får det kalla, obekväma att låta så friskt och härligt.

Min nyinköpta tjöcktröja, uni-style - håll mig varm genom alla kommande kalla dagar. ♡

Likes

Comments

Dagen före dagen är här och det är äntligen snö!!! Ber till gud att den ligger kvar till imorgon❄️❄️❄️
GOD JUL

Likes

Comments

Några bilder från våran helg:

Vi gick såklart till Pärlans konfektyr. En underbar vintage inspirerad liten butik där de kokar massvis av god kola. Lakrits och polkagris är två av favoriterna.

Vi tittade på julskyltning på NK och tittade in i andra fina skyltfönster. Vi mötte Veronika Maggio på gatan som nynnade där hon gick och blev lite diskret starstruck!

Vi njöt fullt ut av lussefika i massor! Bulleboden har helt klart de godaste bullarna. Fabrique de godaste saffransbullarna och lussebullarna. Det var gudomligt.

Vi var nästan ensamma i hela stan när vi gick på morgonpromenad.

Vi tittade på alla som ramlade på isen. knäppte några bilder och gick vidare mot...

...Cirkus! Där tittade vi på musikal. Som är något av det bästa jag vet i alla fall. Kristina från Duvemåla såg vi, den var fin men kanske lite lång. 4h.

Det var lite av vad vi gjorde vår helg, mamma och jag <3 

Likes

Comments