View tracker

Tidigt imorse var vi iväg till barnmorskan. Lyssnade på tjejens hjärta och pratade lite allmänt om graviditeten. Hjärtat lät precis som det skulle, det är så mysigt att ligga där och få lyssna. Så en helt underbar start på dagen :)
Sen efter det åkte Kalle iväg till sitt jobb, köpte en sallad till lunchen och sen gick jag hem.
Var ledig idag så tog det lugnt på förmiddagen och sen körde jag igång en tvätt, diskade, hoppade in i duschen, bokat in körlektioner och tittat över kalendern. Så nu väntar jag på Kalle så vi kan börja med middagen! :)

Just det. I lördags morse ramlade jag påväg hem från jobbet. Största mardrömmen nu när det är vinter, att ramla på hård is med magen. Som tur fick inte magen en smäll på isen, tog emot mig med benen så jag hamnade i en sittande ställning. Men mitt ben "boxade" till magen och jag blev såklart rädd och ledsen. Ville inte chansa så ringde till förlossningen och fick komma dit på en koll. När barnmorskan skulle känna på magen så började min lilla tjej sparka och sparkade precis på dopplern när hon lyssnade på hjärtat, busungen haha ❤️
Gjorde ultraljud och hon var så fin. Fick till och med höra att hon var väldigt pigg och aktiv för att vara i vecka 25, skönt att höra.

Så nu har jag faktiskt köpt mig ett par broddar. Trodde aldrig jag skulle använda sådana innan 60 årsåldern. Men nu har man faktiskt någon mer än sig själv att tänka på och det är jobbigt att knappt kunna gå pga all is!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

1. Något jag är så trött på är när någon som är gravid inte lägger av med nikotin vid en graviditet. Skulle man ge sin bebis nikotin? Svaret är nej. Det är samma sak som att bruka det när barnet är i magen. Det är väl vid en graviditet som man verkligen har viljan att lägga av. Brukar man nikotin vid en graviditet är det en ökad risk för att barnet är underviktig när den föds, samt lättare att födas med neurologiska skador. Finns många videos där man tydligt ser hur bebisar i magen påverkas. Inga ursäkter är godtagbara, punkt.

2. Amningsfrågan. Jag kommer amma och det har för mig varit självklart. Men det är inte det för alla, och jag tycker det är upp till var och en att bestämma.

3. Det är okej att inte orka springa runt en hel dag. Kroppen blir tung och det är okej att be om hjälp, det är väl under en graviditet man verkligen ska lyssna på kroppens signaler och våga be om hjälp.


4. Jag är väldigt noga med vad jag äter, att inte äta vissa ostar, fiskar ochsåvidare. Något jag hört förut är dessa väldigt vanliga uttalanden "min farmors mosters kompis syster åt allt hon ville och hennes barn blev normala" jaha, vilken tur. Men varför ta risken känner jag. Haha..

Likes

Comments

View tracker

Tidigare idag när jag kom hem från stan. Firade att vi går in i vecka 25 med en plock sallad, polkachoklad och varm choklad. Helt underbart!

Idag har det spänt en del vid magen, inga hastiga rörelser här inte. Vill mest ligga ner och ta det lugnt. Anar att det är foglossning, så försöker göra det bästa jag kan. Ska fixa iordning middag om en stund men sen ska jag be sambon massera magen och bli ompysslad hehe.. ☺️

Likes

Comments

Har inte orkat uppdatera då jag inte mår allt för bra just nu. Har inget med graviditeten att göra utan det är mina hjärnspöken som gör att jag mår som jag gör. Vissa stunder på dagen går det bra och sen mår jag riktigt dåligt. Vet vad det beror på, men det är jobbigt för mitt psyke då jag kritiserar mig själv väldigt hårt när jag mår såhär och nedvärderar mig själv. Oftast kommer det som en överraskning för de flesta då jag är otroligt bra på att dölja det, men känner att jag inte orkar dölja det mera.

Delar också med mig av det här för att gravida ska förstå att alla graviditeter är inte som på instagram alla gånger. Att vara nedstämd under en graviditet behöver inte betyda att man inte uppskattar att man är gravid. Utan kan bero på helt andra orsaker. Kan säga att det som lyfter mig när jag mår såhär är just mitt barn, känna hennes sparkar och att bara hålla om magen är obeskrivligt.

Men så är det i alla fall, och kommer uppdatera mer när det känns bättre. Men kan berätta att jag var på yogan idag och det är så otroligt skönt för kroppen. Det behövde jag.

  • vardag
  • 59 readers

Likes

Comments

Nu har våran tjej fått ett babyskydd! Vi båda föll för den direkt och priset var jätte bra. Super nöjda ☺️

Likes

Comments

Idag beställde jag en babysitter! Den är så fin ,längtar tills vi får hem den ☺️ var jätte bra pris på den också, helt klart ett kap ☺️ imorgon ska vi kolla på babyskydd, hoppas vi hittar någon bra.

Men om inte så länge ska jag möta upp mamma i stan. Ska fika och surra massa, kvalitetstid! ☺️

Likes

Comments

Tiden bara springer i väg! Vecka 24 är redan här. Igår var hon så livlig och ville inte vara still längre stunder. Så mysigt på kvällen när hon boxas och att känna det mot handen. Går inte att beskriva ☺️
Däremot har jag vaknat i några nätter nu och svettas något enormt. Vet inte varför? Om det beror på graviditeten vet jag inte, men skulle gissa på att det hänger ihop. Jobbigt är det i alla fall. Känner man sig lagomt fräsch på morgonen haha.
Jobbade dygn igår så blev ingen gravid yoga, men nästa vecka så ☺️ känner i kroppen att det behövs. Varit rätt trött de senaste dagarna och har mest velat vila, men har fått mycket gjort ändå.

Likes

Comments

  • 119 readers

Likes

Comments

Hej!
Nu har det snart gått en vecka sen jag skrev något! Hade en del att göra förra veckan så glömde bort det faktiskt. Jag ska i alla fall bli mörkhårig igen haha! Vet inte om det är mina hormoner men jag började sakna mörkt hår något enormt härom dagen, och jag är nog en inbiten brunett. Så nu har jag köpt mörkbrun färg och beställt en färg inpackning från Maria Nila. Har bara hört bra om "färg bomber" som man kan kalla dom, och många använder sådana istället för att färga håret med färg.
Så blir en klipptid att boka in istället i början på december ☺️

Men nog om hår! Går snart in i vecka 24, alltså vart försvinner tiden!? Gick nyss in i vecka 23. Min modersinstinkt/hormoner är verkligen påtaglig. Häromdagen så tyckte jag att jag inte hade strukit handen på magen så mycket, och då fick jag så dåligt samvete och tänkte att, tänk om hon känner av det och mår dåligt över det. Samt om min mage börjar kurra så känns det som att jag inte ätit tillräckligt, fastän jag har det. Får gråten i halsen när jag tänker på det, fy. Man vill så gärna räcka till och känna att man gör allt man kan, så blir lätt att man kritiserar sig själv hårt. Hormonerna är starkare nu än i början känns det som. 💗

Likes

Comments

Idag gick vi in i vecka 23! Det går så himla fort. Lite smått om graviditeten så mår jag bra. Var på gravid yogan igår och det var jätte mysigt verkligen. Många av övningarna kommer vara bra vid förlossningen. Kommer absolut fortsätta gå dit ☺️
Har spänningar lite då och då, men jag tar det väldigt lugnt och försöker att undvika hastiga rörelser. Gravid hjärnan fortsätter i vanlig ordning, blir lätt andfådd och kissar om vart annat. Men annars är det inget som förändras så mycket, förutom att magen blir större såklart ☺️ bebisen boxar och rör sig, vill göra sig sedd jätte mycket ☺️💗

Likes

Comments