Sedan jag blev gravid och sen jag födde min dotter har verkligen saker förändrats. Men så blir det nog för de allra flesta. Nu tänker jag "vad gjorde jag med mitt liv innan Alice?" Jag tog inte vara på tid som jag gör nu, känslan är helt annorlunda. Det med att vilja ta och vara på saker är större nu än förr. Kan inte föreställa mig ett liv utan henne, hur kunde det gå 23 år innan vi möttes? Hon och min mamma är mina bästavänner helt klart!

Har alltid haft en bra relation med min mamma, men sen jag blev gravid har jag verkligen förstått att den starkaste stöttepelaren i mitt liv är mamma. Hon känner mig utifrån och in, vet precis hur man ska handskas med mig och stötta mig. Sen jag blev mamma har jag tänkt enormt mycket på hur mamma uppfostrat mig, saker jag kommer ta efter. Man reflekterar mycket över sitt liv och tänker mycket på vilka värderingar man vill ge sitt barn. Jag har gått igenom mycket i mitt liv, men det var när jag fick barn som jag insåg hur skört livet är. Att jag kommer alltid göra allt för att Alice ska må bra.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

På dessa fyra veckor har jag lärt mig otroligt mycket. Att det redan gått en månad är för mig fortfarande svårt att förstå, tiden springer iväg! Det gäller att njuta och ta och vara på tiden.
Samtidigt som allt är jätte gosigt och mysigt så blir ens tålamod testat. Att försöka förstå vad en bebis vill är inte lätt och det tar tid att lära sig. Man får snabbt förstå att här är det att ta det lugnt som gäller, för det krävs tid och tålamod med en bebis. Jag tror många är rädd för att säga det, att det faktiskt är svårare än man trodde. Men såklart, det är en helt ny individ, som man som förälder ska lära känna. Och barnet ska lära känna sina föräldrar.

Att vara nybliven förälder är en utmaning, och varje dag lär jag mig nya saker. Tack gode gud för min mamma, utan hennes råd och hjälp hade det blivit svårare. Det är så värdefullt med råd och hjälp, för som nybliven förälder så är allt nytt och inte alls så enkelt som man kanske trodde. Sen är det amningen också, det är verkligen ett känsligt ämne. Och Gud vilka krav det ställs på oss som ska amma, och de som inte ammar ifrågasätts.
Jag valde att amma för det kom naturligt för mig, det var något jag var inställd på. Det gick trögt i början, ömma och såriga vårtor, att hålla bebisen rätt, mjölk som rinner hela tiden, läckage. Men jag gav mig inte, och nu funkar det jätte bra. Men det tog sin tid.

Och kraven man ställer på sig själv kan vara skyhöga, för man vill ju mest av allt vara en underbar förälder. Man vill göra barnet nöjd, ge trygghet och förstå allt bebisen vill. Få ens barn att sluta gråta direkt. Allt tar tid, och jag tror det är viktigt att komma ihåg det. Man kommer känna sig oduglig, ifrågasätta om man gör rätt, känna sig utelämnad. Men självklart är det så, för här har man ett barn som man älskar villkorslöst och vill göra allt för. Att ge glädje och kärlek är det vi vill mest av allt.

Lika mycket som jag lär mig om Alice lär jag om mig själv. Hon lär mig så mycket. Hon har gjort mig hel på så många sätt och jag älskar henne villkorslöst. Jag tycker det är underbart att få vara en förälder, det är något jag länge drömt om och för mig är Alice ett mirakel. Vill skydda henne mot allt ont och ge henne all kärlek i världen.
Klart man ställer krav på sig själv, man vill ju vara den bästa föräldern man kan vara.

Men det tar tid, det är inte lätt. Tålamodet testas, tröttheten kommer tala, man glömmer bort att äta ibland, oduschat hår i några dagar. Men tids nog så kommer det komma naturligt och var sak har sin tid. Man gör så gott man kan.

❤️

Likes

Comments

Mycket har hänt på bara några veckor. Vi ska bland annat flytta till en ny lägenhet, en trea denna gång. Det känns bra och äntligen säger jag bara. Alice kommer äntligen få ett helt eget rum, det är väldigt mycket yta så när Alice lärt sig gå finns det mycket yta att springa på. Det allra bästa är walk in closeten som finns där, jag blev helt såld! Kommer spenderas mycket tid där vill jag lova haha. Nä men i det stora hela så är lägenheten perfekt nu när vi är tre, första juni flyttar vi så det känns självklart lite stressigt också. Men det löser sig nog! Känns i alla fall jätte bra.

Likes

Comments

17 dagar över tiden gick jag, efter 17 dagar föddes Alice Saga Andersson Forsberg. Det kom igång av sig själv på fredagen den 31 mars, men fick hjälp på traven med igångsättningsmedel. 20 timmar tog det innan hon var ute, förlossningen var otroligt jobbig och jag hade konstant ont i dessa 20 timmar. Förlorade 2 liter blod och utan ryggbedövningen hade jag nog kraschat. Var på gränsen till att behöva sugklocka men någonstans så fick jag den sista kraften för att fortsätta orka. Från första krystvärken var hon ute efter en halvtimme. Den obeskrivliga lyckan. Jag var så slut när hon föddes, men när hon äntligen låg på bröstet så var allt slit så värt det. Kommer inte berätta hela min förlossnings berättelse då det är en personlig sak ☺️ men kan säga att det var mycket mycket jobbigare än jag trodde, men personalen var så underbara och peppade mig verkligen när det var som svårast.

Men nu är hon här, om två dagar blir hon fyra veckor. En hel månad! Herregud stanna tiden ❤️

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag fått mycket gjort, blev faktiskt chockad när jag kollade på klockan! Tiden har gått jätte fort. Har duschat, städat, diskat, fixat lite vid Alice säng som ni kan se på bilden, och nu håller jag på att tvätta för fullt. Och då är jag inte riktigt klar med allt heller haha! Men söndagar är perfekt för sånt här. Dessutom blåser det huuur mycket som helst idag så är perfekt städ väder ☺️
Har dessutom hunnit med att lägga in en prenumeration på glossybox, tänkte pröva och se om det är något för mig! Älskar smink och allt sånt så hoppas att boxarna innehåller roliga grejor ☺️

Det som väntar nu (förutom Alice) är mitt besök hos barnmorskan imorgon. Då kommer vi prata med om igångsättningen och lite annat. Så uppdaterar imorgon!

Likes

Comments

Ja anledningen varför jag inte har skrivit något mera är för att det inte har hänt så mycket sen sist haha. 10 dagar över tiden och inga tecken på att hon vill komma ut. Men kommer bli igångsättning om hon inte kommer inom en viss dag, så vi är inställda på att det är så det kommer bli.
Jag mår bra så väntan är inte plågsam. Det som är är som sagt vätskan, känner mig så stor. Och jag längtar enormt till att få bli av med all vätska och få känna mig mindre igen. Kommer köra på strikt lchf när lillen är född och röra på mig mycket.
Köpte faktiskt kläder nu i veckan som jag kommer kunna ha efter graviditeten, det är man så värd! ☺️

Likes

Comments

Hej!
Lovade att jag skulle uppdatera om hinnsvepningen. Jag blev nervös precis innan, men det gick jätte bra. Det var över på någon minut så jag hann inte känna efter. Men tyvärr så gav det ingen effekt på mig! Tappen är mjuk så mensvärken jag haft har i alla fall haft effekt. Men antar att kroppen inte är riktigt redo ännu.
Samtidigt orkar jag inte stressa över det, det får ha sin gång. Men går jag över så pass att det hinner bli nästan två veckor så blir jag igångsatt, så vi vet ett datum då vi inte kommer gå längre än så. Och det gjorde mig mindre stressad.

Nu hoppas jag att kroppen kommer igång av sig själv och att man får uppleva det. Det är inte länge kvar nu!

Likes

Comments

Idag är dagen! Den 15e mars. Det känns verkligen overkligt! Har lite små känningar men inte så pass att jag tror att hon kommer ut inom de närmsta dagarna. Hopps dock hon ledsnar och bestämmer sig för att titta ut haha ☺️

Idag har jag mest tagit det lugnt, samt hämtat min nya telefon och fixat med den. Ska in till stan imorgon och fixa glasskydd för skärmen bland annat. Imorgon går vi dessutom in i en ny vecka, vecka 41! Kommer uppdatera efter hinnesvepningen på fredag. Håll tummarna för mig att det kommer gå bra! ❤️

Likes

Comments

Nu är det endast två dagar kvar tills hon är beräknad att komma till oss. Känns jätte overkligt att se på appen att 99 % är avklarat. Förr förra veckan var så otålig och väntlös, mitt tålamod var på gränsen till att nå sin gräns haha. Nu har jag accepterat att jag inte kan göra något åt det, hon kommer när hon kommer. Så nu passar jag på att träffa vänner och fixa iordning det sista till hennes ankomst. Samt att bara vara och försöka ta in att snart kommer vi bli föräldrar, även fast jag är höggravid är det svårt att ta in!
Det allra jobbigaste just nu är denna vätska kroppen lagt på sig, bröt ihop igår när jag skulle ta på mig mina nya skor, som är en storlek större, kändes småa. Kan låta töntigt men det är riktigt jobbigt med två fötter som är som två vätskefyllda ballonger. Kommer bli en befrielse att bli av med denna svullnad och vätska.

Men, igår skrev jag lite om värkar. Ja, jag har haft lite känningar, känslan av mensvärk. Igår på stan så fick jag sån värk så vi fick gå till ett fik och sätta oss där. Tog en stund innan det gick över. Väl hemma så fick jag ont igen och det drog vid ljumskarna. Samt att det tryckte neråt. Så nog håller hon på att förbereda sig! Hoppas det fortsätter såhär. Har skrivit det förut men kommer hon inte innan fredag så kommer jag få en hinnesvepning, så fortsätter "mensvärken" så kanske svepningen kommer ta också. Håller tummarna!

Likes

Comments

HEJ!
Nu har jag varit dålig på att skriva känner jag, men nu kommer en bomb med text och lite bilder ☺

Nu ihelgen har det varit fullt upp skulle jag vilja säga. I fredags gick jag och Evelina en jätte härlig promenad över Storsjön, har varit bra väder nu ihelgen så man passar helt klart på att njuta! Sen på kvällen körde vi på en middag hemma hos henne, riktigt mys ☺
Igår så var det nämligen babyshower för Marielle, en riktig överraskning! Det var jätte trevligt och det var så kul att få vara med.

Idag har vi packat skötväskan och förberett det sista i BB väskan. Nu är det endast tre dagar kvar till bf, hur sjukt är inte det?! Det känns så overkligt och det är svårt att ta in något så stort. Så att förbereda och pyssla på hjälper hjärnan att förstå att det är på riktigt ☺ barnvagnshänget kom precis i rätt tid, visst är den fin? Kommer passa så himla bra på vagnen.
Idag förnyade jag mitt abonnemang också, fixade då en ny telefon i samma veva. En iPhone 6s rose gold blev det! Det är så bra kamera på den telefonen så passar perfekt att få den nu när Alice kommer, vill få så bra bilder som möjligt.

Lägger in ett till inlägg senare, blir så himla mycket text annars haha. Då ska jag berätta om förvärkar och lite annat ☺

Likes

Comments