Vill börja detta inlägg med att säga hej till Elvira och Maja som går i min klass och typ de enda jag vet som läser denna vedervärdiga lillblogg.

Just nu är jag så INÅTHELVETE GLAD och lyssnar på min bästa lista "no boys club".
1: MINA JÄKLA ARBETSPROVER ÄR KLARA OCH INSKICKADE!!!! JAG GJORDE KLART NÅNTING!!! Hetsmålade hela helgen för jag kom på att "jag är inte nöjd :--)" så slängde ihop tre nya målningar. Så som man gör liksom? MYCKET STOLT. I did good. *klapp på axeln, huvudet och ansiktet*. Här en bild jag tog för fyra minuter sen. Ligger i min säng och dricker bubbel och är allmänt stolt över mig själv.

2: Sen har jag lite överskottsenergi också för jag är SÅ JÄVLA IRRITERAD. Jag är trött på att konstvärlden är mansdominerad, att män tjänar mer, att män får fler bra utställningar, att har lättare att komma in på konstskolor, att män aldrig behöver förklara sig, att män inte blir synade.
En rant om detta kommer vid ett senare tillfälle. Det ligger ett inlägg och bränner hål i utkast-mappen. Så argt är det. Ska samla ihop hela mitt tjejgäng och prata om hur vi ska ändra på det här. SKÖNT VA!!!!

Skit i det. For now. Vi kommer återkomma till det här. Här är mitt ansikte!!! LESS IS NEVER MORE.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Screenshots från min film "FORBIDDEN TO APPEAR". 

Likes

Comments

Näääe, förlåt. Har ju varit knäpptyst i en hel månad. Och förra inlägget var ju bara jag som var nöjd över att ha lajvat så många olika delar av min personlighet. Försöker tänka på vad jag gjort sen sist men det enda jag kan tänka på just nu är champinjoner stekta i vitlök.

Det är inte lätt att gå igenom en hel månad ba sådär, mvh viktig person som gör grejer HELA TIDEN. Skoja. Hänger bara i skolan JÄMT. Man tänker ju ändå att "fa-an va gött å bo i en STORSTAD å slippa Värmland där det aldrig händer något" - SÅ GÖR MAN INGET, man bara går mellan jobb-skola-sängen och där i mellan bara gnäller man och slickar rent insidan på en chipspåse. Är så besviken på mig själv som inte embraceat Göteborg. Inte ens när jag är på krogen gör jag det, pga är ALLTID på samma jäkla krog. NÄE. Stay tuned för nästa inlägg som ska handla om att bryta alla mina vanor. NOG OM DET, let's move on.

Kul grej nummer 1.
Den här lille jäkeln blev ÄNTLIGEN helaklart, har det vill säga LJUGIT tidigare när jag sagt att den var klar. Förlåt. Ville bara ha uppmärksamhet.. Alltså. Hrngfh vad jag har kämpat. Ställde den mot en vägg, lutade mig tillbaka och klappade mig på axeln när min lärare kommer in och säger "ÅH ÄR DEN ÄNTLIGEN KLAR?!". Jag vrålar ut ett "JAAA", när hon plötsligt säger "Mm, men efter sportlovet så ska jag visa lite som du behöver fixa, men vi hinner inte ta det nu".Kul grej nummer 2.
Nä, alltså det var inte så kul egentligen. Jag tyckte bara att det var kul att vara ett plastspöke med prislappar på. Kostade 100kr på rea pga sne. MEN fick G i SKOLY. Älskar konstskola mer än allt, och ja, mitt liv tar slut när den här terminen är slut. Let's make it count.

Kul grej nummer 3:
HAR GJORT EN FILM JU, HELT SJÄLV (lögn). Ska visa skärmdumpar från den sen. I ett inlägg jag kommer publicera ca 7 minuter efter det här!!! Är så okristligt ambivalent mot min avkomma till film. Tänk att en kunde göra något så helt okej-bra/dåligt. Den här filmen är mitt hatefuck.

Kul grej nummer 4:
MORRIS!!! Att Morris finns är min KULIGASTE grej. Han är egentligen nummer 1. Men nu blev han nummer 4 och jag orkar inte ändra. Sorry Morris.

Morris får separationsångest när man tar på sig en jacka och hänger då fast vid ens fot.

Eller klättrar upp på en när man knyter skorna.

Eller så är han bara ASGULLIG.

Jag var full.Kul grej nummer 5: GÖTEBORGS KONSTSKOLA <3 Presenteras här med min heart-tröja som egentligen är en pyjamaströja.

Andra bubblare som _INTE_ förtjänar KUL GREJ-punkt.
- VISDOMSTÄNDER
- De tio sidor jag skrivit i kampen för ett bra fucking artist statement.
- Att jag drack mer än tjugo burkar powerking på en vecka (JAG ÄR STRESSAD).
- Att jag sett hela How I met your mother. Det är mer än 5000 minuter. Typ 90 timmar av mitt liv jag aldrig får tillbaka.
- Att jag hittat nya ärr på min kropp som ser ut som NOLLOR. Misstänker att min kropp försöker säga mig något eller en eventuell alien-abduction.
- FEBRUARI.

En bild när jag stod på huvudet och ramlade.
​Nu är det dags att ta en sömntablett för "DET HÄR ÄR EN SÅNG OM INGENTING SÅ ALLA BRATS KAN HOPPA OMKRING" har loopats i min hjärna sen jag började skriva det här inlägget.

Likes

Comments

Har varit så många olika personer den senaste en-två veckorna? Mycket knäpp men så himla kul grej! Vi tittar lite på det.

Okej, lite fusk!!! Men det här var visst min senaste selfie. Bare with me. Har sett mer eller mindre likadan ut i två år ändå.

Sen rök både hårfärg och hårförlägningar och jag såg så himla mycket ut som en fräsch brud i en dove-reklam. Blås fjädrar på min babyhud.

Matchades (obviously) med transparant skjorta och matchade underkläder. Jag vet, jesus christ vad skitnödigt. Men jag var bakfull och behövde känna mig viktig.

Vi skulle köra julklappsleken (alla köper en grej för femtio spänn och sen slår man tärning osv och vinner paket) på julafton hos min släkt. Jag köpte en rosa peruk. Som jag sen själv vann. Med stor ansträngning.

Sen vart den blont och långt och jag kände mig som en Snygg Tjej™. Trivdes förvånansvärt bra i detta.

Och här är vi ni. Något turkost-grönt, jag vet inte ens. Härligt va.

Nu kan jag också vara en sån där tråkig meme. Typ "when bae says we should see other people - which one?". Nej, för i helvete. Men men. Cirka 10 dagar av mitt hår. Det har varit kul.

Likes

Comments

Jag skulle ju scanna in bilderna från engångskameran, men ställde såklart till det och nu har jag inte tillgång till en scanner på EN HEL MÅNAD. Så fuck that, jag orkar faktiskt inte hålla mig mer. Så här kommer foton av foton. Nöj er.

Fick även önskemål att ni vill se mer av the love of my life, Johanna. INTE MIG EMOT.

En mycket babe-ig Axel som förfestade med mig och en kastrull chips.

Yours truly som är MYCKET fokuserad på att dricka sin Ginger Joe. Bra lillfinger också. Watch and learn.

Bland annat dessa festliga människor var med. Och Johanna är typ, gulligast i världen?

En av de mest osmickrande bilder jag någonsin sett av mig själv. Men skit i det! För min favorittatuering i hela världen är med. Johannas kub!!!!

Att man har äran att umgås med så fina människor. Båda iklädda mina tröjor.

Johanna bevisar once again att hon är Sveriges GULLIGASTE person.

Rebecca spexar på en spårvagn.

KÄMPADE LÄNGE FÖR ATT FÅNGA DETTA FINA!!! Och Axel inspekterar? Vill vara med? Är coach?

Så himla fina personer man omges av!!

Likes

Comments

Alla ni som är starka och kämpar.
​Fast det är trassligt i hjärnan och bröstkorgen är full av sten.
​Alla ni som kämpar för att vinna över krigen i huvudet.
​​Ibland förlorar ni.
​Det är okej. Det blir så ibland.
​Ta nya tag. Det kommer gå bra. 

Jag står bredvid och ser när vården sviker dig.
När vården sviker mig. När vården sviker oss.
Vi som inte är friska nog för att vara sjuka.
Vi som inte kan få den hjälp vi behöver för att Ann-Marie på vårdcentralen säger att det inte finns tillräckligt med resurser för att hjälpa någon som oss.

Vi som inte är sjuka nog för att få bli friska.
För det finns ju de som har det värre.
"Ring igen när det blir värre, ring igen när du tar livet av dig, tack för samtalet".
Vi som faller mellan stolarna.
Vi som inte blir tagna på allvar av vården.
Vi som kämpar i tystnad.
Vi som kämpar.

Vi som är för sjuka för att kunna vara friska.
Vi som är för friska för att kunna vara sjuka.
Vi som kämpar.

Jag står bredvid och ser hur vården sviker dig.
När vården sviker mig.
När vården sviker oss.
Och jag går inte med på det.
Jag tar din hand. Du kan ta min.
Så slåss vi för vår skull tillsammans.
Prata. Säg ifrån. Skrik så högt du kan.
Gör dig hörd, när du inte orkar så skriker du lite till.
Sen gör jag det åt dig.
Jag står och ser på när vården sviker oss.
Men jag finns. Jag lyssnar.

Min inkorg är alltid öppen för sånna som oss.


Likes

Comments

Här är min installation "the past is the present is the future". Blev så nöjd med det verket. Men nu är det nedmonterat och kommer förmodligen inte se dagens ljus i första taget. Verket visades i ett nedsläckt rum. Det ni ser är en vit ljusslinga, tre iPads och fem iPhones. Alla visade filmsekvenser som loopade förutom en som visade en smskonversation med meddelandet "Are you there?".

Jag vill att verket ska vara öppet för tolkning, och därför inte berätta så mycket om vad det betyder för mig. Det jag kan säga avslöjas väl till stor del i titeln, det handlar om tid. Och hur det förflutna, nutid och framtid ofta kan mixas ihop till världens sörja i ens huvud. Och att man sällan lever i nuet, utan ältar det som varit eller räds för det som komma skall.

Fun fact: Jag är världens fnissigaste person och börjar fnissa om jag ens tänker på tex "arga leken". Men i en av filmerna skulle Johanna hälla rosa färg över mitt ansikte. Det tog 1h och 45 minuter att få en tagning då jag inte fnissade. Nämnda tagning varade i 4 sekunder...


Likes

Comments

Det är söndag. Och jag har överlevt en vecka till. Älskar när jag gör det.

I was FEELING MYSELF en dag. Det var nog en fredag. Festligt med ögonskugga och sånt där. Men att jag sen inte orkade borsta igenom håret är ju en annan femma. Skit i det!

Det var dags att se lite extra festlig ut för att mina föräldrar skulle komma till Göteborg! Tyvärr tog jag en enda bild, och då med min engångskamera som inte får framkallas förrän den tjugosjunde november 2017. Nåväl. Vi firade iallafall två födelsedagar, åt tårta, drack vin och jag fick massa bra konstböcker och en kanindräkt.

Min klass hade utställning på Stadsbiblioteket. Simon fångade mig fånga mig själv!

Och en tavla av yours truly. Påbörjad, färdigställd och utställd på cirka en vecka. Personbästa. Snabbast hittills. Men icke smärtfritt. Fick låna ett fotografi av min vän Johannes och gjorde en tolkning. Sjukt bra och kul grej. Tack Johannes! Kommer låna fler! Verket heter "En fest jag inte ens var bjuden till 1"


(edit: såg i efterhand att kvalitén blev KASS. Ska lägga upp igen, vid ett senare tillfälle så jag har tillgång till fotostudio)

Haha, alltså bästa grejen. Mina kriser, min pms och varenda sjukdom jag drar på mig kommer bli cirka 10 gånger bättre i framtiden. All I ever wanted. All I ever needed. Is here. It's a kanindräkt.

​Sen har jag funderat kring det här mer bloggandet. Så himla glad och tacksam över att så många hittat hit (blir otroligt rörd varenda gång ni skriver fina kommentarer eller skickar mail, alltså <3<3). Vad vill ni ha mer av? Konstskola? Konst överlag? Mer trams? Mer fest? Mer hemligheter? Mer _real talk_? Jag sitter på massor av olika grejer men sen är ju frågan också vad ni vill läsa mer om. Hit me up med förslag eller frågor, så fixar jag det. 

Love and affection, 
Yours truly


Likes

Comments

Haha! En lista! Vilken grej! På en tisdag.

Hur gammal är du?
23! Sen i söndags? Vilken grej va. *Mark Hoppus sjunger "nobody likes you when you're twenty-three i fjärran*
(Blink 182 - What's my age again referens)

Hur gammal känner du dig?
22? Haha dumhjärna som inte anpassar sig, tokigt va.

Var bor du?
Mitt i schmeten i Göteborg. Gött för en lat jävel som jag.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

Jag är faktiskt inget av det. För jag tar mig inte upp på morgonen och jag somnar alltid tidigt på kvällen. Att kolla film med mig efter 21 är liksom, omöjligt. Då tänker ni "men ta naps mitt på dagen då?" HAHA DET GÖR JAG REDAN!!!

Vad har du gjort idag?
Har varit så sjukt produktiv idag. Byggde ut mitt hus på Sims. Gjorde en extra våning för det väntas tillökning. Skämt åsido. Har varit sjuk. HAHA!!! IGEN!!! IT NEVER ENDS!!!!

Glöm det. Vad har du gjort i veckan förra veckan?
Jag var så sjukt produktiv förra veckan. På riktigt. Har påbörjat, jobbat på och för i helvete färdigställt en målning! Och jobbat, och hunnit dricka öl och somna till typ tre filmer!

Har du blivit sydd någon gång?
Ja! Jag är ju sydd i överläppen. Hade läppspalt. Ibland på krogen kan man ljuga att det var från ett slagsmål. Om typ snubbar är jobbiga. Men egentligen föddes jag ju bara med en kaninöverläpp.

Är du blyg?
Ja, nej, ibland, inte direkt. Är en ganska tillbakadragen person, men det kan ofta tolkas som att jag är blyg. Däremot har jag aldrig varit personen som trivs med att prata i grupp. Det kanske är ett lite blygt drag?

Vad heter du i andranamn?
Heter ju Klara Miranda! Festligt och fint tycker jag. Fast det är för långt. Miranda räcker.

Vad gjorde du i helgen?
Jag fyllde år! Och så var Axel här, vi brunchade och var på andra lång och drack öl. Sen hade jag fest för att senare dansa på Yaki-Da. Fint var det! 10/10! Would do again! Fotade med engångskamera och det skall läggas upp på bloggy så fort som bilderna är framkallande. PS. Kolla fina neonskylten, blev lite småtårig när jag såg den. DS.

Likes

Comments

Hallå amantes y enemigos. Å nu var vi här igen. Jag har haft cirka en månads frånvaro, I AM SO SORRY. Har förstås kRiSaT i vanlig ordning, och nu tänker ni "gör inte flickfanskapet annat än att krisa?" nej, typ inte. Sorry not sorry. Men, nu ska vi titta på vad som hänt sen sist.

1: Insett att ”hasselnöt” på tyska är HASSELNUSS??? HASSELNUSS!!!!! Mitt nya favoritord, ja jag säger då det. Var inne på Hemköp the other day och kom på detta fantastiska och började fnissa jättemycket, tittade på Johanna och blev så otroligt rörd av att ha denna fina i mitt liv och sa ynkligt ”….du är min hasselnuss” med tårar i ögonen. En dag som vän till mig.

2: Åkt till Berlin!!!!

Vi åkte buss hela långa vägen från Göteborg till Berlin. De såg ut så här. Jag och Johanna byggde en myshög och sov typ hela vägen. Fantastiskt bra grej. Och alltså titta ba, vilka ÄNGLAR vi är. Jag var sjuk i vanlig jävla ordning och mådde åt helvete hela resan. Men så kan det gå.

(Jag gillar neonljus väldigt mycket. Mvh, stereotypisk konststudent vars största idol är Tracey Emin.)
Ah just det, Berlin var nice. Men alltså tinder i Berlin? Vilken grej.

Nya rummet!!! Och haha alltså, kompisar, varje gång jag säger att jag är sen till något pga "har fixat massa grejer och gud bevare mig det är mycket nu" - så brukar det se ut såhär. Förlåt. Det kommer hända igen. *jazzhands*

3: FLYTTAT.

Toksorgligt att flytta ifrån min gamla roomie. Tur att vi kan vara kompisar ändå. Nya lägenheten ligger typ 500m ifrån mig gamla. Bra flyt och bra för mig som tycker omställningar är svåra. Också på grund av det som det varit bristfällig uppdatering, vi fick nämligen internet efter typ 3 veckor.

4: Haft en överjävlig artists block!!!! Har inte kunnat göra något alls på flera veckor. Har försökt bryta den på alla möjliga sätt utan framgång. Summan av kardemumman, jag har nog jobbat för mycket och varit för trött. Men nu börjar det släppa igen, thank u jesus.

5: Haft klubbpremiär. Det var kul. Tack alla inblandade <3
Har inte mycket mer att säga om det, förutom att jag ville tacka. Men Pastel Nights på Jazzhuset, be there.

Ah, kriserna då. Främst artist blocken. Å stress. Å jobb. Å ave maria. Tack för mig. I nästa inlägg ska jag inte nämna ordet kris en enda gång.

Likes

Comments