To dress well is a form of good manners
Classy never goes out of time

En hel vecka har gått förbi och första veckan av praktiken är gjord. Det har både gått snabbt men ändå inte, långa dagar med mycket tänkande. Det är utmanande men så jäkla roligt. Trivs verkligen på detta stället!

Vi är ett team på 8 personer varav 3 praktikanter, vi håller ihop, hjälper varandra och firar när något går bra.

Under min första vecka har jag fått glida runt och kolla på de andras arbeten, nå det var tanken i alla fall, första dagen fastnade jag bredvid en front-end utvecklare och planen ändrades när vi insåg att jag faktiskt kom med vettig hjälp. Jag fick ett whitepaper och inlogg till den plattform vi använder på webbyrån och har suttit och gjort en hemsida från scratch utifrån whitepaper'n. Det är html,css, javascript men även nya språk, så som .NET som vi skriver i. Det går sakta framåt och idag skall allt vara klart, vilket är 80 sidor till. Känns redan som jag utvecklats i språken och jag är riktigt nöjd med veckan. Inser att det vi gör på byrån är det jag verkligen vill hålla på med i framtiden! Känns bara helt naturligt!

Utöver praktiken hinner jag inte med mitt egna liv då jag åker tåg 4h varje dag för att ta mig dit, går upp runt 5 och kommer hem vid 20ish beroende på arbetsmängden, därför sitter jag oftast på tåget med datorn och gör de uppgifter i mitt privata liv jag inte hinner med, så som bokningar, företagsarbete och inläsningar. Jag håller även på att koda upp en hemsida till lillebrorsan, det är mer en hobby så det får ta sin tid.

Ikväll skall klassen ut och käka för att fira att logistikkursen är förbi, det hade varit mer roligt om jag klarade tentan men ikke, jag låg 1 poäng ifrån och det ligger och gnager i bakhuvudet men att komma ut och se nya miljöer ser jag fram emot ändå. Förutom middagen ikväll har jag inget planerat för helgen mer än tvättid. Allt som man inte hinner med på vardagen så som att ordna och städa lägenheten exempel får ske nu i helgen. Frågan är till och med om man skall julpynta redan? När börjar man egentligen? I Göteborg har caféer och vissa butiker redan börjat så antar att det verkligen börjar gå mot vinter nu. Jag som aldrig ens brytt mig om om jag har ljusstake eller inte i mitt barndomsrum, men i år är första året som jag faktiskt kan pynta min egna lägenhet, tidigare har jag bott i Nya Zeeland under jul och där är det sommar under julen så jag har inte direkt känt något behov fören nu.

Hur som helst, det blir en lugn helg men storstädning och planering samt företagsarbete. Jag och min väninna skall åka över till Köpenhamn i början av December så vi ska ta och boka hotell och flyg i helgen, samt att min andra vän tävlar i Stockholm den 1e så skall dit och heja på henne!

Det var nog allt jag hade att säga för nu, intensiv vecka men ack så roligt!

Trevlig helg!Annah Jansson

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då är man återigen hemma i lilla Uddevalla efter en långhelg. Jag har varit på resande fot och varit på dagkonferens i Malmö. Nordic Ecommerce summit mässa och hotellvistelse och på vägen hem stannade jag till i Varberg för en 2 dagars avkoppling hos föräldrarna i Appelviken.

I onsdags hade vi sista dagen i logistikkursen, den avslutades självklart med årets tuffaste tenta. Efter tentan begav jag mig mot Göteborg där jag mötte upp en vän på en lunchdate innan tåget mot Malmö skulle gå.

Efter drygt 3 timmar så var vi framme i den vackra staden. Mitt hotell låg på andra sidan Malmö och då jag skulle spendera hela nästa dag på mässan och inte få chansen att uppleva Malmö så bestämde jag mig för att gå igenom hela stan mot hotellet. En promenad på 1 timme men jag ångrar inte en ända sekund. Att gå längs shoppinggatorna, parkerna och torgen i Malmö, det var så mäktigt. Det hade precis blivit mörkt (runt 18-tiden) och Åhléns hade precis dragit igång något stort för när jag gick förbi stod en stor limousine parkerad utanför, röda mattan var utfälld, dunkande musik och några bouncers vid entrén. Jag är så svag för storstäder och stannade en stund för att suga åt mig allt. Jag kom till hotellet och checkade in, gick upp på rummet och gjorde i ordning mig för middag. Hotellrummet i sig var inget speciellt men jag var nöjd med att få en natt för mig själv. Middagen var trevlig, vi (jag och några från klassen som åkt dit med bil) åt på hotellets restaurang, tog ett glas vin och flankstek. Avrundade kvällen runt 9-tiden och jag som tänkt uppdatera bloggen efter middagen lät datorn vara och somnade ganska snabbt. Jag har helt ärligt inte ens öppnat datorn under dessa dagar utan haft fullt upp hela tiden, dock har jag haft arbete i huvudet hela tiden och inte riktigt kunnat koppla av.

Dagen efter åt vi hotellfrukost och sedan promenerade vi mot mässan som låg i Malmö Arena. En heldag med föreläsningar om allt från robotar till omsättningsuträkningar - till tips och nomineringar för årets e-handel.

Jag fick med mig väldigt mycket lärorik information som jag och mitt företag gynnas av.

När mässan var slut gick vi tillbaka till hotellet för att hämta våra väskor, sa hejdå till varandra och jag tog taxin mot stationen. Återigen fick jag se Malmö stad genom taxirutan och de skyhöga byggnaderna som sträckte sig längs vägen. Jag har inte varit i NY än men detta var nog den mäktigaste staden jag sett hittills och jag är så nöjd över att fått se Malmö även från en taxiruta.

3 timmar senare plockade min far upp mig från Varbergsstation, det var så härligt att få se mina föräldrar. 2 dagar spenderades på "landet" och det blev lite shopping i stan. Igår fick vi besök från familjevänner och gick en strandpromenad, perfekt surfingväder och vi stannade för att se de tappra surfa. Det bjöds på middag och sedan fick jag skjuts till Kungsbacka station där jag fortsatte min resa mot Uddevalla igen. Skönt att vara hemma igen och få pula i hemmet lite innan praktiken drar igång, vilket är i morgon!

Imorgon börjar jag ett nytt kapitel och jag ser fram emot att få vara i Göteborg återigen!Annah Jansson

Likes

Comments

Contains affiliate links

Den senaste tiden har jag funderat allt mer på min livssituation. Även om jag har det någorlunda bra så strävar jag alltid efter att ha det ännu bättre. Tror det ligger i vår natur att alltid vilja ha mer. Det är inte en fråga om bortskämdhet eller i-landsproblem utan det handlar om att veta att man kan få det bättre och jobba mot sina mål. Det handlar om ambition, att våga drömma stort och jobba sig uppåt.

Mitt företag har stått still igen och jag vet att jag har alla resurser för att kunna sätta igång på riktigt. Något hindrar mig, rädslan för att misslyckas? Tror jag inte på min idé? Självklart gör jag det, jag är så inne i min idé att jag skulle bli mitt företags bästa kund! Så varför är man så rädd för att bara hoppa?

För några veckor sedan avbröt min klasskamrat skolan då han fått jobb på ett e-handelsföretag, först tyckte jag det var dumt av honom men nu känner jag avund, att han kunde vara så modig och ta ett sådant stort beslut och våga ta risken. Vi har läst Digital entreprenörskap i skolan och en av faktorerna till att så många entreprenörer misslyckas är att de saknar självförtroendet, de vågar inte hoppa. Rädsla är vad som oftast styr en människa och det har fått mig att tänka allt mer på mina beslut och drömmar.

Planen finns, kunskapen finns, behovet för kund finns, pengar, tid, drivet, jaa allt finns där! Så varför vågar jag inte? Jag har varit nära flera gånger på att registrera mitt företag men aldrig gått igenom med det. Jag minns dagen då jag köpte min första domän, det var pengar jag satsade, jag kände ett rus i kroppen av både lycka, oslagbarhet, framgång men även en del rädsla. Det var ingen negativ känsla men den skrämde mig, någonstans i huvudet så började tankarna snurra kring alla risker. Känslan av att kunna falla. Som i drömmar, den där hemska känslan i magen när man faller från en klippa, den känslan dök upp. Det är en olustkänsla som egentligen inte behöver betyda något men den finns där för att skrämma oss.

Jag har stora mål för hur mitt liv kommer att se ut i framtiden! Stora ambitioner! Jag vet att jag har allt som krävs, jag har sett över mitt bakgrundsarbete så många gånger nu, varför hoppar jag inte? Att vänta på rätt tajming finns inte i den digitala världen så den ursäkten kan vi glömma.

James C Collins är en av många författare som just skriver om detta. I boken Good to great skriver han om varför vissa företag tar risker medan andra helt enkelt avstår. Jag vet att jag har vad som krävs.

Bon Jovi skrev en gång "Framgång är att falla nio gånger och att resa sig tio." och Joshua Becker skriver" Det första steget mot att få det du vill ha är att våga släppa taget om det du inte vill ha."

Är det så enkelt att bara våga hoppa?

"Ambition är att drömma stort, drivenhet är viljan ta sig dit och disciplin är att bara göra det!"


Annah Jansson

Likes

Comments

Rubriken säger det själv. Jag har helt slut på kreativitet. En sån otrolig vecka det har varit och min prestation har inte svikit mig än. Jag och min bror har hunnit få in flera gympass i veckan och jag tror att det är det som har givit mig energi. När man sitter så mycket framför datorn som jag gör så är det bra att underhålla kroppen med lite träning, tror faktiskt även att hjärnan mår bra av det.

Mycket saker håller på att hända här i lilla Uddevalla och man märker att veckorna blir allt färre till den stora dagen. Det är inte värst långt kvar nu innan examen och jag har lite blandade känslor för detta, mest positiva men någon stans i mig gnager det och en olustkänsla försöker ta sig igenom. Men det är ju faktiskt lite mindre än 9 månader kvar.

I torsdag begav jag mig till Göteborg för flertal intervjuer och nu har även jag fixat mig en LIA plats. Det är på en webbyrå jag kommer hålla hus och jag känner att jag kunde inte göra ett bättre val. När jag klev in genom dörren till webbyrån så var alla så välkomnande, de hade precis avslutat sitt morgonmöte och alla kom och välkomnade mig med ett stort leende. Lokalen var stor och öppen med konferensrum längs hallen och de hade även gjort plats för ett "lekrum" där tanken var att man skulle fylla på kreativiteten när den dippat. Jag och ägaren kom extremt bra överens och jag kände med en gång att han satte ribban högt för de andra företag jag skulle träffa senare.

Jag hade ungefär 30 minuter mellan intervjuerna, nästa blev en annan webbyrå i centrala stan. Inte riktigt vad jag förväntat mig och kunde inte hjälpa att jämföra företagen direkt vid mötet. 

efter andra intervjun tog jag en välbehövlig lunch med pappa. Det var underbart att få träffa honom. Han jobbar i Göteborg så det var perfekt! Blir svårt att träffas när man bor så långt ifrån varandra annars.

3 och sista intervjun ställde jag in då jag fick en konstig magkänsla av att något inte stämde med denne person. Jag hade annonserat på en webb-grupp på facebook och denne man vars möte jag ställde in hade betett sig underligt i vår konversation + att jag aldrig sett en bild på honom. Jag vände direkt när han frågade om vi kunde träffas på centralstationen istället för hans kontor. Senare fick jag veta att han riggat en fake-site på internet och han i sin tur var 21 år och bodde på företagsadressen. Så det hade kunnat sluta riktigt illa där.

Jag vet inte varför jag berättar om detta för jag skäms lite faktiskt men jag vill ändå varna alla som läser att även om man är smart och på sin vakt (liksom jag som är polisdotter och har blivit varnad hela mitt liv) så finns det personer där ute som kan överlista en, den här killen var smart, han hade tänkt ett steg längre men det tog emot när han helt plötsligt någon timme före vårt möte hade lagt ner sidan. Så tänk ett steg längre!

Så det var en rejäl drama bomb för veckan men jag har inte tänkt så mycket på det efteråt utan vi har haft så mycket i skolan att jag knappt tänkt på något annat. Vi läser Logistik och skissar flödesschema och räknar ut företagsvinster och avkastning och allt vad det heter. Jag är riktigt nöjd över min insats och känner att jag börjar förstå ekonomi biten riktigt bra men resten av logistikkursen är lite luddigt för mig så har ni några bra böcker eller kunskaper ni sitter på så får ni gärna tipsa. Mitt mål för kommande vecka är att jag skall avsätta en timme varje dag med att rubbla flödesschema och alla dessa termer och när veckan är slut hoppas jag att den dimma som just nu ligger tät i huvudet skall försvinna och att jag verkligen kan förstå på ett djupare plan vad logistik innebär.

Nu tänker jag avsluta veckan genom att ta mig en go dusch med inpackningar, göra klart matlådan och ta mig en kopp te!

Annah Jansson

Likes

Comments

En intensiv vecka har gått och jag har upplevt stress på hög nivå, kan inte påstå att stress någonsin har påverkat mig särskilt mycket men denna nivå av press som jag har fått känna på denna veckan fick mig överrumpla.

Vi hade ett stort examinerings projekt där vi skulle bygga en webbshop i Magento utifrån en kravspec. Jag älskar att bygga sidor och ta mig ann sådana projekt men under dessa 4 dagar varav 1 dag jobb så var detta inte alls lika roligt. Dessutom skulle vi svara med kompletterande frågor. Igår var inlämningsdagen och de 3 senaste dagarna har jag dels inte sovit mer än totalt 3 timmar, jag har lyckats gått ner 1 kg pga att jag streckat vid datorn och glömt äta eller inte hunnit göra mat, brorsan som bor här har fått springa och matat mig med vatten, frukt och ölkorv. Jag var så nervös inför gårdagens möte, då detta är ett ämne jag vet att jag är stark i och faktiskt väldigt duktig på så var det extra viktigt att få ett bra omdöme. Vi gick igenom punkterna tillsammans och det verkade på läran som han gillade det han såg men jag har ingen aning om hur mötet gick eller huruvida mina betyg kommer se ut. Återstår att se.

Idag tog jag mig lyxen att åka in till Göteborg för en liten eftermiddags shopping med bästa vännen som kom ner från Stockholm. Vädret har varit suveränt och jag som älskar hösten har verkligen njutit. Äntligen får man ha på sig höstkläder. Vi åt middag och fönstershoppade, blev inget köp för min del men jag var nöjd av att bara få andas storstadsluften igen! Att få rymma till Göteborg då och då gör att jag fortfarande har motivationen kvar, inte ens 1 år kvar innan jag kan flytta tillbaka och får leva i en storstad igen!

Imorgon skall jag sätta mig och söka LIA-platser, snart är det dags för LIA nr 2 och jag hoppas på att få chansen att bygga eller utveckla något.

Annah Jansson

Likes

Comments

Det har varit oerhört tyst från min sida sen några veckor tillbaka. Tror mina läsare börjar vänja sig och förstår att jag skriver lite när jag vill. Men så är inte tanken. Jag har bloggat många år tidigare och jag har varit bra på det men aldrig riktigt haft möjlighet att skriva i ett jämnt flöde som jag egentligen har möjlighet till nu som studerande.

De senaste veckorna har varit rätt tuffa måste jag erkänna. Jag påminner återigen om att detta inte är en blogg för känslomässiga typer av ämnen utan här håller jag mig till vad som faktiskt inspirerar och håller en på banan så jag tänker inte berätta om dessa känslor utan skriver istället om de saker jag faktiskt uträttat under denna period. Att vara en känslosam människa tror jag är naturligt och till viss del bra men absolut inte när det kommer till professionalitet, du kan ha empati och visa ödmjukhet men när känslor blir ett hinder för en själv blir det självdestruktivt. Så, alla (dåliga) känslor åt sidan .

Senast jag skrev hade jag fyllt 25 år och jag och min bror firade mig ute på restaurang. Helgen därpå åkte vi ner till Göteborg där min syster bor och familjen hade förberett brunch när vi kom dit. Blev presentöppning och en härlig brunch med pancakes och massa annat gott. Min familj har alltid betytt en hel del för mig och i skrivandets stund blir jag lite rörd när jag tänker på hur fantastiskt bra vi alltid har haft och att vi har tillsammans tagit igenom oss alla hinder som har uppstått oavsett om det är individuella hinder eller gemensamma så har min familj alltid varit där även då jag var orättvis mot dem.

Hur som helst, jag följde med mamma och pappa till deras boende i Varberg och hade en super skön och lugn helg. Vi gick promenader längs havet, tog en drink på ett surfing café och spenderade timmar i Ullared. Jag hade tagit med min dator för att jag trodde ärligt att jag skulle arbeta under vistelsen men jag rörde den knappt. Helt avkopplande!

Får se, efter det har jag vart på överraskningsfest för min bästa vän som fyllt 25, jag har haft x antal föreläsningar, vart på sjukhus igen för utredning (Det är så mycket där jag kan skriva om men inlägget skulle bli för långt om jag skrev om allt så vi nöjer oss med att bara nämna att jag är i en pågående utredning). Senast igår var jag på webbdagarna och volontärarbetade, det var kul att få delta på vissa föreläsningar men utbudet av talare var inte alls lika bra som förra året.

Jag har även en del roliga nyheter att dela. Jag har blivit inbjuden att delta i en Ecommerce mässa i Malmö i Oktober så det blir en helg att se fram emot! Jag skall även till Stockholm nästa månad, mer pleasure än business faktiskt men det skall bli kul! Mitt företag är på banan, inte direkt i rullning än men förberedelserna är igång igen. Det går bra i skolan, på jobbet och för mina andra övriga projekt.

Jag har även köpt en 3 kg tung bok om programmering, tänkte skriva om den i ett separat inlägg.

Gud det blir mycket nu, jag har några bilder nedan för att ge er ett mer målande perspektiv av denna månad. En bild där ser ni att jag trådar på - just precis! Jag kan numera även tråda ögonbryn! Mitt måtto har i princip blivit " Det jag inte vet/kan det tar jag reda på". Så jag lärde mig själv att tråda ögonbryn, jag gör det på mig själv och på andra och har blivit rätt vass på det!

Så här har ni det! Min månad på 617 ord, jag har säkert glömt något men nu vet ni i alla fall att jag lever och så vidare!


Annah Jansson

Likes

Comments

Då har man tagit sig ända till 25 år, jag trodde att det skulle bli mer livat än vad det blev men jag hade en väldigt mysig kväll med bror som bjöd ut mig på middag och sen hade vi filmkväll med massa gott. Jag hade även skrivit upp mig på att jobba denna dag eftersom jag inte ville spendera min födelsedag med att bara gå runt i lägenheten och tänka på att jag fyllde år och att jag bor i en helt annan stad än mina vänner. Så jag gjorde det jag gör bäst, jag gick till jobbet och jobbade.

Nu har det gått två dagar sedan jag fyllde år och jag har spenderat all tid hos brorsan och hjälpt honom packa, därmed är det första dagen på 3 som jag sitter på kontoret och har hela dagen framför mig att arbeta på. Jag håller på med layout och design för tillfället och konstigt nog saknar jag inspiration, jag känner mig inte helt nöjd och lite halvt obekväm, design delen är bland det roligaste jag vet och jag har alltid inspiration och kreativitet för det men dessa dagar, NOT SO MUCH.

Jag har så mycket jag skulle vilja bli klar med men jag vet att det är helt omöjligt att göra ett bra arbete om man saknar inspiration eller motivation så jag får helt enkelt lägga arbetet åt sidan igen och fundera på vad det är jag saknar eller vad som måste tas itu med innan jag går på arbetet. Känner mig halvstressad fast jag vet att jag inte har något planerat innan helgen då vi ska ha födelsedagsmiddag med familjen i Göteborg. Ska även hjälpa bror att flytta en stund imorgon och sen börjar skolan igen nästa vecka på torsdag. Inget jobb före detta så har nästan all tid i världen att jobba på företaget. Får kanske bli en långpromenad innan jag går vidare, som sagt, jag har ju hela dagen på mig.

Lite nedtonat inlägg kanske men om jag ska vara helt ärlig så är jag så besviken på att fylla 25, jag har alltid fantiserat om en stor stor fest med black tie tema och eleganta inbjudningar och många många vänner att fira med, hade även höga ambitioner och drömmar om vart i livet jag skulle vara såhär dags men jag känner mig försenad, jag känner mig lost, ensam och helt ur balans. Jag visste att när jag kom in på denna skola och flyttade hit att jag skulle bli ensam och att det skulle vara svårare att må bra och vara glad men jag såg dessa två åren som en investering i min framtid. Det blev lite enklare när min bror flyttade hit men så fort jag är klar med utbildningen flyttar jag ifrån denna stad!

Jag vet att många av er som läser detta säkert tänker " men du har ju vart i Nya Zeeland, du håller på att starta upp ditt egna företag, du bor inte hemma längre osv.." Ja, jag har gjort allt det där och ja jag har kommit en bra bit på vägen men jag är inte nöjd, jag har extremt höga mål och jag vet att jag är på väg men det kommer inte vara tillräckligt innan jag känner det i mig själv. Jag ber om ursäkt för ett extremt trist inlägg och hoppas på att nästa blir mer energifyllt.

Allt gott!


Annah Jansson

Likes

Comments

Contains affiliate links

Herregud vad det regnade inatt, vet inte om det var det som lät men jag vaknade till runt 3.40 och fick stänga köksfönstret. Det märks att årstiden håller på att ändras för dagarna känns som en blandning mellan höst, vinter och sommar. Vaknade runt 7.15 idag och kände att jag ändå ville komma upp i tid idag, även om det är Lördag känns det härligt att redan fått saker gjorda. Körde en extra lyxig morgonrutin med peeling, ögon-och ansiktskräm.

Idag jobbar jag bara 4 timmar och har kontorstid nu på morgonen, tror det är bra att skriva in timmarna i kalendern när man jobbar hemifrån såhär annars är det lätt att man fastnar i annat. Hur som helst, jag slutar 16 så kanske till och med kan hinna med ett gympass mot kvällen. Har extremt ont i axlar och rygg nu när jag jobbat så intensivt och det liksom knakar från mig när jag lyfter på armen. Så jag har lovat mig några dagar nu att gå till gymmet och köra ut rygg och axlar för gott.

Det börjar rulla in höstkläder lite här och där på torget och ni som känner mig vet att jag älskar höstkläder. Det blir svårare och svårare att hålla sig från butikerna men den som spar, den har! Får nöja mig med spaning på nätet så länge. Prio blir en höst/vinterjacka och skor för det har jag inte, annars är detta något som jag kan tänka mig!

Intresset ligger på matta, naturliga färger men även silkigt material och turtleneck som vanligt.

Dull is the new Edgy
Annah Jansson

Likes

Comments

Blogkeen
Nouw
Nouw Magazine