Hej igen alla fina,

Vi tog en tur hem i lördags för att fylla på förråden. På kvällen tog vi båten och lade till vid Hamnvikens brygga och promenerade därefter upp till Thomas och Mia på Hovnoret för en jättegod grillmiddag och Wizardspel i deras nya fina lusthus. Vi sov gott i båten vid bryggan.

På söndagen tog vågorna oss till Daniel och Eva-Lenas favoritö, Inre Gjusskäret och där har vi legat bra ända till idag. Vi gick därifrån "hem" till Vånskär för någon timme sen och blir kvar här till i morgon.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Från i söndags tills igår har vi varit nästan ensamma i vik i lugn och ro. Och?det med mestadels fint, soligt och varmt väder🌞😎 Kopplar av och fördriver tiden med ett dopp då och då (bara 18 grader i vattnet) god mat och dryck, ljudböcker och spel. Det behövs inget mer 🤗

Igår förmiddag kom Johnny och Anna med Tom och Anna, på eftermiddagen kom Christer och Cilla med barn och mot kvällen kom Daniel och Eva-Lena. Mycket grillning och många glada skratt blev det både på berget och i båtar.

De små glasen på bilden med sillunchen, är från IKEAs leksaksavdelning. Perfekta i plast för till exempel nubbe och whiskey.

Solen lyser även idag, så förutsättningarna för en fortsatt avkoppling och fin semester är goda 😍

Ha det bäst alla fina 😘

Likes

Comments

Natten till fredag kom regnet och det fortsatte, med korta uppehåll, nästan hela dagen. Det blev en innesittardag med spel. Yatzy, tvåmanswhist och quiz.

När vinden vände mitt på dagen, så gjorde vi en förflyttning till den norra viken, som är vår favorit. Matte gräddade mumsiga pannkakor till lunch 🤗

Daniel och Eva-Lena var modiga. De och trotsade regnet och kom ut till oss på kvällen. Efter någon halvtimme klarnade det upp och vi fick en fin kväll med vacker solnedgång.

Härligt att vakna till en solig lördag 🌞😍18 grader i vattnet, så det blev morgondopp.

Mitt på dagen kom Johnny, Anna, Linn, Ehis och lilla Dominion och hälsade på i ett par timmar.

Grillade och åt en fantastiskt god middag på berget. Kvällen tillbringades på aktern. Vi lärde Daniel och Eva-Lena att spela tärning, 1or och 5or. Vi fick njuta av ännu en fantastisk solnedgång. Det är konstigt att det känns som att tiden bara försvinner, fastän vi inte gör någonting alls.

Lite gråmulen söndagsförmiddag gjorde vi en utflykt i Daniel och Eva-Lenas båt, till deras favoritö, Gjusskäret. Det är en jättefin ö med en underbar vik att lägga till i och härliga flata klippor att strosa runt på.

Efter att ha släppt av oss på Vånskär, så åkte de hemåt. Vi hade ännu en lugn och fin kväll med grillat till middag och lite spel till en magiskt vacker solnedgång.

Likes

Comments

I förrgår vaknade vi och möttes av en gråmulen himmel. Efter frukost på aktern tog vi en långpromenad runt Lilla och Stora Vånskär. Under promenaden övergick himlen till blått och det blev soligt och varmt igen. Det ligger några båtar runt om, men det är inte så många.

På kvällen kom Pia och Göran Lövgren ut och hälsade på. Vi drack bubbel på berget och de bjöd på grillad karré, grillade majskolvar, sallad och annat gott. Lyxkänsla, när man är på sjön 🤗
På kvällen satt vi på vår båts akter och spelade tärning. Vi lärde dem att spela 1or och 5or.

Gårdagen började också i grått, men övergick snart i sol och värme. Göran och Pia åkte hem mitt på dagen, eftersom Pia var tvungen att åka hem och jobba. Resten av dagen slöade vi på berget.

Idag har vi inte gjort många knop. Hade en skön dag i solen på berget med ljudböcker. Matte lyssnar på VIP-rummet av Jens Lapidus och jag på Outlander av Diana Gabaldon. En promenad bort till norra viken blev det i alla fall före middagen. 20,5 grader i vattnet 😃
Ha det bäst!

Likes

Comments

Underbart att vakna när solen skiner och värmer. Vi packade det sista i båten och åkte ut till vårt paradis, Lilla Vånskär. Den här klippan blir vår altan i ett par dagar nu.

Frukostvy

Tyst och lugnt, inga andra båtar - Det ger sinnesro ❤️

Likes

Comments

Vi inledde semestern med en helg på Axevalla travbana tillsammans med våra vänner Lasse och Maj-Britt. Det var kul, men vi blev inte rika på det. Gick heller inte i förlust. +-0 inklusive inträde för två är rätt OK ändå, tycker jag. Hade en mysig kväll med ost och kex, vitlöks- och chilikorvar, drack Ravenswood, jättegott zinfandelvin och spelade Wizard. Vi övernattade på Brunbo Gästgifveri.

Likes

Comments

Lördag morgon och strålande sol 🌞Efter frukost tog Matte, Leon och jag bilen och åkte mot Norrtälje, för att åka och hälsa på Vicki och Anders, i deras paradis Gryta, uppe i Norrtälje.

Väl framme bjöd Vicki oss blått vin som välkomstdrink. Lite annorlunda, det har jag aldrig sett tidigare. Det var ett torrt vitt vin, som fått sin blå färg från druvskalen. Det smakade gott med grillad korv och bröd till lunch, som Anders fixade till.

Vi promenerade ner till sjön och fikade där. Leon ville bada, men tyckte att vi andra var tråkiga, som inte ville det. Så han plaskade bara lite med fötterna i strandkanten.

Vi genom vackra omgivningar på vägen tillbaka.

Vi hade en härlig eftermiddag och kväll med mycket prat och många skratt och sov gott i lilla gästatugan.

Efter en frukost i solen på uteplatsen, fick Leon möjlighet att bada idag, innan vi styrde kosan hemåt för att möta upp mamma Karin, som jobbat klart.

Tack Vicki och Anders 😘

Likes

Comments

Swisch, sa tiden! Oj, så fort den här semestern gått - Det är redan dags att åka hem. Scott fick samtal igår om att åka och jobba, så han startade sin bilresa mot Virginia redan klockan 04.00, då vi fortfarande sov på söta örat och Lotten sov över hos Lily, så vi kramades hejdå igår kväll.

Efter frukost påbörjade vi 3-timmarsresan med Cindi och Logan mot Portland. Med lite tid tillgodo, hann vi också med lite sista-minuten-shopping som med skohorn, gick att pressa ner i våra redan fulla väskor.

Nu när jag skriver, sitter vi i bussen på väg mot Boston och Logan Airport. Väl på planet, kommer vi att somna gott för att vakna i Amsterdam och byta plan för att landa hemma i Stockholm i morgon bitti.
Tack Cindi för roliga, sköna dagar fyllda med gamla minnen och nya minnen, med massor sv skratt och glädje.

I de här behållarns finns kolibrimat. Vi såg dem ett par gånger, men lyckades tyvärr inte fånga dem på bild.

Likes

Comments

Ett litet stopp utmed vägen gav fin skörd

De tillreddes till den allra godaste kantarelltoasten till llunch med mumsig brownie till dessert.

Härlig eftermiddagspromenad i jättevacker natur precis utanför knuten

Härlig promenad i härlig omgivning toppades med härlig mojito, en vanlig och en Vilda bär, med härlig extradotter/ vän, finaste Cindi.

Åh Karin, vi saknar dig här ❤️

Och härliga ungar också förstås

Likes

Comments

Igår var det mestadels soligt och varmt och skönt och det blev en planterings- och baddag. Jag hjälpte Cindi att plantera ut bland annat solrosor, vinbärsbuskar och hortensior.

Vackra gröna malar, som fastnat i insektsfångaren.

På eftermiddagen åkte vi till Abbots Brook för att bada.. Ja, de modiga barnen badade i alla fall 😊

Soligt och varmt idag också, men också lite sköna vindar som svalkade. Idag åkte vi till Berlin för shopping. Leon fick Ninjaleksaker, Miniontröja och några linnen. Jag hittade en ny bikini, storpack av Red Hot sauce och M&M Peanut butter till Mats. Sen åkte vi till en liqueur store i New Hampshire och hittade Butterscotch likör, Orchata kanelliör, några "nips" med Bailey's mandellikör och Captain Morgan Coconut till Karin.

Efter en dag som idag passade hämtpizza perfekt till middag

Likes

Comments