Är det nått fel på mig? Jag har tänkt på Matematiken eller Hållfastheten eller de uppkommande tentorna minst 24 timmar om dygnet den senaste veckan, det är inget skämt. Jag till och med drömmer om att jag räknar matte och tycker knappt jag har tid för att laga mat eller duscha. Ikväll lyckades jag äntligen släppa taget ett par timmar och tänka på annat och bara ta det lungt, men nu i efterhand mår jag dålig för det, tycker jag borde spenderat tiden bättre. Det glädjande är att om en vecka till är alla tentor skrivna för den här gången och troligen kan jag då lyckas slappna av lite igen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ibland kan man inte låta bli att längta tillbaks till den gamla goda tiden. Till den tid den tiden jag höll på med aktiviteter utöver studierna, till den tiden jag bode i samma stad som mina bästa vänner, till den tiden då inga större bekymmer fanns. Men den tiden har passerat och jag skulle nog ha njutit lite mera medans den varade.

Nu är det en ny tid, en tid med många nya utmaningar, äventyr och vänner framför sig. Det är vad framtiden för med sig. Det svåra kan vara att veta när den framtidsbild man fantiserat har tagit slut och en ny framtid startat. Men en sak kan man veta säkert, det kommer alltid finnas en framtid och man kan aldrig vara hundra procent säker på vad som kommer ske.

Likes

Comments

Jag tror många kvinnor annalyserar allt för mycket och jag är nog en av dem. Ett vänligt Hej från en känd eller okänd person kan vridas och vändas på på så många sätt; sa han till mig? vad menade han med det? flörtade han med mig? eller kanske retas? var hans leende ansikte egentligen ett flin åt att jag ser konstig ut på något sätt? Borde jag ha svarat på något annat sätt än Hej? kanske skulle jag ha sagt Tjena eller Hallå.
Alla dessa tankar enbart för att någon sa Hej. Då är det ju inte konstigt att man ligger sömnlös om nätterna med massa tankar. Allt som händer under dagen måste ju processeras och analyseras, det kanske finns något som jag ska ändra på efter att jag uppfunnit tidsmaskinen så jag kan åka tillbaks i tiden!

Likes

Comments

När jag kollade mig i spegeln i kväll, så stod det någon där jag inte kände igen. Visst hade hon hade samma hårfärg och kläder som jag men någonting var annorlunda. Hennes ögon var svarta och tårarna rann men rätt som det var börja hon skratta. Det var ett ärligt skratt som kom ifrån hjärtat helt utan anledning. Kanske var det just det ledsna men samtidigt glädjefyllda ansiktet som fick mig att tycka att det var något speciellt med flickan på andra sidan, hon var fin precis som hon var.

Likes

Comments

Jag kanske ler, jag kanske ser ut att må bra. Men frågan är hur jag mår under den yttre fasaden.
 
Det är inte alltid det syns, det finns osynliga sjukdomar. Sådanna som inte syns utifrån, men som ändå finns och försvårar ens vardag. Bindvävssjukdomen Ehlers Danlos Syndrom (EDS) är en sådan, utifrån syns den inte tydligt, inte som om man hade suttit i rullstol eller liknande. Sådant är uppenbart för betraktaren. Men bara för att det inte syns betyder det inte att det inte finns. Det går dagar som jag själv inte tänker på det, jag har blivit så van det (eller rättare sagt vet jag inte om hur det är att leva utan). Men det är en daglig kamp. Det är svårt att förklara för de som inte ser och förstår. Ibland kunde man nästna önska att det syntes på utsidan, det hade varit enklare för folk att förstå att orsaken till att jag inte klarade lika mycket på gymnastiken, att jag blir trött fortare och behöver egentid på kvällarna inte beror för att jag är lat, dålig kondition eller ovänlig. Det är det sjukdomen gör med mig, det krävs extra kraft från mina leder för att jag ens ska stå rakt, för att sträcka på ryggen.

Men jag har haft tur, jag har en rätt så lindrig form, jag har inte jätteont varje dag, jag klarar av mina dagar utan större problem, jag fick min diagnos när jag var ung och därav fått bra hjälp. 

Crohns, PTSD, ångest, bipolär, Depression, Diabetes, Lupus, spond artrit, sjögrens syndrom, fibromyalgi, MS, ME, artrit, Cancer, HEART DISEASE, EPILEPSI, Autism är några flera osynliga sjukdommar. Det här inlägget är för dem som har en osynlig sjukdom. Det är en bedrift att ibland klara av vissa dagar, men ändå så lyckas man på något sätt ❤

Likes

Comments

 Är det bara jag som känner mig som olika personer beroende på vem jag umgås med?

Det är inte så att jag är schizofren, jag bara uppför mig olika tillsammans med olika personer, skiftande personligheter. Jag är ett jag när jag är själv, ett annat i skolan, ett tredje med kompisar, med familjen, släkten o.s.v. På senaste tiden har de olika 'jag:en' blivit allt mer lika, men skillnaden finns fortfarande det. Vad betyder det egentligen när man inte är sig själv tillsammans med dem som man tycker mest om? Det är svårt att veta vad som egentligen är jag....

Det är även lätt att av gamla vanor falla in i vissa mönster om hur man ska uppföra sig, väl inne i rollen är det ytterst svårt att bryta den. I alla fall för en tjej med svikande självförtroende. Det känns som om folk förväntar sig att man ska uppföra sig på ett visst sätt, göra vissa saker, säga vissa saker, att det inte är en själv spelar ingen. Men det gamla mönstret känns tryggt och trygghet vill alla känna.

Likes

Comments

Gräset är alltid grönare på andra sidan! 
Ett ordspråk som jag upptäckt att det ligger ganska mycket sanning i. Man är nästintill aldrig nöjd med vad man har. Det finns alltid något som är bättre, något som man vill ha mera, nått att längta efter. Att ha något att sträva efter är bra, det gör att man tar sig framåt i livet. Men ibland går det till överdrift, ibland måste man kunna acceptera det man har och vara nöjd över det. Speciellt gällande de små sakerna i livet, om ens egna kropp och utseende. Jag har lockigt hår och har alltid önskat mig att det vore platt, tjejer med platt hår önskar att det vore mer lockigt. Om man inte känner för att plattar/lockar håret varenda dag så är det en sak man måste accepetera. Du ser ut som du är, och är vacker på ditt sätt. 


Så var nöjd med dig själv så som du är!

Likes

Comments