Med et tungt og trist hjerte avsluttet jeg dette kapittelet av livet mitt tidlig i juni. Mine 256 dager med uendelige minner og opplevelser fra Frankrike er nedskrevne i en bok og kommer alltid til å ha en plass i hjertet mitt. Tiden har rast avsted og det var ikke før jeg var hjemme i Norge at jeg innså at utvekslingsåret var omme. Jeg kunne ikke vært mer takknemlig for sjansen jeg har fått. Jeg vil si tusen takk til verdens beste vertsfamilie og alle som har tatt del i å gjøre året fantastisk og lært meg så ufattelig mye som kommer til å være med meg for resten av livet.

Jeg er ikke en person som savner veldig sterkt, men Frankrike er noe jeg har savnet på en måte jeg ikke har gjort før. Atmosfæren, maten, menneskene - det er umulig å beskrive følelsen jeg sitter igjen med, men jeg vet jeg må tilbake. Jeg vil sterkt anbefale alle å dra på utveksling, ikke nødvendigvis til Frankrike, men et land som appellerer til deg, for du lærer så uendelig mye om verden og deg selv.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Paris, la ville d'amour. Helgen etter påskeferien tilbragte jeg og Ella i Paris. Vi dro inn med tog lørdags morgen og kom hjem mandags kveld på grunn av at det var langhelg. Helgen var utrolig kjekk, og dette var Ella sin første gang i Paris!!

Den ene dagen gikk hovedsakelig til shopping og orientering i Paris. Vi bodde helt i utkanten av Paris i en leilighet vi hadde bestilt gjennom http://airbnb.no som kun lå 3 min unna metroen. Vi hadde egentlig tenkt til å gå ut på kvelden, men vi var så sliten etter all gåingen hele dagen, så vi endte opp med å ta en spontan nattur til Eiffeltårnet som var utrolig koselig.

Dagen etter gikk til sightseeing og kino. Vi leide sykler tidlig på morgenen, og etter litt fikling og feiling fant vi ut hvordan vi leide dem. Vi syklet først forbi Triumfbuen, før turen gikk til Eiffeltårnet, så videre til Louvre før Notre-Dame. Det er en annen opplevelse å sykle gjennom Paris enn å gå eller kjøre gjennom, og jeg anbefaler alle som skal til Paris å prøve det. Etter Notre-Dame la vi fra oss syklene og tok metroen til Montmartre og fikk sett på gatene nedenfor hvor det var utrolig mye kunst og vintagebutikker. J'aime bien. Vi var utrolig heldige med været i tillegg, for det var egentlig meldt stygt vær, men det begynte ikke å regne før vi skulle på kino. Vi så Guardians of the galaxy på den engelske kinoen Lido i Champs-Elysées som var veldig bra. På kvelden etter kinoen møtte vi Mirjam og en venninne av henne på en bar et stykke unna, og det var veldig koselig <3

Mandagen gikk ikke til noe spesielt annet enn å pakke og sjekke ut, spise og ta en siste farvel med Paris. Fjerde gang i Paris, mais je reviendrai!

Likes

Comments

Hei, nå skriver jeg et 2 måneder gammelt forsent innlegg som handler om påskeferien. Har hatt så mye å gjøre på de siste to månedene at bloggingen bare er blitt helt glemt. I påskeferien bestemte jeg meg for å bli i Frankrike med vertsfamilien min som allerede hadde masse planer. Vi dro først på camping til Loches hvor vi bodde i minihytte i 4 dager.

De som følger meg på instagram så sikkert at jeg la ut masse bilder av slott, og det er på grunn av at i løpet av disse 4 dagene besøkte vi 4 stk i området Chateaux des Loire; Château de Chenonceau, Château de Chambord, Château de Cheverny og Clos Lucé (huset til Leonardo da Vinci iløpet av hans siste år). Bygningene og arkitekturen i Frankrike, som jeg har sagt før, er helt fantastiske. Det er helt utrolig at de har klart å bygge så flotte bygninger på deres tid. Det får meg virkelig til å undre over hvordan Frankrike og livet her var før.

Etter 4 dager dro vi til Nantes hvor den eldste vertsbroren og kjæresten bor, men på veien besøkte vi en utrolig søt og liten by som heter Tours hvor vi kikket litt i butikker før vi spiste på en supersøt vintageinspirert restaurant. I Nantes sov vi alle sammen i leiligheten deres som var veldig romslig og koselig. Vi ble der i 4-5 dager, og da besøkte vi byen og bare slappet av.

Jeg elsker at feriene varer i 14 dager her, for da vi kom hjem fra Nantes hadde jeg tid til å være med venner og nyte livet på landet :) Skolearbeid derimot ble spart til la rentrée

Likes

Comments

Hei, idag er det en måned siden forrige innlegg, og jeg beklager for tidsgapet mellom hver post, men som jeg har sagt før og som jeg sier igjen; tiden går altfor fort. Det er med et tungt hjertet jeg forteller dere at det kun er 60 dager igjen i Frankrike... Det er hjerteskjærende å tenke på, så prøver å ikke tenke så mye på det og heller nyte de siste ukene. Akkurat nå er jeg i andre halvdel av ferien, men fra imorgen av har jeg fullt av planer.

Lærerne våres har gitt oss masse arbeid til skolestart hvor to bac blancs, en matteprøve og to innleveringer i SES venter, i tillegg til at vi norske skal ha DELF-eksamen i fransk. </3 En av grunnene til at jeg skriver dette innlegget er på grunn av at jeg har la flemme til å begynne på alt jeg egentlig burde gjøre, for alt annet er mye gøyere. (Sorry for at dette innelgget muligens blir litt ikke-sammenhengende)

Hvis vi ser på de gode sidene, så er våren fullt igang her nede i Frankrike med full blomstring i trærne, sol og sommertemperatur. Hører med venner i Norge og ser på bergensk værmelding med 4-7 grader og regn/snø, en annen grunn til at jeg vil bli her nede. Når været er bra, er allting bra.

Vi har ikke gjort på sånn kjempemange aktiviteter ukene før ferien, bare vært med litt venner, for dagene har stort sett gått til skole. Noe som stresser meg er at jeg langt ifra er blitt så god i fransk som jeg skulle ønske jeg var. Snakker absolutt engelsk bedre, bortsett fra at nå forveksler jeg mange engelske og franske ord sammen, uff. Håper det kommer seg de siste ukene, jeg får bare snakke masse, masse, masse.

Ellers tilbragte vi en dag hos Esther, alle vi norske, og hadde tacokveld (de har ikke tacokrydder i Frankrike!!!). Vertsfamilien til Esther hadde sagt at hun kunne invitere oss bort for de skulle ut. På dagen handlet vi inn mat til alt vi hadde tenkt til å lage, før vi dro hjem og spiste lunsj og tilberedte jordbær med fløte og spiste det i finværet. Etterpå så sto vi (Esther og meg) på kjøkkenet helt til kvelden fram til vi skulle spise, og jeg var jo så trøtt den dagen for vi hadde vært ute seint natten før at jeg måtte gi meg etter halve star wars filmen.

Har også vært i Agon-Coutainville som er en utrolig fin og liten by som en venn av meg tok meg med til. Den lå ved sjøen og utsikten var helt fantastisk, ble litt forelsket i den lille byen. Vi satt oss på en tea-shop med utsikt til sjøen og koste oss, før vi dro videre og besøkte et slott ikke så langt unna Coutances. Det var en annerledes dag enn normalt, for vanligvis på torsdager har jeg timer fram til kl. 16, så jeg følte jeg skulket, haha, men det var en veldig, veldig bra dag.

Likes

Comments

Bonjour à tout le monde! Vi har opplevd to dager med sommervær her nede. Den første gangen forrige helg, og den forrige gangen igår. Det har vært helt fantastisk med 17 grader og strålende sol, og det å kunne gå med t-skjorte ute. Gleder meg virkelig til flere av sånne dager som dette. Jeg kjenner at våren har kommet med fuglekvitter og blomster på trærne.

Forrige helg var det åpen dag på skolen, Portes Ouvertes, hvor vi skulle stå stand for Norge. De voksne som skulle stå stand med oss kom ikke, så det endte opp med at vi fikk gå tidlig for det var ikke mye vi kunne gjøre der. Ella overnattet hele helgen, og vi slappet av, bakte boller (NAM), gikk tur og på søndag ble Ella med meg på kamp.

Denne uken har det ikke skjedd så altfor mye. Det skremmer meg litt hvor rolig jeg har det med skolen nå med tanke på at jeg ikke har fått noen lekser eller prøver så jeg er redd alt kommer på en gang. Det er dessverre fremdeles litt tøft å være tilbake hit etter vinterferien, men som de sier i Frankrike: det går.

Igår var det ihvertfall fantastisk vær, så i lunsjen kjøpte vi crêpes aux nutella på markedet, jordbær, chips og nøtter og satte oss i parken og nøt solskinnet.. Vi har forresten begynt å spille fotball på skolen, noe som er en genial idé når vi ikke har noe bedre å gjøre på. Vi får ihvertfall litt trening (:)) og det er morsomt når andre blir med å spille. Har så langt ikke kommet en eneste jente for å spille med oss da, men så er ikke fotball en særlig populær sport for jenter her nede dessverre.

Likes

Comments

Hei, jeg tenkte å dedikere dette innlegget til å fortelle om byen jeg bor i, Coutances, som ligger på vestkysten av Normandie. Det er en veldig liten by med omkring 10.000 innbyggere om jeg ikke tar helt feil, men det er flere som bor utenfor og kommer inn for å jobbe/gå på skole for det finnes en del skoler i byen. Byen består hovedsakelig av en hovedgate med butikker, caféer og restauranter og katedraler/kriker oppå en liten haug.

Husene, bygningene og leilighetene er veldig forskjellige fra dem i Norge, hvor de stort sett er bygget av stein/mur. (Dette gjør forresten at det er ganske kaldt inne). Bygningene er i tillegg gamle, og nesten det eneste som er moderne her er kinoen (ikke bilde) som derfor virker litt malplassert blant de gamle bygningene.

Ovenfor ser dere hovedgaten som består av små lokale klesbutikker, men også noen "kjente" merker som Yves Rocher, Esprit og United Colours of Benetton. I tillegg finner vi her vår kjære Carrefour (tre stk i byen), en bokhandel og møbelbutikk. Det vil si at det ikke er så store shoppingmuligheter her i byen, så hvis vi vil shoppe må vi reise inn til Caen.

Selvfølgelig finner vi også en haug med patisserier, boulangerier, charcuterier osv. nedover gaten. Det er noe jeg kommer til å savne når jeg kommer tilbake til Norge; gode baguetter og billig mat.

Forresten da jeg og Ella gikk oss en liten tur fant vi på bensinstasjonen en baguettevendemaskin, only in France.

Jeg har ikke fått med alt som finnes i byen i bilder for jeg har ikke fått tatt bilder overalt, men vi har også en stadion 15 min fra skolen (med en friidrettsbane, to gressbaner og en kunstgressbane), en blomsterpark som er veldig fin rundt sommertider, kino, kulturhus og diverse.

Dette innlegget ble ikke så langt, for det nærmer seg leggetid (...) og Ella og jeg har tenkt å se en film før det. Hvis dere har noen spørsmål er det bare til å spørre i kommentarfeltet. Vi snakkes!

Likes

Comments

Etter fem raske uker etter juleferien kom vinterferien, og på fredagen for tre uker siden var vi ferdigpakket og klare for å reise hjem. Vi ankom Norge rundt midnatt samme dagen, og der ventet familien min og Regitze (<3) på meg. Etter 12 timers reising var det godt å legge seg i sin egen seng hjemme. Helgen tilbragte jeg med venner og familie, før skoleuken på Voss startet.

Gjennom programmet vi reiser med har vi en obligatorisk skoleuke på Voss hvor vi har norsk og norsk litteratur- og språkhistorie. Jeg valgte å pendle hjemmefra hver dag, så det ble ikke mye søvn på meg den uken. Det var koselig på Voss, og jeg merker jeg savner norsk skole hvor vi får mye mer frihet i tillegg til at vi slutter t.i.d.l.i.g i forhold til i Frankrike.

Den følgende uken etter Voss tilbragte jeg i Bergen hvor jeg slappet av hjemme og var med venner, så fikk jeg besøk av vertsbroren min og siste helg feiret jeg min egen bursdag en måned for sent. Det har vært utrolig kjekt å treffe alle igjen, men jeg fikk definitivt ikke nok tid til å gjøre alt jeg hadde planer om å få gjort i ferien. Merker også at jeg har savnet norsk mat altfor mye.

Etter to uker i Norge var tiden inne for å vende tilbake til Frankrike, men skolelysten har ikke vært særlig sterk siden vi ankom.. Denne uken har ihvertfall jeg vært veldig sliten og trøtt, og det dårlige været har ikke hjulpet på humøret heller, så det er deilig å være hos vertsfamilien nå i helgen for å få et lite avbrekk. Heldigvis har vi ikke hatt særlig mange timer denne uken, for nesten 50% av timene mine har forsvunnet grunnet absente lærere. Klager ikke :) Ellers har vi spist crêpes og frites som vanlig, og fritimene har enten gått til å ikke gjøre noe eller jobbe med en historieinnlevering som ble levert inn igår.

Idag hadde jeg planer om å gå ut og trene, men disse planene forble planer dessverre. Tenker heller å bruke idag på å slappe helt av, og lære noe nytt på youtube; har planer om å bli flink på gitar, hehe. Vi får se hvordan det går. Vi snakkes snart, og jeg tenker kanskje jeg skal lage en liten video fra hva vi vanligvis gjør på i løpet av en dag. Bisous

Likes

Comments

For en uke siden, altså forrige onsdag, hadde vi bac blanc i fransk, noe jeg følte gikk ganske så dårlig. Bac blanc for de franske varer i 4 timer som er delt inn i 2 deler. Vi har jobbet med romaner fra det 18-århundre fram til i dag i fransktimene, og tekstene vi fikk hadde Revolusjonen som tema. Del 1 er "question sur corpus" som er "kortsvarsoppgaven" hvor de skal svare på en problemstilling/et spørsmål knyttet til tekstene som er utdelt (vi fikk tre tekster, men maks fire). Del 2 er en valgoppgave hvor de kan velge mellom å skrive enten en "dissertation", en "commentaire" eller en siste ting jeg ikke husker, og de har jobbet med "oppskriften" på dem stort sett hver fransktime. Tekstene vi fikk var utdrag fra Les Misérables av Victor Hugo, L'Education Sentimental av Gustave Flaubert og La Fortune des Rougon av Emile Zola. Jeg fikk i oppgave å bare svare på del 1 på 2 timer, men gud så vanskelig det var.

Den franske bac blanc virker litt på samme måte som norskeksamen, men det at de skal få tid til alt dette (lese, forstå utdragene, sammenligne og analysere) på kun 4 timer, attpåtil skrive for hånd, er noe jeg ikke skjønner at de klarer. Jeg brukte en god del tid på å prøve å forstå tekstene, men klarte bare forstå en av dem relativt greit, så jeg antar jeg har svart på spørsmålet litt i det blinde. 2 timer var ferdig på null sekund, og da det bare var en halvtime igjen av tiden var jeg ikke kommet lengre enn litt mindre enn halvveis. Rett etter jeg hadde levert kom jeg også på at jeg hadde glemt å linjere titlene på tekstene, så, minuspoeng til meg. Vet ikke helt om jeg skal gråte eller le, og lurer litt på om fransklæreren min tenker det samme, haha.

Likes

Comments

Hei, nå er det en virkelig god stund siden jeg sist blogget, nærmer seg to måneder. Tiden har flydd siden sist blogginnlegg, og jeg synes hele desember måned bare har rast forbi. Første trimester var ferdig litt før sist innlegg om jeg ikke tar helt feil, og jeg forundrer meg over hvordan jeg klarte å få 17,5 i moyenne med gym som verste karakter (ble ikke notert i fransk). De som sa at gym kom til å være et fag vi kom til å være best i tok feil. Franskmenn er ikke dårlig i gym.

Det var utrolig deilig med 2 uker juleferie hjemme som var utrolig travel, for hadde så mange jeg ville treffe før jeg reiste igjen. Det var veldig godt å se familie og venner, men også utrolig rart å tenke på at jeg nå har to helt forskjellige liv, et hjemme i Norge og et hjemme i Frankrike. De to ukene gikk fort, og før vi visste ordet av det befant vi oss på flyplassen på vei tilbake til Paris, men kun for en måned før vi returnerer til Norge i vinterferien. Det er rart å tenke på at halve oppholdet vårt er forbi her.

I helgene har jeg reist inn til Caen for å treffe de andre og for å få unnagjort litt shopping. Mye "soldes" her (salg), så bra å benytte sjansen ;). Favorittstedet å spise er en café som heter Keys&Co. som selger god mat og drikke som ikke bare smaker godt, men som også ser himmelsk ut. Det er så kjekt å møte alle de andre norske igjen, og følelsen av å bli forstått 100% uten misforståelser kan ikke beskrives.

Så var det også min tur til å fylle 18 år, som skjedde mandag 23. januar. Det ble nå ikke store feiringen ettersom jeg hadde skole fra 8-18 med kun en fritime som ble brukt til å spise ute på restaurant, men det var koselig likevel å få gratulasjoner hele dagen. Siden det ikke var så mye annet vi kunne finne på, så ble det champagnepopping på kvelden sammen med mine søte, norske venner prøvde å få dagen min best mulig. love love

Ellers har det skjedd mye men samtidig ingenting her nede. Det går som vanlig på skolen, men det begynner å bli litt tøffere nå som karakterene snart begynner å telle. Været har vært fram til nå (når jeg ser ut vinduet) strålende med masse sol. Har nettopp rediscovered fotballbanen i, vet ikke helt hva jeg skal kalle det, "bygden"/"kommunen" min, Courcy, hvor jeg har begynt å ta meg noen turer og spille fotball toute seule (dessverre, men går fint) og trene litt. Har hatt en mangel på trening i det siste, så håper på å bli litt bedre framover. Skal prøve å bli mye bedre til å blogge, men kan ikke love noe etter som j'ai pas de temps som de franske sier. Reiser hjem om 10 dager, så skal se hva jeg får til før jeg er hjemme i Norge. Bisous

Likes

Comments

Hei! Dette blir et innlegg om forrige helg da jeg var og besøkte Sunniva i Caen. Julestemningen skulle på plass, så vi lagde planer om å bli ferdig med julegaveshoppingen, noe som ikke skjedde for det var så mye annet å gjøre. Blant annet lagde vi et mislykket pepperkakehus (motivet av pepperkakehuset var så gale at vertsfaren til Sunniva ville sende henne på psykriaten), vi lagde skillingsboller, ble tatt med på tre forskjellige marked og spist masse masse mat! Hadde en utrolig kjekk helg, så for å toppe julestemningen før jeg reiser hjem (om 5 dager!) lagde jeg en liten julevideo fra helgen siden det er lenge siden jeg har videoblogget ;)

Likes

Comments