To dress well is a form of good manners
Classy never goes out of time

Contains affiliate links

Herregud vad det regnade inatt, vet inte om det var det som lät men jag vaknade till runt 3.40 och fick stänga köksfönstret. Det märks att årstiden håller på att ändras för dagarna känns som en blandning mellan höst, vinter och sommar. Vaknade runt 7.15 idag och kände att jag ändå ville komma upp i tid idag, även om det är Lördag känns det härligt att redan fått saker gjorda. Körde en extra lyxig morgonrutin med peeling, ögon-och ansiktskräm.

Idag jobbar jag bara 4 timmar och har kontorstid nu på morgonen, tror det är bra att skriva in timmarna i kalendern när man jobbar hemifrån såhär annars är det lätt att man fastnar i annat. Hur som helst, jag slutar 16 så kanske till och med kan hinna med ett gympass mot kvällen. Har extremt ont i axlar och rygg nu när jag jobbat så intensivt och det liksom knakar från mig när jag lyfter på armen. Så jag har lovat mig några dagar nu att gå till gymmet och köra ut rygg och axlar för gott.

Det börjar rulla in höstkläder lite här och där på torget och ni som känner mig vet att jag älskar höstkläder. Det blir svårare och svårare att hålla sig från butikerna men den som spar, den har! Får nöja mig med spaning på nätet så länge. Prio blir en höst/vinterjacka och skor för det har jag inte, annars är detta något som jag kan tänka mig!

Intresset ligger på matta, naturliga färger men även silkigt material och turtleneck som vanligt.

Dull is the new Edgy
Annah Jansson

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Efter att spenderat hela lördagen med att ta fram inspirationsbilder och sätta ihop ett collage fick jag inte tid över att göra något annat. Söndagen arbetade jag på H&M och igår hade jag storstädning i lägenheten med våttorkning och polering av kakel, mitt hem är riktigt fräscht igen och luktar fantastiskt!

Så idag var jag tillbaka in på kontoret, vaknade 8.00 och kände att jag behövde lite mer sömn än så, hade svårt att sova inatt och låg vaken till 2.00. Gick upp runt 9.30, kokade kaffe, satte på en tvätt och sen började jag arbeta med del 2 av brandboarden. Det första jag gjorde var att gå tillbaka till mina inspirationsbilder och välja ut de som tilltalade mig mest, jag gick även igenom en annan tavla från min pinterest som jag skapat tidigare för Black Tie/Firm party event, där hittade jag såklart mer inspiration.

Jag började med färganalys av bilderna jag valt ut och plussade på färgkoderna från mitt tidigare designkoncept, några av färgerna fick vara kvar men några byttes ut. Här bredvid ser ni ungefär hur jag gjorde. Jag har egentligen för många accentfärger (man bör högst ha 2 eller 3 stycken) med undantag att detta är mer för produktion och eftersom jag riktar mig till herrar och damer så ville jag ha något till båda parterna. Hex-koderna har jag inte skrivit ut då jag har ett separat Exeldokument där jag även skriver upp koder för webdesignen.

Steg två av del 2 är att göra själva moodboarden eller brandboarden, där lägger man till färgvalet (Bas och Accent), Tryck och motiv, inspirationsbilder, fonts och loggan om man vill så kan man även lägga till element som stickers eller uppmaningar som 10% off "skyltar". Det finns ingen bestämd regel för vad som skall ingå utan detta är helt för din egen del ev dina anställda om du kommit så långt.

Jag blev ganska nöjd med min board och jag tänker faktiskt dela den med er, ser inte något problem med att göra det då företaget redan är i slutskedet och jag köpt upp domänerna jag behöver. So here it is! Notera att detta är för produktionssyfte. Hoppas ni gillar inlägg som dessa och blir lika inspirerade som mig!

Annah Jansson

Likes

Comments

Dagen har gått alldeles för fort fram och som vanligt kände kroppen efter och bestämde sig för lite extra sovmorgon, jag vaknade alltså strax efter 11 och fick dåligt samvete men jag har lärt mig att förlåta mig rätt snabbt och vet att jag måste ha den extra vilan för att återhämta mig och slippa gå in i väggen. Så jag gjorde i ordning en stor kanna kaffe, preppade igår med att skiva upp vattenmelon bitar som jag skulle ha till frukost idag, gick in och satte mig med en gång på kontoret och här har jag suttit ända fram tills nu.

Dagens planering ändrade sig igår då jag kom över en youtube:are som pratade om colourmap och brandboard till sitt företag och på så sätt ta fram sin grafiska profil eller design till produkt. Nu har jag redan valt accent och bas färger och vet exakt hur jag vill ha min grafiska profil men ville testa detta och bestämde mig för att se om min GP kunde förbättras genom denna teknik. Hennes namn är Holly Casto och hon liksom jag brinner för design och business, hon är självlärd och har startat upp flera företag. Hon har en kanal på youtube där hon delar med sig av erfarenhet, hur man lättare tar fram ett märke och mycket mer. Jag kan identifiera mig med henne på flera plan och rekommenderar er att ta en titt på denna video nedan.

Det tog mig hela dagen att skapa denna board som är 3/4 större än vad ni ser. Bilderna bredvid är namninspiration (detta är frivilligt) Innan jag fick nys om denna teknik hade jag redan ett namn på företaget och det togs fram ungefär på samma sätt. Jag hade en bild av vad jag tyckte kändes lyxigt och vad jag önskade i livet så kallade "lifegoals", nu är detta nödvändigtvis inte det jag önskar mig allra mest men dessa två bilder blev inspirationerna när jag sökte på Bliss Avenue, varje ord för sig. Bliss är alltså enligt mening något fantastiskt som nästan blir som ett lyckorus (översta bilden), avenue, tja jag har alltid drömt om storcity och framgångar och detta representerar avenue (bild under) för mig. Tillsammans blir Bliss Avenue en känsla av success och lycka. Jag har även en story bakom namnet som jag kommer dra senare i ett annat inlägg. Så där har ni det! Ett steg nämare, nästa del i processen blir att hitta mönster i inspiration och colourmappa. Tycker detta är riktigt kul att jobba med, lägg gärna en kommentar om ni behöver inspiration eller hjälp för något av era projekt. Gör detta gärna igen!

Annah Jansson

Likes

Comments

Äntligen har jag fått några "tidiga" pass inlagda i schemat, jag tycker om att jobba kväll men på senare tid har jag önskat mer tid åt att arbeta i kontoret. Det är svårt att kombinera ett arbete med kontorstiden och jag kan ärligt säga att jag inte varit särskilt bra på att hålla mig till min plan som var att arbeta före eller efter arbetet.

Idag gick jag hem 17.00 därför var jag extra glad när jag gick från jobbet och märkte att jag faktiskt hade energi kvar. Nu sitter jag här på kontoret och blir lite frustrerad över allt arbete jag bara skjutit åt sidan, det här är ju mitt företag! Nåja, blivande.. Jag vet inte vilken ände jag ska börja ta tag i och tänker att jag kanske lika väl ska lägga allt åt sidan till min nästa lediga dag, vilket är på lördag.

Imorgon jobbar jag exakt hela dagen, 9-20, det blir en tidig kväll för mig ikväll men jag är inte helt sugen på att släppa arbetet riktigt än, jag har motivation kvar men saknar inspiration, låter det konstigt? Hur som helst, det jag ville förmedla och tipsa om idag är en artikel jag halkade förbi igår när jag satt på bussen på väg till jobbet. Jag surfade runt efter grossister och produktutvecklare för mitt företag och fann en väldigt bra skriven artikel om hur man beräknar utpris från egen producerade varor. Man tänker oftast inte på hur mycket tid, kostnad och arbete som läggs ner bakom ett inköp och speciellt inte om man varit med och tagit fram en design för produktion. Jag skall erkänna att jag läser aldrig bloggar fast jag själv bloggar, en gång i tiden gjorde jag det men jag finner ingen ro i att sitta och läsa från datorn så från att vara en som inte läser bloggar till att faktiskt överväga om jag skulle börja prenumerera på hennes blogg kan ni gissa att detta inlägget är värt att läsa. Dvs om man är mogen för business och inköp.

---->In och läs här! <-----


Nu känner jag att klockan börjar ticka på och dagens planering var att skriva en strategi för hur jag skall få tag i mina varor. Några grossister har jag vart i kontakt med men jag är så sugen på att designa eget märke, någon här som har erfarenhet eller är inköpare som kan ge mig tips, allt uppskattas! Borde kanske ha läst till inköpare istället för stylist, hade gjort situationen enklare.

Annah Jansson

Likes

Comments

När jag träffar nytt folk brukar de alltid ställa frågor som "vad har du gjort tidigare?" och "Vad kommer du att jobba med?", "Vad kan du bli?". När de hör listan av utbildningar tror jag många tänker att jag är en "hoppare" och att jag inte listat ut än vad jag vill göra. Trots alla olika utbildningar som jag gått och tagit så sträcker sig ändå en röd tråd genom allt.


Flashback:

I gymnasiet utbildade jag mig till Stylist/Make up artist och jag var duktig, tyckte det var roligt och var gärna med i projekt utanför skolan. Hade b.la några uppdrag för catwalks, balsminkningar och modefotograferingar. Under gymnasietiden så läste vi även kurser i Photoshop, hudvård och egenföretagare och affärsekonomi, det var en väldigt bra och bred linje jag gick och jag var intresserad av allt. Efter gymnasiet åkte jag direkt till Nya Zeeland för att studera vidare i 1 år. Tanken var att fortsätta som make up artist för filminspelning och teater, då jag av misstag kom in på Southseas Digital Fotograf linje istället fick jag förfrågan om jag ville fortsätta på den linjen eller lämna Nya Zeeland och åka hem för att vänta på rätt kurs. På den tiden var jag rädd och osjälvständig och nu i efterhand tror jag att jag valde att stanna kvar på grund av rädsla för att ensam ta mig hem. Jag gick hela året som fotograf och jag tyckte det var super roligt! Jag fick pris från en Nya Zeelänsk arkitektfotograf för bästa arkitektfotografering och som slutprojekt bestämde jag mig för att kombinera mina make up kunskaper, photoshop (som var en daglig flera timmars lektion), med mina fotokunskaper och jag skapade en "horror"-plåtning med DIY-effekter och smink (Hade begränsade resurser). Jag hjälpte även till att sminka inför klasskamraternas fotograferingar.

När jag senare kom hem från Nya Zeelandad fick jag uppdrag som både stilist, make up artist och fotograf, av de arbeten jag gjorde så är jag mest nöjd med uppdraget jag gjorde för Stockholm Pärla! De skulle lansera en ny kollektion av smycken och behövde en make up artist och fotograf för att plåta bilder till en booklet. Vi var ute och arbetade en hel helg och det var kallt och blåsigt minns jag. Jag hade även ett fotouppdrag för Furetti som skulle lansera en webbshop och behövde plåta sina produkter till sidan. Det var så jag kom i kontakt med webben första gången nu när jag tänker efter. Då förstod jag inte riktigt vad en webbshop var för nått men det var spännande att följa med på deras resa och se resultatet online.

Jag hade några butiksarbeten, först var det Limit klädbutik i min hemstad. Jag var 21 år då och var en rädd tjej som hatade sociala ting och telefoner. När Limit lades ner hoppade jag på en sommarkurs hos Eductus där jag inriktade mig till butikssäljare. En riktigt bra linje det med! Vi fick allt nyttigt som behövdes för en bra kundrelation och säljteknik, bl.a personvetare-områden och stresshantering var något av det mest spännande vi läste, utbildningen varade 3 månader och sista månaden hade vi praktik, det var så jag kom in på Twilfit. Jag praktiserade till en början i butiken men då Twilfit på den tiden hade en e-handel i samma byggnad så fick jag testa på att vara där och jobba som ordertjej, skicka ordrar och städa lagret. När utbildningen på Eductus var över fick jag jobbförfrågning av Twilfit, de ville ha mig i butiken men även E-handelsansvarige ville ha mig så jag valde att bli anställd på e-handeln. Jag utvecklades hela tiden och om det inte var för min dåvarande chef så hade jag aldrig tagit tag i min telefonfobi! Jag minns att hon tvingade mig ringa samtal till kunder så jag vart helt gråtfärdig efter, inte för att hon var elakt (hon var den bästa chefen man kunde tänka sig!) utan för att hon såg potential i mig och ville att jag skulle övervinna min rädsla. Efter drygt 1 års tid som packtjej hade jag även fått lära mig om återbetalningar och kreditering av fakturor mm och kunde i princip göra allt som en packtjej skulle. När min chef lämnade e-handeln tog jag över hennes arbete och blev ansvarig. Detta var det roligaste yrket jag någonsin arbetat med och när e-handeln nått år senare skulle byta lokal och flytta till Stockholm fick jag förfrågning om jag ville hänga på och jobba i Stockholm. Jag var inte redo för Stockholm och tackade nej trots att jag varje morgon hoppade ut från sängen och trallade iväg till jobbet av glädje och längtan. Jag började i Twilfits butik och jobbade där några år. Under tiden fick vi utbildningar från jobbet och hade säljkvällar på hotell med föreläsare, jag fick ett diplom på Annika Malmbergs webbinarium och jag bara sög åt mig all kunskap jag fick!

Efter flera års arbetande i butik kände jag att jag att jag ändå saknade e-handeln och bestämde mig för att ta tag i utbildning så jag kunde få ett e-handelsjobb igen. Så jag sökte in till HCBs E-handelsutvecklare. Nu har jag gått här 1 år och jag fick smak för en javascript kurs jag gick som tillval under utbildningen. Utbildningen hittills har inte mött mina förväntningar trots att jag har lärt mig så mycket och vet hur man startar en business på riktigt. Jag trodde att mycket av det jag läste skulle vara mer design i program och skriva koder. Den biten vill och ska jag bli bättre på!

Hur som helst, åter till nutiden...

Jag har som sagt hunnit med en del på mina 25 år och tack vare alla snesteg och "misstag" jag bekostat så har jag ändå en plan med allt. När jag är klar med min utbildning om 1 år så kommer jag vara en god resurs för många företag då jag bl.a kan:

 • Plåta inkommande produkter
 • Photoshop, Photoshop och Photoshop!
 • Hantera studio och teknik
 • Sminka och sajla för modeplåtningar
 • Bygga en stabil grund för företag
 • Analysera och förbättra SEO
 • Marknadsföra
 • Kundtjänst
 • Merförsälning och uppförsäljning
 • Designa för syn och UX skull
 • Analysera specifika kundbeteende
 • Erbjuda dess kunskap jag har inom make up och hudvårdsprodukter, osv
 • Hantera lager och personal

Så innan mer folk dömer mig så vill jag bara säga en gång för alla att jag är nöjd med exakt alla utbildningar och arbeten/praktiker och kurser jag har tagit. Jag älskar att lära mig och vill lära mig så mycket som går av allt och tack vare alla dessa erfarenheter (dåliga som bra) så kryllar det med nya idéer i mitt huvud dagligen. Jag har ett företag och jag spenderar varje vaken tid med att bolla idéer med mig själv hur man kan skapa och utveckla produkter mot en bättre framtid.

(Hoppas alla tog sig tid och kom ner ända hit i inlägget, vet att det var mycket text men jag känner på mig att flera av er som läser detta är precis som jag och vill suga åt sig all kunskap och ständigt utvecklas)


Annah Jansson

Likes

Comments

Förra veckan fick jag chansen att ta tag i projekt som jag skrivit upp på min "to do"-lista och satt synligt på kylskåpet. Bland annat var en av punkterna att fixa mitt hemmakontor, jag har tidigare nämnt för er att jag inte känt mig bekväm i den miljö som var här inne så jag och min bror åkte en sväng till IKEA för att köpa lite möbler och kolla inspiration. Jag hade två dagar på raken som jag var ledig från jobbet och vi lyckades få ett hemmakontor vi var stolta över! Nu kan jag inte sluta tänka på att sitta och arbeta här inne efter varje jobbdag. Så tacksam till min bror för all bärhjälp och snickeri.

"post-it"-tavlan har jag tillverkat själv. Än finns det saker att göra i rummet men nu är det viktigaste gjort i alla fall :)

Idag är man ledig från jobbet igen och jag har spenderat halva förmiddagen med att prata med försäkringskassan. Tycker att alla gånger man har ringt så har jag fått en positiv respons, bra där! För om något är tråkigt här i livet så är det försäkringar och speciellt när man har otåliga telefonister i örat.

Planen härnäst är att börja designa webshop layout åt min klient samt skriva och utveckla min affärsidé på whitepaper, jag har köpt en pärm till mitt företag som jag skall börja fylla affärsplanen, kontrakt samt försäkringar. Blir numera inspirerad varje gång jag går in och sätter mig i mitt kontor, allt känns att flyta på just nu!

Annah Jansson

Likes

Comments

Såhär vid sommaren så får man som studerande inte CSN bidrag och det innebär att mina arbetsrutiner för mitt företag och bloggande blir lidande, jag har jobbat och jobbat och jobbat nu i sommar för att ha råd att bo kvar i min lägenhet och det har gjort att mitt företag har stått still. Jag arbetar nästan 80% och det är ett tungt fysiskt och psykiskt påfrestande arbete, jag trivs super och har inga problem med att jobba så mycket då jag tycker det är roligt, jag klagar inte men därmed kan jag inte jobba på mina andra projekt efter en arbetsdag. Detta i sin tur leder till blogginläggsbrist då min blogg är riktad mot min karriärutveckling. Jag kan skriva om mitt inkomstbetalande arbete men jag vill inte blanda ihop min vardag med min businessriktade blogg allt för mycket så jag låter den privata biten vara oskriven.

Hur som helst, vi har gått in i Augusti månaden och det kryper i kroppen av längtan till höst och skolstarten. Min absolut favorit årstid är höst och jag längtar tills den börjar på riktigt. Det kan vara sorgligt att höra men jag är ingen sommarmänniska. För mig är sommaren en period som jag bara vill ska dra förbi, det är en inkomst period ungefär som att stänga av allt runt omkring sig, fokusera på att tjäna pengar under tiden man bara går och väntar på att hösten och den riktiga tiden för mål och arbete skall börja. Så vidare man inte bokat in semester såklart. Detta året var jag beredd på att ha en typisk sån här sommar, inga planer på nöje utan här handlade det om en väntan på andra tider och jobba ihop till en semesterkassa för nästa år. Jag har inte ens badat i sommar. Men jag har inte ont av det, jag är absolut ingen "sommar i Sverige"-människa utan för mig är en semester någonstans utomlands där ingen känner mig och där man kan gå och strosa fritt utan att bry sig om tid och rum.

Jag har nu fått mitt schema för skolstarten och fyllt i min filofax, min utbildning har skoltimmar 2-3 vardagar i veckan och jag hade nästan glömt hur det kändes att ha så många dagar över utan att behöva ta mig någonstans. Just nu är min veckoplanering jobb dagligen förutom idag och imorgon då jag är ledig från jobbet och faktiskt kan vara hemma och arbeta på projekt, egna som klienters. Idag har jag till exempel arbetat med en klients webbprojekt, gått igenom en planering med hen och börjat skriva upp uppgifter. Jag använder mig av Asana som är ett online program för Timetables och utvecklingsbaserat för businessen projekt, jag älskar det och det är så lätt att navigera i, jag kommer nog att skriva ett inlägg helt om asana i senare skede.

Så det var allt för mig just nu, vill berätta att jag börjar skolan igen v 35 och då kommer jag ha mer fritid att arbeta på så då lär ni höra mer från mig! Tills dess får ni ha en grym sommar / *Den som arbetar ist för att bada* :)

Annah Jansson

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag insåg precis att det har gått en månad sedan jag skrev ett inlägg här. Även om mina senaste inlägg har varit innehållsfattiga och rent av tråkiga så gillar jag ändå idén av att alltid uppdatera min blogg och ha ett bra inläggsflöde. Månaden har passerat med världens hastighet och jag skäms över att säga att jag inte har gjort något produktivt alls efter hemkomsten från jobbet, mitt företag står still och det stressar mig jättemycket, mitt design projekt som jag skrev om tidigare har hamnat i kläm då jag jobbar mesta dels av min vakna tid. Däremot så har jag fått äran att coacha en bloggvän som funderar på att starta eget. Än så länge har vi bara gått igenom 2-3 steg men varje utmaning är riktigt intressant att följa upp senare och jag vet att hon kommer lyckas!

Jag har varit ledig två dagar från jobbet nu och planerat att gå upp i tid och ta tag i ärenden, båda dagarna har jag vaknat senare än tänkt och lagt mig allt för sent på kvällarna. Men nu har jag äntligen bestämt mig för att resten av dagen skall jag spendera så produktivt som möjligt! Just nu sitter jag faktiskt i mitt hemmakontor och försöker känna in miljön och hur det är att sitta och arbeta här, det känns väldigt konstigt att sitta vid ett skrivbord och jag är inte helt bekväm med miljön här inne heller så mitt mål är att innan dagens slut så skall jag få en arbetsvänlig miljö där jag trivs att sitta och arbeta i. Hittills har jag varit extremt bekväm av mig och suttit i sängen eller soffan och arbetat med datorn, jag skaffade ju mig ett hemmakontor för att arbeta i det. Tror det är en vanesak men jag har en planering och ska göra justeringar för att trivas med att arbeta här. En av de viktigaste sakerna som kommer till tankarna är ljuset, skall se om man kan köpa en starkare lampa hit. Vet att det inte är miljövänligt men just nu känner jag mig 'fogy' av att stirra på skärmen, tavlor skall upp och jag har granskat några smarta DIY's på pinterest som förmodligen kommer bli en del av inredningen. Jag har en skrivare som jag köpt för 3 månader sedan som fortfarande står inplastad och en stationär dator som måste kopplas in. Funderar på att använda min gamla laptop som saknar drivkraft men har en bra skärm, mecka lite, sätta skärmen på väggen och koppla ihop den till min stationära burk och köpa till mus och BT skrivbord. Har extremt många idéer men få timmar att få ihop allt på så till en början så skall jag få skrivaren up and running, fixa ljuset och planera inredning! Sen är det dags att gå på resten av min to do list.

Blir ett väldigt rörigt inlägg och jag skriver under tidspress så jag vet med mig att detta inlägg förmodligen inte kommer vara ett av mina bästa men jag tycker ändå det känns viktigt att få ur mig något för mig och för er skull.

Jag vill också slänga in en annan punkt medan jag har er uppmärksamhet, jag har länge planerat en resa med min vän, en stor resa som kräver mycket förarbete och kapital och som är planerad efter min examen. Sen vaknade jag upp idag och kom på att jag vill vidareutveckla mina studier och drömmer om en bachelor examen och som många vet strävar jag efter att bli bäst på mitt ämne men jag vill ändå bort från Sverige ett tag. Så jag började googla runt och hittade en utbildning i Barcelona, har varit i Barcelona 3 gånger och drömmer fortfarande om att besöka det igen så inget bestämt än men att få studera på högskola har börjat intressera mig allt mer. Min kompis funderar även hon på att studera så vem vet, detta kanske blir en av de där spontan, utvecklas tillsammans-ögonblick. Just a thought.


Annah Jansson

Likes

Comments

 • Blogkeen
 • Nouw
Nouw Magazine