I dag har Vágur vist seg fra sin fineste side, og vi tok endelig turen for å se de utrolig store klippene langs kysten. Jeg gleder meg til flere dager som denne!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

I natt var jeg ikke sikker på om vi skulle våkne med tak over hodet, jeg våknet et par ganger av vindkastene mot huset hvor alt ristet. Og det skal faktisk mye til for å vekke dette sovehjertet.
Vi hadde planlagt å være på treningssenteret klokken ni i dag, fordi det skulle være åpent fra ni til kvart på elleve. Men da vi kom fram, var hele senteret stengt. Vi tenkte vi kunne vente litt, for å se om det snart kom noen som skulle åpne.
Det lå en tom søppelcontainer (av plast) som hadde strødd søppel rundt på hele parkeringsplassen. Og heldigvis stod vi i en liten oppoverbakke i litt ly for vinden, akkurat da det kom et skikkelig kraftig vindkast, som blåste søppelcontaineren høyt avgårde i lufta. Bilen vår ristet og vrikket så mye at vi ikke ante om vi snart skulle lette.
Etter vindkastet ga seg, og vi endelig kunne puste ut. Satt vi der og tenkte det kanskje ikke var så rart at ingen hadde kommet enda. De lokale vet nok at om det blåser så mye, burde man ikke gå ut.
På bilturen tilbake, satt jeg med hjertet i halsen og holdt meg godt fast i håndtaket i bildøra. Som om det skulle hjelpe om det kom enda et krafig vindkast. Men vi kom oss trygt hjem igjen og blir nok hjemme fram til uværet gir seg!

Resten av dagen skal jeg sitte inne med god samvittighet og øve på strikkingen. Så håper jeg alle er trygge og ingen kommer til skade i uværet!

Likes

Comments

I går kveld kom lagets keeper fra Serbia til øya. Han skal bo sammen med oss i huset framover. Heldigvis liker han godt hunder og er veldig hyggelig, så dette blir koselig!

En av klesbutikkene i bygda.

I dag tok vi en litt lengre tur inn i bygda for å finne en kafé vi kunne spise på. Det eneste som var åpent utenom supermarkedet, var hotellet. Da vi kom inn på det søte lille hotellet, kunne mannen som var der fortelle oss at de hadde fått problemer med elektrisiteten, så mat kunne han ikke tilby. Men vi var velkomne til å sette oss ned og få en kopp kaffe. Så det gjorde vi!Kaffekanna rakk til en kopp hver ☕️

Likes

Comments

Her er åtte av mine nyttårsforsett:

  1. Tenke positivt om meg selv. Jeg er god nok.
  2. Gjøre de ting og ta de valg som gjør meg lykkelig. Jeg vil legge meg om kvelden og føle meg fornøyd.
  3. Sette pris på hva jeg faktisk har, i stedet for hva jeg ikke har. Dette er viktig for meg, fordi jeg tenker alt for mye på hva andre gjør og oppnår med livene sine. Som for eksempel at de fleste på min alder er i gang med sine utdannelser, eller er allerede ferdig utdannet. Jeg har brukt for mye energi på å stresse over dette, i stedet for å tenke at den tid kommer for meg også. Når jeg er klar. Så lenge jeg er lykkelig, er det vel det som teller.
  4. Utforske og oppleve Færøyene til det fulleste. Og selvfølgelig dele dette på bloggen.
  5. Lære meg å strikke. Noe jeg har hatt lyst til lenge.
  6. Få meg en jobb. Jeg håper jeg kan få jobb i en av de to klesbutikkene vi har her i bygda.
  7. Trene. Jeg skal melde meg inn på treningssenteret her så fort som mulig.
  8. Og sist, men ikke minst. Være god mot de rundt meg, og være den beste versjonen av meg selv.

Dette er et mer personlig innlegg, og kanskje det er en klisjé. Men jeg tenkte ved å skrive mine nyttårsforsett/mål ned på bloggen, at jeg vil ha en større sjans for å opprettholde og oppnå disse målene.

Likes

Comments

I dag har vi vært hos kommunen og meldt flytting. Før vi reiste fikk vi beskjed om å bare ha med pass og møte opp. Da vi i dag var og skrev under på papirene. Fikk vi vite at for å kunne få nye personnummer, måtte vi i tillegg til pass, ha med fødselsattest. Noe vi ikke var forberedt på. Heldigvis, med hjelp fra de hjemme og muligheten til å ettersende attesten via mail. Blir dette ordnet i løpet av dagen.

Snart kan vi opprette Færøyske bankkontoer, mobilabbonement og jeg kan få meg jobb!

Resten av dagen blir stille og rolig fram til Dennis skal på sin første fotballtrening for FC Suðuroy, senere i kveld!

Jeg gruer meg til å være alene hjemme i nytt hus og ny plass, men heldigvis har jeg min lille vakthund til å passe på meg.

Likes

Comments

Da har vi kommet oss på plass, og er i gang med hverdagen i nytt land. Akkurat nå mangler vi kun å melde flytting til kommunen, ordne oss med banken og å få Færøysk mobilabbonement. Forhåpentligvis får vi også en bil så snart som mulig, siden Dennis starter trening i morgen. Noe som blir veldig spennende!

Huset vårt hører til de to som møtte oss på ferjekaien, og viste oss rundt da vi kom fram. De var i gang med å pusse opp huset, da de kjøpte seg en ny leilighet i stedet. Før de flyttet rakk de å fikse opp badet, kjøkkenet og soverommet som vi sover i.

gang og soverom

bad

kjøkken

stue

Vi har også en kjeller, men der er det kun vaskemaskinen som brukes.

Til tross for at vi ikke hadde noen anelse om hva vi kunne forvente, er vi super fornøyd med huset og alt det kom med!


Likes

Comments

Det tok to timer fra Billund flyplass i Danmark til vi ankom Vàgar lufthavn rundt tolv tiden på torsdag. Der ble vi møtt av taxisjåføren som kjørte oss videre til ferjekaien i Torshavn. Ferjeturen tok ca. to timer før vi kom til Tvøroyri, Suduroy. Der ble vi hentet av en representant fra klubben og kona hans, som viste oss fotballstadion i Tvøroyri hvor Dennis skal spille. Derfra til bygda Vàgur, hvor vi bor, tar det ca. femten minutter å kjøre med bil.

Etter en lang dag med reising, var vi veldig spent på å se huset og plassen vi skulle bo på. Vi ble vist rundt til de forskjellige butikker og forretninger som finnes i bygda. Og til vår overraskelse, i en bygd der det bor 1370 mennesker, har de det meste vi skulle trenge.

Her skal vi foreløpig oppholde oss fram til November, etter sesongen er slutt.

Jeg vil fram til da, bruke bloggen til å dele våres hverdag og opplevelser her på Færøyene!

Likes

Comments