Header

Kan någon av er förklara vart dessa 10 dagars semester har flugit sin kos och be den snällt att komma tillbaka?
På allvar...jag kan inte börja förstå att jag är tillbaka i storstan igen och att hela 10 dagars semester förflutit. Ska jag verkligen gå tillbaka till jobbet imorgon? Vad tror ni chefen säger om jag ringer imorgon och säger att det måste blivit något fel, för jag är helt säker på att mina 10 dagars semester börjar imorgon, skulle det bli lyckat tror ni? Haha. Så vad gjorde jag den sista dagen i frihet då?

Jo jag satte mig på tunnelbanan för att möta upp Josefin och fotografera körsbärsblommorna i Kungsträdgården. Våren har liksom inte börjat på allvar för ens man har dessa rosa fluffiga bilder i kameran. Eller hur? Sedan blev det en spontanutflykt in på slottet och alla dess enorma salar, juveler och det bästa av allt...bröllopsklänningarna. Så otroligt vackra! Så nu ska jag öppna Spotify, lyssna på Brad Paisleys senaste album på högsta volym (han kommer till Stockholm snart!!) och se vad för resultat dagens fotografering gav. Ha en fin kväll. Förresten från och med nu kommer jag att blogga lite oftare och inläggen kommer att fokusera mer på foton än vad dem tidigare gjort. Jag måste hitta tillbaka till mitt gamla bloggupplägg känner jag, kul att några av er har stannat kvar i alla fall. TACK FÖR DET FRÅN BOTTEN AV MITT HJÄRTA. NI ÄR BÄST!

Likes

Comments

Hallå där, tro det eller ej men jag har inte gått upp i rök det är bara det att jag för första gången på länge faktiskt har semester och då talar vi inte om semester i England som betyder fullspäckade dagar utan en mysig liten semester på mitt landställe. Vilket betyder att jag för första gången på länge bara tar det lugnt och slappnar av, vilket behövs för en av anledningarna till att jag inte bloggat på senaste tiden är för att jag var påväg att gå in i väggen och DET skrämde slag på mig. Allt jag orkade med var att jobba och sova. Och då snackar vi närvara på jobbet. Jag orkade inte engagera mig och spontant dra igång projekt med barnen utan jag var där för att passa dem mest. Men efter denna lugna semester hoppas jag att det ska vända. Idag tog jag även fram kameran och begav mig ut på bergsklättraräventyr med min mor här vid havet, precis som jag gjorde när jag var liten. Och imorgon åker mor och jag iväg på kryssning över dagen.

Förresten detta är första gången som jag bloggar via Nouws App för telefonen. Heja mig! Hoppas att ni kan läsa inlägget efter att rättstavningsprogramet rättat alla ord fel!

Hoppas att ni hade en trevlig påsk. Vi hörs igen på Söndag då med en kamera fullproppad med nya bilder. Ta hand om er!

Likes

Comments

Idag marscherade vi för vår kära huvudstad och för vårt lag. Så jävla stolt över att bo i världens finaste stad där kärleken slår hatet med hästlängder!

Likes

Comments

Vad är en Bullet Journal undrar ni säkert då...jo det ska jag förklara nu.
Bullet Journaling är ett enkelt och roligt sätt att planera på. Vad som finns i din bullet journal bestämmer du helt själv. De flesta använder sig av anteckningsböcker där det finns små små knappt synbara prickar på för att förenkla processen men jag själv hade en fin London anteckningsbok med ränder som jag länge undrat vad jag skulle göra med, och nu fick jag ju helt plötsligt användning för den. Här ovan kan ni se en bild på en av mina sidor som jag pysslat ihop ikväll, här kommer jag att skriva upp titlarna på de böcker som jag läser i år.

Behöver man vara duktig på att rita för att kunna ha en Bullet Journal?
Svaret är Nej. Jag är en person som är riktigt dålig på att rita, om man inte räknar mina grymma streckgubbar som jag gjort genom åren haha. Men det är precis här som de där strecken i anteckningsboken underlättar (eller prickarna om man har en sådan bok).

Hur kommer jag igång med min Bullet Journal?
Om du har en anteckningsbok (randigt, rutigt, blankt) som ligger och skräpar någonstans, ta fram den och ett gäng pennor. Jag har använt mig av kulspetspenna och klassiska färgpennor i trä som man kan hitta lite varstans, oftast bland barnpyssel sakerna. Jag hittade mina på min lokala mataffär.
För att komma igång ordentligt så kollade jag efter inspiration på internet. I detta fall är Pinterest fantastiskt bra. Jag började med att spara bilder för inspiration i en mapp, så att det är enkelt att hitta när jag behöver. Här finns förslag på vad man kan ha för sidor i sin Bullet Journal, exempel på enkla sätt att rita och skapa samt olika sätt att enkelt skriva bokstäver på en snyggt sätt. Busenkelt även för en person som har ett långvarigt förhållande till streckgubbar.

Likes

Comments

Igår var det internationella kvinnodagen men eftersom jag jobbade ett hela 13-timmars pass och inte kom hem för ens sent på kvällen så får jag helt enkelt skriva detta inlägg idag, och använda mig av det magiska bloggkraften som kallas för "ändra datum" så det ser ut som att jag var duktig och bloggade på rätt dag haha.

Internationella kvinnodagen är egentligen inte något som jag generellt firar, utan något jag mest gör här på bloggen när jag vill tipsa om eller hylla andra fantastiska kvinnor som ständigt inspirerar på olika sätt. Jag vet att jag har nämnt henne förut (om ni har följt mig ett tag) men jag kan inte hjälpa det, jag kommer att göra det i år igen. Jag måste hylla allas fantastiska hedersstorasyster Carrie Hope Fletcher.

Jag kom i kontakt med Carrie för ca 4 år sedan då jag besökte min allra första West End musikal Les Misérables. Carrie spelade då rollen som Eponine och förutom att vara en duktig skådespelare och en fantastisk sångerska så är hon också världens trevligaste, spralligaste och nördigaste person. En person som vid första ögonblicket spred glädje och energi runt sig. Jag började följa henne på Twitter och insåg ganska snart att Youtube var hennes andra plattform. Och vad jag är glad att Carrie hittade in i mitt liv. Förutom sångare, skådespelare, författare och Youtuber så är hon även en stor nörd när det kommer till olika saker, framförallt Disney, böcker och jul. Hon är även en stor inspiration när det kommer till livets gång, för hon är en väldigt klok och vis tjej som tar upp allvarliga ämnen med glimten i ögat och verkligen gör att det där tunga känns mycket lättare att lyssna på och reflektera över. Jag tänkte väl egentligen inte gå in så mycket mer på detta, även om denna text blev otroligt lång, för jag tycker att ni ska ta chansen och kolla in lite klipp som jag bjuder på här nedan istället.
Carrie du är en helt fantastisk person, jag önskar dig allt gott i livet. Tack för att du är en sådan glädjespridare!


Likes

Comments