Header

Nu har dessa två dagar gått och hejdå-kramen är kramad. Dock var kramen inte lika jobbig som när jag flyttade hit eftersom jag ska åka hem över påsk vilket är om 2 veckor.


Har haft två väldigt bra dagar! Vi har bara gått runt och kollat, pratat och shoppat. Mycket mysigt!

Vilket härligt väder vi hade idag! Mötte upp Julia och Claes i Camden för att bara gå runt. Eftersom det är helg är det väldigt mycket folk och turister där vilket innebär att allt tar sin lilla tid. Men eftersom vi inte hade någon direkt tid att passa gjorde det inte oss någonting. Vi började med att shoppa lite. Tycker det är häftigt att affärerna speglar områdena här, H&M i Camden har en stil om man jämför med H&M på Oxford street tillexempel. Vi gick sedan till matmarknaden, köpte med oss mat och gick ner till vattnet och satte oss i någon timma.

Åkte med Julia och Claes till hotellet en sväng för att hämta upp min beställning ifrån Sverige. Tacokrydda, hårprodukter, lösgodis och Marabou. Vad jag har längtat!

Nu sitter jag i soffan, kollar ännu ett avsnitt av gossip girl, medan jag babysitter.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Direkt när jag träffade Julia och Claes vid hotellet gick vi till en engelsk pub och åt varsin english breakfast. Det blev perfekt eftersom det var lunchdags för dom och jag hade inte hunnit äta så mycket till frukost. Efter det tog vi oss en vända på Oxford street för lite shopping innan jag skulle hem igen och jobba några timmar.

Efter jobbet fixade jag mig lite snabbt, packade väskan och gick till tunnelbanan. Piccadilly var mötesplatsen och därifrån tog vi oss till Chinatown. Aldrig ätit där förut så det var kul att Julia verkligen ville äta kinesisk mat. Julia och jag kanske inte skulle ge lika höga poäng på maten som Claes gjorde men det var gott.

Julia och jag gick sedan vidare mot Covent garden för att sätta oss på en uteservering och prata ikapp om allting. Vi hade kunnat sitta där flera timmar till men när personalen sa till oss att de skulle ta in borden och stolarna mötte vi upp Claes igen och de åkte hem till hotellet.

Likes

Comments

Jag gick och kollade ner i mobilen för att hitta vilket hotell de bodde på en gång till. Då hör jag mitt namn och jag visste direkt att det va Julia. Kramen jag fick och gav går inte att beskriva! Så skönt att få vara nära henne igen. Innan jag flyttade var jag nästan lika mycket hemma hos Julia som jag var hemma, därför va det extra kul att få träffa henne.

Slutar snart och då ska jag fixa iordning mig snabbt för att sedan åka in till stan för att gå ut och äta med dom. Bilder från dagen och kvällen får ni imorgon!

Likes

Comments

Idag är det the red nose day och alla i huset var supertaggade för det. Vet inte riktigt vad dagen innebär förutom att barnen klär sig i rött, har på sig röda näsor och samlar in pengar för välgörenhet men det känns som en bra dag. Så idag när jag lämnade av M hade alla barnen i skolan på sig vanliga kläder och en röd skumbollsnäsa, såg väldigt roligt ut, och på lilltjejens dagis var alla utklädda. Surprise att hon skulle vara en prinsessa...

Nu ska jag ta tunnelbanan och TRÄFFA JULIA. Ha en bra fredag, min kommer bli den bästa!

Likes

Comments

INGEN är mer taggad än jag just nu!

Imorgon kommer Julia hit. Imorgon kommer jag få se henne. Imorgon kommer jag få krama om henne. Hur underbart låter inte det? Detta är precis vad jag behöver just nu. Kunde inte tajmat in det bättre!

Likes

Comments

Igår blev det att vi höll oss inne efter skolan. Eftersom M gillar att baka slängde vi ihop lite chokladbollar vilket blev en succé igen. Det går alltid hem här.

J kom hem lite tidigare så jag hann springa iväg och dansa. Det var väldigt skönt att komma iväg och dansa, precis vad jag behövde. Eftersom "terrorattacken" skedde igår var det inte alls många som tog sig till dansen dock. Men vi som var där hade väldigt kul och hade mycket space.

Idag började dagen med två barn som hade vaknat på fel sida. Blev väldigt förvånad eftersom jag aldrig har sett dem så. De skrek, va arga och inget var rätt. Detta gjorde att dagen idag var lite kämpig. Men i Sverige är inte alla jobbdagar roliga heller så fick se det på det viset. Som tur var hade vi en playdate med Julia W och hennes värdbarn efter lunch, så barnen kunde leka av sig lite. Sedan när jag slutade kom Julia G till Clapham och vi tog en lång powerwalk som avslutades med en chai latte.

Alla ens vänner här gör verkligen dagarna till de bästa, även om man har haft dagar som min idag.

Snart ska jag springa över till Julia W eftersom hon ska babysitta ikväll och imorgon kommer Julia E!? Ojojoj vad jag längtar. Behöver verkligen en Julia-kram just nu.

Likes

Comments

Hurray, det är onsdag igen vilket betyder att jag får träffa Hilda. Älskar onsdagar, finns inget negativt med dom. Eller jo, att det alltid ska vara dåligt väder så att Hilda och jag inte kan vara ute. Det känns iallafall som om det alltid är dåligt väder på onsdagar.. men men vad ska man göra?

Hilda kom till Clapham idag eftersom vi inte ville "upptäcka" något nytt i denna regniga stad. Blev att vi satte oss på The breakfast club, igen, och åt lunch. Maten där är verkligen underbart god så man tackar inte nej till det.

Ni ser ju hur fint klädda vi är idag, haha. Regnstövlar och regnjacka. Känns som om man är i Sverige igen när man har på sig dessa kläder... men får hoppas på att det blir fint väder i helgen, FÖR DÅ KOMMER JULIA E HIT! Tagga!

Likes

Comments

Ny vecka igen då! Känns som om veckan börjar på tisdagar eftersom J är ledig på måndagar, vilket gör att jag inte jobbar mycket på måndagar. Så idag efter att jag hade lämnat av barnen på nursery och skolan gick jag hem, fixade mig lite för att sedan gå mot tunnelbanan. Åkte till Queen's park för att följa med Hanna ut på en promenad med hunden. Blev att vi gick X antal varv runt parken men det var mysigt!

Det är inte jättevarmt idag så får se om jag och M bara ska vara hemma eller om vi går till parken.

Likes

Comments

I onsdags passerade jag 2 månader i London. Vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag trodde att de två första månaderna skulle vara jobbiga eftersom allt varit så nytt. Att komma till en helt nytt land där man inte har någon familj, vänner eller rutiner i sin vardag kan vara krävande. Ingen visste vem man var. Men nu när man ser tillbaka så har jag på 2 månader varit i en fantastisk stad som det alltid finns något att göra i. Skaffat väldigt många nya vänner som är underbara. Fått in en fungerande rutin i min vardag när jag jobbar med mina nya låtsas-syskon. Har även fått en extra familj som är helt fantastisk.

Under denna tiden har jag fått lära mig så mycket och även lärt mig mer om mig själv som hur jag hanterar nya situationer. Jag har lärt mig att jag verkligen inte är nervös för mycket och att det inte är mycket jag tycker är pinsamt. Jag skattar åt det mesta istället för att sjunka under jorden som andra skulle gjort. Jag tar allt med en klackspark och tänker på det positiva i alla situationer.

Jag har hört att det är många som alltid räknar ner tills dagen då de ska lämna sitt livs resa och åka hem och detta kan jag verkligen inte relatera till. Om en månad har halva tiden av dessa 6 månader gått, då är det nedförsbacke på denna resan för mig. Men jag väljer inte att se det så för jag trivs så himla bra här ska ni veta.

Visst att man i början inte hade någon relation till någon och att man dejtade sina nästkommande bästa vänner. Men tänk att kallpratet kunde leda till samtal mellan himmel och jord. Hur underbart är inte det?

Än så länge har jag inte alls haft någon hemlängtan. Självklart hade det inte varit fel att krama alla där hemma ibland men när man då tänker på hur bra jag har det här försvinner det.

Jag är så stolt över att jag flyttade. Har i hela mitt liv velat bo i denna staden och nu gör jag det. Nu har jag mitt nya liv här som jag inte vill ska ta slut!
#2månader

Likes

Comments