GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!


Varför uppdaterar jag så sällan när jag vet att jag kommer vilja gå tillbaka och läsa om vad jag gör längre fram? Jag har haft flera olika bloggar sedan jag gick i 8:an och det är typ det bästa jag vet, att gå tillbaka och läsa vad jag skrev då!

Nu har jag i alla fall inte uppdaterat sedan innan julafton som var såå mysigt! Först grötfrukost, sedan Kalle Anke, släkten kom på kvällen och in på småtimmarna spelade vi spel!

Dagarna efter julafton och fram till nyår bestod av promenader, biobesök och en hel del lästa böcker faktiskt! Jag har plöjt igenom både Therese Lindgrens bok ''Ibland mår jag inte så bra'' och Alex Schulmans bok ''Glöm mig''! Både var helt fantastiska!!

Förra helgen var vi i Skåne och hälsa på familjen där nere! Såå mysigt, vi fick snö så pulkaåkningen var egentligen den största aktiviteten!

Jag och Matilda har även varit i Göteborg och kikat in skolan vi kommer gå på i tre och ett halvt år framöver, vi båda kom in på förskollärarprogrammet!! SOM jag har oroat mig för detta haha! Vi börjar redan på Måndag så det är inte många dagar kvar fram tills dess! Skolan låg hur bra som helst till, lätt att ta sig dit från centralen och är i princip omringat av shopping och mysiga cafén!

Likes

Comments

Vardag

Igår hämtade jag Matilda som kom med bussen och så åkte vi direkt till ICA för att inhandla lite saker till bakningen! Väl hemma bakade vi en slags kola, knäck och sist men inte minst fudge! Det blev verkligen hur lyckat som helst och jag tror att vi båda egentligen trodde att bakandet skulle bli misslyckat! Vi hade även lite julklappsutdelning och komiskt nog hade vi köpa samma av en julklapp och det var en highlighter från the Balm haha! Utöver det fick jag en Real Techniques borste att applicera highlightern med samt silvershampoo & silverbalsam från Maria Nila! Jag blir alltid så himla nöjd med Matildas presenter, hon vet verkligen vad jag vill ha 😍 Vi avslutade dagen med en liten roadtrip tillbaka till Vänersborg 😇

Idag har jag varit på min allra sista mattelektion och sedan jag kom hem har jag kollat på lägenheter hihi, troligtvis ska jag på visning om drygt en vecka!! Varför jag äntligen kan börja gå på visningar etc är för att JAG KOM IN PÅ FÖRSKOLLÄRARPROGRAMMET I GÖTEBORG!! Jag är såååå glad och så taggad att börja!! 😍😍

Likes

Comments

Hela denna natten har jag suttit klistrad framför datorskärmen för att följa valet i USA. Sedan Hillary Clinton & Donald Trump enbart blev två kandidater har jag trott att det är en självklarhet att USA:s nästa president blir Hillary Clinton. Något annat vore ett stort hån. I ärlighetens namn har jag varit så övertygad på Clinton att jag inte skänkt många tankar till Trump. Men nu står han där, håller sitt vinnar-tal och är inte bara påväg in till Vita Huset utan också påväg till något som jag inte riktigt vet hur vi människor ska handskas med.

Trump har oändligt många gånger uttryckt sig på fasansfulla sätt. Han har trampat kvinnor, mödrar, HBTQ-persone, icke-vita människor etc på tårna mer gånger än vad jag kan räkna. Jag trodde att USA skulle vara större än så. Jag trodde att människor skulle kämpa mer för dess medmänniskor. Jag trodde att USA skulle var större än såhär.

Det jag har svårast att förstå är det här: På sociala medier finns det absolut en del hat, men det jag ser är i ärlighetens namn främst positivitet, stöttande och peppande människor sinsemellan. Vi är stöttande och accepterande mot alla människor, oavsett hudfärg, etnicitet, sexuell läggning eller något annat. Inom parantes vill jag bara förtydliga att med ''vi'' så menar jag vi som har vett i skallen. Men helt plötsligt, under valet 2016 så försvinner allt det där jag trodde att vi människor gjorde för varandra. Det positiva förändrades till något negativt. Allt peppande och stöttande förvandlas till trakasserier och fördomar. Vi lever endast på denna jord en viss begränsad tid, varför slösar vi bort den begränsade tiden?

Vad jag vill komma fram till är att jag inte förstår hur vi kan rösta fram Donald Trump till att bli USA:s nya president med de åsikter, värderingar och tankar som han framför (Förresten, hej nya Hitler!) Det är skamligt.

Likes

Comments

I Fredags var jag och mamma ute på en promenad för att hämta granris till gravarna inför alla helgons dag, då passade jag på att ta lite kort i den fina frostmorgonen.

Några timmar efteråt ser det alltså ut såhär...

Hur fort blev det inte vinter egentligen!? Jag är verkligen inte redo för att pulsa i snö än, jag hade knappt hunnit förstå att det var höst haha... Samtidigt tycker jag att det är otroligt mysigt med snö, det ljusar upp den annars så mörka och dystra hösten och jul-längtan smyger sig på rejält...

Förresten, idag är det exakt en månad tills jag får reda på om jag kommer in på högskolan, just nu känns det som att det beskedet är det allra viktigaste i mitt liv haha. Jag hoppas så innerligt att både jag och Matilda kommer in, det hade vart såååå roligt!!

Likes

Comments

Jag vill så gärna ha den här bloggen som en dagbok, ibland med bilder jag är stolt över, ibland med mina åsikter och ibland med vardagliga texter. Allt som allt vill jag att det ska spegla mig och att jag ska kunna gå tillbaka och läsa/kolla på det jag pysslar med under dagarna! Därav känner jag att denna berättelsen måste jag dela med mig av, den är för händelserik för att inte skrivas.

Som ni kanske vet var jag i Mallorca under en vecka. En dag fick jag det där mejlet jag önskat fått mycket tidigare; ''Du är antagen till sjuksköterskeutbildningen på Mittuniversitet, i Sundsvall''. Jag blev totalt överlycklig. Höstens planer existerade inte, jag kände mig vilsen inför framtiden och jag trodde mig veta både att sjuksköterska var rätt och att Sundsvall inte låg riktigt så långt bort som det trots allt gör. En dag senare hade jag tackat ja till utbildningen, fått tag i ett studentrum och bestämt mig för att ta mitt pick och pack och dra. Och det här, det här är typiskt mig. Jag tänker inte nödvändigtvis att allt kommer bli perfekt, men jag tänker alltid att saker och ting kommer lösa sig. Därav är spontanitet något som ligger mig ganska nära till hands.

På Söndagen hade vi packat bilen full med grejer för att påbörja rutten till Sundsvall där mina studier skulle bedrivas, tanken var att jag skulle bli sjuksköterska. En och en halv vecka klarade jag av att bo 70 mil ifrån min familj och mina vänner. Att ständigt vara en 10-timmars resa ifrån dem gick inte. Jag kan nog med handen på hjärtat säga att jag aldrig mått så dåligt som då. Egentligen kan jag inte säga varför det fick mig att må så himla dåligt, eller jo, det kanske jag kan... Ingenting var som det hade varit, jag var helt själv i Norrland (!?), bodde på ett studentrum i en studentkorridor med engelskspråkiga äldre män, jag åt inte mat på över en vecka då jag inte klarade av att ha delat kök, toalett/dusch var SÅ ofräscht och jag kände helt enkelt att jag inte bör vara i Sundsvall just då. Jag grät varenda kväll, mina ögon var helt puffiga och jag på riktigt dränkte mig i mina egna tårar. Dagarna bestod av en evig ensamhet och ett försvinnande i mina egna deppiga och nedstämda tankar. Till sist bestämde jag mig för att åka hem. Det kändes inte hållbart. Jag behövde vara hemma, få landa lite i att jag nyss tagit studenten och att det faktiskt var min första höst i frihet. Den friheten varade i och för sig inte allt för länge då jag 2 dagar efter jag kommit hem både börjar jobba och läsa matte. Men nu kände jag mig i alla fall som hemma.

Definition av puffiga ögon?

Som en resumé av hela Sundsvalls-historien så måste jag ändå säga att jag är och förblir stolt över att jag valde att åka. Jag trodde att sjuksköterska var mitt framtida yrke, jag trodde att jag skulle klara det och jag genomförde det! Inte lika länge som jag från början kanske hoppats på men jag tog faktiskt steget och flyttade. Jag har lärt mig så otroligt mycket utav den resan och min uppskattning till det jag har nu både i boendeform, livssituation och nära till vänner och familj är enorm.

Likes

Comments

Vardag

Turen idag har inte riktigt varit på min sida... Jag ställde klockan vid 07.00 för att åka till tandläkaren vilket tar ungefär 40 minuter, när jag kommer fram säger de att deras datasystem ligger nere så att de inte kan ta emot några patienter. Bara till att åka hem igen!

Däremot gjorde det inte jättemycket, jag tog till vara på det fina vädret, tog på mig träningskläderna och packade ner kameran i min lilla kånkenväska och begav mig ut och fotograferade hösten som sakta men säkert smyger sig på!


Kan vi låtsas en sekund att jag inte gick och plockade upp färgglada löv och två kottar från backen för att lägga upp det fint och sedan kunna få en fin höstbild?? Resultatet blev en suddig bild och fula löv.

Egentligen är jag långt ifrån en människa som tycker om att gå i skog och mark, men just på hösten är det något speciellt med den kalla luften och de färgstarka löven. Speciellt om en ska sitta med näsan framför dataskärmen och plugga inför matteprovet resten utav dagen!

Likes

Comments

Vardag

Här kommer ytterligare en liten bildbomb ifrån Mallorca-resan! När jag ser tillbaka på de här bilderna så önskar jag verkligen att jag var där nu, i 33 graders värme med en islatte i handen och fräknar som poppar upp. Just nu sitter jag och kollar ut över det totala höst-rusk-vädret som det bjuds på idag, inte så pjåkigt det heller egentligen för en total höst-älskare som mig!

Ytterligare en sak som slog mig när jag kollar igenom på de bilder som jag tog under veckan så ser en ganska tydligt att vi gjorde samma saker varje dag haha... Vanligtvis när jag är utomlands känns det som att en gör olika saker varje dag och att en har lite sämre koll på hur nästa dag kommer se ut, men nu när vi var iväg hade vi näst intill en dags-rutin som såklart varierade lite! Den såg ungefär ut som såhär:

08.30 - Gå upp, ta på sig badkläder samt en tunn klänning över, packa ner böcker,hörlurar och solkräm i en väska.
08.50 - Äta frukost. ALL INCLUSIVE FRUKOST!! Alltså detta var himmelriket, pannkakor och nutella näst intill varje dag!
09.40-13.00 - Gå till poolen, dricka is-latte, svalka av sig i havet som var bokstavligen talat 20 meter ifrån poolen.
13.00 - Äta lunch.
14.00 - Gå tillbaka till hotellet för att bada i poolen som tillhörde just den delen av hotellet som vi bodde på och som var lite mindre = lite mindre människor.
16.00 - Chilla på hotellrummet, duscha och göra sig i ordning för kvällen!
18.00 - Äta middag!
20.00 - Förflytta oss till en annan restaurang på hotellet där vi drack drinkar och satt och pratade!
Sedan när vi kände oss trötta gick vi tillbaka till hotellet och antingen spelade yatzi, kortspel eller gick och la oss...

Såhär löd faktiskt de flesta dagarna, ibland efter frukosten stack vi till gymmet och några kvällar hade barnen aktiviteter de kunde vara med på! Men i det stora hela var det såhär en dag såg ut!

Planet påväg till Mallorca! Det är en så härlig känsla det där när en ska gå på flygplanet och vet att en har en hel vecka framför sig med sol & bad!

Utsikten från vårt hotellrum! Mina systrar och deras familjer hade lagt till några extra slantar för att få en större balkong, när vi kom fram insåg vi att det inte bara var en liten balkong, det var som en stor terass! Ungefär lika stor som rummen vi sov i! Terassen bestod av en dusch, solstolar och stora bord som vi allihopa kunde sitta vid, vi var 11 stycken!

Poolen som var vid vår del av hotellet. Hotellet var uppdelat på flera olika ställen och sedan fanns det två huvudbyggnader där en kunde checka in och ut, äta, träna etc.

Selfie-time! Alltså usch, ser ni mitt hår? Haha! Mitt hår klarar verkligen inte av att bada i salt-vatten...

Okej, det här ser kanske inte ut som att det är världens godaste dessert men det beror nog på att mina uppläggnings-kunskaper inte är på topp. Men jag kan lova er att detta smakade SÅÅ gott!! Det är kladdkaka med riven choklad, chokladglass samt färska jordgubbar!

Detta är när vi är påväg att landa i Sverige igen, både dit-resan och hem-resan hade vi lyxen att få flyga i solnedgång!

Likes

Comments

Vardag

Äntligen var det dags för en uppfräshning gällande mitt hår! Innan jag gick till frisören tyckte jag inte att det var för illa både i skick och färg men nu när jag har något att jämföra med ser jag hur slitet och solblekt håret verkligen var!

Jag gick till Evas Klipp i Vänersborg och jag är alltid nöjd när jag går därifrån! Vi la i en mörkare färg i hårbotten och ungefär 5 cm ut och sedan en grå ton i längderna, eftersom jag har varit mörk innan så tog det inte riktigt som vi båda ville utan det blev mer en ljus-brun nyans vilket jag verkligen gillar också! Men jag har ett återbesök i början av November för att försöka få den där riktigt gråa tonen!

Min nya hårfärg/längd vs min gamla hårfärg/längd!

Likes

Comments

Jag har under det senaste halvåret ökat mitt intresse för smink än mer! Nu till den grad att jag inte enbart tycker det är roligt att sminka vardags-sminkningar utan att sträcka mig utanför min comfort-zone. Inte så långt så att jag gör speciellt utstickande sminkningar men då och då bär jag mörka läppar, glittrig ögonskugga eller på tok ''för mycket'' highlighter då jag tycker det är roligt att kunna uttrycka sig själv, genom sig själv.

Höst och youtube är två utav mina favoriter och tillsammans är de en perfekt duo. Jag hade tänkt att lista några utav mina favorit-klipp på youtubers som gör just höst-sminkningar .Perfekt nu när inspirationen inför höstens smink behöver steppas upp!


Likes

Comments

Vardag

Nu när hösten är kommen gäller det att bunkra upp med överlevnads-prylar så som mjuka mysiga tofflor, stora té-muggar, bra böcker, goda ljus, stora tjocka halsdukar och självklart höstens måste cerat!!

Mina läppar är alltid i stort behov av cerat på hösten, om jag inte använder cerat blir de snabbt torra och gör fruktansvärt ont! Därför tänker jag idag tips om mina fyra stycken absoluta favoriter, de är de enda som jag faktiskt tycker fungerar!!


Elizabeth Arden - Eight Hour Cream: Först ut har vi min älskade fungerar-till-allt-kräm! Enligt dess baksida står det att den är till för att forma ögonbrynen, hjälper mot torra händer & naglar, solbränna, skrapsår och torra läppar! Det finns ingen produkt i världen som slår denna, den fixar allt! Av personliga upplevelser kan jag även garantera att den hjälper mot skavsår, smörj in på kvällen och såret är borta dagen därpå! Mirakelkräm deluxe! Måste däremot nämna att doften är aningen utstickande, om du har svårt för tunga dofter kan denna vara opassande...

HÄR hittar du den! OBS: Dessutom på rabatt nu!! Elisabeth Arden Eight Hour Cream - LykoYves Rocher - Orange confite & cannelle: Ytterligare ett cerat som jag verkligen gillar, detta är mer utav ett ''vardags-cerat'' då det lämnar en tunn yta som relativt snabbt försvinner, men jag älskar det! Inte minst för sin oerhört höstiga/vintriga doft!

OBS: Till min stora besvikelse finner du det enbart i butik under senare höst/vinter..Hurraw! - Coconut Lip balm: Detta cerat tror jag är ett utav de mer välkända ceraten men jag kände att den måste få sin plats på denna listan! Först och främst älskar jag att det är en organsik, vegansk produkt med råa ingredienser men jag måste verkligen slå ett slag för dess doft, den finns i flera olika dofter men den jag har är kokos-nöt och det doftar SÅÅÅ gott!!! Dessutom är den så fantastiskt bra & sitter kvar på läpparna länge!

HÄR hittar du den! OBS: Även denna är på rabatt!!! - Hurraw! Coconut lip balm - LykoTrue Organic - All you need is me: Precis som Elisabeth Arden-krämen förut så är detta en multifunktionell kräm som kan vårda allt från torra händer, fnasiga läppar, torrt hår och brännsår! Den här krämen är 100 % naturlig oh 95% organsik vilket jag älskar! Den fungerar toppen som cerat men jag tycker även om att använda den till att forma ögonbryn, det funkar den hur bra som helst för!

HÄR hittar du den: TRUE all you need is me - Eleven


Likes

Comments