Idag är det ett år sedan flera medarbetar på tidningen Charlie Hebdo blev ihjälskjutna. Jag känner starkt medlidande för offrens nära och kära men jag ställer mig inte bakom tidningens satirer. Det provocerar mig när folk skriver "Je suis Charlie" och menar med det att dom står upp för yttrandefrihet, men är det verkligen yttrandefrihet att måla upp stereotypiska bilder av gravida muslimska kvinnor som vissas upp som bidragsparasiter? Eller att avbilda profeten? Satirtecknarna är inte dumma, dom vet mycket väl  om att det är förbjudet inom Islam att avbilda profeten. Ska yttrandefrihet ge rätten till att kränka en folkgrupp? Och ja, jag är mycket väl medveten om att tidningen inte bara avbildar satirer på muslimer utan att dom också skämtar om national front, kristna, judar osv och är en vänsterdriven tidningen men det är skillnad på att skämta om förtryckta människor och personer som sitter på en högre maktposition i samhället. Det är inte kul att skämta om tiggare, våldtäktsoffer, förintelsen, flyktingar eller om muslimer som är en utsatt och förtryckt grupp i Frankrike.  Ja gärningsmännen var terrorister, jag sympatiserar dom inte och anser inte att våld är en lösning men detta gör inte Charlie Hebdo till ett oskyldigt offer. Jag håller med om att yttrandefriheten kränktes av attacken men det är viktigt att uppmärksamma att den yttrandefriheten gick ut på att kränka en hel folkgrupp. Är det viktigare att individen ska kunna ha frihet till att kränka en förtryckt folkgrupp vilket bara gynnar personer i en högre maktperson än att det inte är okej att skämta om förtryckta människor vilket gynnar det bästa för kollektivet. Jag står upp för att acceptera och respektera andra människors tro. Jag är inte Charlie Hebdo. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Idag är jag så fruktansvärt irriterad efter alla kommentarer kring Adam Tenstas protest. Tänkte skriva om två saker kring det. Dels så fattar folk verkligen inte själva grejen, själva poängen med det hela. Det som har hänt är att Adam Tensta skulle till TV4 för att prata om sin skiva och sitt projekt men istället gör han en protest och börjar prata om hur Tv4 har normaliserat rasism och går iväg efter två minuter.  Det finns folk som ställer sig emot hans protest och tycker att han skulle ha stannat kvar i studion och diskuterat det med programledarna istället för att bara gå iväg efter två minuter, men det är ju det som är själva grejen. Att han går iväg efter två minuter. Men folk fattar inte att han går iväg efter 2 minuter för att skapa en scen för att få uppmärksamhet. Men tänk efter, vem fan skulle bry sig om en svart man som han satt kvar i studion och pratade om rasism? Och det är de som är så jävla tragisk att det ska krävas så mycket för att få människors uppmärksamhet om att det finns missnöje i världen. Drar ett större exempel om du inte fattar - att al-Qaida behövde krascha flygplan in i World Trade Center för att folk ska bli uppmärksammade om att det finns ett missnöje, för vem fan skulle lyssna på en muslim som talar om förtrycket och missnöjet den lever i? Eller att F! behövde bränna upp 100 000 kronor för att uppmärksamma löneskillnaderna mellan män och kvinnor, för vem fan skulle lyssna på en kvinna som kämpar för sina rättigheter och en jämställd värld? Människan är så fruktansvärt egoistisk och det är så jävla tragiskt att människan inte bryr sig fören det påverkar en själv. Att det är dom förtryckta människorna som kämpar för sina rättigheter och dom behöver göra en stor sak för att få uppmärksamhet. Det är så tragiskt att människor inte kan öppna upp ögonen och skapa förståelse för andra människor.

För det andra som har med TV4 grejen att göra är att det är så sjukt att man ofta i Sverige och på sociala medier världen över väljer att censurera rasistiska kommentarer vilket är så fruktansvärt dumt. Självklart är det hemskt att det finns hatiska kommentarer men genom att ta bort rasistiska kommentarer på tex instagram, youtube, twitter etc gör att man döljer hatet, gör sig blind och normaliserar det istället för att ta tag i problemet. Det är bättre att ha kvar dom rasistiska kommentarerna för att visa hur mycket rasism som finns i Sverige istället för att dölja det. 

Är så missnöjd med världen och det blinda landet jag lever i. 

Likes

Comments