Header

Jeg er over på egen bloggplattform, så denne bloggen er ikke lenger i bruk. For å følge meg på den nye bloggen, kan du klikke deg inn her:

www.monicabj.no

Ellers har jeg en facebookside til bloggen der du ka få oppdateringer om nye innlegg + flotte giveawayer som kun er for de som følger siden. Siden heter MONICAS LIV . Du finner meg også på instagram under navnet @monicabj92

I tillegg har jeg nå en egen instagramkonto for bakinga mi @sweet_monicake og engen facebookside til bakinga her: sweet_monicake


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

  • 334 Lesere

Likes

Comments

Jeg har ønsket meg stor drivhus lenge, lenge. I fjor til bursdagen fikk jeg gavekort av Simon og barna på valgfritt drivhus, men siden vi nå flytter og ikke veit helt når vi kan få satt det opp, har jeg i år kjøpt et midlertidig drivhus. Det har bare stått oppe noen dager, men jeg er veldig fornøyd så langt! Det blir godt og varmt inne i drivhuset, og blomstene klarer seg bedre og får mye bedre plass enn de får i vinduskarmen inne der de har stått til nå.

Jeg har tidligere delt da jeg og Miriam sådde grønnsaker inne som vi etter hvert skulle plantes ut. Det er moro å kunne dyre sitt eget, og for Miriam å lære at vi må plante frø, stelle med spirene og plantene og vanne før vi kan høste. Jeg har laget skilt til hver av planetene med hva som er sådd og datoen de ble sådd, slik at vi veit når det kan høstes.

Ertebelgene har allerede blitt ganske så store, men om noen måneder håper jeg vi kan høste inn både squash, gulrøtter, masse paprika, sukkererter, hvitløk og erter.

Pleier du å dyrke grønnsaker selv?

  • 2473 Lesere

Likes

Comments

Klart for ukens oppskrift!

Jeg liker å ha kjeks, pikekyss eller annet (hjemmelaga) søtt på lur, og da jeg kom over oppskriften på disse sjokoladekjeksene var jeg bare nødt til å prøve. Nå oppskrifta inneholder mer enn tre ganger så mye sjokolade som mel, da veit man at det må blir godt! Jeg har derfor fulgt sånn cirka oppskrifta, men tilpasset den slik at den er allergivennlig.

Originaloppskrifta er dobbelt så stor, og den kan du finne HER .
Til 9 store kjeks trenger du:

150 g g mørk kokesjokolade hakket i små biter, 25 g smør, 1 stort/2 små egg, 80 g brunt sukker, 1 ts vaniljesukker, 45 g mel, 1/2 ts bakepulver

Smelt 100g av sjokoladen med smøret i en kjele på svak varme. Pisk sammen egg, brunt sukker og vaniljesukker. Tilsett sjokoladesmøret. Sikt deretter i mel og bakepulver og bland godt. Til slutt vender resten av sjokoladebitene inn med slikkepott. Bruk ei sprøytepose eller fordel røra ut i 9 hauger. Husk godt med mellomrom da disse flyter utover!
Steik cookiesene i 14 minutter på 175*c midt i ovnen.

​Mmmm!

  • 2701 Lesere

Likes

Comments

Tenk det, vi er allerede langt inne i andre vårmåned! Ahh, det er så deilig med varmere temperaturer, lysere dager, mer utetid og masse vårtegn. Tidligere har jeg delt litt instagrambilder med dere en gang i måneden, men det er en stund siden nå. Jeg har derfor plukket ut noen få av bildene jeg har delt den siste måneden.

Daglig legges det ut flere bilder på Instagram, alt fra baking, hverdagsliv, barna, turer og prosjekter. Om du vil følge med så finner du meg HER (@monicabj92)

1. Fisketur på kvelden, med verdens blideste gutt 2. "Jeg er Kaptein Jakob ifra totusenogseksten, hei faderi og faderullandei" 3. Tidlig krøkes som god fotballspiller skal bli 4. Barnevelsignelse for niese/kusine Tiril Lovise

5. Barnevelsignelseskaka til Tiril Lovise 6. "gled en venn"-prosjektet mitt. Muffins pakket inn og levert ut <3 7. Pikekyss til kollegaer 8. Kokos- og sitronkake til korøvelsen

9.Miriam Elise har planta belgfrukter og grønnsaker 10. Klatremus klar for kino (Hakkebakkeskogen så klart) 11. På bowling for første gang 11. Klar for barnevelsignelse

12. Kake til min svogers 30årslag 13. Sjokoladepizza 14. Endelig vår! 15. Middag på bålpanna

Hva var ditt høydepunkt måneden som gikk?

  • 2729 Lesere

Likes

Comments

Jeg liker å tro at jeg pleier å forberede meg godt og ha oversikt før jeg setter i gang med ting, men nylig erfaring tilsier noe annet. Jeg har rett og slett bare satt i gang et prosjekt, sammen med Miriam, før jeg leste litt om hvordan jeg burde ha gjort det.

Som jeg har vist tidligere, har jeg og Miriam plantet en del grønnsaker. etter å ha hørt at squash var lett å få til, gikk vi i gang og plantet 12 frø i en liten såpotte, for å seinere skulle plante de ut. Jeg trodde kanskjed et kom 2-3 squash på hver plante, men har nå skjønt at vi har planta nok for hele nabolaget. I tillegg skal de stå en meter fra hverandre og ha ca 10 liter jord hver.

Hmm, hva i all verden skulle vi finne på da? Hele hagen kunne jo ikke bli grønnsakshage, så løsninga vår ble rett og slett slik:

Vanlige 10liters vaskebøtter er nå fylt med jord, og squashplantene får stå og vokse seg store!

  • 2807 Lesere

Likes

Comments

I dag har vi hatt Mikke Mus fest her hjemme!

Finnes det noen som ikke liker Disney og Mikke Mus? Jeg kan huske både bøker og filmer helt fra jeg var lita, og jeg har siden Miriam vært lita prøvd å få ho interessert i Minnie Mus. Ho har fått både klær, pennal og veske med Minnie på, og da ho fylte 1 år, laga jeg rosa Minnie Mus-kake! Når jeg nå ble spurt om jeg ville ha et Mikke Mus preparty-kit, sa jeg derfor selvfølgelig ja!

// Sponset Disney-kit

"Mikke Mus feirer 90 år neste år, og Disney-klassikeren møter 2017 med en splitter ny TV-serie fylt med biler, racing og god sportsånd, men også med tydelige nikk til den største av alle Disney-stjerners lange historie! «Mikke og racinggjengen» er et actionfylt racingeventyr for 2-7-åringer, og har premiere på Disney Junior i 19. april kl 1700. Her møter barna også kjente og kjære karakterer blant Mikkes venner, som Minni, Pluto, Langbein, Dolly og Donald"

"Disney-klassikeren Mikke Mus kommer i en splitter ny TV-serie fylt med biler og racing. "Mikke og racinggjengen" har premiere 19. april kl 17 på Disney Junior. Disney Juniors animerte TV-serie ”Mikke og racinggjengen“ er et actionfylt racingeventyr for 2-7-åringer. Her møter barna også kjente og kjære karakterer blant Mikkes venner, som Minni, Pluto, Langbein, Dolly og Donald. Mikke og gjengen driver en garasje i Racervik. På fritiden deltar de i fartsfylte og morsomme konkurranser med sine unike racingbiler, som er inspirert av karakterenes personlighet og som både kan forvandle seg i form og farge. Når de ikke er på veien, driver Dolly og Minni Den Glade Hjelper, et foretak som gir en hjelpende hånd til folk i byen"

Vi laget derfor til Mikke Mus fest hjemme, med tallerkner, vimpler, hatter, Disney-figurer og Mikke Mus- duk, på bordet var det godteri fra pakka og på tven første episode av den nye serien som kommer. Både små og store kosa seg.
Jeg har fått muligheten til å dele ut et slikt kit på Instagram, så om du går inn på min profil @monicabj92 kan du være med i trekninga. Vinneren trekkes på torsdag.

  • 2835 Lesere

Likes

Comments

Nå er det påskeferie for både liten og stor. Miriam har fri fra barnehagen og jeg fri fra jobb, så nå i ferien skal vi bare kose oss sammen. Vi skal ikke på noen lang tur verken hit eller dit, men besøke litt familie, rydde og pakke mer i huset og kose oss med påskemorgen, påskeegg og filmer hele familien.

På fredag fikk Miriam med seg masse flott påskepynt med seg hjem fra barnehagen som hun selv hadde laget. Både tova påskekyllinger, malte egg og melkekartong med karse. Stua er derfor pyntet med en blanding av masse fin hjemmelaga pynt fra Miriam, og gule blomster.

​Påskeegg får de begge, selv om Jakob bare er 9 måneder. Han får egget fylt med smoothie og maispops, mens Miriam får smoothie, kjærligheter, smurfedrops, noen gele-godterier og nonstop.

Det er så koselig å pynte med alt Miriam lager!

​Skal du noe spennende i påskeferien?

  • 2950 Lesere

Likes

Comments

Da jeg først leste denne oppskriften og så at det skulle være rødbeter i den, var min første tanke "æsj, grønnsaker har ikke noe i kake å gjøre". Oppskriften var det min svigermor som viste meg, og siden hun allerede hadde bakt disse og sa at de var veldig saftige, tenkte jeg at jeg måtte jo prøve jeg også.
Jeg hadde ikke de helt store forventningene, men svigermor hadde så absolutt rett, de ble kjempesaftige, og til tross for at jeg laget disse glutenfrie, kunne de spises etter 3 dager! Da har saften fra rødbetene virkelig hjulpet til!
Jeg tok selvfølgelig bilder underveis, og vil du prøve så kommer oppskriften her:

Til ca 16 muffins trenger du:

2egg, 100 g sukker, 125 g rødbeter, 100 g smør, 100 g kokesjokolade, 100 g mel, 1 ts bakepulver,1 ts vaniljesukker

Jeg laget disse gluten- og melkefrie og brukte derfor soft spesial, semper finmix og coop kokesjokolade.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele og smelt sjokoladen i smøret. Hell sjokoladesmøret i eggedosisen. Bland det tørre og sikt det i blandingen.

Skrell og rasp opp rødbeta på den fineste delen av et rivjern og bland dette til slutt inn i røra. Fyll røra i muffinsformer og steik i ca 16 minutter på 180*c. Anbefaler å putte papirformer i et muffinsbrett. Da holder muffinsene formen bedre.

Som topping tror jeg ostekrem vil gjøre seg godt, men da jeg laget disse melkefrie, laget jeg en kaffesmørkrem i stedet. Til kaffesmørkremen trenger du:
60 g (romtemperert) smør, 130 g melis, 1 ts vaniljesukker, 2-3 ss sterk kaffe. Pisk alle ingrediensene til en jevn krem.

Når muffinsene er ferdigstekt og avkjølt, har du kremen i en sprøytepose og sprøyter på toppen av muffinsene.

Jeg har brukt Wilton 1M tip, og pyntet med blomster i hjemmelaga marshmallowsfondant.

Og du - grønnsakssmaken forsvinner under steiking. Muffinsene blir supersaftige og gode på smak, og som nevnt, disse kunne vi spise flere dager etter at de var laget uten at de var blitt tørre.

Følg gjerne bloggens facebookside Monicas liv for flere oppskrifter.

PS: Har i helgen en spennende giveaway gående på instagram (@monicabj92 ) om du vil prøve deg!

  • 3070 Lesere

Likes

Comments

I går var det nyhetsslipp hos me&i, og nye lekre plagg til sommergarderoben ble lansert. Det nye slippet kalles "happy together" og består av to dameplagg og to barneplagg. Jeg har allerede funnet min favoritt, hvilken liker du?
//Skrevet i samarbeid med me&i

Denne gangen er det flere lekre plagg i herlige sommerfarger som presenteres. Til dame er den en rosa bluse, og en superfin blomstrete retrokjole. Kjolen er min absolutte favoritt i dette nyhetsslippet og er allerede bestilt hjem. Til barn er det en tunika som matcher damekjolen, stilige rosa culottes, en hai-t-skjorte og en hai-jumsuit til de minste.

La oss stolt presentere "Happy gifts"! Kjøp 4 valgfrie plagg fra vårens kolleksjoner og få et ekstra barneplagg på kjøpet*. Hva du får, blir en overraskelse. Du velger bare jente/gutt og størrelse, så kommer gaven hjem til deg med pakken din. Vi vet – dette er skikkelig bra!


* Kjøp 4 plagg (gjelder ikke tilbehør) og få en Happy gift, kjøp 8 og få to Happy gifts, osv. Happy gift er en hemmelig gave, dvs. ingen bytte- eller returrett. Ved evt. reklamasjon erstatter vi varen med et likeverdig produkt og størrelse, men vi kan ikke garantere at du får et helt likt plagg. Vi tar forbehold om eventuelle endringer.
Alle som handler på treff fra 12.-19. april får en gratis me&i-gave

Vil du være væreVERTINNE ? Eller kanskje starte som SELGER for me&i? Klikk deg inn på linkene for å lese mer!

​Følg gjerne bloggens facebookside Monicas liv !

  • 3120 Lesere

Likes

Comments