View tracker

Den lilla damen i huset vaknade vi klockan 01:30 och tyckte inte alls det här med att sova vidare var en bra idé. Låg vaken och sparkade, bajsade och pratade som en besatt. När jag försökte söva henne med bröstet så bet hon eller drog i det allt vad hon hade -AAAJJ!!!!

Så nu är vi lite möra.

Så nu väntar jag bara på ett samtal från min mamma. Sedan tänkte jag vila lite. Har ringt diverse samtal nu på morgonen. Min mamma ska skriva ut en blankett till mig som ska skickas in till Försäkringskassan så att jag kan få fler föräldradagar av maken.

Sedan har jag även ringt och hört mig för gällande babysim. Vi ska gå på samma ställe där vi gick med Henning. En ny kurs hade precis börjat som vi fick hoppa på om vi ville, men eftersom vi fortfarande är hostiga och förkylda så väntar vi till nästa tillfälle istället som är i mars.

Nu ringde mamma så jag ska passa på att sova lite medan Liv gör det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Är så glad! Tror aldrig jag vunnit något förut.

På Instagram följer jag @creativethingsbyerika och i hennes julkalender vann jag byxorna på bilden ovan. Byxorna i sin tur är sydda och designade av Minty Kitten Design .


Likes

Comments

View tracker

Igår spenderades dagen framför tv:n nästan hela dagen. Vi började med Ice Age 5 som blev en hit. Henning hade feber och snorade. Liv nöjde sig med att snora och fortsätta hosta. På kvällen kom min mamma och åt middag med oss. När Henning sovit en stund på kvällen började han svettas och sedan försvann febern.

Idag har Henning i stort sett varit som vanligt förutom rinnande näsa. Energinivån har det inte varit något fel på.

Han har också på allvar fastnat för Duplo idag. Hela dagen har han lekt med sitt Duplo-tåg. Inte ett enda tjat om iPhone eller tv. Vi hade till och med ett bråk när jag tyckte att vi skulle gå ut. Jag fick hålla fast honom för att få på ytterkläderna och sedan var det tårar när han inte fick ta med sig allt Duplo ut.

Men när vi väl var ute var han som vanligt glad och full av lek. Han ville helst bada utomhus hade han sagt enda sedan frukosten, så vi gick ner till sjön och kollade på isen. Sedan gick vi runt ute på gården och letade kottar och små grenar att pynta adventsljusstaken med. Den blev vi jättenöjda med. Enkelt och fint.

Liv har provsuttit en matstol för första gången. Hon sitter nästan alltid i mitt knä numera när vi äter så tänkte hon kunde få prova några minuter med stöd. Och hon var nöjd, så länge brorsan uppmärksammade henne i alla fall.

Likes

Comments

Så inleder vi helgen med feber. Självklart en helg när maken jobbar. Det är Henning som varit snorig och trött idag och nu på kvällen fått feber. Stackarn 😢.

Likes

Comments

Efter morgonens handling vart det till att rensa min stora pappershög här hemma. Jag är expert på att lägga en massa viktiga och mindre viktiga papper på hög innan jag kommer mig för att sätta in allt i pärmar.

Har också vikt massvis med tvätt och mer är på väg. Helt otroligt hur mycket fyra personer kan smutsa ner.

I år gör vi det enkelt för oss med julkalendrar. En med Pixi-böcker och en med choklad. Vi får se om vi lyckas öppna en lucka per dag eller om det blir allt på en gång. Tårar är redan fällda på grund av detta.

Ovan ses bilder från lussebaket i måndags.

Likes

Comments

.......handla är en vardag på morgonen/tidig förmiddag. Väldigt få i butiken. Så skönt!

Vi har precis kommit hem från en tur på ICA MAXI där vi fyllde på med lite basvaror.

Men före handlandet blev det lite amning i butikens kafé-del. Då blir man så här glad som synes på bilden och mamma kan handla i lugn och ro.

Likes

Comments

Anledningen till besöket var att Livs fontanell svullnat upp och buktar. I helgen som var flyttade barnakuten från Astrid Lindgrens barnsjukhus till Nya Karolinska. Vi blev tyvärr inte så imponerade. Det var väldigt rörigt och det var väldigt mycket fina ord som bara krånglade till saker. T ex så var min man som kom efter oss tvungen att prata med "triagesköterskan" för att han skulle få veta hur han skulle hitta oss. Och hur många vet ens vad en triagesköterska är för nåt.

Vi fick också en liten dosa som man skulle ha med sig i väntrummen för att de skulle slippa gå och hämta patienterna när de ville kommunicera. Så istället för att bli hämtad av en personal i väntrummet för t ex provsvar, så pep och blinkade dosan (se bild ovan). Ungefär som när man beställt mat i en food court. Var väl inget fel i sig, förstod bara inte vitsen riktigt. När det pipigt och man kom till disken man skulle till så fick man ändå vänta en stund på sköterskan. Och det var mycket flyttande in och ut ur rummen. På gamla akuten hade man ett rum när man väl fått det. Här blev man utkörd till väntrummet emellan varje undersökning/samtal. Funkar väl okej på dagen, men kommer nog bli värre nattetid när trötta ungar ska springa fram och tillbaka mellan undersökningsrum/väntrum.

I första undersökningsrummet vi blev tilldelade hade man inte städat efter föregående patient. Det var blodfläckar på ena britsen bland annat.

Det blev en lång dag för oss. Vi verkar tyvärr ha en svårstucken tjej. Det var det som tog mest tid. Man hittade inget fel på Liv. Vi ska tillbaka imorgon för en koll, men de fanns inget att oroa sig för tyckte dem. Vi hoppas de har rätt.

Likes

Comments

Inatt märkte vi att Livs fontanell såg svullen ut och så även imorse. Ringde 1177 samt frågade Mr Google och båda rådde oss att åka in. Så nu sitter vi här sedan imorse. Skriver ett nytt inlägg senare.

Likes

Comments

Idag skulle vi varit på ett födelsedagskalas men maken fick magsjuka inatt så det blev ändrade planer. Det blev till att klorera, tvätta och äta vitpeppar igen.

Så förutom det har dagen bestått av filmtittande, trolldeg, Dora, promenad till centrum, godis och pizzabullar. Pizzabullarna skulle absolut innehålla skinka och banan, men det var tydligen BLÄÄÄ sedan när det skulle stoppas i munnen.

Nu är jag helt slut och känner mig ganska sunkig. Hann aldrig duscha imorse som jag skulle gjort.

Likes

Comments

Syskonmatchade byxor från http://www.jny.se. 20% rabatt på alla kläder som inte redan var prissänkta. Kläder behövs alltid.

Ny amningskudde till mig, är inte vän med den jag har. Köpt på Babyland.se (min favoritbutik) för 99 kr till skillnad mot ordinarie pris som är 429 kr. Fri frakt. Så nöjd!

Även handlat en annan sak på Jollyroom.se till min syster som hon ska få när hon fyller år om ett par veckor. Får dock vänta med att visa upp den då jag inte vet om hon hittat till bloggen.

Likes

Comments