Hei! På fredag hadde skolen arrangert en tur til Le Mont Saint-Michel for utlendingene på skolen. For øyeblikket er det utrolig mange utvekslingselever på skolen, kinesere, amerikanere, syrere, kroatsere, nordmenn og tyskere. Vi reiste sammen med kineserne, amerikanerne og syrerne.

Før vi dro til Mont Saint-Michel stoppet vi i en annen by som heter Saint-Malo, og som alle små byer i Frankrike var den også veldig koselig. Vi stoppet der for å se byen og for å spise lunsj, så Ella, Mari, Esther og meg satt oss inn på en restaurant og spiste galettes, crêpes, drakk kaffe og kakao.

Som dere ser var ikke været på det beste, det var ganske kjølig i luften i tillegg til at det blåste. Til tross for det, så var borgen like praktfull som forrige gang jeg var her (februar). Jeg blir helt fascinert over hvordan de klarte å bygge borgen på den tiden, arkitekturen er helt fantastisk! Vi var der i omkring to 2 timer, og fikk sett ferdig alt og være skikkelig turister i suvenirbutikkene.

Videoblogg kommer snart!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Hei, igjen er det en stund siden jeg har blogget, men tiden går så utrolig fort her nede! Vi har allerede vært her i litt mer enn 1 måned, og høstferien kommer om to uker for oss.

I helgen tilbragte jeg med verdens beste Sunniva som bor i Caen. På lørdag først hadde vi rendez-vous aka møte med alle de norske i Bayeux. Der skulle vi ha samtale med den norske koordinatoren som er i Frankrike med den norske franskklassen sin. Det var utrolig koselig å "catch up" med alle sammen igjen og høre hvordan det gikk i familiene og på skolen.

Etterpå dro de fra Argentan og Caen + meg til Caen. De som bor i Argentan måtte dessverre bytte tog videre til Argentan med en gang på grunn av at det ikke gikk passende tog senere. Karitas, Sunniva, Amund og meg dro og spiste på den kuleste vegan/vegetarian/glutenfri restauranten, før jeg og Sunniva måtte ta bussen hjem til henne.

Jeg hilste først på faren som fikk oss til å hjelpe han og lage mat. Senere kom resten av familien hjem og spiste med oss. Sunniva har en veldig koselig familie! Det var også veldig veldig kjekt å se Sunniva igjen etter en måned og jeg ihvertfall, storkoste meg!! (Må gjentas Sunni)

Dagen etter tok familien oss med til Valognes på lunsj til noen venner av dem. Gangen i fransk lunsj er utrolig lang og fascinerende. Først har de appertifs(?) som er litt småspising av kjeks, chips og drikke. Etterpå er det en entrée, etterfulgt av en hovedrett. Etter hovedretten er det tid for brød og ost, hvor etter det igjen er en dessert. Vi fikk flambert banan med krem og vaniljeis, mmm. Og noen ganger etter desserten spiser de en liten sjokoladesnack. Helt utrolig at franskmenn holder seg tynne når de holder på på denne måten!

En liten stund etter at vi hadde spist, så tok de oss med til stranden som var utrolig fin. Vi gikk en liten promenade (det er nå jeg merker at fransken tar over), og slappet av. Atmosfæren her i Frankrike er så avslappet, elsker det.

Jeg fortalte vertsfaren til Sunni at jeg aldri hadde smakt østers før, (je n'ai jamais mangé les huîtres;)), så han var fast bestemt på at jeg skulle smake det selvom det resulterte i at jeg mistet toget fra Bayeux til Coutances, så han måtte kjøre meg til St Lô. Alt i alt har denne helgen vært utrolig bra, men mat er noe jeg har fått overdose av, mens søvn er noe jeg har fått mangel på. Mens jeg skriver dette er jeg 15 min over leggetid og ekstremt trøtt, så god natt!

Likes

Comments

Hei alle sammen! Nå er det lenge siden forrige oppdatering på bloggen. Jeg tenkte egentlig å lage en video, men er ganske sliten for øyeblikket, så det kommer kanskje en neste uke istedenfor. Fra fredag til lørdag så dro vi med seconde til en annen by for å besøke Futuroscope. Det er på en måte en slags vitenskapelig fornøyelsespark med attraksjoner og litt forskjellige ting å gjøre på.

Bussen dro fra skolen klokken 7:25 og bussturen tok 5 timer. Det var for å si det sånn en artig busstur med mye synging.

De to dagene fikk vi egentlig gå rundt i parken og gjøre hva vi selv ville. Vi besøkte blant annet litt forskjellig 4D visninger og "karuseller".

Vi ble også kjent med noen supersøte jenter som vi var med den andre dagen. Franskmennene her nede er veldig hyggelig når du kommer i snakk med dem og tar litt initiativ til å bli kjent med dem. Det eneste er at vi ikke føler oss særlig smarte når vi ikke forstår så enkle setninger og spørsmål som f.eks. "kan du sende meg vannet?", men de er veldig tålmodige og prøver så godt de kan å gjøre seg forstått.

På kvelden den første dagen var det også et vannshow som vi så etter middag. Il était magnifique! Under oppholdet sov vi på hotell som var ganske fint, mye finere enn rommene på internatet, så det var ganske greit.

Bussturen tilbake varte like lenge, men jeg var skikkelig utslitt og ville bare hjem og sove. Vi ankom skolen 23:15 og der ble jeg plukket opp av vertsmoren min. Mens jeg skriver dette ligger jeg i sengen og lurer på om jeg skal ta meg en lur, jeg er alltid så trøtt nå for tiden, uff.

Vi snakkes snart!

Likes

Comments

Hey, this is a blogpost about the day in Lessay on sunday. Me and my host sister got picked up by a friend of theirs at 12 and we went to Lessay. Lessay is an old and small village, but this weekend there was sort of a festival, kinda like a huge market, but with kiosques and a tivoli besides.

When we arrived we went to the small kiosques/tents to get some food. They sold all kind of french food there; sausages in baguettes, bread and baguettes, cheeses, nougats, moule frites etc. We bought some food and sat down in one of the huge tents.

After we had eaten we went around the town. The market was enormous, and I noticed that all the tents were on the road and around the whole town, so the whole town had kind of closed for this event. After a bit I got a craving for churros which they sold, and I learned that churros in France are called chichi. I didn't wanted as many as I bought, but they like only sold minimum 12 for 5€, so my craving was stronger than my sense. The churros were VERY BIEN, and I think I ate too much. If I'm not getting fat by those fried, sugar-coted with nutella sticks, then I don't know.

After I had eaten way too much, Morgan made me take one of the attractions with her. We took the ball, you know the attraction where a ball is tied up to two robes, one on each side, and then when the conductor is ready the ball jumps off the ground. Well, yup, I took it, and for 5 seconds I thought I was going to die. However, it was one of the funniest things I have done in a while, woah the adrenaline. Later we went home, and I went for a run. I felt for it after everything I had eaten.

The last posts have been in english, but do you guys prefer that I write in norwegian or english? I know that most of my readers are norwegian, so please comment below if you would like me to write english or norwegian. Salut, à bientôt!

Likes

Comments

​Hei! Her er min andre oppsummeringsvideo, og som jeg sier i videoen så vet jeg ikke om jeg skal lage en ny video for hver uke eller ikke, for blir kanskje kjedelig i lengden. Dersom dere har noen forslag til videoer jeg kan lage, så kommenter gjerne.

Det har ikke skjedd stort den siste uken annet enn at vi har begynt på skolen for fullt. Videoen ble filmet igår morges, men siden det tar så lang tid før en video blir lastet opp på youtube, så kommer den ikke ut før nå.

Likes

Comments

Hello, it's been half a week since last time I updated my blog. The first whole week of school has started, and in the beginning it was a bit tough because I didn't know who to talk to and where to sit, but now I have settled so it's way better now!

Yesterday at lunch my host family were going to a lunch party at some friends place, and I went with them. It was a really delightful lunch where I talked to their friends and relatives, and had a lot of fun. All their friends and relatives were English, so it was really good to be understood for a change. There were lots of foods and beverages, and I think everyone went from their house full. The house was placed beautifully in the countryside, and the environment was wonderful. The whole setting was just idyllic.

After being there for a couple of hours we went back to school, and I met with the other Norwegians in le Jardin Des Plantes. We sat there until dinner and the day went on as usual. I will make a blogpost about the dorms later.

Sorry if there are a lot of spelling and grammar mistakes, but right now I'm in school and in a hurry, so see you soon!

  • 380 lesere

Likes

Comments

​Hei! Første skoledag er overstått, og jeg har laget en liten oppsummeringsvideo over hva som har skjedd de siste dagene. Mange misforståelser som oppstod første skoledag. Forresten så var innflyttingen til internatet på TORSDAG, ikke onsdag som jeg sier i videoen. Jeg er ikke så videovant, så det blir en del "og" og "ehm" og tenking på hva jeg skal si, men jeg skal øve meg, slik at jeg forhåpentligvis blir bedre på det videre. ​HD for bedre kvalitet.

Likes

Comments

Two things I have learned in France; 1. I suck in French 2. I'm going to die of smoke poisoning 

Likes

Comments

The holiday is for sure over, the norvegians have split, and we have all moved to our host families. We were all nervous before meeting the families, and after a ceremony at Lycée Experimental Clé we went home with them. Later today we are moving to the dorm, and we'll get to know some of the french people we are staying with. I'm freaking out about first day of school, because I have no idea how it's going to be. Will anyone talk to me? Where shall I sit? hahah..

Anyway, I have had an amazing week in Caen full of good memories and loads of tomato mozerella baguettes. Oh gosh, I'm going to miss them! I really couldn't have asked for a better way to end this holiday. I decided to make a video from the "Introduction week", so here you go. Voila!

Turn on HD 1080 for better quality.

Likes

Comments

Hei, siden jeg har en del familie og venner som ikke er fra Norge og kan norsk har jeg tenkt til å bytte til å skrive engelsk slik at alle kan forstå hva jeg skriver.

Today is the last day in Caen, and I think it's really sad because I have to leave my Norwegian friends. Later today we will meet our host families and move to their, which is now literally, our home. I'm really excited, and I can feel that the holiday vibes are fading away..

Anyway, the past few days have been incredible. On Sunday, Karitas, Sunniva and I went to le Jardin des Plantes, the Garden of Plants, and we strolled around for an hour or two. Later we decided to eat sushi, and we found a restaurant called Sushi Shop that sold the best vegetarian sushi!

Yesterday we had French until 12 o'clock. Karitas and I wanted to go to the book café, but it was closed. It's really weird that many of the shops here are open from Tuesday to Saturday, and closed from Sunday to Monday. Instead, we decided to go to a crêperie for lunch. They have such a variety of cafés and crêperies, especially compared to Norway.

We didn't do much yesterday other than make up shopping and eating. Well, I guess I have to enjoy the last days in Caen. One of the best things about yesterday is that we found a place to wash our clothes, and it was relatively cheap, so now all my clothes are cleeean. In the evening, all the Norwegians went out for dinner on a Lebanese(?) restaurant.

Right now, I'm on my way home with Karitas and Sunniva from the University of Caen where the French lessons take place. Now we have to go home and pack the rest of our stuff before we meet our host families. Wish me good luck, nous parlons!

Likes

Comments