Header
View tracker

Godkväll på er!

Igår var det torsdag, vilken för vår del bestod av jobb och för att avsluta jobbtimmarna på ett underbart sätt stannade vi även kvar för output...

Men ingen vila skulle det bli när dagen var slut. Vi hoppade in i en av de 5 gondolerna som förvaras nere i botten tillsammans med våra trötta output-kompisar och ¨åkte sakta genom ett mörkt Whistler-blackcomb. In i en taxi, upp till staff, byta om och vänta på moosans "snabbdusch" (vi har något olika definitioner av detta tydligen) innan Tristan hämtade upp oss för en handlingstur till Squamish. Låt mig tillägga att klockan nu är 19.30 och att det var svårt att hålla ögonen öppna under den 40 minuter långa bilturen.

Independent (billig mataffär), dollar mart och wall mart fick bli besöken och tillslut också donken kl 22.00 då vi inte ätit sedan lunch (!). MEN, självklart inte utan komplikationer. På wall mart en kvart innan de stänger går vi nöjda ut mot bilen, Tristan öppnar sin plånbok och inser att bilnyckeln är borta (och ja, det känns bra att det inte bara händer mig). Vi letar igenom bokstavligen HELA wall mart och jag har nu fått se vad som gömmer sig även under hyllorna och tro mig, det är inget jag vill bevittna igen.

Ingen av oss har dock varit smarta nog att försöka öppna bildörren (??). Vi litar alltså blint på Tristan som säger att han låst bilen, vi litar på att killen som tror att han tappat bort bilnyckeln faktiskt har låst bilen. Det har han inte. Nyckeln är i bilen. Slutet gott, allting gott efter 20 minuters hjärtklappning.

OCH vi har mer julfint <3


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Godkväll/godmorgon på er!

Efter några hektiska dagar har lugnet åter lagt sig och för vår del väntar lite efterlängtad sovmorgon imorgon! Jobbet har dragit igång denna veckan och efter 3 dagar känns kroppen ganska mör, återigen borde jag tränat (mycket) mer innan jag kom hit!

Klockan 8 har vi morgonmöte för oss som startar sent. 07.30 pendlar jag och moosan ner med gondolen till byn, ett mycket bra alternativ till att halka ner för staff hill/mördarbacken. På mötet blir vi tilldelade våra liftar, lite frukt, info om väder och vind och mysiga samtal med dagens lifty-crew.

Första dagen spenderade jag uppe på Harmony Chair och det var en relativt nervös Matilda som tog sig upp till toppen alldeles själv i det helt tomma systemet och sedan febrilt försökte ta vara på just det faktum att jag var helt själv i nypistad backe samtidigt som jag skulle hitta till liften med hjälp av den enda backen jag får åka för att ta mig dit. (då ifall någonting händer ska våra supervisors veta vart vi är). Dagen på harmony var något kylig men ack så lärorik. Att vi sen får åka skidor på våra raster är ju inte direkt ett minus!

Två resterande dagar har både jag och Moosan spenderat på CLC (childrens learning center). Där finns en rad olika carpets för både barn och vuxna samt systemets och kanske världens långsammaste sittlift. Där jobbar jag, och att den är långsam gör inte saken lättare för folk som ska ta sig upp med hjälp av denna har mindre än noll koll.

Slutet av dagen är en tid av otrolig spänning för oss som börjar klockan 8 och meningen man verkligen inte vill höra är "Okay guys, we are doing output today". Vad är då detta kanske ni undrar? Jo, då det kommer snöa under natten ska alla 160 gondoler förvaras i mittenstationen och vårt jobb är att putta, knuffa, dra och tampas med dessa 160 gondoler som inte alltid är så samarbetsvilliga..
Detta ger då också ett tillägg på cirkus en och en halv timme som både har sina bra och dåliga sidor, då vi alla vet att detta faktiskt syns på lönechecken ;)
Detta har vi gjort 2/3 dagar och 320 gondolknuff senare är mina axlar inte riktigt som de brukar vara..

Men vad gör det om hundra år nu när vi är lediga i 4 dagar!! Lite time off, julpynt, skidåkning och kanske lite julbak även kan klämmas in i schemat. Om jag trivs? Ohja!

Godnatt säger jag iallafall och lämnar en härlig första december bakom mig

/Matilda

Likes

Comments

För att undvika onödiga kostnader gör vi i princip alltid mat här hemma i vårt lilla kryp in. Det har haft sina motgångar då rökdetektorn inte alltid verkar vilja vara på vår sida...
Men då och då lyckas vi skrapa ihop en måltid och dessa oftast lika varandra. Vi lever på pasta eller ris, köttfärs eller kyckling tillsammans med lite broccoli eller bönor som vi kokar upp. Vill vi lyxa till det har även majs varit med i ekvationen!

Eftersom att det ständigt verkar vara så att vi storstädar och finner oss i samma röra ca 34 sekunder efteråt har vi nu också gjort ett städschema! Lite defekter har det men Mathilda och stavning går inte alltid hand i hand, det är dock tanken som räknas❤️

Kram!

  • 132 readers

Likes

Comments

HEJ!

Idag tog vi oss an vår fjärde dag i backen med något trötta muskler. Tanken på att vi ska göra detta nästan varje dag i 6 månader känns lite svindlande när låren bränner och hjärtat pumpar efter ynka 100 meter. Men känslan är oslagbar och när solen tittade fram idag på eftermiddagskvisten var leendet inte litet! Granarna är fortfarande täckta med säkert 30 cm snö och landskapet runt om kring oss känns som taget ur en film. Jag trivs alltså, är ett annat sätt att sammanfatta det.

Det går rykten om att imorgon ska bli en "blue bird day", alltså blå himmel, sol och lite vind, det man vill ha helt enkelt. Jag är inte sen att haka på efter att ha smygkollat lite på väderprognosen och imorgon planerar vi att stå vid liften när den öppnar. Imorgon ska vi ha bästa åken, frågor på det?

Igår snubblade vi också över en ledsam nyhet. En kille på snowboard 27 år gammal dog då han råkat ut för det som kallas en tree well. När man åker i skogen och det är såhär mycket snö (åk inte i skogen när det är såhär mycket snö) är tree wells ett rätt obehagligt fenomen och att veta att någon faktiskt råkat ut för det öppnar ögonen lite!

Ikväll blir det dock Meadow Park och badhuset för oss, känns som en bra avslappning och förhoppningsvis lite helande för musklerna som jag börjar känna att jag faktiskt har haha..
Mamma, du som tydligen börjat träna på gym, kör hårt för att komma hit relativt otränad smärtar i både muskler och självförtroende haha ;)

Kram på er och hoppas ni haft en mysig första advent!

Likes

Comments

För om mathildas inlägg inte gjorde er avundsjuka nog på vår dag i backen, tänkte jag förstärka med lite bilder!

  • 192 readers

Likes

Comments

Hej allihopa!

Här är klockan snart 10 på fredagskvällen. Tro det eller ej men vi valde att stanna inne ännu en kväll; steka kyckling med broccoli och ris (standard måltiden nu för tiden), spela kort och planera morgondagens skidåkning. Igår anlände dessutom vår sista rumskompis Julie så vi har också tagit lite tid att lära känna henne.

Idag vaknade jag och Matilda vid halv nio tiden. Vi drog oss snabbt upp och bytte om för att komma upp på blackcomb berget. Under gårdagens arbetsdag fick vi skugga två "returners" som redan jobbat som lifties föregående år på bottenstationen av gondolen i Blackcomb. Nio timmar i lyftande och av lyftande av skidor och snowboards, konstant regn eller snö och ett stort leende på läpparna medans vi försökte småprata med så många gäster som möjligt. Snacka om att axlar, rygg och händer var ömma i morse. Ja, det stämmer, här måste vi ladda på och av i princip allas skidor... Turligt nog lär vi förhoppningsvis slippa gondolerna när vårt ordinare schema kommer. Detta var bara en skuggdag.

Men det värsta var dock inte allt lyftande och alla genomblöta vantar. Det värsta var att höra från alla som kom ner mot slutet av dagen och hur sjukt mycket snö det var där uppe, vilka häftiga åk de hade fått till och hur perfekt första dag det var för Blackcomb berget. Men trots allt var det en kul dag och jag ser ändå fram emot att kunna styra allt själv.

Under kvällen var det dock dags för vår skriftliga exam, Jag är ärlig när jag säger att det kan ha varit något av det värsta jag har gjort. 114 frågor att besvara, dock med hjälp av en manual. Inte för att det hjälper så mycket när manualen är 80 sidor lång i A4- format... Nästan 4 timmar , en påse jordnötter, ett glass-packet och tre huvudverkar senare var vi i alla fall klara. Provet var egentligen inte super svårt men sättet de rörde ihop frågorna och detaljerna på fick bara våra hjärnor att explodera några för många gånger. Nu väntar resultatet, kravet är över 80 % rätt för att få börja arbeta. Jag vet inte ens om jag vill veta haha.

I alla fall, idag fick vi äntligen komma upp och oj vad bra det var. Vädret var på vår sida, åtminstone då och då och backarna bjöd på pudersnö upp till knäna. Vi möttes till en början av enorma liftköer men runt 12 tiden hände något och plötsligt var vi nästan själva i kön. Hur härligt som helst.

Men nu värker benen en aning haha, all snö gör att benen får jobba på högvarv för att svänga rätt och slippa fastna totalt, men trots det kan jag inte vänta tills imorgon. Jag vill bara upp dit igen och fortsätta köra. Med tanke på att det fortfarande bara är första veckan av säsongen är det ganska få liftar och backar öppna och trots det tycker jag redan om systemet.

Nu tänkte jag läsa en runda och så hörs vi en annan dag. :)Likes

Comments

Klockan sju hade vi spänt fast skidorna på ryggsäckarna och begav oss ner för en något halare mördarbacke än vanligt. Ändå relativt tidiga tyckte vi, kön tyckte annat. Men längtan efter skidåkningen gjorde att 1 timme och 30 minuter kändes som nästan ingenting.

Väl uppe möts vi av någon typ av snöstorm. Flaggorna ser ut att nästan slita sig och snön piskar rätt ordentligt i ansiktet. Men tror sammanlagt det tar 30 sekunder innan vi har på oss skidor, pjäxorna är spända, skidglasögon nere och vi påbörjar backen som redan fått ett tjockt lager snö sedan pistning.

En utmaning då sikten är begränsad, det är nästan lika mycket snö i pist som utanför och det är folk överallt, som ska ner till de två stackars stolliftarna som är igång!

Men systemet, efter att bara ha sett en bråkdel är mer än godkänt och imorgon väntar jobb. Kl är 21.52 och jag har bestämt mig för att sova, en något ny förkyldning slog till rejält när jag kom hem och börjar bli ganska trött på täppt näsa och kliande hals..

Puss och kram
Matilda

  • 237 readers

Likes

Comments

Det finns på riktigt inga ord tror jag..

Efter ännu en ordentlig sovmorgon (som nu kommit till sitt slut) steg vi upp runt kl 11 och möttes av stora flingor och vita trädtoppar. Frukost och musik, filt och kuddmys i soffan skapade en mysfaktor 1000 och lathet kändes okej för eftermiddagen skulle ju trots allt bjuda på äventyr.

Och äventyr blev det! Tillsammans med Tristan och James, två Nya Zeeländare anmälde vi oss till dagens Twilight Zipline, 6 långa linbanor uppe i de kanadensiska skogarna medan mörkret faller. En upplevelse som på många sätt är svår att ens sätta ord på men magiskt, fantastiskt och otroligt faller iallafall inom kategorin.

Snön föll, stora flingor fortfarande medan vi slingrade oss upp på berget och klev ut i det som blivit ett vinterland över natten. Vi vandrar in i skogen och möts av ljusslingor runt hängbroarna och upplysta plattformar uppe i granarna. Mobil och systemkamera fick stanna hemma, ett bra och dåligt beslut för jag önskar att jag kunde visa hur magiskt det var där uppe, men ni får helt enkelt ta mitt ord för det!
Så från en liten träplattform hakar de fast oss på den första banan och känslan av att kasta sig ut där första gången finns fortfarande kvar. Hänga fritt över en bergsklyfta, snön som faller och bäcken som porlar långt under en och färdas i 50 km/h i endast en stålvajer och sele, hur coolt?!

Snabbare skulle det gå. Den femte linbanan var den längsta och snabbaste och vi nådde hastigheter till uppemot 80 km/h. Snön piskade rätt ordentligt i ansiktet men oj vad det inte spelade någon roll. Vi lärde oss även hur man på bästa sätt hänger upp och ner under turen vilket snabbt blev en favorit hos både mig och Mathilda.

Ska klippa ihop filmen från detta tillfälle så ni iallafall kan få en liten inblick i den upplevelsen som jag fortfarande inte kan förklara på ett rättvist sätt, men som sagt så föll mörkret ganska snabbt..

En välförtjänt lugn kväll hemma med film och poppe är det som gäller nu för imorgon är det uppstigning kl 06.00 och förberedelser för kl 07.00 hittar ni oss i liftkön nere vid Whistler gondolen, mer redo än någonsin. Alltså så redo. SÅ REDO!

KRAM på er!

Likes

Comments

Godkväll/godmorgon!

Klockan är nu 19.35 och vi ska snart (efter lite mer latande) göra oss redo för kvällens bravader! 90's / early 2000 kväll på Tommys försöker vi oss på idag och hoppas på lite bättre musik..

De andra verkar inte riktigt förstå det här med att vi tycker om att skriksjunga och hoppa runt som sagt.. de säger att "jo men nu är det ju text! Sjung nu då". Fast nä, för att halva låten handlar om hur jag ska röra min kropp, get down eller shake my ass. Nej, jag känner inte riktigt det haha

Idag gick vi på en liten eftermiddagspromenad, en kylig en denna gången och med en regnbåge som tillfälligt sällskap. Regnet som medföljde var ju dock en nackdel. Vi trodde även att vi hörde en björn, panikfyllda sekunder innan vi insåg att det var nån som hade fått för sig att bygga på sitt hus långt inne i skogen ;)

Nu är det dock dags.. inget mer sittande i moosans säng och göra ingenting, mördarbacken och 90's night väntar oss!

(Man ser regnbågen där på bilden vid skogens slut vill jag bara påpeka)

  • 272 readers

Likes

Comments