To dress well is a form of good manners
Classy never goes out of time

Rubriken säger det själv. Jag har helt slut på kreativitet. En sån otrolig vecka det har varit och min prestation har inte svikit mig än. Jag och min bror har hunnit få in flera gympass i veckan och jag tror att det är det som har givit mig energi. När man sitter så mycket framför datorn som jag gör så är det bra att underhålla kroppen med lite träning, tror faktiskt även att hjärnan mår bra av det.

Mycket saker håller på att hända här i lilla Uddevalla och man märker att veckorna blir allt färre till den stora dagen. Det är inte värst långt kvar nu innan examen och jag har lite blandade känslor för detta, mest positiva men någon stans i mig gnager det och en olustkänsla försöker ta sig igenom. Men det är ju faktiskt lite mindre än 9 månader kvar.

I torsdag begav jag mig till Göteborg för flertal intervjuer och nu har även jag fixat mig en LIA plats. Det är på en webbyrå jag kommer hålla hus och jag känner att jag kunde inte göra ett bättre val. När jag klev in genom dörren till webbyrån så var alla så välkomnande, de hade precis avslutat sitt morgonmöte och alla kom och välkomnade mig med ett stort leende. Lokalen var stor och öppen med konferensrum längs hallen och de hade även gjort plats för ett "lekrum" där tanken var att man skulle fylla på kreativiteten när den dippat. Jag och ägaren kom extremt bra överens och jag kände med en gång att han satte ribban högt för de andra företag jag skulle träffa senare.

Jag hade ungefär 30 minuter mellan intervjuerna, nästa blev en annan webbyrå i centrala stan. Inte riktigt vad jag förväntat mig och kunde inte hjälpa att jämföra företagen direkt vid mötet. 

efter andra intervjun tog jag en välbehövlig lunch med pappa. Det var underbart att få träffa honom. Han jobbar i Göteborg så det var perfekt! Blir svårt att träffas när man bor så långt ifrån varandra annars.

3 och sista intervjun ställde jag in då jag fick en konstig magkänsla av att något inte stämde med denne person. Jag hade annonserat på en webb-grupp på facebook och denne man vars möte jag ställde in hade betett sig underligt i vår konversation + att jag aldrig sett en bild på honom. Jag vände direkt när han frågade om vi kunde träffas på centralstationen istället för hans kontor. Senare fick jag veta att han riggat en fake-site på internet och han i sin tur var 21 år och bodde på företagsadressen. Så det hade kunnat sluta riktigt illa där.

Jag vet inte varför jag berättar om detta för jag skäms lite faktiskt men jag vill ändå varna alla som läser att även om man är smart och på sin vakt (liksom jag som är polisdotter och har blivit varnad hela mitt liv) så finns det personer där ute som kan överlista en, den här killen var smart, han hade tänkt ett steg längre men det tog emot när han helt plötsligt någon timme före vårt möte hade lagt ner sidan. Så tänk ett steg längre!

Så det var en rejäl drama bomb för veckan men jag har inte tänkt så mycket på det efteråt utan vi har haft så mycket i skolan att jag knappt tänkt på något annat. Vi läser Logistik och skissar flödesschema och räknar ut företagsvinster och avkastning och allt vad det heter. Jag är riktigt nöjd över min insats och känner att jag börjar förstå ekonomi biten riktigt bra men resten av logistikkursen är lite luddigt för mig så har ni några bra böcker eller kunskaper ni sitter på så får ni gärna tipsa. Mitt mål för kommande vecka är att jag skall avsätta en timme varje dag med att rubbla flödesschema och alla dessa termer och när veckan är slut hoppas jag att den dimma som just nu ligger tät i huvudet skall försvinna och att jag verkligen kan förstå på ett djupare plan vad logistik innebär.

Nu tänker jag avsluta veckan genom att ta mig en go dusch med inpackningar, göra klart matlådan och ta mig en kopp te!

Annah Jansson

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En intensiv vecka har gått och jag har upplevt stress på hög nivå, kan inte påstå att stress någonsin har påverkat mig särskilt mycket men denna nivå av press som jag har fått känna på denna veckan fick mig överrumpla.

Vi hade ett stort examinerings projekt där vi skulle bygga en webbshop i Magento utifrån en kravspec. Jag älskar att bygga sidor och ta mig ann sådana projekt men under dessa 4 dagar varav 1 dag jobb så var detta inte alls lika roligt. Dessutom skulle vi svara med kompletterande frågor. Igår var inlämningsdagen och de 3 senaste dagarna har jag dels inte sovit mer än totalt 3 timmar, jag har lyckats gått ner 1 kg pga att jag streckat vid datorn och glömt äta eller inte hunnit göra mat, brorsan som bor här har fått springa och matat mig med vatten, frukt och ölkorv. Jag var så nervös inför gårdagens möte, då detta är ett ämne jag vet att jag är stark i och faktiskt väldigt duktig på så var det extra viktigt att få ett bra omdöme. Vi gick igenom punkterna tillsammans och det verkade på läran som han gillade det han såg men jag har ingen aning om hur mötet gick eller huruvida mina betyg kommer se ut. Återstår att se.

Idag tog jag mig lyxen att åka in till Göteborg för en liten eftermiddags shopping med bästa vännen som kom ner från Stockholm. Vädret har varit suveränt och jag som älskar hösten har verkligen njutit. Äntligen får man ha på sig höstkläder. Vi åt middag och fönstershoppade, blev inget köp för min del men jag var nöjd av att bara få andas storstadsluften igen! Att få rymma till Göteborg då och då gör att jag fortfarande har motivationen kvar, inte ens 1 år kvar innan jag kan flytta tillbaka och får leva i en storstad igen!

Imorgon skall jag sätta mig och söka LIA-platser, snart är det dags för LIA nr 2 och jag hoppas på att få chansen att bygga eller utveckla något.

Annah Jansson

Likes

Comments

Det har varit oerhört tyst från min sida sen några veckor tillbaka. Tror mina läsare börjar vänja sig och förstår att jag skriver lite när jag vill. Men så är inte tanken. Jag har bloggat många år tidigare och jag har varit bra på det men aldrig riktigt haft möjlighet att skriva i ett jämnt flöde som jag egentligen har möjlighet till nu som studerande.

De senaste veckorna har varit rätt tuffa måste jag erkänna. Jag påminner återigen om att detta inte är en blogg för känslomässiga typer av ämnen utan här håller jag mig till vad som faktiskt inspirerar och håller en på banan så jag tänker inte berätta om dessa känslor utan skriver istället om de saker jag faktiskt uträttat under denna period. Att vara en känslosam människa tror jag är naturligt och till viss del bra men absolut inte när det kommer till professionalitet, du kan ha empati och visa ödmjukhet men när känslor blir ett hinder för en själv blir det självdestruktivt. Så, alla (dåliga) känslor åt sidan .

Senast jag skrev hade jag fyllt 25 år och jag och min bror firade mig ute på restaurang. Helgen därpå åkte vi ner till Göteborg där min syster bor och familjen hade förberett brunch när vi kom dit. Blev presentöppning och en härlig brunch med pancakes och massa annat gott. Min familj har alltid betytt en hel del för mig och i skrivandets stund blir jag lite rörd när jag tänker på hur fantastiskt bra vi alltid har haft och att vi har tillsammans tagit igenom oss alla hinder som har uppstått oavsett om det är individuella hinder eller gemensamma så har min familj alltid varit där även då jag var orättvis mot dem.

Hur som helst, jag följde med mamma och pappa till deras boende i Varberg och hade en super skön och lugn helg. Vi gick promenader längs havet, tog en drink på ett surfing café och spenderade timmar i Ullared. Jag hade tagit med min dator för att jag trodde ärligt att jag skulle arbeta under vistelsen men jag rörde den knappt. Helt avkopplande!

Får se, efter det har jag vart på överraskningsfest för min bästa vän som fyllt 25, jag har haft x antal föreläsningar, vart på sjukhus igen för utredning (Det är så mycket där jag kan skriva om men inlägget skulle bli för långt om jag skrev om allt så vi nöjer oss med att bara nämna att jag är i en pågående utredning). Senast igår var jag på webbdagarna och volontärarbetade, det var kul att få delta på vissa föreläsningar men utbudet av talare var inte alls lika bra som förra året.

Jag har även en del roliga nyheter att dela. Jag har blivit inbjuden att delta i en Ecommerce mässa i Malmö i Oktober så det blir en helg att se fram emot! Jag skall även till Stockholm nästa månad, mer pleasure än business faktiskt men det skall bli kul! Mitt företag är på banan, inte direkt i rullning än men förberedelserna är igång igen. Det går bra i skolan, på jobbet och för mina andra övriga projekt.

Jag har även köpt en 3 kg tung bok om programmering, tänkte skriva om den i ett separat inlägg.

Gud det blir mycket nu, jag har några bilder nedan för att ge er ett mer målande perspektiv av denna månad. En bild där ser ni att jag trådar på - just precis! Jag kan numera även tråda ögonbryn! Mitt måtto har i princip blivit " Det jag inte vet/kan det tar jag reda på". Så jag lärde mig själv att tråda ögonbryn, jag gör det på mig själv och på andra och har blivit rätt vass på det!

Så här har ni det! Min månad på 617 ord, jag har säkert glömt något men nu vet ni i alla fall att jag lever och så vidare!


Annah Jansson

Likes

Comments

Då har man tagit sig ända till 25 år, jag trodde att det skulle bli mer livat än vad det blev men jag hade en väldigt mysig kväll med bror som bjöd ut mig på middag och sen hade vi filmkväll med massa gott. Jag hade även skrivit upp mig på att jobba denna dag eftersom jag inte ville spendera min födelsedag med att bara gå runt i lägenheten och tänka på att jag fyllde år och att jag bor i en helt annan stad än mina vänner. Så jag gjorde det jag gör bäst, jag gick till jobbet och jobbade.

Nu har det gått två dagar sedan jag fyllde år och jag har spenderat all tid hos brorsan och hjälpt honom packa, därmed är det första dagen på 3 som jag sitter på kontoret och har hela dagen framför mig att arbeta på. Jag håller på med layout och design för tillfället och konstigt nog saknar jag inspiration, jag känner mig inte helt nöjd och lite halvt obekväm, design delen är bland det roligaste jag vet och jag har alltid inspiration och kreativitet för det men dessa dagar, NOT SO MUCH.

Jag har så mycket jag skulle vilja bli klar med men jag vet att det är helt omöjligt att göra ett bra arbete om man saknar inspiration eller motivation så jag får helt enkelt lägga arbetet åt sidan igen och fundera på vad det är jag saknar eller vad som måste tas itu med innan jag går på arbetet. Känner mig halvstressad fast jag vet att jag inte har något planerat innan helgen då vi ska ha födelsedagsmiddag med familjen i Göteborg. Ska även hjälpa bror att flytta en stund imorgon och sen börjar skolan igen nästa vecka på torsdag. Inget jobb före detta så har nästan all tid i världen att jobba på företaget. Får kanske bli en långpromenad innan jag går vidare, som sagt, jag har ju hela dagen på mig.

Lite nedtonat inlägg kanske men om jag ska vara helt ärlig så är jag så besviken på att fylla 25, jag har alltid fantiserat om en stor stor fest med black tie tema och eleganta inbjudningar och många många vänner att fira med, hade även höga ambitioner och drömmar om vart i livet jag skulle vara såhär dags men jag känner mig försenad, jag känner mig lost, ensam och helt ur balans. Jag visste att när jag kom in på denna skola och flyttade hit att jag skulle bli ensam och att det skulle vara svårare att må bra och vara glad men jag såg dessa två åren som en investering i min framtid. Det blev lite enklare när min bror flyttade hit men så fort jag är klar med utbildningen flyttar jag ifrån denna stad!

Jag vet att många av er som läser detta säkert tänker " men du har ju vart i Nya Zeeland, du håller på att starta upp ditt egna företag, du bor inte hemma längre osv.." Ja, jag har gjort allt det där och ja jag har kommit en bra bit på vägen men jag är inte nöjd, jag har extremt höga mål och jag vet att jag är på väg men det kommer inte vara tillräckligt innan jag känner det i mig själv. Jag ber om ursäkt för ett extremt trist inlägg och hoppas på att nästa blir mer energifyllt.

Allt gott!


Annah Jansson

Likes

Comments

Contains affiliate links

Herregud vad det regnade inatt, vet inte om det var det som lät men jag vaknade till runt 3.40 och fick stänga köksfönstret. Det märks att årstiden håller på att ändras för dagarna känns som en blandning mellan höst, vinter och sommar. Vaknade runt 7.15 idag och kände att jag ändå ville komma upp i tid idag, även om det är Lördag känns det härligt att redan fått saker gjorda. Körde en extra lyxig morgonrutin med peeling, ögon-och ansiktskräm.

Idag jobbar jag bara 4 timmar och har kontorstid nu på morgonen, tror det är bra att skriva in timmarna i kalendern när man jobbar hemifrån såhär annars är det lätt att man fastnar i annat. Hur som helst, jag slutar 16 så kanske till och med kan hinna med ett gympass mot kvällen. Har extremt ont i axlar och rygg nu när jag jobbat så intensivt och det liksom knakar från mig när jag lyfter på armen. Så jag har lovat mig några dagar nu att gå till gymmet och köra ut rygg och axlar för gott.

Det börjar rulla in höstkläder lite här och där på torget och ni som känner mig vet att jag älskar höstkläder. Det blir svårare och svårare att hålla sig från butikerna men den som spar, den har! Får nöja mig med spaning på nätet så länge. Prio blir en höst/vinterjacka och skor för det har jag inte, annars är detta något som jag kan tänka mig!

Intresset ligger på matta, naturliga färger men även silkigt material och turtleneck som vanligt.

Dull is the new Edgy
Annah Jansson

Likes

Comments

Efter att spenderat hela lördagen med att ta fram inspirationsbilder och sätta ihop ett collage fick jag inte tid över att göra något annat. Söndagen arbetade jag på H&M och igår hade jag storstädning i lägenheten med våttorkning och polering av kakel, mitt hem är riktigt fräscht igen och luktar fantastiskt!

Så idag var jag tillbaka in på kontoret, vaknade 8.00 och kände att jag behövde lite mer sömn än så, hade svårt att sova inatt och låg vaken till 2.00. Gick upp runt 9.30, kokade kaffe, satte på en tvätt och sen började jag arbeta med del 2 av brandboarden. Det första jag gjorde var att gå tillbaka till mina inspirationsbilder och välja ut de som tilltalade mig mest, jag gick även igenom en annan tavla från min pinterest som jag skapat tidigare för Black Tie/Firm party event, där hittade jag såklart mer inspiration.

Jag började med färganalys av bilderna jag valt ut och plussade på färgkoderna från mitt tidigare designkoncept, några av färgerna fick vara kvar men några byttes ut. Här bredvid ser ni ungefär hur jag gjorde. Jag har egentligen för många accentfärger (man bör högst ha 2 eller 3 stycken) med undantag att detta är mer för produktion och eftersom jag riktar mig till herrar och damer så ville jag ha något till båda parterna. Hex-koderna har jag inte skrivit ut då jag har ett separat Exeldokument där jag även skriver upp koder för webdesignen.

Steg två av del 2 är att göra själva moodboarden eller brandboarden, där lägger man till färgvalet (Bas och Accent), Tryck och motiv, inspirationsbilder, fonts och loggan om man vill så kan man även lägga till element som stickers eller uppmaningar som 10% off "skyltar". Det finns ingen bestämd regel för vad som skall ingå utan detta är helt för din egen del ev dina anställda om du kommit så långt.

Jag blev ganska nöjd med min board och jag tänker faktiskt dela den med er, ser inte något problem med att göra det då företaget redan är i slutskedet och jag köpt upp domänerna jag behöver. So here it is! Notera att detta är för produktionssyfte. Hoppas ni gillar inlägg som dessa och blir lika inspirerade som mig!

Annah Jansson

Likes

Comments

Dagen har gått alldeles för fort fram och som vanligt kände kroppen efter och bestämde sig för lite extra sovmorgon, jag vaknade alltså strax efter 11 och fick dåligt samvete men jag har lärt mig att förlåta mig rätt snabbt och vet att jag måste ha den extra vilan för att återhämta mig och slippa gå in i väggen. Så jag gjorde i ordning en stor kanna kaffe, preppade igår med att skiva upp vattenmelon bitar som jag skulle ha till frukost idag, gick in och satte mig med en gång på kontoret och här har jag suttit ända fram tills nu.

Dagens planering ändrade sig igår då jag kom över en youtube:are som pratade om colourmap och brandboard till sitt företag och på så sätt ta fram sin grafiska profil eller design till produkt. Nu har jag redan valt accent och bas färger och vet exakt hur jag vill ha min grafiska profil men ville testa detta och bestämde mig för att se om min GP kunde förbättras genom denna teknik. Hennes namn är Holly Casto och hon liksom jag brinner för design och business, hon är självlärd och har startat upp flera företag. Hon har en kanal på youtube där hon delar med sig av erfarenhet, hur man lättare tar fram ett märke och mycket mer. Jag kan identifiera mig med henne på flera plan och rekommenderar er att ta en titt på denna video nedan.

Det tog mig hela dagen att skapa denna board som är 3/4 större än vad ni ser. Bilderna bredvid är namninspiration (detta är frivilligt) Innan jag fick nys om denna teknik hade jag redan ett namn på företaget och det togs fram ungefär på samma sätt. Jag hade en bild av vad jag tyckte kändes lyxigt och vad jag önskade i livet så kallade "lifegoals", nu är detta nödvändigtvis inte det jag önskar mig allra mest men dessa två bilder blev inspirationerna när jag sökte på Bliss Avenue, varje ord för sig. Bliss är alltså enligt mening något fantastiskt som nästan blir som ett lyckorus (översta bilden), avenue, tja jag har alltid drömt om storcity och framgångar och detta representerar avenue (bild under) för mig. Tillsammans blir Bliss Avenue en känsla av success och lycka. Jag har även en story bakom namnet som jag kommer dra senare i ett annat inlägg. Så där har ni det! Ett steg nämare, nästa del i processen blir att hitta mönster i inspiration och colourmappa. Tycker detta är riktigt kul att jobba med, lägg gärna en kommentar om ni behöver inspiration eller hjälp för något av era projekt. Gör detta gärna igen!

Annah Jansson

Likes

Comments

Äntligen har jag fått några "tidiga" pass inlagda i schemat, jag tycker om att jobba kväll men på senare tid har jag önskat mer tid åt att arbeta i kontoret. Det är svårt att kombinera ett arbete med kontorstiden och jag kan ärligt säga att jag inte varit särskilt bra på att hålla mig till min plan som var att arbeta före eller efter arbetet.

Idag gick jag hem 17.00 därför var jag extra glad när jag gick från jobbet och märkte att jag faktiskt hade energi kvar. Nu sitter jag här på kontoret och blir lite frustrerad över allt arbete jag bara skjutit åt sidan, det här är ju mitt företag! Nåja, blivande.. Jag vet inte vilken ände jag ska börja ta tag i och tänker att jag kanske lika väl ska lägga allt åt sidan till min nästa lediga dag, vilket är på lördag.

Imorgon jobbar jag exakt hela dagen, 9-20, det blir en tidig kväll för mig ikväll men jag är inte helt sugen på att släppa arbetet riktigt än, jag har motivation kvar men saknar inspiration, låter det konstigt? Hur som helst, det jag ville förmedla och tipsa om idag är en artikel jag halkade förbi igår när jag satt på bussen på väg till jobbet. Jag surfade runt efter grossister och produktutvecklare för mitt företag och fann en väldigt bra skriven artikel om hur man beräknar utpris från egen producerade varor. Man tänker oftast inte på hur mycket tid, kostnad och arbete som läggs ner bakom ett inköp och speciellt inte om man varit med och tagit fram en design för produktion. Jag skall erkänna att jag läser aldrig bloggar fast jag själv bloggar, en gång i tiden gjorde jag det men jag finner ingen ro i att sitta och läsa från datorn så från att vara en som inte läser bloggar till att faktiskt överväga om jag skulle börja prenumerera på hennes blogg kan ni gissa att detta inlägget är värt att läsa. Dvs om man är mogen för business och inköp.

---->In och läs här! <-----


Nu känner jag att klockan börjar ticka på och dagens planering var att skriva en strategi för hur jag skall få tag i mina varor. Några grossister har jag vart i kontakt med men jag är så sugen på att designa eget märke, någon här som har erfarenhet eller är inköpare som kan ge mig tips, allt uppskattas! Borde kanske ha läst till inköpare istället för stylist, hade gjort situationen enklare.

Annah Jansson

Likes

Comments

Blogkeen
Nouw
Nouw Magazine