Header

Amanda Jona har startat upp en fotoutmaning på sin blogg där det en gång i månaden kommer upp ett tema som man ska tolka på sitt sätt och sedan publicera på sin blogg. En mycket rolig idé och väldigt bra när inspirationen tryter. Så från och med nu kommer jag att delta i denna utmaning. Gör det du med...denna månad är temat Skuggor och här nedan kan ni se mitt bidrag till utmaningen.

Jag hade egentligen tänkt att göra något helt annat men en kväll låg ljuset helt rätt på ett av mina fönster och detta magiska motiv uppenbarade sig. Bilden blev väldigt rätt direkt även om sanningen är något helt annat. Här ser det nästan ut som om det är en vas där någon har plockat ur eller ska sätta i en blomma men den bryska sanningen är den att den består av en urgammal torkad blomma som hänger på min gardinstång och "vasen" är en pytteytte dekorationsflaska. Men visst blev dem magiska ihop?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

En av dagarna planerade vi att ta en skön lång promenad till Catedral de la Almudena som då är Madrids katedral. Eftersom det var sjukt varmt och strålande solsken så såg vi fram emot promenaden. Döm av vår förvåning när vi insåg att katedralen låg precis runt hörnet från hotellet dvs 5-10 minuters promenad bort haha jahapp så kan det gå!
Katedralen var otroligt vacker och den stora favoriten blev påfågeltaket som jag kallade den. Varför undrar ni då? Bläddra ner så får ni se.

Likes

Comments

Det är sjukt vad lite tid jag har för bloggen nu för tiden. Eller snarare skall väl sägas att jag inte haft tiden till att gå ut och faktiskt fotografera och då är det inte alls kul att blogga. Men denna vecka är det 2 konserter som gäller för min del så lite nya bilder kommer väl till helgen kan man hoppas. Men jag bjussar väl på en till bild från Kungsträdgården i alla fall.

Vad vill ni se här på bloggen framöver?

Likes

Comments

Ni som har varit inne på min Film & TV-serie blogg vet att jag på senaste tiden snöat in på spanska tv-serier och filmer, speciellt om denna film eller serie har en skådespelare vid namn Yon Gonzales. Nu är det så att Netflix har tagit in hans senaste serie, Handlingen låter väldigt lockande och eftersom Netflix har tagit in den kommer jag att spendera min Fredag med att se de första avsnitten. Är det någon av er som kollar på denna eller den andra Netflixserien Grand Hotel? Grand Hotel har seglat upp som min absoluta favoritserie och har därmed puttat ner Downton Abbey till en andra plats!

Så vad handlar Las Chicas Del Cable om då? Jo den handlar om ett gäng starka unga kvinnor på 1920-talet som kommer från olika hemförhållanden och blir anställda på ett telefonbolag i Madrid. Hur var egentligen livet i 20-talets Spanien? Ja det ska bli spännande att se. Jag älskar ju sådana här serier!

Likes

Comments

Saker man bör veta om man ska besöka Kungsträdgården och fotografera körsbärsträden:

* Lunchtid är inte en bra tid att besöka platsen. Förutom att det är mycket folk på plats tillkommer det extra personer som skall avnjuta sin lunch i solskenet
* Det här med solsken är jättemysigt, men också den tid då i princip alla i Stockholm väljer att besöka platsen.
* Kungsträdgården har ibland evenemang som lockar mycket publik, håll gärna koll på vad som händer och sker i parken.

Trots att jag vet om allt detta sedan många år tillbaka så var jag såklart tvungen att välja just en sådan tid att besöka platsen på. Jag har aldrig sett så sjukt mycket människor under träden någonsin. Det var inte ens kul att fotografera. Jag tog ett par snabba bilder och sedan gick jag och Josefin vidare till slottet och kollade på brudklänningarna istället. Mycket bättre!

Likes

Comments

Kan någon av er förklara vart dessa 10 dagars semester har flugit sin kos och be den snällt att komma tillbaka?
På allvar...jag kan inte börja förstå att jag är tillbaka i storstan igen och att hela 10 dagars semester förflutit. Ska jag verkligen gå tillbaka till jobbet imorgon? Vad tror ni chefen säger om jag ringer imorgon och säger att det måste blivit något fel, för jag är helt säker på att mina 10 dagars semester börjar imorgon, skulle det bli lyckat tror ni? Haha. Så vad gjorde jag den sista dagen i frihet då?

Jo jag satte mig på tunnelbanan för att möta upp Josefin och fotografera körsbärsblommorna i Kungsträdgården. Våren har liksom inte börjat på allvar för ens man har dessa rosa fluffiga bilder i kameran. Eller hur? Sedan blev det en spontanutflykt in på slottet och alla dess enorma salar, juveler och det bästa av allt...bröllopsklänningarna. Så otroligt vackra! Så nu ska jag öppna Spotify, lyssna på Brad Paisleys senaste album på högsta volym (han kommer till Stockholm snart!!) och se vad för resultat dagens fotografering gav. Ha en fin kväll. Förresten från och med nu kommer jag att blogga lite oftare och inläggen kommer att fokusera mer på foton än vad dem tidigare gjort. Jag måste hitta tillbaka till mitt gamla bloggupplägg känner jag, kul att några av er har stannat kvar i alla fall. TACK FÖR DET FRÅN BOTTEN AV MITT HJÄRTA. NI ÄR BÄST!

Likes

Comments