Det snakkes mye om hvor vanskelig det er å være ungdom i dag, med alt press om å være best.

Er det egentlig noe værre i dag, enn før? Ja, på en måte fordi sosiale mdier er en stor mobbearena i dag, som ikke fantes før, men samtidig vet jeg om historier fra gamledager, som er ganske ille når det gjelder mobbing. Før var det heller ikke så mye fokus på temaet, som det er i dag. Lærere har flere regler å følge i skolene, og de har ikke lov til så mye som lærere kunne før.

Jeg vet at om det hadde vært like mye fokus på mobbing da jeg gikk på skolen, som det er i dag, så ville nok jeg også tenkt at jeg ble mobbet. Jeg fikk mange stygge kommentarer om hvor tynn jeg var, men tror ikke jeg den gang tenkte på det som mobbing. Når jeg tenker tilbake nå, så var det mobbing.

moren min har en veldig sterk historie fra sine 7 år på barneskolen. Hun ble slått, lugget og sagt stygge ting til, både av medelever og lærere. Begynte hun å gråte fordi noen var leie med henne, fikk hun bare enda mer mobbing tilbake av lærere. Hjemme fikk hun heller ingen sympati, fikk bare beskjed om at hun hadde vel ikke vært snill selv da, siden andre var slemme mot henne.

Hun opplevde i 6.klasse at en medelev skar av henne hestehalen med foldekniv, mens hun trodde han var snill og stod og flettet håret hennes. Dette skjedde mens alle i klassen stod og så på, og ingen sa noe. Det var det værste, sier mor, at alle stod og så hva som skjedde, uten å si noe. Tenk dere den følelsen. Man tror en gutt i klassen er snill og fletter håret, mens andre ser på, og plutselig står han med hele hestehalen i hånda. Hun hadde hår ned til rumpa. 

Hun har selv sagt at det er et under at hun ikke tok sitt eget liv, for hun hadde det helt jævlig.

Det er vel kanskje det som har gjort henne til den hun er i dag. Mor har en voldsom stå på vilje og klarer det meste selv. Hun har klart å drevet egen bedrift i 30 år, med mange nedturer, men aldri gitt opp. Hun har vært gjennom en vond skilsmisse, og klart seg gjennom den også. Hun har vært igjennom et samboerbrudd, som også tok på litt, men neimen om hun har gitt opp. Mor, du er for meg en utrolig sterk dame, som jeg er veldig stolt av.

Er egentlig mobbing verre i dag enn det var før? Det kommer nok ann på hvem du spør.

Uansett, DET ER ALDRI GREIT MED MOBBING!!


​Klem Monica

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

På Tirsdag var vi på visning på Brenneriet på Lillehammer, og det er på tide med litt hår igjen på bloggen. Konsulenter fra Joico tok oss med på en inspirerende visning med flotte farger og enkle stylingtips til julebordsesongen. Det var en flott og varierende visning av Karianne, Barbro og Annicken.
Vi har lenge gjort mye kalde, blonde farger i salongen, nå er det lov å gjøre litt varmere farger. Kobber, varme bruntoner og varme blonde. Fint med litt farger i høst/vinter halvåret.
Jeg tok selvfølgelig masse bilder. Bare med mobilen denne gang. Her er en titt til dere. Håper dere liker det.

Jeg har mer hår å vise dere på bloggen også. Fikk lov å klippe av en del hår på tantebarnet mitt, som også er frisør hos meg. Kommer et eget innlegg senere.

Del gjerne hele innlegget om dere vil. Da blir jeg kjempeglad.

​Klem Monica

Likes

Comments

Her i huset er det mannen som bestemmer og får det som regel som han vil.
Neida, ikke helt sant, men i dag ønsket han god gammeldags hjemmelaget Pizza, med tykk bunn, pølsebiter og saus av rømme og tomatpure. Denne varianten laget vi mye før, da barna var små og før den italienske versonen ble poppis i huset. Pizzadeigen lager jeg uten oppskrift. Jeg bruker mel, tørrgjær, vann og salt.

Sausen er laget av 1 boks lett rømme, en boks tomatpure, oregano, hvitløkspulver, litt sukker, kjøttbuljong. Smak til så du får en smak du liker. Jeg liker også å ta litt sukker i.

Fyll er enkelt og greit pølsebiter og hakket løk, og selvfølgelig ost på toppen.

Stekes på ca 220 grader i ovnen til osten er gylden og bunnen sprø.
Vår versjon av god gammeldags hjemmelaget pizza.

God fredag kveld

​Klem Monica

Likes

Comments

God morgen.
Jeg elsker tidlig morgener med fyr i ovnen, og når det i tillegg er fredag og jeg har helgefri, er det ekstra digg. Jeg er ikke noe glad i tidligvaktene på jobb lenger(9-16), men jeg er allikevel glad i å våkne tidlig når jeg har fri. Det er så digg, spesielt på denne årstiden. Man våkner til et helt spesielt lys ute, og man kan se forandringer på lyset etterhvert som dagslyset sniker seg på.

This view is priseless.
Tror aldri jeg klarer å gi fra meg denne utsikten til fordel for mindre jobb i en leilighet.

Nå telles det ned dager til yngstemann kommer hjem på en kort visitt fra studiene i Trondheim. Han har ikke vært hjemme siden han flyttet i august, så det blir godt å se han igjen.

Jeg har litt hårhappenings å vise dere, det kommer senere i dag.
Nå skal morgenstunden nytes med kaffekoppen i hånda.
God helg.

​Klem Monica

Likes

Comments

Forrige uke brukte jeg litt tid på å male stua. Jeg har tenkt på det en stund, og plutselig fikk jeg ånden over meg. Jeg er kjempefornøyd med fargen på veggene, og ikke minst den sorte muren bak ovnen. Jeg liker at det blir lunere med disse fargene.Etterhvert skal det bli nytt gulv her også.

Litt vanskelig å få frem veggfargen, men før var den "møkkete" hvit, nå er den litt mørkere og det virker renere. Fargen heter marakesh.

Før jeg malte muren bak ovnen

Etter maling på muren, veggene og nye trekk på spisestuestolene.
Jeg er kjempefornøyd.

Nye lykter fra kid. Elsker de.

Denne lykten er fra Home and cottage. Jeg får aldri nok av lykter.
Hva syns Du?
Mitt neste prosjekt er loftstua, den skal bli linblå.

Nå skal jeg krabbe meg i dusjen, etter PT time med Nikoline. Tror jeg får litt gangsperre i morgen. Kjennes veldig sånn ut.

Etterpå er det jobb, før hele salongen skal på visning med Joico i kveld.

​Klem Monica

Likes

Comments

Da var årets rakfisklag over, og også denne gangen tok det litt av. Lurer på om det har noe med shot å gjøre. Jeg er og blir ei shottejente, og i godt selskap kan kanskje noen kjenne litt på drikkepresset.  Hehe, uansett, jeg er evig takknemlig for at disse jentene stiller opp på dette hvert år. Det er så koselig når jeg prioriteres, og at jeg har klart å få til denne tradisjonen. 3.år på rad nå, og i år ble to nye introdusert. Tusen takk jenter, dere er gull.

Jeg fikk vertinnegaver av disse fine jentene også. Vin, blomster, julete og et hjemmelaget hjerte til å pynte med.

Nydelige roser.

Et festbord dagen derpå viser at kvelden var morsom.

Fått ryddet opp litt nå, og skal gå tur med de firbente før Eline og Even kommer på farsdag.  Ellers har uka gått på å male stua. Jeg er superfornøyd. Lager et eget innlegg med litt bilder senere.

Jeg måtte utvide bordet mitt i går, da det ble fler enn bordet mitt tar. Koselig. Forberedte meg til lag med litt bobler i glasset. Den fikk jeg anbefalt til rakfisken, og jeg kan trygt anbefale den videre.
Lyktene på bordet er fra kid. Jeg elsker de, og det beste var at det var 50% på alle lykter hos kid, da må man slå til.

Takk for nok et koselig rakfisklag, ladies.

​Klem Monica

Likes

Comments

Stille, stille, ikke en lyd. Ingen lyd fra TV. Det er deilig, samtidig som det er fryktelig stille. En sjelden gang er jeg helt alene i huset, bare meg og hundene. Det høres kanskje rart ut, men det er første gang jeg er helt alene over flere dager. Før hadde jeg barna her, da gubben var borte, nå bor jo ikke de her lenger, så dette er rart, men gud så deilig. Her er det take away mat hele uka. Det er det deiligste med å være alene, jeg kan spise hva jeg vil. Om jeg går på kafé og spiser lunsj, trenger jeg ikke ta hensyn til at jeg har noen å lage middag til senere. Det er lov å ha en liten alene hjemme fest, er det ikke?

Asiatisk take away og serie på skjermen.

Måtte bare slenge med et random bilde av spisestua mi. Sykt fornøyd med den sorte veggen og sauebildet.

​Klem Monica

Likes

Comments

Livet er ganske greit igrunn. Etter en nydelig helg med familie på hytta, er det godt å være hjemme igjen også.
Jeg er i et stadie i livet, der mange reagerer forskjellig. Man hører om mange par som ikke takler å bli igjen alene i huset, etter at barna har flyttet ut. Man innser at det eneste man har felles, er barna, og det eneste man før snakket om, var barna, plutselig kommuniserer man ikke lenger.
Kanskje har man før høye forventninger og krav til hvordan man ønsker det skal være.
Jeg for min del, har det veldig bra med vår situasjon. Jeg føler at all tid man har brukt på krangling og misnøye, og som man klarte seg igjennom, har vært verdt det. Vi har det så bra om dagen, ikke fordi barna har flyttet ut, for vi savner jo de også, men vi senker skuldrene mer. Jeg er ikke så opptatt av hva og når det blir gjort ting i heimen. Jeg tåler at det flyter litt og jeg setter mindre krav til meg selv. Aner ikke hvorfor, men det føles deilig. Jeg er så takknemlig for å fortsatt ha det bra sammen med min mann, etter 25 år sammen. Life treats me good, and i love it!
Vi får hjem igjen vår studentsønn om 3 uker, det gleder vi oss til.

Jeg tok disse bildene på turen våres på hytta Fredag. Det var helt nydelig vær.

Til helgen skal jeg ha noen damer på rakfisklag, det gleder jeg meg til. Det er tredje gangen nå, så kan vel si at det har blitt en tradisjon.

Dagens tanker i stillheten.
Man må ta vare på de gode øyeblikkene, det er de som gjør livet så bra.

​Klem Monica

Likes

Comments

Da har vi gjort unna en helg på hytta, og rakfiskfestivalen 2017 er blitt til gode minner. Kjempekoselig med besøk av brodern og kona. Vi har kost oss skikkelig med konserter, god mat og litt dugnadsjobb på hytta.

Haha, jeg måtte bare låne en sånn lue. Jeg kaller det rakfiskbunaden, siden veldig mange går med sånne.

Vi har fått med oss konserter med Gabrielle, Kurt Nilsen, Vazelina Bilopphøggers og Staut. God stemning var det i går.

I dag har vi fortsatt dugnadsånden med å stille ferdig badestampen. Ikke så lett, men fikk det greit til etterhvert.

Spennende å se om den er tett, når vi fyller vann i den om en stund.

Det har snødd i hele natt på hytta, og fortsatte i hele dag. Ikke noe særlig føre å reise hjem På, men julestemning på hytta ble det ihvertfall.

Vi har ikke bestemt oss for om det blir festival neste år eller ikke. Det er en folkefest for mange, men fy søren så mye fyll. Ikke blandt ungdommer, men 50+ representerer greit med fyll. Kanskje sees vi til neste år, kanskje ikke. Takk for denne gang. Gleder meg til neste hyttebesøk. Jeg elsker hyttelivet.

​Klem Monica

Likes

Comments

I'm in love with my Nescafé kaffemaskin.
Jeg har skaffet meg ny kaffemaskin fra Nescafé.  Den lager deilig melkeskum på latten min og kommer med mange forskjellige kaffekapsler. Foreløpig er jeg superfornøyd, også ser den så bra ut.

Stor fare for å bli kaffekjerring her nå :)

​Klem Monica

Likes

Comments

Instagram@monalm73