Den här helgen är det både Farmer’s Market samt Signal Festival och Gås- och ciderfestival i Prag, vilket är en alldeles lagom lördagssysselsättning i det vackra vädret. 22 grader är inte att klaga på. Vi åkte tunnelbanan till Andel och promenerade sen ner mot floden, där Farmer’s Market är varje lördag mellan klockan 10- 14. Det var jättemycket folk där, vi strosade runt bland marknadstälten, där de sålde allt från färska grönsaker till, korvar, fisk, uppläggningsfat i trä. Vi provade friterade ostfyllda jalapeños. Det var gott.

När vi kände oss nöjda på Farmer’s Market gick vi över bron till Gås- och ciderfestivalen. Det var massor av marknadstält där också. Det fanns annorlunda cider där, som vi provade.

Vi åt god lunch, tacos med gåskött och friterad ost.

Underhållning fanns det där också.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är svårt att låta bli att boka resa till Prag, när man får dem 1200 per person med Norwegian 🙂 Så, Matte och jag är här igen, tror det är sjunde eller åttonde gången. Så kul, varje gång härliga nya upptäckter i kombination med gamla repriser. Men, annorlunda också, eftersom det är första gången vi åker hit utan sällskap.

Planet gick 07.00 från Arlanda. När vi landat tog vi som vanligt bussen till Zlicin och därifrån vidare med tunnelbanan till Radlicka, för sista promenaden till Ota’s house. De bjöd på frukost när vi kom.

Vi tog tunnelbana Andel och gick till Holstinec u Vahy för att hälsa på Jaroslav och Marsala. Vi tog en öl där. De hade tokmycket att göra inför lunchen, så vi hann tyvärr inte snacka mycket. Vi tog tunnelbanan vidare till Vltavska och gick till vietnamesiska marknaden. Väl framme var vi hungriga igen, så vi började med lunch. Vårrullar och stekta nudlar med kyckling, vilket som vanligt var jättegott. Vi strosade runt där någon timme eller två. Shoppade två par joggingbyxor till Matte.

På eftermiddagen tog vi tunnelbanan och gick av vid Florenc. Vi promenerade runt utan direkt mål. Hamnade i turistkvarteren och astronomiska klockan. För första gången nu, såg vi också Sigmund Freud hängande högt upp.
Vi tog oss tillbaka till Andel och Jaroslavs restaurang och åt middag där. Spicy chicken wings, lika gott som sist.
Efter att ha gått upp klockan 03.30idag och många timmars promenerande, så åkte vi hemåt och gick och la oss redan vid 20.30, helt slut!


Härligt utvilade åt vi en god frukost tillsammans med Ota och Miro. Sen tog vi tunnelbanan till Nadazni Holosevice, där vi just missade bussen. Vi tog en öl på en liten lokal bar, i väntan på näst buss. En timme senare var vi väg till byn Terezin, eller Theresienstadt, som Hitler kallade den, när han hade ett koncentrationsläger där. Bussresan tog en dryg timme. När vi kom fram tog vi en lätt lunch , för att klara av timmarna av vandring, som vi hade framför oss. Vi började med att besöka fortet från 1700-talet, som användes som koncentrationsläger och gick därefter till Ghetto muzeum, tidigare en skola, vilket talar för sig självt.

Det var både intressant och med en otäck känsla, som man gick där. Särskilt som man såg barnens teckningar från då.

Tillbaka i stan gick vi till restaurace Andel för att äta gulaschsoppa och ribs till middag. Det var precis 175 år sedan Urquell Pilsnerbryggeriet startade, så de var där med häst och vagn och bjöd på pivo 🍺.

Som avslutning på kvällen, gick vi till Rökiga damen, där vi träffade Josef, som var rejält på dojan 😊

Likes

Comments

Sitter i bilen på väg hemåt efter en härlig helg i Mörlunda. Vi hälsade på familjen Karpegård på deras lantställe. Janne och Carola bodde tidigare grannar med oss i Stavsnäs.

Vi tog sköna skogspromenader både igår och idag på förmiddagen. Vi hittade mycket svamp, både stora fina gula kantareller och trattkantareller 😃 Det var roligt och en riktigt välbehövlig energikick.

Elida, heter den lilla supergulliga, ungefär 7-veckor gamla kattungen, som vi lekte och gosade med. Upphittad utanför Brisak i Gustavsberg för en vecka sen.

Likes

Comments

Hej igen alla fina,

Vi tog en tur hem i lördags för att fylla på förråden. På kvällen tog vi båten och lade till vid Hamnvikens brygga och promenerade därefter upp till Thomas och Mia på Hovnoret för en jättegod grillmiddag och Wizardspel i deras nya fina lusthus. Vi sov gott i båten vid bryggan.

På söndagen tog vågorna oss till Daniel och Eva-Lenas favoritö, Inre Gjusskäret och där har vi legat bra ända till idag. Vi gick därifrån "hem" till Vånskär för någon timme sen och blir kvar här till i morgon.

Likes

Comments

Från i söndags tills igår har vi varit nästan ensamma i vik i lugn och ro. Och?det med mestadels fint, soligt och varmt väder🌞😎 Kopplar av och fördriver tiden med ett dopp då och då (bara 18 grader i vattnet) god mat och dryck, ljudböcker och spel. Det behövs inget mer 🤗

Igår förmiddag kom Johnny och Anna med Tom och Anna, på eftermiddagen kom Christer och Cilla med barn och mot kvällen kom Daniel och Eva-Lena. Mycket grillning och många glada skratt blev det både på berget och i båtar.

De små glasen på bilden med sillunchen, är från IKEAs leksaksavdelning. Perfekta i plast för till exempel nubbe och whiskey.

Solen lyser även idag, så förutsättningarna för en fortsatt avkoppling och fin semester är goda 😍

Ha det bäst alla fina 😘

Likes

Comments

Natten till fredag kom regnet och det fortsatte, med korta uppehåll, nästan hela dagen. Det blev en innesittardag med spel. Yatzy, tvåmanswhist och quiz.

När vinden vände mitt på dagen, så gjorde vi en förflyttning till den norra viken, som är vår favorit. Matte gräddade mumsiga pannkakor till lunch 🤗

Daniel och Eva-Lena var modiga. De och trotsade regnet och kom ut till oss på kvällen. Efter någon halvtimme klarnade det upp och vi fick en fin kväll med vacker solnedgång.

Härligt att vakna till en solig lördag 🌞😍18 grader i vattnet, så det blev morgondopp.

Mitt på dagen kom Johnny, Anna, Linn, Ehis och lilla Dominion och hälsade på i ett par timmar.

Grillade och åt en fantastiskt god middag på berget. Kvällen tillbringades på aktern. Vi lärde Daniel och Eva-Lena att spela tärning, 1or och 5or. Vi fick njuta av ännu en fantastisk solnedgång. Det är konstigt att det känns som att tiden bara försvinner, fastän vi inte gör någonting alls.

Lite gråmulen söndagsförmiddag gjorde vi en utflykt i Daniel och Eva-Lenas båt, till deras favoritö, Gjusskäret. Det är en jättefin ö med en underbar vik att lägga till i och härliga flata klippor att strosa runt på.

Efter att ha släppt av oss på Vånskär, så åkte de hemåt. Vi hade ännu en lugn och fin kväll med grillat till middag och lite spel till en magiskt vacker solnedgång.

Likes

Comments

I förrgår vaknade vi och möttes av en gråmulen himmel. Efter frukost på aktern tog vi en långpromenad runt Lilla och Stora Vånskär. Under promenaden övergick himlen till blått och det blev soligt och varmt igen. Det ligger några båtar runt om, men det är inte så många.

På kvällen kom Pia och Göran Lövgren ut och hälsade på. Vi drack bubbel på berget och de bjöd på grillad karré, grillade majskolvar, sallad och annat gott. Lyxkänsla, när man är på sjön 🤗
På kvällen satt vi på vår båts akter och spelade tärning. Vi lärde dem att spela 1or och 5or.

Gårdagen började också i grått, men övergick snart i sol och värme. Göran och Pia åkte hem mitt på dagen, eftersom Pia var tvungen att åka hem och jobba. Resten av dagen slöade vi på berget.

Idag har vi inte gjort många knop. Hade en skön dag i solen på berget med ljudböcker. Matte lyssnar på VIP-rummet av Jens Lapidus och jag på Outlander av Diana Gabaldon. En promenad bort till norra viken blev det i alla fall före middagen. 20,5 grader i vattnet 😃
Ha det bäst!

Likes

Comments

Underbart att vakna när solen skiner och värmer. Vi packade det sista i båten och åkte ut till vårt paradis, Lilla Vånskär. Den här klippan blir vår altan i ett par dagar nu.

Frukostvy

Tyst och lugnt, inga andra båtar - Det ger sinnesro ❤️

Likes

Comments

Vi inledde semestern med en helg på Axevalla travbana tillsammans med våra vänner Lasse och Maj-Britt. Det var kul, men vi blev inte rika på det. Gick heller inte i förlust. +-0 inklusive inträde för två är rätt OK ändå, tycker jag. Hade en mysig kväll med ost och kex, vitlöks- och chilikorvar, drack Ravenswood, jättegott zinfandelvin och spelade Wizard. Vi övernattade på Brunbo Gästgifveri.

Likes

Comments

Lördag morgon och strålande sol 🌞Efter frukost tog Matte, Leon och jag bilen och åkte mot Norrtälje, för att åka och hälsa på Vicki och Anders, i deras paradis Gryta, uppe i Norrtälje.

Väl framme bjöd Vicki oss blått vin som välkomstdrink. Lite annorlunda, det har jag aldrig sett tidigare. Det var ett torrt vitt vin, som fått sin blå färg från druvskalen. Det smakade gott med grillad korv och bröd till lunch, som Anders fixade till.

Vi promenerade ner till sjön och fikade där. Leon ville bada, men tyckte att vi andra var tråkiga, som inte ville det. Så han plaskade bara lite med fötterna i strandkanten.

Vi genom vackra omgivningar på vägen tillbaka.

Vi hade en härlig eftermiddag och kväll med mycket prat och många skratt och sov gott i lilla gästatugan.

Efter en frukost i solen på uteplatsen, fick Leon möjlighet att bada idag, innan vi styrde kosan hemåt för att möta upp mamma Karin, som jobbat klart.

Tack Vicki och Anders 😘

Likes

Comments