Header

Canon EOS 5Ds + EF24-105mm f/4L IS USM

Hej på er! Det blir inte lättare detta med bloggandet. Jag vill blogga, jag tycker det är kul. Just nu känner jag dock att jag är lite i en svacka när det kommer till just det, bloggandet, skrivandet, fotandet. Eller egentligen inte. Jag vet inte. Har suttit i flera dagar med min hemsida, börjat planera ett projekt men ändå går det inte lika lätt som för någon vecka sedan. Känner mig lite tom och nere på grund av personliga anledningar så just nu fokuserar jag på att skapa på eget håll, att fixa och dona. Har fokuserat mest på instagram det senaste, för det är mer ytligt och då behöver jag inte dela med mig om mina dagar, skriva något längre. Ska försöka komma igång med detta med, bara många bollar i luften som behöver landa.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Canon EOS 5Ds + EF24-105mm f/4L IS USM

Nu går allt verkligen runt och blivit vardag, dagarna går på rutin och jag vet inte om jag tycker det är skönt eller inte. Har inte riktigt haft någon motivation angående bloggen och därför har det fått eka tomt här. Att redigera har inte heller varit något jag varit direkt taggad på men nu har jag bara några filer kvar från en fotografering med klassen jag lovat att visa. Det jag gör just nu är att jag försöker fixa min hemsida och ett företag men det är så mycket som det. Tycker det är ganska skönt att bara vara lite nu när jag för engångsskull varit ledig efter skolan. Lite så får det vara, man behöver inte uppdatera överallt varje dag. Hur är det med er?

Likes

Comments

Foto: Jag

I fredags blev det en spontant fotografering med några från klassen. Vi virrade runt lite ett tag för att hitta en bra plats att fotografera på och landade på Söder. Felix i klassen bor där och ovan ser ni utsikten därifrån. Sjukt fint och jag är helt säker att vi kommer dra oss dit fler gånger.

Nu väntar redigering av fotograferingen vi hade igår, lite tv och därefter sömn. Imorgon är jag ledig vilket är väldigt skönt.

Last Friday, some from the class had a spontaneous photoshoot. Above you can see the view from where Felix in my class lives. I´m sure we'll go there more times.

Now some editing from yesterdays photoshoot waits, and tomorrow I have a free day which is super nice.

Likes

Comments

Hej på er! Idag har tenta och fotografering varit på schemat. Tentan gjordes hemifrån och eftersom vi hade en ledig eftermiddag passade vi i klassen på att träffas för en fotografering. Tanken var att lära oss mer om hur man använder blixt i befintligt ljus men det blev mer utan än med. Ovan ser ni ett urval av alla bilder som fotograferades idag. Det färdiga resultatet kommer givetvis upp här senare! Vad har ni gjort idag?

Hello! Today I've done an exam and also photographed with my class. I did the test from home and since we had a free afternoon, my class and I met up and had a photoshoot. The idea was to learn more about using lightning in existing light, but we photographed mostly in the existing. Above you can see a selection of all the pictures taken today. I will of course show you the final result later! What have you been up to today?

Likes

Comments

Igår var en väldigt bra dag. Jag började vid 13 och då skulle vi på en föreläsning med Elin Kero aka Nevnarien. Så sjukt roligt och intressant att lyssna på någon man har följt ett längre tag och verkligen ser upp till. Vi hängde kvar lite på skolan efter och pratade lite tills Elin ville gå och äta lite thai. Vi blev ett litet gäng från min klass med Elin och vi hade det riktigt trevligt. Förutom thaimat blev det också lite fika på Espresso House.

Elin var riktigt trevlig och var väldigt genuin. Roligt när det blir mer en bara en föreläsning och sedan tackar för sig. Inspirerande att se någon som Elin inte bara belyser allt ur det bästa utan också berättar om misslyckanden och ohälsa. Detta vill jag definitivt göra om! Elins blogg hittar du HÄR.

Förresten, är det någon som har koll på hur man snyggt får in en gif i ett inlägg? Försökt sedan igår men kan inte få det att se bra ut.

Yesterday was a great day. School started at 1 PM with a lecture with Elin Kero aka Nevnarien. It was so fun and interesting listening to someone I've been following for a long time and really look up to. We stayed a while in school but went to a thai restaurant afterwards. A small group from my class got together with Elin and had a great time.

Elin is super sweet and genuine. I think it is more fun when it isn't just a lecture but also someone who is there to meet us new students and really want to share tips and small talk. It is inspiring to see someone like Elin that also talks about the negative part about being a entrepreneur. Check out her blogg HERE.

Likes

Comments

Det var i början av året jag hörde talas om det som inte ska finnas, ska hända. Hon blev kallad "Sveriges farligaste flicka" och "flickan bakom pansarglaset" och nu, sju månader senare är "hon" död. Josefin, som "hon" egentligen inte heter, har flyttats 33 gånger mellan vårinrättningar och har sedan nio års ålder bedömts som "farlig". Hon blev 14 år och skulle fylla 15 om en månad, men nu är "hon" död. Hon hade försökt ta sitt liv totalt 19 gånger, och jag antar att "hon" lyckades till slut.

Det gör mig så ledsen, att "hon" som så ung genomlider ett hemskt och traumatiskt liv och som mår så dåligt. Så dåligt att "hon" måste bo bakom pansarglas. Det hjälpte inte och nu är "hon" död.

När jag fick notisen trodde jag inte det var sant, och jag skyller allt på vården i detta fall. Är så trött på att vissa fall inte riktigt tas hand om, klaras upp, blir utredda. Är så trött på den psykiska ohälsan, speciellt den hos barn. Jag får sån hemsk känsla i hela min kropp när jag läser om fallet Josefin och nu slog den till igen.

Ah, vad ska man säga? Jag är djupt ledsen och ber så hemskt mycket om ursäkt till Josefin för allt som någonsin blivit fel. För "hon" fick inte den hjälp hon behövde. Låt det aldrig hända igen.

http://flickanbakompansarglaset.story.aftonbladet.se/

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej babes! Shoppingsuget fortsätter och nu har jag letar igenom NA-KD. Vill beställa men det var så krångligt förra gången med retur så jag vet inte om jag vågar testa trots att jag bor på annan ort nu. Att höstens färg är rött gör mig väldigt glad, älskar och har älskat färgen sedan jag var liten. Dessutom är det faktiskt en färg jag tycker jag passar i. Önskar ofta att jag passade även i rosa och gult men det funkar inte riktigt. Beror givetvis på nyans men gult och ljusrosa fungerar inte.Vilken färg tycker ni om mest på kläder?

Hi babes! I really want to go shopping and now I´ve been looking trough NA-KD. I want to order something for their site but unfortunately it was hard to make a return the last time so I don´t know if I want to do it again even do I live somewhere else now. Red is the color of this fall, and I love it! I love the color and it is one of the few colors I think I fit in. I would love to fit in colors like yellow and pink but unfortunately I do not. Which color do you like the most in clothing?

Likes

Comments

Hej på er! Podcasts är något som jag följer och lyssnar på. Väldigt skönt när man är trött på musik och vill ha lite sällskap. Jag lyssnar främst på podcast när jag åker längre med tåg, på så sätt går tiden fortare. Jag lyssnar dessvärre inte på supermånga, förutom de som finns här är det P3 dokumentär och Fredagspodden jag följer, men allt går i perioder. Här är i de poddar jag lyssnar på just nu:

22 Kvadrat i P3 med Linda, William och Hampus - Detta är humor avsnitt där de spelar i olika situationer. Jag tycker att det är väldigt skönt att släppa allt i vardagen och lyssna på något lättsamt, då är det denna podd som gäller.

Kickstart med Louise Jorge och Tilde Karlsson - En väldigt personlig men rolig podd. Jag följer Louise sedan innan och tycker att både hennes och Tildes historier är väldigt roliga. Skönt med en podd med äkta historier där de inte aktivt döljer något förutom namn. Favoriten definitivt!

Noel och Ludwig - Ännu en ganska lättsam podd enligt mig. Ibland får jag stänga av när jag befinner mig utomhus för att jag skrattar så mycket. Genuin vänskap blir oftast bäst i en podd och det hittar du här. Givetvis är inte allt roligt i podden men generellt blir jag väldigt glad när jag lyssnar på den.

Sanningens mammor med Zara och Olivia - En av mina tidigare favoriter som ofta är väldigt lättsam. Tyvärr tycker jag inte alltid podden är lika intressant på grund av att det ibland är väldigt ostrukturerat och mycket ätande. Jag tycker dock att de tar upp ibland roliga men också intressant saker i podden, rekommenderar att du skapar en egen uppfattning!

Mathilda och Andrea - Även här skrattar jag många gånger, Mathilda och Andrea tar upp både roliga historier men också allvar. De hade en poddserie om våldtäkt men täcker även många mindre seriösa tankar och frågor. Väldigt kul att få en bra blandning!

Therese och Zäta - Precis som i många tidigare nämnda poddar finns det både allvar och glädje. Jag älskar att lyssna på deras historier som en av dem alltid har glömt, deras syn på veganism och djurskötsel samt deras härliga skratt. Gillar man Therese är detta är podd att lyssna på!

Likes

Comments

Canon EOS 5Ds + EF 50mm f/1.8 II

Plötsligt blev det höst och jag undrar om tiden faktiskt går fortare och fortare? Det är alltså månad 9 och tiden kunde inte springa iväg fortare. Känns som det var förra veckan jag tog studenten men det är alltså tre månader sedan studenten?

Vad händer i september då? Nätverksträff efter skolan med gamla och nya elever sker på måndag men förutom det har jag inga direkta planer för månaden. Handlar mest om att få ett vardagsliv just nu, och eftersom jag inte direkt känner så mycket folk här ännu är inga planer på g. Ska försöka boka biljett hem för oktober men annars blir september lugnt. Skönt ändå. Vad är era planer?

Och ja, jag inser nu att datumen är fel, men så kan det gå ibland...

Suddenly fall came and I wonder if time actually goes faster and faster? It is the ninth month and time could not run faster. It feels like I graduated last week but apparently it was three months since?

So September, what happens in September? Not much really. On Monday we have a meet up with new and old students at school and I have to book a ticket home for October. Otherwise September will be a calm month. What are your plans?

Likes

Comments

Canon EOS 5ds + EF24-105mm f/4L IS USM

Vardagen med skolan och alla förändringar rullar på. Allt flyter på och går på rutin. Hur dagarna ser ut är dock väldigt olika dag till dag, men det tycker jag bara är roligt. Jag kan lätt fastna i ett mönster för att sedan känna mig instängd. Just nu flyter allt på fast med lite variation. Det har tyvärr inte rullat på helt som vanligt här på bloggen, svårt att hinna med just nu.

Denna veckan har vi konsthistoria på schemat så dagarna har bestått av föreläsningar och studiebesök. Det är intressant men jag har inte så stort intresse för historia vilket gör det lite segt. Dock bara att kunna bakgrunden till konstarter trots att vi inte håller fokus på konst annars.

Ovan ser ni bilder jag fotograferade under en promenad. Vi har just nu en uppgift som heter "min gata" som innebär att vi ska skilja området/gatan där vi bor. Jag fotograferade lite i sista minuten och valde till sist att fotografera människor. Dock ska hela klassen göra om uppgiften för att vidare utveckla våra idéer. Lite segt men kanske lärorikt också?

Everyday life with school and all the changes are rolling on. How the days look, however, are very different day to day. But that is just a good thing. I can easily get stuck in a pattern and feel stuck. Although everything is rolling on, the blog haven´t been updated as usual, it is just hard to catch up with it right now.

This week, art history is on the schedule so my days are pretty much just lectures and studying.

Above you can see pictures I photographed during a walk the other day. We currently have a task called "my street" which means that we should photograph our street or the area where we live. I photographed at the last minute and choose to photograph people. However, the whole class have to redo the task do further develop our ideas. But maybe we can learn from that too?

Likes

Comments

Canon EOS 5Ds + EF 24-105mm f/4L IS USM

Model: Julia Rajkovic

Något jag verkligen fastnat för är att fotografera i grodperspektiv. Tycker det blir kaxigare och lite annorlunda. Nackdelen är ju att jag mestadels ligger på marken under fotograferingen vilket kanske inte alltid är superkul men om resultatet är bra är det alltid värt. Vad tycker ni om detta perspektivet?

Something I really like is to photograph in this perspective. The result gets a little different and cocky. The disadvantages are that I mostly lie on the ground during the photoshoot. But if the results are good, it is totally worth it. What do you think?Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Canon EOS 5Ds + EF 50mm f/1.8 II

Model: Julia Rajkovic

Här är några av fotografierna från i lördags. Ljuset var superfint precis som många av dagarna den senaste veckan. Har inte direkt fotograferat någon på länge så var superkul att göra det igen. Senast var ju med Mathilda som ni kan se HÄR .

Nu ska jag iväg och möta upp min bror en snabbis, därefter väntar en fotouppgift och matlagning. Hoppas ni får en bra start på veckan!


Here are some of the photographs från this Saturday. The lightning was super nice just like most of the days the latest week. I haven´t really photographed someone in a while so it was fun to do it again. Latest photoshoot was the Mathilda which you can se HERE .

Now I´m on my way to meet my brother. Afterwards a photo-assignment and cooking waits. Hope you get a good start of the week!

Likes

Comments

Canon EOS 5Ds + EF50mm f/1.8 II

Hej! Idag är det söndag men en dag hemma väntar även imorgon. Vi har ingen lärarledd lektion och jag ska använda tiden till att klura på vår fotouppgift "mina gata" samt titta på bildkommunkation på moderskeppet. Fotouppgiften är för mig väldigt oklar, jag vet inte alls vad jag ska göra. Gick en runda häromdagen i området men hittade inget som fångade mitt intresse. Jag vill dokumentera/skildra något intressant eftersom det ska vara en röd tråd och tio bilder. Man vill ju att den som tittar ska vilja se alla och inte tröttna efter tre bilder.

Idag har jag tvättat det sista, dammsugit hela huset och fotat stilleben. Stilleben är väldigt roligt men samtidigt väldigt utmanande då det tar längre tid än vad man tror. Nu ska jag planera mat inför nästa vecka och åka iväg och handla. Hoppas ni får en bra söndag!

Likes

Comments

Canon EOS 5Ds + EF 50mm f/1.8 II & EF 24-105mm f/4L IS USM

Idag har varit en väldigt fin dag. Solen har lyst och jag har fått lite saker gjorda. Började dagen med att skriva upp lite saker för att handla inför nästa veckas mat, städat samt tvättat. Förutom detta har jag åkt och fotograferat tillsammans med Alma, Julia och Amanda. Vi fotografera i Spökparken bakom skolan här i Stockholm och ovan ser ni några bilder direkt ur kameran. Nu ska jag fixa det sista med tvätten och därför bara ta det lugnt. Vad har ni gjort idag?

Likes

Comments

Hej på er! Så då var det fredag igen. Jag har bott i Stockholm en vecka och allt börjar bli vardag. Trivs både hemma och i skolan vilket är jätteskönt. Stort plus är ju att slippa ångest. Här är lite snabba bilder från de senaste dagarna. Vi fick som uppgift att fixa porträttbilder på hela klassen vilket vi som ett team fixade fort under lunchen. Jag tog en promenad och pratade med @mathildaandersson vilket var väldigt mysigt då vi inte setts på ett tag. Jag åkte tunnelbana för första gången sedan flytten och åkt massor av rulltrappor. Allt känns väldigt bra, och det är ju faktiskt väldigt bra.

Likes

Comments

Hej på er! Här är bilderna från vår första uppgift från skolan. Temat var "ett glas vatten" och det var så gott som det enda vi visste. Idag var det redovisning och många tolkade det på ett mer meningsfullt och politiskt sätt vilket var väldigt intressant då jag inte alls tänkte i de banorna (för en gång skull). Jag tolkade det genom reflektioner och ville ge en mer harmonisk känsla. Om två år ska vi titta på dessa igen och se vad vi tycker då, väldigt intressant.

Likes

Comments

Sedan maj (?) har jag och min kollega Hampus arbetat med ett nytt fotomanér på Vagabond där jag innan flytten arbetade. Idag gick jag in på hemsidan och såg att de nya bilderna var uppe! Jag tänkte därför dels visa er fotografierna men också visa min favoriter för hösten. Väskorna får bli senare när det kommer upp. Enjoy!

Casey och Zoe äger jag redan men de andra är helt klart på min önskelista. Olivia i petrol är de finaste jag vet men tyvärr tycker inte jag att spetsig tå är det vackraste i alla fall på mig. Men färgen!! åh vill ha dem som prydnad. Alla Olivia är väldigt fina så kika in även de andra. Tyvärr är jag student och kan inte shoppa loss. Känns onödigt att lägga alla sin pengar på skor liksom, Vad tycker ni om AtumnWinter17 kollektionen?

Likes

Comments

Hej! Idag var andra dagen av skolan. VI delades in i grupper och skulle förklara olika begrepp så som slutare, bländare, exponering, cropfaktorn och perspektiv. Väldigt lärorikt då jag inte hade koll på cropfaktorn. Vi hann inte mycket mer men efter lunchen blev det studiebesök. Först på Bsmart vilket är vad jag förstår en reklambyrå med fotografer och retuscherare. HÄR kan ni se vad de gör, imponerande helt klart!

Därefter gick vi till en studie där fyra av fotoskolans gamla elever arbetar, intressant att träffa dem och se vad de har att säga. De kommer också till fotoskolan senare under året för att lära ut så kul med detta som intryck.

Likes

Comments

Idag var första dagen i skolan. I två och ett halvt år kommer jag studera på Fotoskolan Stockholm. Det jag pluggar kallas Visuell Kommunikatör Fotograf. Kort och lätt innebär det att man ska kunna allt en fotograf men att du ska kunna den visuella kommunikationen. Visuell kommunikation är väl ett litet flummigt begrepp som innebär att man ska kunna tänka hela vägen med en bild samt vara med från start av diverse projekt till sluten. Du som visuell kommunikatör och fotograf ska kunna skapa kommersiellt material som sedan går till kunder.

Vi fick två uppgifter idag varav den första ska presenteras imorgon. "Ett glas vatten" var all information som gavs och jag bestämde mig ganska fort att göra något med glasets reflektioner. Uppgiften skulle göras två och två men båda skulle ha varsin bild. Jag och @amandaparkkinen satte oss ner under lunchen och delade våra idéer men jobbade klart på olika håll. Nu är mitt enda problem att välja vilken av de fyra fotografierna jag gillar mest. Vad tycker ni?

Likes

Comments