Min vardag, Mat & Bak

Nog blir man rätt irriterad, lagade mat och tonåringen som var så hungrig hade under tiden gått och lagt sig. Försökte ropa i trappan att maten var klar, utan att få någon som helst reaktion. Skrek tillslut så att halsmandlarna var ner i trappan och vände. Fick ändå gå ner tillslut, får till svar "måste du gapa sådant?!! Nu undrar jag då, varför svarar man inte!?!!

Har tänt mina ljus, och ätit middag bestående av hederlig pasta köttfärssås . Lugnet lägger sig efter måndagens jobb och diverse annat.😃 Första dagen på jobbet gick över förväntan, han inte ens bli förbannad.😜 Men smått irriterad när jag kom hem, som tack och lov gick över fort.

Nu sitter jag här och syndar, för nog sålde de julmust för bara fem kronor på våran hemköp! Första man ser på vägen in i butiken. De vill verkligen att vi konsumenter ska få både hål i tänder och plånbok!😳 Gott skit tyvärr.

Ha en fin måndags kväll, nu är det bara resten av veckan kvar. 😄❤

Monica


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min vardag

I dag är jag på jobbet, men nog längtar jag redan ut! Koman infann sig på lunchen, har lite svårt att bli av med den nu. Skulle behöva en dos frisk lantluft. Hade kommit lite snö i morse, fick till och med sopa av trappan. man får vara glad för det lilla.

Det skymmer redan ute, vilket talar om för mig att jag snart har gjort min dag. Måste fokusera på jobbet, så jag återkommer med några rader senare i kväll. :)


Monica


Likes

Comments

Min vardag

Mår så mycket bättre med tända ljus. Sommar som vinter faktiskt.😀 Tänt några här och satt mig i soffan.
Blev uppringd av pappas boende i dag, hoppar alltid högt när de ringer! Men i dag var det bara lite småsaker som måste fixas till pappa. Ska göra några inköp innan jag åker till Finland. Gav boendet tillåtelse att införskaffa lite hjälpmedel osv.
Det finns en hel del som ska göras, hoppas hinna en del när jag åker över.

Nu siktar vi mot ny vecka.❤

Monica


Likes

Comments

Min vardag, Hälsan

Tidningen hälsa och en kall öl! Ja visst kan det passa även om det rimmar lite illa. God var ölen, och i tidningen hälsa finns det mycket bra läsning.😃 Blev en tv kväll i går, efter Så mycket bättre blev det Grown ups, sjukt rolig film även om det blev en repris för mig. Sovit bättre i natt, fler timmar en vanligt. Vaknade redan efter 05.00, men tänkte inte kan jag kliva upp nu! Somnade tillslut om och vaknade 09.20, helt otroligt!

I morgon ska jag jobba igen, efter att ha varit hemma i två veckor. Känns faktiskt okej, saknar det sociala och rutiner. Ska jobba 75% nu ett tag, bara för att få lite mera tid över till livet efter jobbet. Mitt sätt att sakta ner och kanske slippa långa sjukskrivningsperioder.

Nu ska jag göra så lite som möjligt, sambon och ungdomar åkte för att titta på en bil. Fick lite oplanerad egentid.😄

Monica


Likes

Comments

Min vardag, Prylar och Inredning

Nu har vi fått fram skrivbordet från papper pärmar och annat skrot. Nya lampan från Ikea smälter fint in. Eller ja, för några timmar sedan hände det!

Pommes en bit kött och rödvinssås gottar in sig i magen, en kall öl rinner också ner. Har fått lite lördags feeling. ;) Snart ska några hyllplan upp i dotterns rum, så lite mera pyssel och fix blir det.

Klockan 20.00 blir det Så mycket bättre på TV, gillar faktiskt den serien. Kul att höra olika artisters bakgrund, och framförallt från dem själva. Inte från medias ofta snedvridna beskrivning och ibland påhittade storys. Ingen är perfekt, och inte heller kändisar och deras liv. I kväll är det Kikki Danielsson, och den kvinnan har verkligen inte haft det lätt. Media har dessutom drivit på med fruktansvärda rubriker.

Hur som helst så just nu lyssnar jag på Robbie Williams I love my life, en riktig pepplåt! ❤ Ha en fortsatt fin Lördags kväll.

Monica


Likes

Comments

Min vardag, Katter

Nu ska våran skrivbordshörna i köket städas. Flyttar över allt till köksbordet. Efter kaffe och frukost försöker vi vakna. Lite segt i dag, och inte är det upplyftande ute heller. Skulle behöva svälja en burk D- vitamin.😉 Men vi ska nog få till det, ska bli skönt att äntligen få upp lite hyllor.

I går kväll mötte jag upp några kollegor. Vi bjöds på riktigt god filébuffé. För mig blev det inte så sent, hade sovit alldeles för lite inför kvällen. Men det var mycket trevligt och många skratt. Glad att jag tog mig dit.

Katterna är med, mycket bus. En Ikea kasse fungerar bra som koja. Mindre lyckat när Trassel senare hoppa på påsen med Nelly inuti.😺😀

Nä nu ska här fixas lite. Ha en fin lördag.❤👌

Monica


Likes

Comments

Min vardag, Prylar och Inredning

Den här skruvar jag ihop senare! Behöver få i mig det i glaset och en middag ute med jobbet först.😀👌

Köpt ett par hyllplan i dag och skrivbordslampa. Efter två och ett halvt år i huset så ska skrivbordet få ett lyft. Bort med pärmar och diverse.🤓 Som det sett ut nu så har jag tagit datorn och flyttat på mig.

Men först ut med kollegor, avnjuta en buffé på Bellman.❤

Monica


Likes

Comments

Min vardag

Ja visst kan det tyckas lätt att försöka ta rätt väg!? Jag har nog allt som oftast gått på rätt väg, med tanke på hur jag har det i dag. Tre fina ungdomar, Sambo och så härligt här på landet utanför stan. Sen har det ju hänt grejer på vägen, potthål större en Kiruna gruvan! Men jag har haft förmågan att kravla mig upp och även täppt igen dem på vägen. Har i bland fått lite hjälp, men nog har jag fixat grovjobbet själv allt. Detta har jag att tacka två personer i mitt liv för, och det är mina föräldrar.

Jag växte upp ute på landet, i ett jordbruk med potatisodlingar, tomatodlingar och annat under årens lopp. Gick aldrig på dagis, utan lekte med grannens barn och fick vara med tidigt i växthusen. Ju äldre jag blev, ju mera förstod jag hur de kämpade. I bland blev det hårda tider, ekonomin skulle gå runt med mera. Men jag såg aldrig mina föräldrar bråka eller ge upp. Skolan var för mig oftast en ren mardröm, med mobbing och med lärare som kanske inta alltid skulle ha blivit lärare. Gården hemma var min tröst, där fick jag vara precis som jag ville. Pappa var den som gav mig ett jävlar anamma, gjorde att jag härdade. Mamma var den tröstande, men förstår att hon grubblade många gånger.

Så i tonåren började jag kräkas, inget som vi gick ut med. Min mage var redan då irriterad utav oro och stress! Kunde inte behålla maten till slut så jag hamnade på sjukhus. Sjukskrev mig för något helt annat de två veckorna, kommer inte ens ihåg för vad. Det pratades inte öppet om problem på min tid, och jag ville inte heller att det skulle komma ut.

Vi var i slutet på grundskoleåren, v, tog ett ledigt år för att slippa alla vilsna själar och började jobba. Började senare skolan långt från hemkommunen, vilket var min räddning. Valet att i vuxenlivet flytta bort från stället blev inget svårt val för mig. Så här är jag i Sverige fortfarande efter 27 år. Flera sa, "du kommer hem efter ett år", men de hade nog ingen aning varför jag ville bort. Bort från jobbiga minnen, för att jag skulle kunna ha kvar mina fina.

Tycker fortfarande inte om alla platser när jag åker till mina föräldrar, men hanterbart i dag. Som sagt det har hänt så mycket på min väg, vid något annat tillfälle berättar jag om flera potthål. Kanske hjälper det någon, att inte känna sig ensam. I dag sköter man mobbing i skolorna bättre, det går framåt. Men det finns fortfarande mycket att göra. De som mobbar förstår nog inte hur illa de gör någon. Jag hade saker att fly till, men alla barn har inte det. Kanske inte heller ett tryggt hem!

Vi kommer att ha det så här, så länge det finns människor med okunskap och fördomar, och en ovilja att inte lära sig och ta reda på sånt som är främmande. Ingen föds elak!

Våga vara dej själv, det är en fin väg att gå.

Monica


Likes

Comments

Katter

Hej jag heter Trassel och på måndag fyller jag ett år! Mycket busig till de två äldre katternas mindre förtjusning.

Sötchockar när nu lillfröken stilade och poserade i dag.🤗😺❤

Monica


Likes

Comments

Min vardag, Hobby

Naturen i vackra kläder, sånt som gör en promenad så mycket trevligare. När jag skulle på med strumporna tidigt i morse, så kändes en promenad långt borta. Stel som en lutfisk kravla jag mig ur den sköna sängen klockan 06.10. Fick på strumporna efter mycket bök pust och stön, mest av ren ilska faktiskt! Kokade mig en kopp för att få in nått i huvudet och övrig boning. Började tina upp och humöret fick ett litet lyckorus.  Körde sen dottern till tåget, som för övrigt kände sig pigg nog för skolan.

Så nu sitter jag här, nöjd att jag tog mig ut i solen och fick mig några fina foton. Bevis att jag gick ut!🤗
Ska ladda för en vända in till Stan, börjar ta slut på diverse i kylen. Katterna vill säkert också ha mat.
Ska vila en stund..sen så.😀

Monica


Likes

Comments