Hej alla underbara och välkomna till min tredje granskning i jakten på Göteborgs bästa räksmörgås!

Den här gången tog jag båten ut till en av världens vackraste platser "Styrsö" och Brattens Wärdshus

Pris: 229kr
Smak: Godkänd
Läge: Väldigt bra

Helhet: Mycket kvar att önska

Som restaurang gör man det svårt för sig när man tar 229kr för en räksmörgås, någonstans tycker jag att man redan förlorat innan smörgåsen kommit in då det priset sällan går att motivera.

I detta skede har man faktiskt förutsättningarna! Man ligger precis vid havet, klipporna som närmsta granne och känslan är bara helt fantastisk på denna ö.

Tyvärr hjälper inte det i detta fallet.

Räksmörgåsen är klassisk, allt som ska vara där är på sin plats, bra räkor.

Personligen förespråkar jag ett ljust bröd "tekaka" istället för detta torra mörka bröd som ger en oerhört bitter smak och tar över smaken från räkorna.

Jag gillar en rejäl citronklyfta istället för den varianten jag fick här. Dock inget jag kommer ta med i bedömningen då jag enkelt kunde frågat om lite extra citron.

Beställde en Cola zero till min smörgås denna dag då det blev några enheter igår. In kommer ett glas som mäter 25 cl med Cola och is. Colan är troligtvis tagen från en större flaska bakom baren och hade ingen kolsyra så den åkte tillbaka och jag fick en ny utan problem.

Anledningen till att jag tar upp detta är endast för hur prissättningen är gjord på räksmörgåsen.

Ska du ta 229kr så har du inte råd att göra några misstag, speciellt inte servera mig 18cl läsk (isen tar bort 7cl) utan kolsyra.

Hade priset varit 159kr så hade jag sett förbi dom här sakerna men priset gör så att det inte går.

Betyg: 2,5

Ps Dom hade i alla fall fri wifi x2Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja gott folk då var det dags för räksmörgås nummer två att granskas.

Denna gången efter ett anonymt tips gick äran till "Tidbloms Gastropub" i utkanten av Olskroken.

Pris: 149kr
Smak: Godkänd
Läge: Godkänt

Helhet: Vill börja med att nämna att "läget" och känslan som ett bra "läge" ger när du intar din räksmörgås va betydligt viktigare än vad jag trodde.

Tidbloms är en väldigt mysig pub och på mysiga pubar tycker jag allt som oftast att det passar bättre med en härlig hamburgare, klassisk kötträtt eller lite småplock. Bara så ni förstår mitt tänk angående läget, nog om det.

Som ni ser på bilden så är det en rejäl smörgås som kommer in med troligtvis så mycket räkor som dem säger i menyn
(200 gram)

En lite grövre "tekaka" som känns väldigt färsk och passar perfekt ihop med räkorna och majonnäsen som ligger ovanpå brödet.

På Tidbloms har man valt att låta gästen bygga ihop sin egen räksmörgås och det är väl inget fel med det egentligen.

Problemet som jag känner uppstår för mig är att jag istället för att få kombinationen av ägget, majonäsen, salladen och räkorna väljer att sikta in mig på enbart smörgåsen och låter hälften av alla tillbehör vara.

Självklart är det ju upp till mig att lägga på precis det jag vill ha men av någon anledningen väljer jag inte att göra det.

Jag förstår tänket med att göra på det här sättet då det säkert finns gäster som uppskattar det och även gäster som kanske klagar att det är för mycket av det ena eller det andra.

Personligen så tycker jag att i det flesta fall är rätt solklart vad som finns på räksmörgåsen när man beställer den och gästen allt som oftast gillar majonäs, sallad, ägg och räkor annars väljer man något annat!

Men jag kommer tillbaka för en burgare och en kall lager en annan dag:)

Betyg: 3/5
Likes

Comments

Ja då var det dags för den första deltagaren i min önskan om att finna Göteborgs bästa räksmörgås!

Längst ut i Fiskebäck hittar man denna pärla vid namn "Sjöboa"

Pris: 110kr
Smak: Mycket bra
Läge: Fantastiskt

Helhet: Ja det är väl inte så mycket att diskutera när man ser bilderna, granne med havet.

Den här räksmörgåsen skojar man verkligen inte bort. Ett klassiskt polarbröd, bra med smör, perfekt sallad och med räkor att döda för. Att du kan hitta en räkmacka nuförtiden för 110kr är sjukt, att hitta en räkmacka för 110kr som smakar såpass bra är ännu sjukare!!

Är du sugen på en lite mindre räksmörgås så går den att få för 59kr, mycket bra👏👏

Majonäsen hade piffats till med lite dill och det behöver inte vara fel men tycker personligen att det räcker med vanlig majonäs då dillen tar bort lite av smaken av räkorna.

Det som drar ner helheten är att det inte finns någon alkohol så mitt vita vin eller min kalla lager gjorde att helheten får sig en törn.

Men är du sugen på en bra räkmacka till ett fantastiskt pris med havet som granne så är detta riktigt bra!

Sjöboa får 4.0/5

Likes

Comments