Hejhej!
Tänkte börja denna blogg med ett recept på en gång och göra en presentation senare. Detta är alltså mina Bountys. Jag har stulit receptet från Anja Rosenskjold. Har ändrat lite i hennes recept för tyckte degen blev för tjock men de gör man som man själv vill och tycker. Förövrigt har Anja dom bästa och lättaste recepten för en nybörjare som mig. Hon finns på youtube för er som vill se på klippet när hon gör dom, så de är bara att söka på hennes namn där! Här kommer iallafall receptet!

- 250 gram florsocker
- 150 gram kokos (Anja använder 200 men som sagt tycker de räcker med 150)
- 50 gram smält smör
- 3 msk grädde
- 1 äggvita
- 400 gram mjölkchoklad (2 st stora) jag använde mig av marabou

Blanda ihop alla saker förutom chokladen till en smet. Den ska vara formbar men lite kladdig. Sen är de bara fantasin som sätter gränser vad du ska forma degen till t.ex bollar. Jag valde å forma mina som fiskpinnar å platta till dom en aning på ovansidan. Ställ dom på en bricka med bakplåtspapper. In med dom i frysen eller kylen och låt dom stå i ungefär 1 H så blir de lättare att få på chokladen.
Efter 1 H kan du börja smälta chokladen. När den är smält tar du ut plåten från kyl/frys och tar två gafflar och börjar doppa. Jag tycker de är lättast och de blir lättare om någon hjälper till med att skrapa av bountysarna om de kommer för mycket choklad på dom. Det kan vara en aning krångligt att få choklad på dom men tålamod her färdighet säger dom😉
In med dom sen i kylen så att chokladen kan stelna. Voilà nu har du bakar Bountys!
Hoppas du tyckte om receptet och bilderna.
Vi hörs!

Likes

Comments