Header

Hej! Idag var andra dagen av skolan. VI delades in i grupper och skulle förklara olika begrepp så som slutare, bländare, exponering, cropfaktorn och perspektiv. Väldigt lärorikt då jag inte hade koll på cropfaktorn. Vi hann inte mycket mer men efter lunchen blev det studiebesök. Först på Bsmart vilket är vad jag förstår en reklambyrå med fotografer och retuscherare. HÄR kan ni se vad de gör, imponerande helt klart!

Därefter gick vi till en studie där fyra av fotoskolans gamla elever arbetar, intressant att träffa dem och se vad de har att säga. De kommer också till fotoskolan senare under året för att lära ut så kul med detta som intryck.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag var första dagen i skolan. I två och ett halvt år kommer jag studera på Fotoskolan Stockholm. Det jag pluggar kallas Visuell Kommunikatör Fotograf. Kort och lätt innebär det att man ska kunna allt en fotograf men att du ska kunna den visuella kommunikationen. Visuell kommunikation är väl ett litet flummigt begrepp som innebär att man ska kunna tänka hela vägen med en bild samt vara med från start av diverse projekt till sluten. Du som visuell kommunikatör och fotograf ska kunna skapa kommersiellt material som sedan går till kunder.

Vi fick två uppgifter idag varav den första ska presenteras imorgon. "Ett glas vatten" var all information som gavs och jag bestämde mig ganska fort att göra något med glasets reflektioner. Uppgiften skulle göras två och två men båda skulle ha varsin bild. Jag och @amandaparkkinen satte oss ner under lunchen och delade våra idéer men jobbade klart på olika håll. Nu är mitt enda problem att välja vilken av de fyra fotografierna jag gillar mest. Vad tycker ni?

Likes

Comments

Snart, eller kanske inte snart nog (?) tar många studenten. Jag tog studenten nu i vår och det var en av de roligaste dagarna någonsin. Jag vet många som räknar ner och som knappt kan bärga sig, som tycker att tiden inte kunde gå långsammare nu. Ta det lugnt. Ta vara på studentåret, för det är så mycket som händer.

Studentåret är det år som man får frågan om vad som händer efter blir en vardaglig grej. Njut av studentfester, mottagningar, firande av allt dess slag. Njut av att träffa dina vänner varje dag, för det är lätt att ta för givet. Skolan är också lätt att ta för givet, något man inser sen.

Foto: Alma Bengtsson

Tips för tredje året:

Beställ studentmössan i tid!

Du vill inte stressa sista tiden och inte veta om den kommer fram eller inte. Om ni ska välja företag till klassen/flera klasser så ta dit två företag. På så sätt blir de medvetna om konkurrensen och ger er bättre deals

Välj mössa efter plånbok

Det är inte värt att köpa den dyraste studentmössan. Det är en mössa du bär en dag och den dagen bryr du dig inte något om det. Tror sällan man ser tillbaka och ångrar hur den såg ut och snarare man ångrar dess pris.

Planera studiebidraget

Under sista året kommer en del utgifter. Du kanske inte har föräldrar som betalar allt och inte jobbar extra, då kan det vara bra att planera. När är nästa studentfest? Nästa mottagning? Vad är det du ska betala och när? Mycket kommer ju senare vid våren och då kan det vara skönt att du sparar lite varje månad sedan start.

Jobba inte för mycket utanför skolan

Jag, liksom många andra jobbade extra. Helger och/eller efter skolan. Visst det går och det är väldigt skönt med några extra tusenlappar på kontot. Slit dock inte ut dig, ta vara på tiden du har kvar i skolan och njut. Oavsett om det är en linje med mycket arbete hemma är det bra med lediga dagar för att uppskatta nuet.

NJUT!

Finns det något mer att säga? Njut av allt och ha så sjukt jävla roligt den sista tiden!

Likes

Comments

Model: Sarah Appelin

Canon EOS 5Ds + EF 50mm f/1.8 II

Hej! Det tog ett tag för dessa bilder. I februari fotograferade jag dessa i studion tillsammans med min bästa vän Sarah. Jag har haft dem halvklara på min externa hårddisk sedan dess och haft på redigeringen på min att göra lista ett tag. Har fler bilder då jag även fotograferade Jennifer och Mathilda så stay tuned!

Jag är förövrigt tillbaka, min dator är med mig här i Stockholm vilket gör mig väldigt glad. Har suttit med redigering och bloggen sedan igår. Min gamla lärare på LBS fixade datorn och körde hem den till mig i fredags, Sarah hämtade den och mötte upp mig på centralen för att lämna den till mig. Sjukt snällt av dem! Annars har jag åkt runt lite och handlat mat, testat pendeltågen som nu går till Odenplan och utforskat lite. Känns skönt att slippa tänka på flytt nu och fokusera på skolan.

PUSSKRAMHEJ

Likes

Comments

Mamma kramade mig hejdå och vi båda grät. Det blev lite för mycket känslor på samma gång att kontrollera. Jag hade sagt hejdå i två veckor till människor jag bryr mig mycket om. Jag vaknade tidigt flyttdagen och var ledsen, min ögon hade svullnat av alla tårar och jag fick samla kraft för att gå upp. Min brors ögon tårades när jag halvt kramade honom, backade undan för jag inte ville säga hejdå. Det är ju ett "vi ses snart".

Pappa körde mig till tåget och hjälpte mig upp på perrongen med alla mina väskor. Vi kramades och jag bad honom att gå, ville inte gråta mer, inte igen. Det gjorde jag ändå. Jag kände hur några tittade på mig medan jag torkade min blöta kind. Tågen ankom och jag åkte med. Tillbaka kommer jag väl snart, bara inte samma eftermiddag eller tre dagar senare så som förr.

Jag har flyttat hemifrån. Jag bodde i Falkenberg och nu bor jag inte där. Istället befinner jag mig i Stockholm, på väg mot nya äventyr.

Att flytta 50 mil hemifrån är en omställning, alla man känner är lång ifrån en och man träffar helt plötsligt inte sin familj varje dag. Plötsligt är alla trygghet inte med en och allt man har är en själv. Att flytta 50 mil och bo i ett hus du inte bott i förut, att flytta 50 mil och bo med andra än din familj, det är en omställning.

Mammas röst brast när hon ringde idag, när hon skulle säga "hejdå, jag saknar dig". Men jag vet att allt är som vanligt, mamma går på träning vid fyra, pappa spelar candy crush och svär varje gång han förlorar. Min bror äter upp alla kakor och låtsas som om det inte var fallet. Allt är som förut men jag är inte där, en omställning. För jag har flyttat 50 mil därifrån men det är okej. Jag är inte mer än en tågresa därifrån.

Om ni har några frågor angående flytt, hur man förbereder sig osv. är det bara att fråga. Tänkte eventuellt göra ett inlägg angående allt.

Likes

Comments

Canon EOS 5Ds + EF 24-105mm f/4L IS USM

Veronica Maggio, alltså, wow. Hon är såå duktig? Jag älskade all hennes musik under högstadiet men tappade intresset under gymnasiet. När jag hörde henne i Båstad kom allt tillbaka, så himla bra! Hon fångade hela publiken med hennes låtar, både om tragedi och hjärtesorg samt pepp. Hon var den största höjdpunkten på hela festivalen om ni frågar mig! Wow.

Tur med vädret också! Solen sken och gav värme trots att det ibland blev lite kyligare. Vigiland fick avsluta de två festivaldagarna och jag är så nöjd. Detta är absolut planerna även nästa år.

Likes

Comments

Canon EOS 5Ds + EF 24-105mm f/4L IS USM

Summer On festivalen i Båstad var det jag bestämde mig redan förra året om att göra igen. Första dagen spenderas tillsammans med Evelina och vi såg bland annat Oskar Linnros och Icona Pop. Båda var superbra men det är något speciellt att se Icona Pop. Detta är tredje gången jag ser dem live och de bjuder alltid på en show. Denna gång fick publiken sjunga "Ja må du leva" till Aino då hon fyllde år.

Andra dagen var jag där med Jennifer, självklart stod vi längst fram även då. Tjuvjakt var riktigt roliga att se live, de förde liksom med sig hela publiken.

Likes

Comments

2017-08-13

Jag känner hur tårarna försöker tränga sig fram. Någon gång. Varje dag. Några tårar som lyckas passera förbi, torkas bort. Andas djupt och ser mig själv i spegeln. Intalar mig att allt kommer bli bra, trots att jag inte har en aning.

”Hur känns det?”

Jag vet inte. Jag vet ingenting och jag är så otroligt trött på frågan för jag vet inget än. Försöker känna någon känsla av längtan, av glädje och förväntan. Istället; ingenting. Jag är fast i ett vakuum som består av inget. En blandning av ångest och lycka. Lycka att komma härifrån, fly undan detta som jag haft ont i magen på grund av sedan jag började sexan. Lycka att kanske en dag lyckas, att vara lycklig och nå alla mål jag ibland tror bara är något jag hoppas på för att hålla fast i något stadigt. Något jag ännu inte vet om det kommer fallera eller inte. Samtidigt så mycket ångest att lämna allt bakom, att faktiskt göra själva flykten. Ångest att lämna allt jag ändå lyckats skapa här, allt jag lyckats bygga upp. Framför allt har jag ångest att lämna mina vänner, för jag har aldrig varit så trygg i mina närmaste som jag är just nu. Ångest, för rädslan att förlora dem nu är det värsta jag vet.

Det känns som jag har stirrat på mitt tangentbord hela sommaren. ”Se så, skriv något då” Detta är första gången jag skriver och det gör ont att jag inte gjort det tidigare. Tårarna försöker tränga sig fram, jag vill bara sitta här en stund till.

När åker du, frågar jag och hoppas att vi hinner ses. Hoppas att vi en sista gång hinner träffas innan hela mitt liv vänds upp och ner.

”Igår”

Det svider till i magen och jag ser att han öppnade mitt meddelande för 10 minuter sedan. Ingen idé att försöka igen. Att skapa en konversation, för jag orkar inte det. Tårarna tränger förbi. Jag lyssnar på listan jag en gång gjorde den tiden allt tog start. Försöker sätta ord i vad jag känner men jag vet ju inte det. Hur det känns.

Det är mörkt och jag tycker inte om det. Familjen ligger och sover i rummen bredvid och här sitter jag, skrivandes i mörkret men en sång som gått på repeat; To built a home med The Cinematic Orchestra. Jag borde sova för imorgon väntar jobb, och efter imorgon, har jag bara ett sista pass kvar. Ett allra sista pass.

”Hur känns det?”

Tårarna har slutat rinna och nu är det bara tomt. Förbereder mig för att åtminstone låtsas imorgon, låtsas vara glad över förändringen som ska ske. Låtsas vara glad trots att jag ingenting vet. Jag vet inte, är mitt svar. Så hur känns det, för er?

Likes

Comments

Allt ligger i sängen redo för att packas. Jag ska äta med familjen och sedan packa ner allt. Så slutar datorn fungera, kul? Problem med fläkten vad det verkar som, tråkigt då jag idag var inne och blåste i fläkten för att få bort lite skit eftersom datorn varit väldigt varm det senaste.

Avvaktar ett tag men ser inte ljust ut. Förhoppningvis löser det sig på något sätt men om uppdateringen här inte blir den bästa så vet ni.

Likes

Comments

Models: Julia Rajkovic and Alma Bengtsson

Retouch: Alma Bengtsson

Canon EOS 5ds + EF 24-105mm f/4L IS USM

Förra året fotograferade jag till mitt gymnasiearbete tillsammans med Alma och Julia. Mitt gymnasiearbete kan ni se HÄR . Alma har redigerat bilderna på egen hand och jag ÄLSKAR dem! Första bilden är absolut en favorit trots att jag inte gillade den innan. Det är verkligen roligt att se andras redigering på ens egna bilder, något som motiverar mig väldigt mycket till att lära mig mer. Visst blev det snyggt? Helt nya fotografier.

Likes

Comments

Nya inlägg

Hej på er! Hoppas ni sovit gott! Idag vaknade jag upp runt 10, till ledighet (!!). Nu börjar alltså mitt lov, om man kan säga så dvs. Jag hade som ni vet, igår mitt sista pass på Vagabond. Vi hade lite avskedsfika och det blev faktiskt lite jobbigt att säga hejdå, börjar märkas nu att det är mycket folk att säga det till.

Idag är jag i alla fall ledig, det kommer jag vara fram till på måndag då skolan börjar. 11.25 går tåget från Göteborg till Stockholm, så hur dagarna ser ut därefter vet jag inte riktigt. Vill egentligen bara ligga i min säng fram till dess, men vill verkligen träffa mina vänner innan. En dag i taget nu.

PUSSKRAMHEJ

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Familjemiddag, min bror lagade Zucchini med ost och basilika // Gick ut för att träffa Sofia

Finaste älskade Sofia <3

Solnedgång // Sista minuten mat till sista arbetspasset på Vagabond imorgon

Hej på er! Idag har hänt en del. Jag gick upp 5 för att börja jobba vid 7. Då jag pendlar tar det en timme dörr till dörr. Jag gick under lunchen till min gamla skola och hälsade på, klippte håret direkt efter jobbet, åt middag med familjen. Jag tonade även mitt hår och gick därefter ut för att träffa Sofia. Blir så himla glad av henne. Vi skildes åt i det fina ljuset och jag skyndade mig hem för att göra mat. Fick bli en sista minuten matlåda. Vad har ni hittat på idag?

PUSSKRAMHEJ

Likes

Comments

Canon EOS 5Ds + EF 50mm f/1.8 II

Modell: Mathilda Anderssson

Hej! I tisdags efter jobbet träffade jag Mathilda. Tanken var att fotografera tillsammans, men det gick inte riktigt som tänkt. Så efter att både jag och Mathilda försökt hitta på något kreativt gav vi upp. Jag har svårt att fotografera utan något som helst solljus att leka med. Istället tog vi oss en promenad mot havet och satte oss där en stund. Så kul att äntligen träffa henne, vilket var ett tag sedan.

PUSSKRAMHEJ

Likes

Comments

Igår skrev jag ut massa polaroidbilder som jag ska ta med till Stockholm. Har redan en del men det är roligt att uppdatera och utöka. Älskar speciellt alla bilder i rosa och blått. Att ha utskrivna bilder på ens vänner är absolut något jag gillar, känns bra att ha när jag inte längre bor nära.

KRAMPUSSHEJ

Likes

Comments

Contains affiliate links

DETTA INLÄGG INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Allt jag vill just nu är att shoppa. Vill slänga ut allt jag har i min garderob och bara bygga upp den på nytt. Vill ha mer färg, mer jeans, mer volanger, mer meshtoppar, vida ärmar.

Ginatricot dyker upp lite överallt just nu på mina sociala medier. Jag anser verkligen att Gina har uppgraderat sitt utbud och följer trenderna bättre än någonsin. När jag tittar tillbaka på det som fanns där förr, undrar jag om det var vi som konsumenter eller de som inköpare hade dålig stil. Jag antar att det går lite hand i hand.

Nu när jag bloggar via Nouw är det dessutom mycket lättare och effektivare att göra dessa collage. Vet inte hur länge jag satt i photoshop för att göra det här inlägget medan det som ni läser nu inte tog mer än en halvtimme att få ihop. Stort plus i kanten och mycket motiverande från min sida då jag vill få in mer moderelaterade inlägg på bloggen. Lovar att göra lite mer organiserat inlägg angående mode och trender nästa gång, men måste ju tillåta mig själv att testa mig fram nu när det är ny portal.

PUSSKRAMHEJ

Likes

Comments

Då jag inte bloggat direkt sedan maj tänkte jag att det kanske vore roligt med en uppdatering på vad som hänt sedan sist. So let´s go:


Maj. Jag åker till Stockholm då jag gick vidare till provdagarna för Fotoskolan för utbildningen Visuell Kommunikation och Fotograf. På plats gjordes totalt fem arbetsprov samt två intervjuer med en studentgrupp och en lärargrupp.

Liseberg fick avsluta året som ambassadör för Ljud och bildskolan dvs min gymnasieskola. Då jag inte är den som åker särskilt mycket tog jag med kameran och fotograferade istället. Självklart var sockervadd det viktigaste att köpa där

Juni tog fart och den sista veckan av gymnasietiden invigdes med bal.

Foto utspring: Alma Bengtsson

Studenten!! Studentvecka med mina bästa vänner i Falkenberg (då jag inte hade något att göra i Varberg), champagnefrukost, avslutning, utspring, flak och utgång. Denna dagen var felfri och det finns ingen annan dag jag skulle vilja uppleva igen så mycket som denna.

Dagen innan studenten kom beskedet om Fotoskolan och jag kom in! Lyckan var dubbel hela studenten.

Midsommar firades med mina bästa vänner Evelina, Evelina och Sarah samt tillsammans med Emma, Sandra och Nellie. En mysig tjejkväll som bjöd på mycket skratt.

Juni inleddes med musikfestivalen Summer On i Båstad. Första dagen var jag där med Evelina och både Icona Pop och Oskar Linnros spelade. Andra dagen spenderas med Jennifer och vi stod längst fram för att se Tjuvjakt, Veronica Maggio och första låtarna av Vigiland. Fler bilder kommer!

Stockholm besöktes för att titta på boende. Boende hittades och ännu en tur dit blev av för att lämna möbler. Förutom detta har jag jobbat, jobbat, jobbat. Nu har jag två arbetsdagar kvar på Vagabond som fotograf och därefter väntar Stockholm.

Likes

Comments

Canon EOS 5Ds + 50mm f. 1.8


Nouw? Vad hände med megapixell.blogg.se?

Enkelt sätt så dog det ut lite med bloggandet. Jag vill verkligen blogga och hålla en uppdatering som är både jämn och intressant. Sista inlägget var i Maj och jag tänker att jag ska göra ett inlägg om vad som hänt sen sist, för det har hänt en del. Jag har under större delen av 2017 funderat på om det är värt att byta portal. Det som egentligen hållt mig kvar på blogg.se är min design där som jag verkligen gillar. Det jag saknar här är personligheten av designen och funktionen att koda (inget jag hittat på Nouw). Genom att koda kunde jag enkelt fixa små saker som gjorde det mer personligt men det får helt enkelt undersökas här.

Jag tänker att en ny portal kanske ger lite mer energi och motivation till allt med bloggande. Har saknat att dela med mig av diverse saker, oavsett om det var bilder eller bara text. Saknat att skriva otroligt mycket, något som försvunnit det senaste men som ständigt dyker upp i mitt huvud.

Så ja, här är jag igen. Ny portal, ny blogg. Om det håller vet jag inte än, men jag tänker väl att det är värt ett försök. Nouw.com vs Blogg.se, upp till bevis.

Likes

Comments


Canon EOS 5ds + EF 24-105mm f/4L IS USM


 

 

Nerverna börjar komma nu, det känns liksom i magen. På söndag åker jag till Stockholm på provdagar för Fotohögskolan. Har försökt vara lugn men nu börjar det kännas som verklighet. Dessvärre får jag se hur jag tar dit, ett godståg har tydligen spårat ut vilket innebär komplicationer för de som reser Göteborg - Stockholm sträckan. Oavsett så ska jag till Stockholm och allt jag kan göra nu är att försöka mitt bästa och hoppas på detsamma. 

Likes

Comments


           
 
Canon EOS 5Ds + EF 24-105mm f/4L IS USM /  EF 50mm f/1.8

Modeller: Alma Bengtsson, Julia Rajkovic, Adela Rujovic, Maja Rolfes, Sarah Appelin, Sofia Osman & Evelina Eriksson

 

Då var det dags. Ett halvår efter första fotograferingen. Dessa fotografier har jag arbetat med, redigerat och omredigerat. Fått feedback på, förändrats småsaker, ändrat färger och ljus. Detta är det jag arbetat med från Augusti 2016 tills nu och jag är väldigt stolt över mitt skapande. Favoriterna är Vagabond bilderna samt den sista bilden. Älskar givetvis de andra bilderna men Vagabondbilderna är något lite extra. 

 

Vilka är eran favorit?

 

So, it´s time. Six months after the first photoshoot. I have been working with these photographs, edited, edited again, got feedback, changed colors and lights. This is what I´ve been working with since August 2016 and I´m very proud of my creation. My favorites are the Vagabond photos and also the last picture. Of coruse I love the other ones but the Vagabond ones got that something extra. 

 

Which one is your favorite?

Likes

Comments


  Canon EOS 5Ds + EF24-105mm f/4L IS USM

 

Börjar äntligen komma lite i fas med att redigera de bilder jag har. Senast igår redigerade jag det sista (?) från fotografering med Alma och Julia. Kanske händer att jag hittar fler favoriter. Gymnasiearbetet börjar bli klart men jag drar ut lite på att publicera bilderna haha. Snart kommer ni se allt och jag hoppas verkligen responsen kommer vara bra. 


Likes

Comments