View tracker

Till 10st Amerikanska pannkakor behöver du!


2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk socker

1 krm salt

2 1/2 dl mjölk (3%)

2 msk smält smör

1 ägg


1. Smält smör, blanda samtidigt dom torra ingredienserna i en skål.

2. Vispa ner mjölken först, sen smöret och sist ägget.

3. Stek i ca 1 1/2 minut på varje sida.


Färska bär, Nutella och grädde gör sig bra till 🍓




Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 236 readers

Likes

Comments

View tracker

Nu när det börjar bli grillsäsong tänkte ja ge tips på en rub som är väldigt smakrik och god!

1 dl paprikapulver
1 dl svartpeppar
1 dl salt
1 tsk cayenne

Mixa kryddorna och skrubba in köttet rikligt, sen är det klart att slänga på grillen
🌶

  • 272 readers

Likes

Comments

View tracker

Du behöver!

5 dl vispgrädde

0,5 dl socker

1-2 msk vaniljsocker

2 gelatinblad


1. Lägg gelatinbladen i vatten ca 5 min så dom blir mjuka.

2. Koka upp grädde, socker och vaniljsockret i en kastrull.

3. Lägger du i gelatinbladen och rör så dom löses upp, viktigt att inte grädden kokar när du lägger i dom!

4. Häll upp i valfri serverings skålar/glas, in i kylskåpet ett par timmar.

Enkelt och gott 🍓👌🏻

  • 297 readers

Likes

Comments

Chocolate Chip Cookies
25st

125 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 ekologiskt ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Skal av 1 lime

1. Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget.
2. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
3. Hacka chokladen grovt, riv limeskalet och blanda i degen.
4. Forma degen till en rulle (cirka 5 cm i diameter) och rulla in den i bakplåtspapper eller plastfolie. Frys den sedan i cirka 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 180 grader. Ta upp degen, skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Mascarponekrämen

2 dl vispgrädde
150g mascarpone
1/2 dl florsocker

Smula cookies i valfri skål, häll över mascarponekräm och toppa med färska jordgubbar 🍓

Likes

Comments

Du behöver!

500g köttfärs
En burk Philadelphiaost
En påse tacokrydda
4 dl tomatkross
En liten créme fraich
Riven ost
Valfria grönsaker

1. Sätt ugnen på 225 grader, stek köttfärsen och tillsätt tacokryddorna.
2. Häll i tomatkrosset i köttfärsen och låt puttra några minuter.
3. Blanda Philadelphiaost och creme fraich i en skål, bred ut krämblandningen i en form.
4. Häll köttfärsblandningen över krämen och toppa med riven ost.

Grädda i ugnen i 10-15 minuter.


Servera med valfria tillbehör🌶

Likes

Comments

Du behöver!


1 ananas (ca 400g)

1 dl kokosmjölk

1 dl vanilj/naturell yoghurt

1 msk limesaft

2-4 msk socker beroende på hur söt din ananas är


Sen är det bara att köra i en mixer!



Likes

Comments

Mini pizzor har blivit lite av en favorit här hemma :) Idag prova jag ett helt nytt recept, utan jäst så alltså ingen jäsningstid. Själv tyckte jag detta var en väldigt smidig och lättvindig deg som inte kladda så mkt, och smaken var helt okej :)


Till 4 st Mini Pizzor behöver du följande!


8 dl vetemjöl special

5 tsk bakpulver

1 tsk salt

5 msk olivolja (elr den oljan du har hemma)

3 dl kallt vatten


1. Sätt ugnen på 225 grader, blanda de torra ingredienserna i en bunke.

2. Häll i vattnet och oljan, knåda till en jämt deg.

3. Dela i 4 lika stora bitar, kavla ut till önskad form ca 1 cm tjock.

4. Grädda med valfritt pålägg i ca 12 min.


Mitt pålägg


zucchini

aubergine

soltorkade tomater

färska tomater

ost

färska champinjoner

basilika


Perfekt till "meat free mondays" :D



Likes

Comments

TID: 40min UGN: 175 grader

20 Bitar

200g smör

150g vit choklad

3 ägg

2dl strösocker

2dl vetemjöl

125g färska hallon


1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn smöret, hacka chokladen och lägg i när smöret är helt smält. Rör tills chokladen smält.

2. Vispa ägg och socker poröst med elvisp i bunke, Tillsätt mjölet.

3. Häll ner chokladsmöret i bunken och rör till en jämn smet, häll smeten i en smord form. Grädda mitt i ugnen 20min, sen ytterligare 10min med folie på.

Servera med pudrat florsocker och färska hallon, grädde om så önskas! :D


Likes

Comments

vongole

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

300g musslor

2 msk olivolja

2 dl vit vin

1/2 dl vatten

1/2 dl grädde

2 msk persilja

salt&peppar


1. Hacka lökarna, bryn i en kastrull tillsammans med olivoljan.

2. Häll i dom frysta musslorna tillsammans med vin, vatten och grädde, låt koka 4 min.

3. I med persiljan, salta & peppra efter behag.


fettuccinen

250 durumvetemjöl

2 ägg

2 äggulor


1. Sikta mjölet i en hög på bakbordet, gör en krater i mitten.

2. Vispa äggen lätt och häll i kratern. Rör runt med en gaffel och jobba successivt in mjölet. När det börjar likna en deg ska du knåda. Fortsätt knåda till en fast, slät deg i cirka 5 minuter. Tillsätt mer mjöl vid behov, degen ska vara fast men inte torr.

3. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i en timme.

4. Laminera degen i pastamaskin elr för hand som jag har gjort.

5. Sänk tjockleken successivt till näst tunnaste inställningen.

6. Kör den färdigkavlade plattan genom pastamaskinens tillskärningsvals.

Koka i välsaltat vatten ett par minuter!

Toppa med färskriven pecorino 😋

Likes

Comments