View tracker

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

View tracker

Denna dagen är en "sån" dag.
Det började redan när jag vaknade och hade ont i huvudet, kom till jobbet och det var för många vagnar så vi fick jobba extra mycket eller länge hur man nu ser det. sen slutar kollegans radioapparat att funka så vi kan inte kommunicera, vagnar står ivägen, och framåt slutet av dagen så bråkar loken, jag vrider till knät igen så jag knappt kan gå.

Det positiva är ju att morgondagen bara kan bli bättre 😂 nu ska jag vila mitt knä lite så jag kommer uppför trappan sen #ärintegammal

Likes

Comments

Jag kände att den första skylten tog mer energi än jag tänk. Jag fick ta en paus och nu kommer skylt nummer 2.
Detta är en vanlig skylt och finns i princip på alla parkeringar (enl lag)
Den heter "handikapparkering" och är till för de som på ett eller annat sätt har svårt att röra sig, de kanske har hjälpmedel, eller så klarar de sig utan. Hur som helst så är dessa vanligtvis placerade nära entrén till butiken eller med extra långt, brett avstånd till nästa parkeringsficka.
Detta har självklart sina förklaringar, dels så är det svårt att ta sig fram med ett handikapp och sen så kan det vara så att de har hjälpmedel som gör att de behöver mer plats i sidled eller bakåt.
Här är det dessutom FÖRBJUDET enligt lag att parkera om man inte har ett HANDIKAPPTILSTÅND.
Det vill säga att det spelar ingen roll hur handikappad DU tycker att du är eller om andra säger att du är det.
HAR DU INGET TILLSTÅND SÅ PARKERA INTE HÄR!!! Det finns folk som inte klarar sig utan dessa platser.
Inget tillstånd, ingen parkering för dig.

Skylten ser ut som nedan, lägg den på minnet.

Likes

Comments

Idag hade jag tänkt ha en lektion i några skyltar som kan dyka upp på parkeringsplatser.
Den första heter "familjeparkering". Den kan se ut på olika sätt. Nedan hittar ni 2 av dom.

Denna skylt eller målning på marken visar platser på parkeringen som är bredare för att de med BARN ska kunna komma in och ut ur bilen utan att skada sin egen eller andras bilar. Alltså INTE en plats för att du är för SLÖ för att gå 10 steg till.
Idag var vi på City gross i Jönköping och tänkte använda en av dessa platser (dom har rätt många) men SOM VANLIGT var alla upptagna... inte av folk med barn utan av folk som bara är slöa. jag såg flera som kom ut och var ensamma i bilen. Vi fick ta en plats som var smal, så smal att min fru fick gå ur bilen innan jag körde in för att ta ut minstingen. Som tur var kom en av idioterna som var ensam i bilen och parkerat på familjeparkering och skulle åka just då så han fick vänta. Så här såg det ut och MAX 3 av dessa hade barn med sig.

En av bilarna hade ett äldre par.
jag förstår om de inte orkar gå längre men det är ingen bra ursäkt. Alla skador jag fått på min bil bara för att folk inte tar hänsyn. Jag fick aldrig tag på vakten som var på plats tyvärr men det kunde ha blivit riktigt roligt för alla som var ensamma i bilen.

Likes

Comments

Denna arbetsdag började dåligt och fortsatte i samma stil.
Saknades en förare till tåget som jag skulle åka med, vi blev sena.
Väl framme i Boxholm som gick det tack och lov fort och tåget blev inte mer än ett par minuter sent.
Sen började det igen, loken bråkade, vagnar hade frusit fast, långa drag med vagnar ut på områden som inte är belysta.
Positivt var ju att jag snabbt fick upp stegen på stegräknaren 😂
Nu är jag hemma och har hjälpt frugan plocka upp tvätten så nu ska jag snart däcka för imorgon ska vi orka handla julklappar till barnen och julklappspelet.
natti natt

Likes

Comments

Idag fick jag köra stora tjejen till dagis och efter det så åkte jag till affären och köpte hostmedicin till frugan. Skulle ha åkt hem efter det men svängde in på jobbet för att se om mina nya kängor kommit och fastnade i samtal med chefen och en kollega. Nu ska jag äta lite innan det är dags att sticka till jobbet igen.

Likes

Comments

nu har jag varit dålig på att skriva igen...
Igår hände inte så mycket. Var mest soffhäng med stora tösen och sen hann jag baka lite kakor. Det var länge sen jag bakade, kakorna blev ok men jag ska testa andra ingredienser nästa gång.

Idag har jag jobbat i Boxholm för ovanlighetens skull *ironi*
Idag var det rätt mycket på morgonen så det fick bli en snabb frukost och fika.
När jag slutat så hämtade jag fru och minstingen hemma sen hämtade vi stora tjejen på dagis. Vi skulle ha åkt och handlat efter det, jag köpte ett spel på en Facebook loppis igår men han var inte hemma vid den tiden så vi fick åka hem. En kollega från jobbet, jag känner honom sen innan men han är ju kollega nu, kom förbi på en fika och lite skitsnack. Sen åkte vi och handlade lite och hämtade spelet.
Väl hemma igen så blev det att leka med minstingen medan frugan lagade mat.

Nu ligger vi i soffan och kollar på Sofias änglar.

Likes

Comments

Idag var vi iväg och firade min syster. Tyvärr så var hon sjuk så det var nog inte så kul för henne, men god tårta, kakor, kaffe och läsk blev det iaf.

Funderar på om man ska iväg och kolla efter julklappar till barnen imorgon men kommer hela tiden på att vi inte vet vad vi ska köpa.
De har allt och vill knappt ha något, minstingen säger ju inte så mycket men har det mesta ändå.
Sen har vi ju juklappspelet som vi spelar varje jul med familjen, dit ska man ju också handla. Max 100 kr per person så där får ni gärna komma med förslag, tänk kvantitet istället för kvalité när det gäller juklappspelet ;-)

Likes

Comments

Lämnade bilen för service kl 07 och är nu på väg till jobbet. Det är bara minus 3 här så det är inte för kallt.
Hoppas jag hinner före chefen, då ska jag köpa en räksmörgås för att jäklas ordentligt ;-)

Likes

Comments