Header
Facebook
Twitter
Snapchat
Instagram
Blogkeen
Nouw

Har sovit dåligt hela veckan och vaknat mitt i natten på grund av illamående och ångest flera gånger. Något står inte rätt till i kropp och knopp helt enkelt. Och eftersom att fysiskt och psykiskt välmående ofta går hand i hand har jag försökt planera in lite träningsdagar de kommande veckorna. Dessutom är motivationen på topp tack vare att de senaste träningspassen har gått superbra! Försöker också hålla koll på vad jag käkar om dagarna så att det inte blir en massa onödigt (onyttigt) småätande.

Träning är en väldigt viktig del i mitt liv, vare sig jag vill det eller inte. Så fort jag tränar får jag ny energi och kan lättare hålla fokus i vardagslivet. Annars kan jag ena sekunden vara helt toppad och andra sekunden så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Vilket inte är en hållbar balans alls, varken för mig eller för de i min omgivning.

SÅ! Här kommer mina må bra-tips till er:

- Planera träningen. Försöka röra på sig kanske tre ggr i veckan, antingen powerwalk/löprunda eller styrkepass.

- Få in mer vardagsmotion, cykla eller gå istället för att ta exempelvis bilen.

- Äta mer grönt. Få i sig vitaminer och mineraler.

- Laga mer stark/kryddad mat för att få igång förbränningen.

- Skippa bröd, potatis, pasta någon dag i veckan och ersätta med andra alternativ.

- Ha vissa dagar där man "unnar" sig.

Men det viktigaste av allt är att anpassa träning och kost till ens egen vardag och inte jämföra sig med andra människor, det ger bara ångestfyllda känslor istället. Sen är det också viktigt att acceptera att självdisciplinen, motivationen och orken inte alltid finns där.

Nog om detta! Nu ska jag dra mig mot gymmet innan jag drar vidare på kalas för att kränga godsaker, snacka om balans va?

Önskar er en fortsatt fin Söndag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är jag hemma igen, tidigare än planerat. Jag kände mig färdig med resan rätt snabbt och saknade min familj och Joel helt galet mycket. Att längta hem när man är så långt borta är fruktansvärt, så att bege mig hemåt var helt rätt beslut.

Besöker förhoppningsvis Australien någon gång i framtiden igen! Men nu ska jag bara njuta här hemma med familj och vänner.

Ha det fint!

Likes

Comments

Idag cyklade vi runt rottnest island, vilket var sjukt jobbigt men såå värt. Stränderna var underbara och vi fick träffa många söta qoukkas. Ön var verkligen helt magisk!

Nu ska vi käka lite kvällsmat här på vårt hostel och sedan börja packa inför morgondagen. Puss 

Likes

Comments

Alla är verkligen supertrevliga och väldigt välkomnande vart man än hamnar här i Perth. Så man kan inget annat än att trivas. Vi drar dock redan imorgon vidare på nya äventyr med vår van som vi har hyrt. Planen är att köra längst med västkusten med slutdestination Darwin! 

Dessa sista dagarna i Perth har vi bland annat besökt scarbrough beach, fremantle, elizabeth quay (igen) och varit på Rottnest island (bästa stället ever med söta små quokkas). Utöver det har vi bara strosat runt, kollat prideparaden, besökt en mysig skybar, druckit chai och kollat i affärer.


Elizabeth quay


Skybar - ”The aviator”


Chailatte vid northbridge


Fremantle - En supermysig förort utanför Perth.

Likes

Comments