Header

Long time no see...

...fick jag så snällt en påminnelse hemifrån. För det har ju faktiskt stått stilla här ett tag och man börjar tänka vad det kan bero på. Whistler-livet är numera vår vardag, ett äventyr som blev till vardag sakta men säkert och på sitt sätt också ett nytt äventyr!

Vi diskuterade det här jag och Mathilda här om dagen hur viktigt det är att inte bli bortskämda, men ändå hur fantastiskt det är att kunna bli bortskämda med upplevelser då det är i princip det enda vi kan bli bortskämda med här ;)
Hur otroligt det är att komma hem till vår lilla låda till lägenhet och bli sur för att ingen har tagit ut soporna eller för att våra rumskompisar slängt rått kött och tror att det inte kommer börja lukta. Hur Mathildas morgonhumör är värre än mycket annat jag skådat. Hur man träffar 5 personer man känner bara genom att gå genom halva Village. Att åka med musik i öronen på transportsträckor med den utsikten man nu sett varje dag men som fortfarande ger ett leende på läpparna. Att jag upptäckt att jag tycker om att laga mat (pappa jag kommer köra om dig på nolltid nu vettu). Att slippa stå i kö till swedish after ski bara för att vi är svenskar. Att vår vardag är ett äventyr i sig, en utveckling i sig.

Bloggen må lida av detta faktum men definitivt inte vi! Lite information dock sedan sist:

* Här snöar inte. Kan ju vara skönt kan ni tycka med sol dag efter dag, men backarna lider och jag personligen, puderbiten som jag blivit kan knappt vänta till helgen då det utlovas lite nya centimeter!

*Vi är fortfarande fast som liftys. Gårdagens samtal till snow school var tyvärr en besvikelse och inga jobb finns, MEN vi ger inte upp hoppet, vi har trots allt lite kontakter.

*Mathilda har fortfarande dåligt morgonhumör, men i morse var det iallafall bättre än vanligt! Skönt (för oss alla)

*Vi missade swedish för första gången då en liten förkyldning hos oss båda kom i vägen, men frukta icke, det var rätt beslut för nu mår vi båda en gnutta bättre! Har dock fortfarande dundernässprayet som Mathilda köpte nära till hands.

*Det är kallt igen. Alltså svinkallt. Ledsen men det uppskattas inte, inte alls.

*1 februari. 3 månader har passerat, kan vi bara låta den tanken sjunka in?

Medans ni suger på den karamellen ska vi snart krypa ner, sova och be för att Moosans förbättrade morgonhumör håller i sig!

Natti


En liten time-line!

Likes

Comments

Det vankades utgång igår vilket det också blev, men kände mig ändå lite sugen när Sofia skrev att hon, Fredrik och Max skulle ut 8.30 på att hänga på. Har ändå blivit ett tag sedan jag gav mig ut tidigt!

Sagt och gjort, alarmet ställde jag tidigt men drog mig först upp vid 8, inte så bakis alls till min lättnad och 8.30 var jag startklar!

Vi åkte upp på whistler och mötte upp Simon och planen blev symphony med ett relativt tävlingsinriktat och taggad gäng. Väl där bestämmer vi oss efter mycket om och men (mest från min otränade sida) att hikea upp för att få ett långt puderåk i flute bowl (googla). Simon och Max har varit smarta och tagit med sig skins medan oss resterande får spänna på skidorna på ryggsäckarna och bootbacka upp. Det tar ungefär 30 minuter och det är svettigt i solen, men herregud så vackert!!!

Solen värmer för en gångs skull och vi kommer upp till toppen med ett leende på läpparna och större skulle det bli. Vilket åk! Det är svårt att förklara med ord men det är helt klart en topp 3 hittills av hela whistler resan och man kan lugnt säga att jag blivit lite biten av det här med puder och touring.. ett lavinkit och en kurs får det nog bli snarast👌🏼

En lång dag med mycket skidåkning och 3 tävlingsinriktade killar och jag är huuur trött som helst, dags för sängen och jobb imorgon! Natti😘

/matilda

  • 260 readers

Likes

Comments

  • 278 readers

Likes

Comments

Hejsan!

Rubriken ger en liten inblick i tystnaden som varit de senaste dagarna. Förra veckan, mån-ons, tog vi en skidinstruktörskurs level 1 som vi numera är klara med. Hur bra som helst! Mest förvånad kanske man blev över hur påfrestande det var att ploga en grön backe och dessutom ploga rätt, hur man nu gör det..
Vår instruktör hjälpte även oss att peka ut svagheter i vår egen skidåkning vilket var otroligt lärorikt och verkligen har gett flera nya grejor att tänka på när man åker runt själv. Vi fick bedöma varandra, lära oss att se vad som kan vara fel, i vilket steg av svängen det blir fel och övningar för att ställa det till rätta. Vi fick höra på historier från personer som kommit till sina lektioner med pjäxorna på fel fot, skidorna vända upp och ner och som försöker få av snön från pjäxan genom att just banka foten i snön. Hur som helst är vi numera skidinstruktörer och det känns efter tre halvregniga dagar på berget mycket bra!

Men om det regnade här nere så snöade det minsann på toppen, hela 97 (!!!!) cm. Jobbade vi resterande dagar? Jajemän! Det är otroligt psykiskt påfrestande att höra om pudret uppe i alpine när man är fast på CLC 10 timmar om dagen, det ska ni veta! Men snö behövdes så vi klagar inte.

Igår tog jag mig an berget själv då Moosan fick ta ett skift på Blackcomb. Dagen började väl lite halvdant när jag kommer ner och inser att jag glömt liftkortet i jobbjackan. 40 minuter senare var jag på banan igen efter mycket om och men och kom upp i systemet med musik i öronen. Singelkön hela dagen visade sig vara ett vinnande koncept och efter bara två timmar var benen helt slut. Kämpade vidare en timme till innan jag tog mig hem för lite lunch och sedan myskväll hemma!

Idag åkte jag, Moosan och vår rumskompis Julie ut och spenderade ännu en guldig dag i backen. Solen sken på oss i början men det drog igen lite mer mot eftermiddagen. Vi fick flera goa åk och även en tur ner på Blackcomb Glacier och kolla in isgrottan. Hur mäktigt som helst och nästa gång tar jag lätt med mig lite picknick!

Puss och kram

Matilda

Likes

Comments

Godkväll på er i regnet!

Ni läste rätt, här öser numera regnet ner från botten till topp. 2000 meter upp på peak faller vattendropparna och det är ju lite deprimerande att vår skrytsäsong kommit till ett temporärt slut..
ser ut som att vi ska stå ut med regnet i en veckas tid eller så men hoppet finns fortfarande att det kan bli till snö högt upp på berget!

Idag påbörjade vi skidinstruktörskursen vilket var hur lärorikt som helst. Det kändes som en heldags lektion för vår egen skidåkning och för mig blev det iallafall en hel del "aha-moments".
I en grupp på 7 + lärare, utvärderade vi varandra, lärde oss vad man skulle kolla på enligt olika modeller och hur man sedan kan förbättra detta. Imorgon blir det mer fokus på utlärandet, hur taggad som helst!!

Lite bilder från vår sista soliga dag i ett lite isigt blackcomb men som sagt, solen värmde iallafall😉

/Matilda

Likes

Comments

​Godkväll!

Efter helgen som bestod av otrolig skidåkning som sagt kom det tråkiga detaljen jobb. Vi har nu tagit oss igenom 4 återigen frusna dagar på ett numera väldigt lugnt CLC. Man kan underhålla sig med följande: 

* Gå på mattan (rätt basic)
*Dansa på mattan
*Gå ner längs kanten och sedan lägga sig ner på rygg. Här får man både en härlig liten minirast, plus lite massage från mattan, alltid trevligt!
*Bygga snöslott
*Bygga igloos
*Bygga något

Men det har varit en skön vecka för oss kan man lugnt säga då det inte blev output på tre (tre!!!!!) dagar i rad. Hela CLC dansar ska ni veta, hela vägen hem! 

Nu väntar två härliga lediga dagar innan det är 3 dagars skidinstruktörskurs. Vi har även hunnit med Swedish After ski i veckan och vilken höjdpunkt det är alltså!! Härlig stämning var man än vänder och lite bra musik för en gångs skull. Igår tog vi oss även an en torsdag på merlins som var hur kul som helst. Helt plötsligt stod folk på barstolar och bord och skreksjöng allt från grease lightning till eye of the tiger till let it go. Jodå. självklart hamnade vi också på varisin barstol tillsammans med Alice och hade en roligare torsdag.

Värme väntar Whistler och det ryktas om regn... Vi har ju blivit duktigt bortskämda med väder och snömängd såhär långt in på säsongen, men det känns lite jobbigt att vi kanske nu får känna på den allt för välkända eftermiddagssorbeten och lömska benknäckarsnön ;) 

Ha en härligt morgondag, den spenderar vi i backen!

/Matilda

Likes

Comments

Godmorgon! (godkväll)

De senaste 4 dagarna har bestått av jobb och ni kan lite grejen by now liksom vi. Upp kl 8, kolla på folk som uppenbarligen stått på skidor en väldigt liten del av sitt liv, frysa lite och sedan nästan somna i lunchrummet i väntan på output. Jo, jobbedagarna börjar bli lite långtråkiga och trots att lifty life har gett oss våra erfarenheter känner vi att det kanske kan vara dags att gå vidare!
Vi har därför anmält oss till ski instructor kursen om 2 veckor, som om inte annat är otroligt bra merit och mycket användbar vid möjligen kommande vintersäsonger. Om vi sedan kan få möjligheten att använda den här i Whistler och jobba för snow school här hade som sagt endast varit ett stort plus i kanten!

Helgen vi dock står framför nu har vi bestämt oss för ska innehålla så mycket skidåkning som möjligt! Det har varit sjukdomar och nyårsfirande som kommit lite i vägen för skidåkning fullt ut de två senaste veckorna och både jag och moosan kände att det var dags att ta oss an berget ordentligt igen.
Och vilken dag vi fick!! Blue bird, dock en ganska kylig morgon gav nästan nypistade åk i springboard och borta på crystal innan vi något frusna tog en lunch uppe på Blackcombs Rendevouz. Eftermiddagen tar dock verkligen priset. Med musik i öronen jobbade vi oss bort mot 7th heaven och fick till guda-åk i off-pisten och låt oss inte glömma att jag äntligen hade med mig lite mat till fåglarna som hänger i liftkön och fick möta de söta krabaterna på nära håll. Om vi hade en bra eftermiddag? Förmodligen bättre än din.

Byn fick ett exklusivt besök av oss under den senare eftermiddagen och det blev nya skidglasögon till moosan och stavar till mig (jag köper dock fortfarande inte lika många onödiga saker som pappa, tänk så istället mamma) Mat blev det också, då skafferiet är tomt och det är numera två mycket nöjda säsongare som laddar upp inför en heldag på berget imorgon. På återseende!

/Matilda


Likes

Comments

Här har vi äntligen en liten film, dock en relativt gammal från när vi var och ziplinade.

Filmade med den gamla gopron som fortfarande håller ihop iallafall så kvalitén är kanske inte det man kunde önska, men själva upplevelsen var helt sjuk!

Likes

Comments

Ja ni...

Whistler bjuder inte på några varma vindar just nu och de senaste dagarna har varit tuffa för familjens skidåkning samt för min envisa förkyldning. Men vi har istället fått spendera mycket tid tillsammans och jag har kunnat komma bort lite från vårt lilla skrymsle i några dagar och crashat här i lyxlägenheten.

Imorgon åker de dock hem och det är självklart väldigt tråkigt, nu ses vi ju inte på 4 månader.. :( men med facetime och gratis sms känns allting lite lättare. Har ändå haft lite hemlängtan på sistone, men jag antar ändå att det hör till!

Imorgon börjar jobbveckan igen MEN imorgon börjar också swedish afterski och jag är oerhört spänd på vad det har att erbjuda! Det utlovas svensk, norsk och tysk musik och jag kan knappt vänta på lite sång och dans-musik efter 2 månaders konstant dunk.. HOPPAS att vi kan komma ut ur output imorgon, hoppashoppashoppas (!!!)

Jag har dessutom äntligen fått nya skidor, en lite sen julklapp. Ett par atomic vantage 90 mm blev det och jag är helt kär! Kan inte vänta på att bli av med denna jävla förkyldningen och gå all in med mina nya babes borta på crystal!


Likes

Comments