Header

Vi vaknade till denna underbara utsikt och begav oss en sväng till silk market innan vi satte oss på tåget mot Xi'an. I nuläget har vi bara 5 av 14 timmar kvar. Wiho, stay strong.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • Kina

Likes

Comments

Denna dagen var turen inte på vår sida. På schemat stod förbjudna staden, himmelska fridens torg, temple of heaven och pearl market. Vi fick till en början stå i världens längsta kö med kineser som trängde sig för att komma in till himmelska friden torg. Väl inne blev det polispådrag så vi sprang snabbt som attan vidare mot förbjudna staden som visade sig vara stängd för dagen. Jaja, vidare till temple of heaven tänkte vi. Men när vi kom in där var ju även det stängt... vi kanske borde bli bättre på att researcha. Men inne i parken fick vi iallafall testa på fjäderboll och se coola pensionärer gymma, dansa och stretcha mm. Pearl market gick iallafall bra och vi fick shoppat en del. Resten av dagen flöt på men tåget till Xi'an blev inställt och boendet strulade en hel del den kvällen. Menmen, vi löste det och allt som allt var även denna dagen väldigt lyckad. Dessutom fett spännande.

  • Kina

Likes

Comments

Vi bor på ett ställe mitt inne bland hutongerna så på väg hem från den långa dagen på muren passade vi på att strosa rundor och förvirra oss bland gränderna. För att försöka smälta in lite mer köpte vi den yoghurt som varenda kines går å dricker men den var så rälig att vi fick hiva den efter varsin klunk.. och förblev dem enda västerlänningarna inom flera kilometers räckvidd.

  • Kina

Likes

Comments

Idag var vi uppe tidigt för att vid åtta springa för våra liv för att hinna med bussen som skulle ta oss till Jinshanling-delen av kinesiska muren. Som tur var träffade vi tre sköna tyska killar som hade fetaste kollen, till skillnad från oss. Vet inte om vi någonsin kommit hem utan dem.

Bilderna visar långt ifrån hur fantastiskt det var att stå på detta fullkomligt mäktiga underverk. Lätt en av de häftigaste upplevelserna i våra liv.

  • Kina

Likes

Comments

Nu har vi spenderat vår första dag här i Peking. Vi landade redan 05.30, för tidigt med andra ord, och kunde inte checka in på hotellet förrän vid 12 så vi strosade rundor i helt underbara gator och gränder. Vi har hunnit se allt från tondöva och skrikande tanter (hon på sista bilden) till Pekings uråldriga klock- och trumtorn. Vi har redan hunnit gå vilse tusen gånger men vad gör det, vi har ju fått upptäcka så mycket coola platser. Imorgon väntar Kinesiska muren!

  • Kina

Likes

Comments

Efter en lång morgon med många tårar och jobbiga avsked är vi äntligen framme i Bryssel. Här har vi alltså 5 timmar framför oss som vi tänkte fördriva med att "spela med godis" och att allmänt bara tagga för att nu är vi äntligen påväg!!!! Hur sjukt är inte det? Tror ingen av oss riktigt fattat det än.

Likes

Comments

Sista förberedelserna är gjorda och packningen är i princip klar. Om 12 timmar är vi påväg.

Likes

Comments

THIS IS US!

​Om en vecka smäller det!

Likes

Comments