Hei! Dette blir et innlegg om forrige helg da jeg var og besøkte Sunniva i Caen. Julestemningen skulle på plass, så vi lagde planer om å bli ferdig med julegaveshoppingen, noe som ikke skjedde for det var så mye annet å gjøre. Blant annet lagde vi et mislykket pepperkakehus (motivet av pepperkakehuset var så gale at vertsfaren til Sunniva ville sende henne på psykriaten), vi lagde skillingsboller, ble tatt med på tre forskjellige marked og spist masse masse mat! Hadde en utrolig kjekk helg, så for å toppe julestemningen før jeg reiser hjem (om 5 dager!) lagde jeg en liten julevideo fra helgen siden det er lenge siden jeg har videoblogget ;)

Likes

Comments

Hei! Idag er det 100 dager siden vi ankom Frankrike og starten på vårt utvekslingssår, og nesten like mange dager siden besøksdagen vår i Coutances for første gang. De siste 3 og en halv månedene har gått utrolig fort, selvom dagene nødvendigvis ikke alltid har vært fullspekket med planer. Med skolen har vi besøkt les Plages de Débarquement, Mont Saint Michel, krigsmuséeum i Caen, løpestevne i Cherbourg osv. De ukene (nesten alle) det er fullt kjør er det godt å komme hjem til vertsfamilien og slappe av og ikke gjøre spesielt mye annet enn å sove, men også gjøre litt skolearbeid.

Språket har løsnet og det er mye enklere å forstå og snakke fransk enn i begynnelsen, men problemet er at vokabularet mangler. Jeg klarer å forme setninger, men problemet er ofte at jeg mangler ordene. For all del, jeg snakker ikke flytende fransk enda (så dere hjemme, ikke forvent for mye) og det er en lang vei igjen før fransken sitter noenlunde som engelsken. I tillegg går det mye bedre sosialt og jeg snakker mye mer med klassekameratene mine enn før, og det er veldig koselig!

Imorgen er det 1.desember, og pepperkaker er i boks (takk Camille!!), klementiner er kjøpt og julekalendre er hengt opp på veggen. Siden jeg og Ella deler rom har vi tenkt til å stå opp til julemusikk med pepperkaker og klementiner til frokost. Vi har prøvd å spare så mye julestemning som mulig til desember, og nå som jeg er her i Frankrike merker jeg ekstra godt at det blir godt med jul! Gleder meg så utrolig mye til å se familie og venner igjen, og har allerede mye planer <33

Så langt under dette oppholdet angrer jeg ikke ett sekund på at jeg reiste ned hit til tross for at det har vært litt slitsomt til tider. Men målet her nede var å bli god i fransk, og jeg føler jeg er blitt mye bedre noe som er en deilig mestringsfølelse.

  • 225 lesere

Likes

Comments

Denne videoen handler om ting som har irritert meg så langt i oppholdet mitt i Frankrike, alt ifra dårlig dekning og snytekor i timene. Enjoy

13. Føler jeg ikke får nok salt mat her nede. Her spiser de både søtt til frokost og goûter, og de pleier å spise dessert til hvert måltid. I tillegg føler jeg at måltidene er veldig milde. (glemte å ta det med i videoen)

Hei, tenkte det var på tide med en videoblogg, men da jeg så den igjen etter å ha lastet den opp var jeg litt usikker på om jeg ville publisere den. Det føles så uvant å lage videoer, og føler jeg snakker så utrolig dårlig i dem. Jaja, siden jeg først har lastet den opp kan dere like gjerne få se den. Kommenter gjerne videoen, og om dere foretrekker video eller skriftlige innlegg. GOD NATT

Likes

Comments

Hei, dette blir et lite innlegg om gårsdagen. Var det siste dag av sommeren eller første dag av november igår? Kunne nesten ikke føle forskjell da det var 18 grader og sol mens vi gikk på stranden i kun t-skjorte. Stranden vi var på igår ligger i Gouville sur Mer, og som alle strendene her i Normandie, så var den også utrolig fin. Jeg elsker å gå tur langs strendene her, det er så forfriskende og rolig.

Stranden strakk seg mange kilometer, og på den ene siden kunne vi se mot Bretagne, og mot den andre siden kunne vi se mot England. Siden England lå så nært kunne det hende mobilen fikk engelsk dekning hvis du brukte den på stranden! På stranden var det også østersoppdrett.

Jeg synes strandhusene/utsyrshusene var utrolig søte og kreative med de fargede takene. Det var ganske mange av dem. For å toppe sommerstemningen satt vi oss på en strandbar og drakk iste mens vi så utover stranden i finværet.

Senere dro vi hjem til vertsbesteforeldrene som bodde like ved. Der spiste vi goûter sammen. Vertsmamma hadde laget eplecrumbles som hun er veldig glad i å lage av hageeplene sine og som er veldig godt. Ellers dro vi hjem senere på dagen og jeg måtte i full gang med siste-liten-lekser. Uff, imorgen er høstferien over og vi skal tilbake på skolebenken..

  • 376 lesere

Likes

Comments

Hei, nå er det lenge siden sist oppdatering, men tiden går så fort her nede, og som alle franskmenn "j'ai pas du temps". Nå har vi vært her i 68 dager, og skal hjem om 47 noe som virker veldig lite.

Her i Frankrike er det høstferie nå som heter "les vacances de Toussaint", og den varer i 2 uker. Fra mandag til fredag har alle nordmennene vært i Caen for å ha kurs i fransk. Vi hadde timer fra ca 9-16 hver dag, men kunne gjøre hva vi ville resten av dagen.

Til tross for at timene har vært lange, så har vi fått tid til å shoppe, spise ute og kose oss i byen. Gjengene fra Argentan og Coutances bodde i internatleiligheten som vi bodde i i intensivuken, mens folkene fra Caen bodde hos versfamiliene sine.

Nå er det enda 5 dager igjen av høstferien, og jeg tenker jeg skal bruke tiden godt med å jobbe med skolearbeid (kommer nok ikke til å skje), slappe av og bli bedre kjent med vertsfamilien min.

Vi snakkes!

  • 389 lesere

Likes

Comments

Hei! På fredag hadde skolen arrangert en tur til Le Mont Saint-Michel for utlendingene på skolen. For øyeblikket er det utrolig mange utvekslingselever på skolen, kinesere, amerikanere, syrere, kroatsere, nordmenn og tyskere. Vi reiste sammen med kineserne, amerikanerne og syrerne.

Før vi dro til Mont Saint-Michel stoppet vi i en annen by som heter Saint-Malo, og som alle små byer i Frankrike var den også veldig koselig. Vi stoppet der for å se byen og for å spise lunsj, så Ella, Mari, Esther og meg satt oss inn på en restaurant og spiste galettes, crêpes, drakk kaffe og kakao.

Som dere ser var ikke været på det beste, det var ganske kjølig i luften i tillegg til at det blåste. Til tross for det, så var borgen like praktfull som forrige gang jeg var her (februar). Jeg blir helt fascinert over hvordan de klarte å bygge borgen på den tiden, arkitekturen er helt fantastisk! Vi var der i omkring to 2 timer, og fikk sett ferdig alt og være skikkelig turister i suvenirbutikkene.

Videoblogg kommer snart!

Likes

Comments

Hei, igjen er det en stund siden jeg har blogget, men tiden går så utrolig fort her nede! Vi har allerede vært her i litt mer enn 1 måned, og høstferien kommer om to uker for oss.

I helgen tilbragte jeg med verdens beste Sunniva som bor i Caen. På lørdag først hadde vi rendez-vous aka møte med alle de norske i Bayeux. Der skulle vi ha samtale med den norske koordinatoren som er i Frankrike med den norske franskklassen sin. Det var utrolig koselig å "catch up" med alle sammen igjen og høre hvordan det gikk i familiene og på skolen.

Etterpå dro de fra Argentan og Caen + meg til Caen. De som bor i Argentan måtte dessverre bytte tog videre til Argentan med en gang på grunn av at det ikke gikk passende tog senere. Karitas, Sunniva, Amund og meg dro og spiste på den kuleste vegan/vegetarian/glutenfri restauranten, før jeg og Sunniva måtte ta bussen hjem til henne.

Jeg hilste først på faren som fikk oss til å hjelpe han og lage mat. Senere kom resten av familien hjem og spiste med oss. Sunniva har en veldig koselig familie! Det var også veldig veldig kjekt å se Sunniva igjen etter en måned og jeg ihvertfall, storkoste meg!! (Må gjentas Sunni)

Dagen etter tok familien oss med til Valognes på lunsj til noen venner av dem. Gangen i fransk lunsj er utrolig lang og fascinerende. Først har de appertifs(?) som er litt småspising av kjeks, chips og drikke. Etterpå er det en entrée, etterfulgt av en hovedrett. Etter hovedretten er det tid for brød og ost, hvor etter det igjen er en dessert. Vi fikk flambert banan med krem og vaniljeis, mmm. Og noen ganger etter desserten spiser de en liten sjokoladesnack. Helt utrolig at franskmenn holder seg tynne når de holder på på denne måten!

En liten stund etter at vi hadde spist, så tok de oss med til stranden som var utrolig fin. Vi gikk en liten promenade (det er nå jeg merker at fransken tar over), og slappet av. Atmosfæren her i Frankrike er så avslappet, elsker det.

Jeg fortalte vertsfaren til Sunni at jeg aldri hadde smakt østers før, (je n'ai jamais mangé les huîtres;)), så han var fast bestemt på at jeg skulle smake det selvom det resulterte i at jeg mistet toget fra Bayeux til Coutances, så han måtte kjøre meg til St Lô. Alt i alt har denne helgen vært utrolig bra, men mat er noe jeg har fått overdose av, mens søvn er noe jeg har fått mangel på. Mens jeg skriver dette er jeg 15 min over leggetid og ekstremt trøtt, så god natt!

Likes

Comments

Hei alle sammen! Nå er det lenge siden forrige oppdatering på bloggen. Jeg tenkte egentlig å lage en video, men er ganske sliten for øyeblikket, så det kommer kanskje en neste uke istedenfor. Fra fredag til lørdag så dro vi med seconde til en annen by for å besøke Futuroscope. Det er på en måte en slags vitenskapelig fornøyelsespark med attraksjoner og litt forskjellige ting å gjøre på.

Bussen dro fra skolen klokken 7:25 og bussturen tok 5 timer. Det var for å si det sånn en artig busstur med mye synging.

De to dagene fikk vi egentlig gå rundt i parken og gjøre hva vi selv ville. Vi besøkte blant annet litt forskjellig 4D visninger og "karuseller".

Vi ble også kjent med noen supersøte jenter som vi var med den andre dagen. Franskmennene her nede er veldig hyggelig når du kommer i snakk med dem og tar litt initiativ til å bli kjent med dem. Det eneste er at vi ikke føler oss særlig smarte når vi ikke forstår så enkle setninger og spørsmål som f.eks. "kan du sende meg vannet?", men de er veldig tålmodige og prøver så godt de kan å gjøre seg forstått.

På kvelden den første dagen var det også et vannshow som vi så etter middag. Il était magnifique! Under oppholdet sov vi på hotell som var ganske fint, mye finere enn rommene på internatet, så det var ganske greit.

Bussturen tilbake varte like lenge, men jeg var skikkelig utslitt og ville bare hjem og sove. Vi ankom skolen 23:15 og der ble jeg plukket opp av vertsmoren min. Mens jeg skriver dette ligger jeg i sengen og lurer på om jeg skal ta meg en lur, jeg er alltid så trøtt nå for tiden, uff.

Vi snakkes snart!

Likes

Comments

Hey, this is a blogpost about the day in Lessay on sunday. Me and my host sister got picked up by a friend of theirs at 12 and we went to Lessay. Lessay is an old and small village, but this weekend there was sort of a festival, kinda like a huge market, but with kiosques and a tivoli besides.

When we arrived we went to the small kiosques/tents to get some food. They sold all kind of french food there; sausages in baguettes, bread and baguettes, cheeses, nougats, moule frites etc. We bought some food and sat down in one of the huge tents.

After we had eaten we went around the town. The market was enormous, and I noticed that all the tents were on the road and around the whole town, so the whole town had kind of closed for this event. After a bit I got a craving for churros which they sold, and I learned that churros in France are called chichi. I didn't wanted as many as I bought, but they like only sold minimum 12 for 5€, so my craving was stronger than my sense. The churros were VERY BIEN, and I think I ate too much. If I'm not getting fat by those fried, sugar-coted with nutella sticks, then I don't know.

After I had eaten way too much, Morgan made me take one of the attractions with her. We took the ball, you know the attraction where a ball is tied up to two robes, one on each side, and then when the conductor is ready the ball jumps off the ground. Well, yup, I took it, and for 5 seconds I thought I was going to die. However, it was one of the funniest things I have done in a while, woah the adrenaline. Later we went home, and I went for a run. I felt for it after everything I had eaten.

The last posts have been in english, but do you guys prefer that I write in norwegian or english? I know that most of my readers are norwegian, so please comment below if you would like me to write english or norwegian. Salut, à bientôt!

Likes

Comments

​Hei! Her er min andre oppsummeringsvideo, og som jeg sier i videoen så vet jeg ikke om jeg skal lage en ny video for hver uke eller ikke, for blir kanskje kjedelig i lengden. Dersom dere har noen forslag til videoer jeg kan lage, så kommenter gjerne.

Det har ikke skjedd stort den siste uken annet enn at vi har begynt på skolen for fullt. Videoen ble filmet igår morges, men siden det tar så lang tid før en video blir lastet opp på youtube, så kommer den ikke ut før nå.

Likes

Comments