Header

Nouw.com/ElinMorell


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ni glömmer väl inte att följa och läsa min nya blogg? Lite snålt med inläggen just nu i början men imorgon kommer en video upp (Min dag) -Elin


Likes

Comments

Inläggen "Anorexia Dag#" har fått väldigt många läsare genomfört med vad vi har på de andra inläggen. Kul att ni tar er tid att läsa! Men nu kommer de inläggen att hamna på hyllan ett tag för det är en månad kvar tills nästa gång jag får träffa tjejerna.
Jag har bara gått i skolan en dag denna veckan och just denna dagen hade vi bara två lektioner för att vi har varit på gymnasiet större delen av dagen, vi har gått runt och kollat på olika saker eleverna har gjort, vilket var tråkigt. När vi kom tillbaka till skolan hade vi lunch och svenska innan vi slutade för dagen.
Men efter skolan gick jag och gjorde spanska provet som jag missade igår eftersom jag var på sjukhuset då, provet var lätt och det kändes bra. Efter skolan kom två vi känner och vi åt, kollade på tv och gick en promenad med hunden -Elin

Likes

Comments

Dag fyra och sista dagen på en månad med tjejerna, lite sorgligt faktist. Det första jag sa när vi gick ut från avdelningen var "Jag längtar redan till nästa gång" och jag som först inte ville vara med på detta alls. Jag är sjukt glad och tacksam att mamma och pappa tvingade med mig på detta för att jag har fått känna fem underbara tjejer och jag har faktiskt skrattat och lärt mig en hel del, vilket har varit skönt för min del.
Idag gjorde vi fyra övningar och de var lärorika övningar som man lärde sig en del utav. Vi åt två mellanmål och en lunch.
Först samlades vi i ett rum och gick igenom dagen och sedan satte vi igång med första övningen som var att vi gick igenom våra "målsättningsträd" som vi hade arbetat på två gånger innan, folk hade skrivit saker i en kompost som vi hade ritat på bilden bredvid trädet som familjen kunde tänka på för att må våra mål på ett så bra sätt som möjligt.
Andra övningen var att alla för sig i gruppen skulle skriva en berättelse om hur man ville att livet skulle se ut 2020, min berättelse blev lång och bra.
Tredje övningen var att vi tjejer skulle vara "proffs" inom våran sjukdom och föräldrarna skulle ställa frågor till oss om ätstörningen och så skulle vi svara på deras frågor och ge dem ett så bra svar som möjligt. Jag tyckte att det var en bra övning för att föräldrarna fick reda på saker de undrat över som de inte visste innan.
Fjärde och sista övningen var att man skulle sitta familjevis och komma fram till vad vi har lärt oss under dessa dagar, vad vi har tagit med oss hem och vad som har varit bra och dåligt. Vi skulle sedan redovisa de saker som vi hade skrivit ner och jag tyckte att det var bra för att då får ledarna med sig saker att tänka på till nästa gång de ska ha sådana här dagar -Elin

Likes

Comments

Dagen har sprungit förbi och det känns som att vi bara var på sjukhuset två timmar.
Vi samlades i ett rum där vi gick igenom dagen. Vi gjorde tre övningar idag också och jag ska brätta lite om de nu.
Första övningen var att vi skulle redovisa våra "träd" med mål som vi gjorde igår inför alla, man fick läsa upp sina egna mål som man hade skrivit och sedan diskuterade vi varför vi just hade de målen som vi skrivit. Jag tycker att det var en bra övning för att man fick se hur många mål man hade och vad man skulle sträva efter att lyckas med.
Andra övningen var att tjejer för sig, mammor för sig och pappor för sig skulle prata i smågrupper och skriva ner saker som vi andra kunde tänka på, vi tjejer skrev tillexempel att föräldrarna kunde tänka på att inte stirra på oss när vi äter. Det var en bra övning för att då fick föräldrarna reda på vad de skulle tänka på så att vi tjejer ska må så bra som möjligt.
Vi åt två mellanmål och en lunch under dagen. Tredje och sista övningen var att en tjej och ena föräldern skulle lotsas vara varandra och så hade vi en chockladboll framför oss som vi tjejer som lotsades vara vår egna förälder skulle försöka att övertyga ens ena förälder som spelade oss. Övningen gick ut på att man skulle se hur jobbigt det var att ha en som tvingade i än mat och hur jobbigt det var att tjata på att personen skulle äta. Jag tycker att övningen var bra för att då vet båda om hur det är ifrån båda hållen.
Jag kom närmare en tjej idag som jag inte tänker skriva namnet på men hon var super trevlig och rolig. -Elin


En bild ifrån dagen

Likes

Comments

Måste säga att jag var riktigt seg imorse, la mig sent igår och det var en lång dag. Jag såg fram emot att åka till sjukhuset idag för att träffa tjejerna, hur snälla tjejer som helst och jag gillar alla jättemycket. Det känns skönt att ha personer som har samma sjukdom och vet vad man går igenom och hur det känns.

Vi samlades som vanligt i ett rum och gick igenom dagen, vi gjorde tre övningar under dagen som var intressanta och lärorika, vissa mer än andra. Första övningen var att vi skulle klippa ut bilder på mat ur tidningar och klistra fast på en tallrik, vi skulle klippa ut den mat vi skulle tänka oss att äta, vilket var roligt. Sedan skulle vi barn jämföra våra tallrikar med de våra föräldrar hade gjort, vi fick säga de saker vi ville ta bort som tillexempel såsen som alla tjejer ville ta bort. 

Vi åt mellanmål två gånger och en lunch. Den andra övningen var att barn för sig, pappor för sig och mammor för sig skulle sitta i grupper och komma på saker som de har gemensamt med att ha ett barn med anorexia och vi tjejer skulle skriva en berättelse om hur/varför/när anorexin slog ut. Vi skulle sedan läsa upp våran berättelse inför alla föräldrar. 

Den tredje och sista övningen skulle vi göra inom familjen, vi skulle måla ett träd och skriva våra mål och saker som vi vill lyckas med inom sjukdomen som att tillexempel bli frisk och bli lycklig för lycklig är det ingen som är på den avdelningen innerst inne. Vi ska fortsätta med den övningen imorgon så vi får se vad som händer då. 

Vi var där mellan 09:00 - 16:30 och på hemvägen stannade vi på Torp och köpte ett par vindbyxor på sport shoppen som hade kostat 900 kronor men nu kostade de 180 kronor eftersom de var de sista paret de hade kvar. Dagens fynd ;-) Elin 


Förlåt för dåliga bilder

Sommaren 2013 då jag var nöjd med min kropp, dissa att bröstet nästan hänger ut ;-)

Likes

Comments

Jag måste börja att tala om att inlägget "Vi ska sluta blogga tillsammans" fick PANG BOOM många läsare jämfört med våra andra inlägg, det är kanske sådant ni vill läsa? ;-)

Måndag - torsdag denna veckan ska jag spendera på sjukhuset med fem andra tjejer som har anorexia. Jag sover inte på sjukhuset utan jag åker fram och tillbaka varje dag, vilket är jobbigt. Det är tio dagar sammanlagt under året som vi ska dit och prata, men idag var första dagen.
Jag hade redan träffat alla tjejer en gång innan så jag kände igen några stycken. Det var lite stelt i början mellan oss men det släppte efter en stund. Våra föräldrar är också med för att de ska kunna få prata med varandra om hur det är att ha ett barn med anorexia, de ska få olika råd och göra olika övningar som de sedan kan ta med sig hem.
Dagen började med att alla familjer samlades i ett rum och en kvinna som är med och håller i detta skrev upp vad vi skulle göra under dagen ( 09:00 - 16:30) Det första vi skulle göra var att presentera oss så vi gick ett varv och sa våra namn, sedan skulle vi barn intervjua varandra två och två och samma med de vuxna. Jag intervjuade en tjej som jag inte tänker skriva namnet på, vi hade mycket gemensamt (inte bara att vi har samma sjukdom utan mycket annat, som intressen och så vidare) Vi intervjuade varandra och sedan skulle alla säga saker som man hade tagit reda om den andra personen. Jag klickade direkt med henne, hon var jätterolig och snäll. Hon är dock ett år äldre än mig men vi funkar bra tillsammans ändå.
Vi åt mellanmål två gånger under dagen och en lunch.
Vi gjorde massor med övningar där vi barn satt för sig och det vuxna för sig, sedan skulle vi prata om det vi hade pratat om i grupperna. En övning var tillexempel att vi tjejer skulle komma på saker som ätstörningen har gjort med våra liv, saker som det har tagit ifrån oss och saker som ätstörningen ställer till med, att man tillexempel blir osocial och trött.
Vi lyssnade på en föreläsning om vad anorexia var men jag visste redan mycket av det hon sa men jag lärde mig en hel del nya saker, som att anorexia är cirka 60% ärftligt.
Vi gjorde lite mer saker än de jag brättat men jag tänker inte gå in i detalj. Dagen i sig var lärorik och jag hoppas att nästa blir lika bra. Elin

Likes

Comments

Yes babe! Rubriken talar, jag har äntligen köpt en gitarr. Är så fruktansvärt lycklig och glad att jag skakar. Jag köpte gitarren efter jag hade varit på sjukhuset (jag ska vara där i fyra dagar nu och träffa andra tjejer som har anorexia, kommer ett inlägg om det om en stund)
Gitarren kostade 2395 kronor och jag köpte även ett fodral som kostade 400 hundra, ett sjukt snyggt gitarraxelband som kostade 117 kronor och så fick jag med fem plektrum på köpet. Jag fick ett paketpris så sammanlagt gick allt på 2700 kronor. Jag har velat ha en gitarr jättelänge så jag blev superglad när jag köpte en. Jag har spelat hela kvällen så att jag nästan har fått blåsor på fingrarna. Elin


Hur snygg är den inte?

​Mitt favorit plektrum


Gitarraxelbandet

Likes

Comments

Ni ser ju själva vad detta inlägget kommer handla om, jag och Emmy har pratat och bestämt att vi ska sluta blogga tillsammans här på Morelikesisters eftersom att vi aldrig är med varandra längre och att vi har blivit som främlingar nästan. Jag tycker att det är jättesynd för jag gillar Emmy jättemycket. Emmy kommer sluta blogga helt men jag däremot ska starka en ny fräsch blogg inom ett tag. Elin

Har ni förslag på vad bloggen ska heta? Kommentera!


Likes

Comments