Header

Det er andre søndag i advent, og klart for ny giveaway i bloggen julekalender. I går ble forrige ukes vinner trukket, og hvem som vant kan du se HER.

// Sponset premie

I dag er det et gavekort fra CaseApp på 300kr som er det jeg er så heldig å få gi vekk til en av dere lesere. CaseApp er ei nettside der du kan bestille deksel eller skins til din telefon/pc. Du kan velge ditt eget design, og de har deksel som passer til alle typer telefoner og datamaskiner.
Hva med et mobildeksel med bilde av barna? Eller kanskje et gavekort til en som "har alt"? 

For å bli med i konkurransen er det bare å legge igjen en hyggelig melding på dette blogginnlegget. Vinneren trekkes lørdag 10. desember og vil bli publisert på bloggens facebookside.

Konkurransen foregår også på Instagram: monicabj92

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 61 lesere

Likes

Comments

Vinneren av forrige ukes giveaway er trukket. Vinnerens navn er publisert på bloggens facebookside!

I helgja er jeg å finne på julemesse begge dager. Både jeg og tante Janika har hatt hver vår stand med hjemmelaga produkter. I dag var vi på Herøya og i morgen skal vi til Løveid Gård i Skien. Det var ikke så mange innom i dag som vi hadde håpa, så vi satser på stinn brakke i morgen- ta turen da vel!

Jeg har tidligere vist fram produkter som Janika har laga ( -> LINK <- ), og dette er fra hennes bord i sag. Såååå mye fint! Selv er bordene fyllt med strikkede og heklede ting + litt bakverk. Det ligger visst i familien å være kreativ!

  • 163 lesere

Likes

Comments

Jeg selger brudekjolen min!

Brudekjolen ligger ute på Finn.no, men foreløpig er det ingen som har ringt på den. Jeg prøver derfor her, for kanskje er det noen der ut som trenger en brudekjole?

Kjolen ble sydd etter mine mål, og er ca størrelse 38, men har snøring i ryggen, så den passer både de som er smalere og bredere enn meg. Jeg er 175 høy og hadde flate sko da jeg gifta meg. Kjolen har perler på overdelen, isydd korsett og snøring i ryggen. Skjørtet har prinsesseform, med tyll emd perler i over. Selger kjolen med underskjørt om ønskelig, pris 2000kr. Kjolen kan prøves hjemme hos meg.

Flere bilder an du se HER.

  • 364 lesere

Likes

Comments

Altså, pepperkaker OG cupcakes, kan det bli bedre da?

Jeg har den siste tida hatt helt dilla på pepperkaker, og jeg tør ikke tenke på hvor mange jeg har spist allerede, selv om vi bare er i november! Uansett, i dag skal jeg dele oppskrift på en supergod peppekakecupcake.

Til 12 deilige julecupcakes trenger du:

100g smør, 50 g hvitt sukker, 50 g brunt sukker, 2 egg 60 g hvetemel, 40 g knuste pepperkaker, 1 ts bakepulver, 1 ts kardemomme, 1/2ts kanel

Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis og tilsett det smelta smøret. Ha pepperkakene i en pose som over, og knus dem med ei kjevle. Jeg har bare grovknust pepperkakene, og syntes det ble veldig godt. Vend inn det tørre, og fordel i 12 muffinsformer, gjerne i et muffinsbrett. Steikes i 12 minutter på 180*c.

Noen mufins fikk litt melisglasur og knuste pepperkaker over, og det be veldig populært hos Miriam. pepperkakecupcakesene smaker nok aller best med ostekrem, men da minstemann i huset ikke tåler melk, laget jeg heller denne gode smørkremen og hadde på toppen.

NAM!

Ikke glem giveawayen der du kan vinne en egendesigna almanakk! Meld deg på i forrige innlegg HER, eller på Instagram @monicabj92

  • 532 lesere

Likes

Comments

Vi er kommet til første søndag i advent, og hver søndag i advent skal jeg få dele ut fine premier til dere. I dag, den første søndagen, skal jeg få dele ut et gavekort på en egendesignet almanakk fra "Personlig almanakk" til en av dere følgere.

Jeg har selv brukt personlig almanakk i 6 år (!), så da de lurte på om jeg ville dele ut et gavekort på en almanakk, sa jeg jo selvfølgelig ja.

//Sponset premie

Personlig almanakk sine hjemmesider kan du se flere eksempler på hvordan du kan designe din egen almanakk. Ikke bare kan man velge forside, farger og hva man trenger mest av middagsplan/ukens trening/ barnehage osv, men de siste 20 sidene kan man fylle med nesten hva som helst; notelinjer, sudoku, tegnebok, kart og enda mer.

personlig almanakk kan du også finne på instagram (@personligalmanakk), på snapshat: pers_almanakk og på facebook: Personlig almanakk

Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å legge igjen en kommentar på dette blogginnlegget om hvorfor du trenger en almanakk. Vinneren trekkes lørdag 3. desember og publiseres på bloggens facebookside - følg meg der!

  • 638 lesere

Likes

Comments

Desember nærmer seg med stormskritt, og jeg har allerede pynta til jul! Julemusikk har vært spilt i flere uker, og både pepperkaker og julebrus har blitt spist, til tross for at jeg egentlig ville vente til 1. desember...
Jeg er halvveis med innkjøp av julegaver, og koser meg med all planlegging, juleverksted og julebakst som er i gang. Miriams julekalender begynte jeg å handle inn til for lenge siden, og i dag tenkte jeg å vise dere innholdet. Kanskje kan det inspirere noen av dere lesere også?

Helt tilbake i august kjøpte jeg nemlig det størstedelen av pakkekalenderen skulle inneholde. Miriam elsker leikekjøkkenet sitt, så da en storpakke på 60 deler til kjøkken kom på tilbud, kjøpte jeg settet og delte det opp i 15 småpakker. I tillegg til disse, har jeg kjøpt inn litt ting som hun enten trenger, eller ønsker seg. Jeg liker å gi noe hun faktisk får bruk for! Så i tillegg til kjøkkenleiker, får hun hårpynt, maleskrin, truser, godteri (på lørdagene) og Frost-puslespill på julaften.

Alt ble pakket inn i masse fargerikt papir, så nå er det bare for Miriam å velge seg ei pakke hver dag fram til julaften. Det blir stas!

Lager du julekalender til noen i år?
Følg gjerne bloggens facebookside: Monicas liv eller min Instagram: monicabj92
  • 811 lesere

Likes

Comments

Om noen få uker blir jeg tante for tredje gang, og for ikke lenge siden hadde vi derfor en babyshower for svigerinna mi. Når det blir holdt babyshower er det vanlig å gi gaver, og ofte lager noen bleiekake også, så jeg har ret og slett laget ei bleieugle som inneholder litt klær og andre ting man trenger som nybakt mor.

Jeg synes disse bleieuglene er så stilige, så jeg har tatt steg-for-steg bilder slik at også dere kan lage slike.

Bleieugla blir større jo flere bleier du bruker, og hva du putter i den kan du velge helt selv. Det jeg hadde i bleieugla var:

ca 40 bleier (størrelse 2 og 3), gummistrikk (jeg brukte 5), bredt silkebånd, smalt silkebånd, gulpeklut, siklesmekke, bleieposer, hjemmestrikka sokker, bukse, vakeklut, sløyfer, saks

Start med å lage magen. Legg 15 bleier på hverandre så de overlapper hverandre. Legg så buksa (eller hva du ønsker å ha i midten) på bleiene, og rull stramt sammen. Sett et strikk rundt. Stikk så nedi ei og ei bleie nedi strikket til magen er så stor som du ønsker. Jeg bruker litt over 20 bleier på magen. Øynene lages på samme måten, men med 8 bleier i stedet for å ha ei bukse/body eller liknende i midten, har du bleieposene i midten før du ruller. Bleieposene blir da pupillene til ugla.

Legg øynene og magen flatt inntil hverandre, og knyt det brede silkebåndet stramt rundt, slik at ugla får riktig form. Fest så på siklesmekka. Legg gulpekluten over hodet, og la endene bli vingene på ugla. Knut et tynt silkebånd rundt hode for holde gulpekluten på plass. Brett vaskekluten og stikk den inn som nebb. Brett inn kanten på sokkene og fest på hodet. Jeg brukte dobbltsidig teip og festet dem, før jeg festet de to små sløyfene.

Og vips - en hjemmelaget bleieugle fylt med babyutstyr til den nyfødte!

Følg meg gjerne bloggens facebookside "Monicas liv" eller på Instagram: monicabj92
  • 924 lesere

Likes

Comments

... baker fine pepperkaker, ja da havner visst mye av både deigen og pynten i magen. I hvertfall var det resultatet av to dagers pepperkakebaking med Miriam Elise.

Pepperkakehus er noe jeg bare mååå ha når det nærmer seg jul. Jeg har laga det hvert år siden jeg var bittelita, og selv da jeg bodde i Brasil fikk jeg med meg mine vertssøsken og laga et pepeprkakehus.

Fredag etter barnehagetid satte vi i gang. Deigen lå klar på bordet, og med nytt forkle, bakelue og sine egne Karsten- og Petra-pepperkakeformer, var Miriam mer enn klar for å bake. Hele 6 brett ble stekt, med både pepperkakehus, pepperkakehjerter til å henge opp og pepperkakeku i kjempestørrelse.

Da Miriam var i seng, fikk jeg limt sammen huset, så da lørdags morgen kom var det ei som fikk store øyne da ho fikk se huset som skulle pyntes. jeg gjorde nok lurt i å vente til rett etter lunsj med å pynte, for det havna mer godteri i magen enn på huset.

Pepperkakehuset ble selvfølgelig verdens fineste, det er jo tross alt Miriam Elise som har pynta helt selv!

Har du laga pepperkakehus i år?

Følg gjerne bloggens facebookside HER
Instagram: monicabj92

  • 1026 lesere

Likes

Comments

//Skrevet i samarbeid med Me&I

Jeg har det siste halve året vært så heldig å få være bloggvenn hos Me&I, der jeg både har fått sett klærne, prøvd dem og fått enkelte valgfrie plagg. Jeg har brukt klærne fra dette merket i flere år, så det er ikke fordi jeg er så heldig å ha et samarbeid at jeg velger disse klærne gang på gang.

Nå har Me&I en kampanje gående, der du får store fordeler dersom du ønsker å bli selger før 31.12! Jeg har hatt flere homeparties her hjemme, noe som har vært veldig hyggelig. Konseptet er nemlig lagt opp slik at en selger kommer hjem til deg, du (og venner/familie du har invitert) får dermed se og prøve klærne i rolige omgivelser hjemme.

Sjekk ut HER!

"AKKURAT NÅ HAR VI EN SPESIELL KAMPANJE!

Starte opp uten ekstra kostnad og låne kolleksjonene gratis! Enklere blir det ikke! Alt du trenger å gjøre er å sende inn søknad og avtale til oss innen 31.desember 2016. Da får du i tillegg invitasjon til vårsesongens fantastiske kickoff i Oslo lørdag 21.januar 2017"

Ønsker du mer informasjon, kan du sende en mail eller ringe: maria.tuflat@meandi.com 90773124

Som Me&I bloggvenn blir jeg å finne på kickoffet i Oslo - ses vi der?

  • 1086 lesere

Likes

Comments

Overskriften er faktisk ikke tull - jeg har deltidsjobb som melkeku.

Jeg tenkte nemlig å fortelle dere om noe i dag, noe som er svært viktig, nødvendig og noe jeg har fått være en del av de siste månedene. Rundt om i landet finnes det 12 melkebanker fordelt på ulike sjukehus. Disse inneholder melk som donorer har gitt, slik at premature og andre sjuke barn får den superviktige næringa bare morsmelk kan gi.

Jeg var selv nær ved å få et prematurt barn, da jeg i uke 30 fikk rier og ble innlagt på sjukehuset. Takket være medisiner og tett oppfølging, holdt Jakob seg inne helt til uke 38, noe jeg er veldig glad for!

Som da Miriam var nyfødt, fikk jeg også denne gangen ekstreme mengder med melk veldig tidlig. Jeg fikk så mye at jeg våknet om nettene med feber og frostanfall, og ble derfor anbefalt å pumpe meg for å unngå brystbetennelser. Da Miriam var ferdig med morsmelk, tømte vi ut maaaaange liter fra fryseren, så allerede i august i år ringte jeg sjukehuset og spurte om de trang morsmelksgivere. Det gjorde de, og ette en del tester, viste det seg at jeg er (en av få) som får gi melk til de aller mest premature! Så de siste månedene har jeg faktisk levert over 20 liter morsmelk, og det er jeg stolt av!
Tanken på at jeg har vært med å hjelpe mange fortidligfødte er bare fantastisk.

Jeg har rett og slett deltidsjobb som melkeku!

  • 1223 lesere

Likes

Comments