Header

For rundt to uker siden var jeg vertinne for et homeparty her hjemme. Det var klær fra Me&I som ble vist fram, og både jeg og gjestene fant oss noen favoritter. Det gikk ikke lange tida før klærne kom i posten, og endelig ble været godt nok til å få tatt noen bilder av de nye plaggene!

// Samarbeid med Me&I

Denne jumpsuiten (sponset) veit jeg ble kjempepopulær da nyhetsslippet kom i begynnelsen av oktober, og jeg fikk sikret meg et eksemplar av denne. Deilig, luftig stoff, og kjempelekker med smale bein, god lommer og knyting i nakken. Med høye pumps og belte i livet er den tøff å bruke ute, men er like god som kosedress hjemme. Jeg er i hvertfall strålende fornøyd! Du kan se flere bilder og bestille den HER.

Denne kjolen falt jeg for da jeg så kolleksjonen allerede i august, og endelig fikk jeg bestilt den hjem (IKKE sponset). Like fin på som da jeg først prøvde den. Elsker at den har drapering i livet, det gjør at "mammamagen" skjules, og at lengden på kjolen lett kan justeres. Kjolen er like fin uten tights, men denne kommer til å bli mye brukt i viter med ullstrømpebukse under også! Kjolen kan du finne HER.

Også ungene fikk seg noe nytt. Jeg har ofte fortalt at jeg liker matchende klær til ungene, og gjerne noe som ikke veldig jentete og veldig guttete. Me&I er utrolig flinke slik, så når Miriam fikk løvekjole tidligere i høst, var det naturlig at Jakob skulle få løvebody (sponset) nå. Er de ikke skjønne?

​Selv om jeg har prøvd klærne og hatt party selv, skal jeg på homparty til ei jeg kjenner om noen uker. innen den tid er det kommet et nytt nyhetsslipp, og jeg gleder meg til å se hva som kommer denne gangen! Dette er et klesmerke jeg har veldig sansen for. 

Vil du være vertinne for et party, kan du lese mer om alle fordelene HER. Er du glad i fargerike klær, noe annet enn hva du finner i butikkene rundt om kring anbefaler jeg deg det. Du får prøve klærne hjemme i fred og ro, invitere gode venner til en sosial kveld, og som vertinne får du gode prosenter på bestillingene dine.
P.S.- de har 30% på tidligere kolleksjoner !


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 184 lesere

Likes

Comments

Miriam Elise var 1 år og 8 mnd da ho starta i barnehage for første gang. Fra første dag har hun elsket å være der og leike med de andre barna, og det er som regel lettere å levere enn å hente henne. Miriam Elise er heldig og går i en barnehage der de er masse ute. 1-2 turdager i uka, og er ellers ute i all slags vær. Det synes både vi som foreldre, og ikke minst Miriam selv at er helt topp.

I barnehagen bruker de MyKid, en slags "fronter" for barnehager, der vi hver dag får informasjon om hvordan dagen har vært, og litt bilder fra dagen. Det er så koselig å få muligheten til å følge med, og ofte ser vi på bilder sammen, slik at Miriam selv kan fortelle om dagen sin. Alle bildene i dette innlegget har jeg hentet fra MyKid.

Vesle jenta vår har blitt så stor! Husker og turner, steker pølse på bål i gamma, utforsker, klatrer, perler og er i sandkassa.

​Skikkelig barnehagejente!

  • 332 lesere

Likes

Comments

Tenk det, i dag feirer vi linbryllup - 4 år - som mann og kone!
4 år siden den største dagen i våre liv.

Hjertebank, spenning, finstasen på og opp kirkegulvet bar det. En liten stund seinere var vi blitt herr og fru Bjerkelund Johansen.

4 år har gått, og sammen har vi opplevd mye sammen. Vi har besøkt mange land, mange gode opplevelser og aller best - fått de to flotteste barna i verden.

Kjære Simon, du er verdens beste ektemann og far!

​Så ble de stående disse tre; Tro, håp og kjærlighet. mens størst blant dem er kjærligheten
​Ordspråkene 13,13

  • 535 lesere

Likes

Comments

Jeg er glad i å lage mat og bake, og kan kose meg med å leite opp nye og spennende retter. Likevel er det gjerne de samme middagenevi spiser om og om igjen. Jeg finner mye inspirasjon hos andre bloggere, som gjerne deler både bilder og oppskrifter, og på den måten har vi funnet nye favoritter. Tidligere var jeg flink til dele ukesmenyer og kanskje inspirere andre, men det er faktisk over et år siden sist! Så nå tenkte jeg å dele litt bilder og oppskrifter fremover, slik at flere barnefamilier kan få tips til mat som faller i smak hos små og store.

Kyllingform er rett og slett kyllingfileter i ildfast form, 2 poser kylling bretagnesaus + 1/2 løk over og evt ost på toppen som gratineres i ovnen. Populært hos de små også, og lager seg selv i ovnen. Potetsuppe er en av mine favoritter om høsten, og oppskriften har jeg tidligere delt HER. Simon har fiskeallergi, men når jeg og Miriam er aleine hjemme, spiser vi fisk hver dag, siden begge elsker det. Selv om Miriam helst velger "hvit fisk" (torsk/sei), blir det denne uken laks, som er min favoritt.

Skinkegrateng smakte jeg for første gang i vår, og det er noe vi til tider har spist ukentlig! Det er Simon som laget skinkegrateng, og når har lager det, er det gjerne 15 middager a gangen! På den måten kan vi fryse ned og ta opp når vi får lyst på. Skinkegrateng er rett og slett fiskegrateng for fiskeallergikere, og er en hit hos barna. Pizza er vi vel ikke eneste familie som liker, og den lages gjerne av tortillalefser. Tips: spiser du ikke ost (som meg), bør du prøvrer knuste tortillachips og raspa squash på!

Vi prøver å spise mest mulig hjemmelaga, og står gjerne på kjøkkenet sammen. I sommer laget vi opp saftige baconburgere som vi frøys rå, og tar opp og griller/steiker til helgekos. Til søndagsmiddag blir det "svenskekjøtt", oksekjøtt, med hasselbackpoteter (favoritt!!).

​Har DU noen gode middagstips?

  • 606 lesere

Likes

Comments

Makroner med ulike typer fyll har jeg delt flere ganger tidligere, for dette er små munnfuller jeg synes er kjempegode og lekre å servere når man har gjester. Jeg har tidligere bare delt nøttefrie varianter da Simon har nøtteallergi, men siden jeg kan spise mandler, har jeg nå laget originale makroner.

Til ca 20 små makroner trenger du:

100 g mandelmel, 100 g melis, 75 g eggehvite, 100 g sukker

Jeg har kokt og skoldet mandler selv, og malte det til finmalt mel.

Pisk eggehviter, på middels hastighet, til det skummer seg. Tilsett så sukker litt og litt. Dersom du ønsker farge på makronene, tilsettes dette nå. Pisk til alt sukkeret er oppløst.

Sikt i mandelmel og melis, og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Ikke bland mer enn du må, blandingen skal så vidt sige litt utover når det drypper fra slikkepotten.

Ha blandingen over i en sprøytepose med rund tip, og sprøyt ut små sirkler på bakepapir. Jeg tegnet opp små sirkler på et vanlig ark jeg la under bakepapiret for at makronene skulle bli like store. Noen av makronene med dekorert med små sukkerperler.
Dunk steikebrettet mot kjøkkenbenken for å slå ut luftbobler i makronene, og la de stå å tørke i minst 30 minutter, slik at det dannes en hinne på toppen.
Steikes i ca 11 minutter på 150*c.

Fyllet er smørkremen fra drømmerull, som jeg delte oppskrift på i vår, men med litt mindre smør. Pisk sammen 1 eggeplomme, 60 g smør, 120 g melis, 1 ts vaniljesukker og frøene fra 1/2 vaniljestang/1krm tørka vaniljefrø. Sprøyt ut litt på en halv makron, og legg den andre delen oppå.

  • 883 lesere

Likes

Comments

For en fin høstferie det har vært! Miriam Elise har hatt fri hele uka, og har fått være på "stor jente"-ferie aleine hos sin farmor og farfar. I hele 4 netter har hun kost seg Bø, sammen med søskenbarna sine Thea og Tobias. Jeg og Simon fikk tilsendt noen skjønne bilder av de, der de hadde baka hver sin minipizza, Reiste på båltur i hagen flere ganger, laga rundstykker sammen og ikke minst vært på "bestemors kino". Der så de "mormor og de 8 ungene" i nummererte seter, spiste saltstenger, seigmenn og brus. Skal si det var ei fornøyd snuppe som hadde kosa seg aleine på ferie!

Jeg, Simon og Jakob har nemlig vært på tenleir i Fyresdal. Med ledere og ungdommer var vi tilsammen nesten 120 mennesker på leir, og Simon var en av leirprestene på høstleiren, i tillegg til at vi bytta på å lage allergimaten. Med kjølig høstvær og livlige ungdommer, ble det flotte trilleturer, høstfotografering, leiker, seine kvelder, litt strikking, baking, leirkveld (der jeg og Simon vant kahooten mot 57 andre - wehey!), bra musikk, masse sosialt og mest av alt; masse tid med Jakoben min.

Etter leir hentet vi Miriam, og var noen dager på Ulefoss hos mine foreldre alle sammen. Det er så deilig med å ha permisjon - det er ikke noe problem å ta Miriam fri fra barnehagen, så da fikk vi delt uka mellom alle besteforeldrene. Til tross for ganske surt høstvær, ble det både lange trilleturer, kongleplukking og fuglemating ute (selv om maten til fuglene noen ganger kan bli litt vel fristende... ). Inne har vi laga vindmøller, perle-uro, tegna, pusla og leika med biler.

​Vi har jammen rukket mye i løpet av ferien, alle sammen, så nå blir det godt å få de siste sagene av ferien hjemme, hvor vi skal ta det het med ro, og bare kosa oss sammen.

  • 810 lesere

Likes

Comments

På epletreet vårt henger det fortsatt epler igjen, og stadig prøver jeg å lage noe nytt og godt med eplene. Jeg er ofte sjessen på kveldene, og er sikkert ikke aleine om det? Disse eplechipsene er en super erstatning for noe usunt som har lett for å komme fram. Du trenger ikke mange ingrediensene, men det tar litt tid å tørke disse. Gode er de i hvertfall - jeg har laget eplechips flere ganger i høst allerede!

Du trenger bare epler (gjerne syrlige), og litt kanel til å strø over + evt litt sukker. Jeg brukte 10 epler som jeg skrelte, fjernet kjernen og skar i tynne, tynne skiver. Det holdt til 3 brett. legg skivene utover på bakepapir, strø over ønsket mengde kanel og tørk på 90*C i 2,5 time. Sjekk om de er tørre før du tar dem ut, tørketiden avhenger av tjukkelsen. Er de ikek tørre nok vil de mugne. Oppbevares i lufttett boks.

​Følg gjerne bloggens facebookside "Monicas liv" for flere oppskrifter!

  • 977 lesere

Likes

Comments

Jeg har fått enda flere av disse store hermetikkboksene, og har testet ut nok en måte å dekorere de til flotte blomsterpotter. Det er moro med alt man kan lage selv, ingen får likt, og ikke minst er det gøy med tilbakemeldinger her på enkle og rimelige gjør-det-selv-prosjekter som selv barn kan klare å få til!

Til en stor blomsterpotte trenger du:
1 stor hermetikkboks, 1/5 barnebøtte med grus (4-5- never kanskje?), limpistol + 5 lim, hobbylakk

Jeg har brukt en hermetikkboks fra et storkjøkken der det har vært noe hermetisk frukt i, så den er ca dobbelt så stor som en maiskolbeboks. Jeg plukka grus fra oppkjørselen, og fant ut at jeg trang mye mindre enn hva jeg trodde jeg skulle ha bruk for. Hobbylakken kan naturligvis være i hvilken farge du vil; jeg er glad i sølv og har derfor sprayet den i sølv.

Start med å lime på grus nederst på hermetikkboksen. Her er det viktig at du limer på mens boksen står på et underlag, slik at ikke noen steiner limes for langt ned - da vil blomsterpotta di stå op vippe nemlig! Jeg limte på med å tegne en lang strek med limpistolen, og putte på en og en stein bortover, så tett som jeg kunne.

Så er det bare å lime... og lime... og lime... På slutten gikk tålmodigheten min over, og det smurte lim på en større del og helte over grus så tett som jeg kunne. De siste to rundene mot toppen gjorde jeg so i starten, og limte på en og en stein, slik at kanten ble cirka rett hele veien. Så er det bare å vente til limet er tørk og kaldt.

Spray slik at hele boksen dekkes i ønsket farge. Jeg sprayet to ganger med sølvfarga hobbylakk for å være sikker på at alle steinene var blitt dekket i sølvfarge. Da er det bare å vente på at lakken tørker, før blomstene kan settes i!

Likes

Comments

For ei ukes tid siden delte jeg bilder fra kakebordet i Jakobs barnevelsignelse både her, på facebook og på instagram (monicabj92). Jeg fikk mange spørsmål om oppskrifta og fremgangsmåten på pyntinga, og selvfølgelig vil jeg dele den med dere! Jeg har brukt en annen muffinsoppskrift enn min vanlige de siste gangene jeg har bakt muffins, og denne er bare den beste jeg har prøvd til nå!

Til 18 små/vanlige eller 12 store muffins trenger du:

100 g smør, 120 g sukker, 4 store eggeplommer (5 små), 3 ss (45 ml) melk, 160 g mel, 1 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker

Jeg har laget disse gluten-og melkefrie og har derfor brukt Semper Fin Mix som mel, Soft spesial som smør og rismelk i stedet for kumelk.

Eggehvitene du får til overs kan du for eksempel lage deilige makroner av, eller kanskje en stor porsjon pikekyss.

Pisk smør og sukker hvitt. Ha i ei og ei eggeplomme og rør godt mellom hver eggeplomme. Pisk til røra får en jevn gulfarge.

Ha det tørre og melka i vekselvis; begynn og slutt med det tørre. Denne deigen er ganske fast, og et tips for å unngå gris samt fordele røra likt er å ha deigen i en sprøytepose. Sprøyt så ut lik mengde deig i hver muffinsform. Jeg foretrekker å ha papirfomer i et muffinsbrett, da får alle muffinsene lik form og blir jevnt stekt.

Steik på nederste rille på 175*C i ca 20 minutter. Lager du 12 store muffins av røra må de stå noe lenger.

mens kaka steiker kan du lage verdens beste vaniljesmørkrem. Krem til 18 muffins:

75 g smør, 150 g melis, 1 stor ts vaniljesukker, 2 ss varmt vann evt 1/2 vaniljestang/ 1 krm vaniljepulver

Jeg bruker soft spesial for å gjøre kremen melkefri. Kremen smaker absolutt best med vaniljestang/vaniljefrø i, men da jeg ønsket at kremen skulle bli helt hvit, droppe jeg dette på bildene under.

Pisk sammen alle ingrediensene til en hvit smørkre. Den må piskesganske lenge for å bli helt hvit, så ha tålmodighet! Ha kremen i en sprøytepose. Min favoritt-tip og den jeg har brukt til å lage sidde rose-cupcakesene er Wilton 1M, også kalt "open star tip".

1: For å lage toppingen på muffins 1, holder du sprøyteposen i 90* vinkel fra muffinsen og sprøyter fra midten av muffinsen i sirkler utover. Vinkelen på sprøyteposen skal være 90* hele tiden. Da danner det seg et naturlig rosemønster. Jeg fant en video på youtube som viser det ganske enkelt om du vil se HER.

2: Her har jeg gjort det motsatte av over. Jeg holdt sprøyteposen i 90* vinkel, men startet ytterst i kanten, laget en sirket og avsluttet i midten.

Her er noen eksempler på muffins og kaker jeg har dekorert med denne teknikken.

Enklere å lage enn det ser ut til, og veldig dekorativt! Og med denne supergode muffinsoppskriften faller det i smak hos alle!

Følg gjerne bloggens facebookside Monicas liv for flere oppskrifter

  • 1322 lesere

Likes

Comments

I går hadde vi en fin jentekveld her hjemme! Jeg inviterte en gjeng med jenter hjem til meg, for visning av flotte klær, prøving, kaker og sosialt. Jeg hadde et party i vår også, og gledet meg til å arrangere igjen. Med små barn og lite tid, er det bra å kunne få alle klærne hjem i egen stua, få prøve de og hjelpe hverandre med å finne de perfekte plaggene. Og vi var jammen heldige med valg av dato, for i dag har nemlig Me & I nyhetsslipp, så vi fikk både se og prøve de 6 lekre dameplaggene som blir sluppet i dag!

//Skrevet i samarbeid med ME&I

To babyer og fem voksne var vi totalt, og Helene viste fram den ene lekre plagget etter det andre. Jeg var så heldig å få se og prøve disse plaggene da jeg var på bloggtreff i Oslo, men jeg prøvde likevel mange av disse på nytt. Også alle gjestene fikk prøvd klær og kjøpt med seg noen favoritter.

Jeg er veldig fornøyd med dette merket. Ikke bare er det gode og slitesterke klær, men de har farger og mønster i barneklærne man ikke finner andre steder. Ofte føler jeg at jeg må velge mellom blått eller rosa, men hos Me & I får man barneklær i alle tenkelige farger, og søsken kan matche uansett alder og kjønn.

Mellom cupcakes og makroner ble det bestilt hjem klær både til meg og barna. Jakob får en løvebody, som matcher kjolen Miriam fikk tidligere i høst, og Miriam får en genserjakke i samme print som maur-buksa hun fikk da sesongens kolleksjon ble sluppet. Jeg har siklet på denne kjolen siden den kom ut i august, og i går fikk jeg endelig bestilt meg den. jeg går helst i kjoler, hele året, og denne skal bli så fin sammen med tjukk strømpebukse og støvletter! I tillegg bestilte jeg hjem en jumpsuit som blir sluppet i dag, men den skal dere få se i et eget innlegg!

​Ønsker du å være vertinne for et slikt homeparty, kan du lese mer om fordelene HER.

​Følg meg gjerne på Instagram: monicabj92 eller bloggens facebookside: Monicas liv

  • 1391 lesere

Likes

Comments