Header

I helgja har vi hatt bursdagsselskap her hjemme for vår lille store Miriam Elise som ble hele 3 år i forrige uke. Det var ei spent jente som våkna lørdags morgen og lurte på om gjestene var kommet. Og spørsmålet kom igjen. Og igjen og igjen og igjen helt fram til familiene våre fylte huset. Med pizza og kaker på menyen, og bordet dekket etter Miriams ønsker (hello Kitty duk, Frost-papptallerkner og rosa servietter med fugler...) ble det en helt super 3års-feiring av vår lille prinsesse!

Miriam fikk krone i barnehagen på bursdagen sin, og den har ho omtrent brukt siden - og den måtte selvfølgelig være på da vi feira bursdag!

Høydepunktet for Miriam var naturligvis gaveåpninga, og ho hadde ikke før fått av papiret før ho spurte om vi kunne åpne leikene. Både Elefantsekk, utedress, turstol, PlayDoh, Elsa-dukke, tavle, tegnesett, bakeforkle, vårjakke og puslespill var noe av det som lå inni gavene. Og fra oss fikk hun cd-spiller med to tilhørende mikrofoner.

Snuppa fikk selv velge hva slags kake ho ville ha, og det ble overraskende nok ikke Frost eller Nemo. Ei uglekake med lysfontene falt valget hennes på, og den ble populær hos både stor og liten. For ungene ( og kanskje de voksne og?) var det stas da Simon fant fram noen store lysfontener til å ha ute (slike man kan bruke hele året), så da det ble mørkt ble disse fyrt opp ute på gårdsplassen.

En flott feiring av verdens fineste jente!

  • 41 lesere

Likes

Comments

I am your parent, you are my child
I am your quiet place, you are my wild

I am your calm face, you are my giggle
I am your wait, you are my wiggle

I am your dinner, you are my chocolate cake
I am your bedtime, you are my wide awake

I am your finish line, you are my race
I am your praying hands, you are my saving grace

I am your lullaby, you are my peek-a-boo
I am your kiss goodnight, you are my I love you

  • 132 lesere

Likes

Comments

Vi er kommet litt inn i 2017, og jeg har tenkt litt på hvordan dette året vil bli på bloggfronten. Jeg startet jo å blogge for snart 3 år siden, rett og slett fordi jeg er glad i å skrive og vil inspirere, og da jeg var hjemme i permisjon med Miriam Elise sov ho nesten hele tida, så da var det godt å føle at man gjorde noe.

Det er ikke stort som deles her i forhold til alt som skjer i livet mitt, men noe er det jo moro å dele her. 2017 kommer til å bli et spennende år for oss i familien, om ikke så alt for lenge så skal noe stort deles med dere!

Jeg vil fortsette å dele bilder fra hverdagen, fra ferier og feiringer, turer, leirer og aktiviteter vi holder på med. Hver uke er planen å dele en oppskrift på mat eller bakst, minst n gang i måneden kommer det et DIY-innlegg, gjerne barnevennlige, og hver måned kommer noen throwbacks med bilder fra Instagram. Som i 2016 skal jeg også i 2017 ha et samarbeide med Me&I, og jeg har kontakt også med andre samabeidspartnere. Jeg er spent på hva 2017 har å by på!

  • 310 lesere

Likes

Comments

Lille prinsessa mi! Tenk at du allerede er 3 år! Jeg kan ikke tro at det har gått tre år siden jeg fikk deg på brystet, så liten og fersk. 3 år siden jeg fikk klemme deg for første gang, holde deg, kose med deg.

Min lille jente har plutselig blitt stor! Ei aktiv jente, skravlebøtte som få, så omsorgsfull og full av kjærlighet. En fantastisk flink storesøster, sta men veldig selvstendig, fantasifull og morsom.

Dagen i dag har blitt feiret med gul krone, bursdagssang og is i barnehagen, og gaver og kake her hjemme! Og til lørdag fylles huset og hele familien kommer for å feire at vår lille store jente har blitt 3 år!

Ei jente som elsker lissom-leiker, å stå på scenen å synge og danse, som sier de utroligste ting, som lærer oss noe nytt hele tiden og som gjør oss til verdens stolteste foreldre. Ja, den flotteste jenta i verden, det er Miriam Elise.
Vi elsker deg <3

Gratulerer med dagen, jenta vår.

  • 383 lesere

Likes

Comments

Nytt år, nye cupcakes.

Slik blir det i hvertfall her! Jeg har nemlig funnet flere oppskrifter på cupcakes som ser fantastisk gode ut, flere av disse er allerede testet og er klare til å deles med dere! For i år som i fjor er planen å dele en mat- eller bakeoppskrift i uka, både fordi jeg elsker å lage mat og bake, og fordi det er de mest populære innleggene her på bloggen. Først ut kommer en supersaftig cupcake med en av mine favorittsmaker - sitron!

Til helgja skal det feires bursdag her, og da skal disse lages - for de er supergode!

Til 12 cupcakes trenger du:

100g smør, 100g sukker, 2 eggeplommer + 1 egg, 100g mel, 1 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 3 ss sitronsaft, skallet av 1/2 sitron

Jeg har som vanlig laget disse gluten- og melkefrie ved å bruke Semper Fin Mix og Soft Spesial. Ved å bruke flere eggeplommer blir cupcaken mye saftigere enn om man bruker to hele egg.

Start med å raspe hele skallet. Halvparten skal i cupcaken og resten i frostingen. Del deretter sitronen i to og press ut safta.

Smelt smøret. Pisk stiv eggedosis og ha det smelta smøret oppi. Sikt i det tørre og ha til slutt i sitronsafta og skallet. Fordel røra i 12 mufinsformer, gjerne i et muffinsbrett. Steik på 180*c i ca 15 minutter.

Frosting:

75 g mjukt smør, 125g melis, 1 ts vaniljesukker, 2 ss sitronsaft, skallet av 1/2 sitron.
Pisk alle ingrediensene sammen til en luftig frosting. Jeg har brukt sprøytepose med tip 1M for å få rosemønster.

Min favoritt - uten tvil!

Hva er din favoritcupcake?

Likes

Comments

I dag må jeg bare dele et kjempetips med dere som har barn! 1. juledag var premieren på kinofilmen Hakkebakkeskogen, og siden vi da var sjuke alle mann, har vi utsatt kinobesøket til i dag. Jeg husker jo flere av sangene og noe av fortellingen fra jeg var lita, og her om dagen hørte vi lydboka sammen med Miriam.

Jeg gledet meg stor, og Miriam som kan mange av sangene gledet seg også masse til vi skulle se filmen på kino, bare vi to jentene. Og for en opplevelse det ble! Filmen er rett og slett fantastisk laget, kjempefengende musikk og underholdende for både liten og stor. Vi så filmen i Kragerø, og her var lyden på et behagelig, barnevennlig nivå, noe jeg sjeldent opplever på barnefilmer ellers. Når Miriam i tillegg satt med godteposen i fanget i hele 45 minutter før ho åpna den, da sier det litt om hvor fengende filmen var.

Vi var til og med de siste som dro, for Miriam lurte på om filmen starta på nytt av seg selv da rulleteksten var ferdig , hehe. Så denne falt i smak.

Filmen kan så absolutt anbefales til både liten og stor!

  • 578 lesere

Likes

Comments

Nytt år, nye muligheter - er det ikke det alle sier nå som vi har startet på 2017?

Jeg pleier å si at jeg ikke har nyttårsforsetter men nyttårsfortsetter der jeg fortsetter å være den beste meg jeg kan. Men i år spurte min søster meg om jeg hadde noen mål for året, og etter å ha tenkt meg om har jeg funnet noen få ting som jeg ønsker å endre.

Det første punktet er uten tvil å bli mer ryddig. Altså, helt ubrukelig er jeg ikke, men jeg tåler nok litt mer rot rundt meg enn jeg burde. Sånn er det når man alltid har 100 prosjekter på en gang.
Punkt to er å bli flinkere til å spise sunt. Rett og slett fordi jeg føler jeg er litt for dårlig til å få i meg nok grønt hver dag, og fordi jeg har lett for å putte i meg noe søtt på kvelden.
Punkt tre er litt motsigende til overnevnte. Jeg vil rett og slett gå opp 6 kg. Jeg er så heldig at jeg i tillegg til å fullamme lenge har hatt nok melk til å gi til sjukehuset, men det har gjort til at jeg har gått ned altfor mye i vekt Så jeg vil opp igjen.

Ellers har jeg ingen store mål. Jeg vil bare fortsette å prøve å være en så god mor, kone, datter og student som mulig!

Har du noen nyttårsforsetter i år?

  • 720 lesere

Likes

Comments

Jakob blir 6 måneder om få dager, så nå er jeg i gang med å lage opp middag som han skal få smake på. Vi spiser så og si bare mat laget fra bunnen, så det er klart at også minstemann skal det.

Jeg husker fra da Miriam Elise var baby, da var jeg så nøye med at all mat skulle være hjemmelaga, at til og med halvparten av all grøten ho fikk var hjemmelaga.

Jakob er en stor gutt med god matlyst, så han har fått grøt selv om han ikke har blitt 6 måneder ennå. Jeg håper og tror at også middagene kommer til å bli godt tatt i mot! I første omgang ha jeg kokt søtpotet, potet og gulrot og laga tre ulike pureer. Disse sprøyta jeg ut på et steikebrett, frøys og putta deretter i posen. Helt supert, så kan vi bare ta opp så mange som trengs, og blande til de smakene han helst vil ha.

Jeg gleder meg til å lage mer babymat!

Lager/laga du babymaten selv?

  • 838 lesere

Likes

Comments

For en flott avslutning på 2016 vi hadde!

Vi feiret på rolig vis her hjemme, med et vennepar på besøk. På dagen var det grilling med venneparet og deres herlige sønn, som Miriam leika så godt med, og da ettermiddagen kom og det ble lov til å skyte opp raketter, tok vi med ungene ute for å se. Litt skummelt med høye lyder, men veldig spennende å se, selv Jakob kikka med store øyne og laga koselyder.

Med kalkun til middag og sjokoladeousse til dessert ble ungene mette og trøtte, og sov hele natta!, Etter mange artige runder brettspill var vi 12 stykker fra nabolaget som stod i gårdsplassen vår, skøyt opp raketter og ønsket hverandre godt nyttår da det bikket midnatt.

For en fin måte å gå inn i det nye året!

  • 918 lesere

Likes

Comments

Siste dag av 2016 og nyttårsaften allerede! Og jeg som syntes at jula akkurat har starta. I kveld skal overgangen til det nye året feires sammen med et vennepar + barn og vi nærmer oss klare for å spise god mat, spille brettspill og se på raketter!
Men først skal dere få se litt bilder fra vår jul.

Julaften ble feiret hos mine foreldre + min søster på Ulefoss, og til Miriam Elises store glede kom nissen med pakke. Det er første gang nissen har kommet helt inn i stua til henne, så det var kjempestas! Gaveåpninga var naturlig nok det store for Miriam, og vi andre gleda oss med i iveren hennes over nye leiker og klær. Favoritten var nok langrennskia hun fikk, de ble testa på vått grass første juledag.

Miriams gave til Jakob.

Vi har dessverre vært plaga med ekstremt mye sjukdom i desember, og bare i løpet av jula har vi jammen rukket å få 2X omgangssjuke, 4. barnsejukdom, urinveisinfeksjon, 4Xfeber, brystbetennelse, forkjølelse og influensa. Ja, og to antibiotikakurer da. Og siden alle vi har vært med også har vært sjuke på en eller flere måter, har målet vært å gi Miriam en best mulig julefeiring, da jula er til for at ungene skal ha det bra! Og det er jeg sikker på at ho har fått!

4. dag jul var vi tradisjonen tro på juletrefest på Ulefoss, og i år ble min søster Hege med. Miriam eeeelsker å gå rundt juletreet så det var kjempestas, og glad i å opptre som hun er, gikk hun opp og stod så pent ved siden av barnekoret som sang på juletrefesten , også da avisa kom og tok bilde ( LINK ).

Ellers i jula har vi testa nye leiker med barna, slappa av med familie, spist god mat og vært mye ute med bålpanna.

Da gjenstår det bare å si:

GODT NYTT ÅR!

  • 1048 lesere

Likes

Comments