Så länge sen sist och så mycket har hänt. För det första är jag tillbaka i kalla Sverige igen efter ett riktigt grymt år i USA och Kalifornien, ett år som jag sent kommer glömma. Ska inte ljuga, det var lite jobbigt i början att vara tillbaka i Sverige men jag skaffade mig ett jobb ganska så snabbt och höll mig sysselsatt med det och att träffa kompisar. Jag har märkt av skillnaden mellan den amerikanska och den svenska kulturen ganska väl sen jag kom hem och allt kändes så annorlunda. Den enda som riktigt förstod hur jag kände när jag kom hem var Evelina eftersom hon kom hem två dar efter mig så jag pratade ganska mycket med henne om mina känslor då.


Nu har det ju hunnit bli 2018, ett nytt år med nya möjligheter. För att hela tiden ha något att blicka framåt åt har jag satt ihop en liten lista med saker som jag skulle vilja göra inom 1 år, 3 år och 10 år. Jag tänkte iaf dela med mig av några mål som jag har satt inom det här året:

• Hoppa bungyjump

• Springa milen på 45 minuter eller under

• Tatuera mig igen

• Läsa 10 böcker jag inte har läst innan

• Skaffa en kompis tatuering med mina bästa kompisar

• Gå på en konsert

• Åka till en nöjespark


Jag har satt upp större mål och mindre mål och vissa kräver mer ansträngning och jobb än andra. Det här är ju personliga mål som jag har satt upp för mig själv och för att se mina egna gränser. Självklart vill jag börja blogga mer igen så jag tänkte att jag kanske skulle börja med ett eller två inlägg i veckan beroende på när jag har tid att sätta mig ner och skriva ner mina tankar och funderingar.


Just nu är jag bara sjukt taggad på det här året och tycker att det ska bli kul att se vilka utmaningar som kommer dyka upp och vad jag kommer att få se och uppleva. Har ju redan planerat några spännande grejer nu i vår men det tar vi i nästa inlägg.


- Molly

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

OMG!! Kan inte fatta att jag faktiskt har kastat mig ut ur ett plan! Idag firar jag 11 månader i staterna och det gjorde jag med att hoppa fallskärm tillsammans med Emilia. Keep in mind att jag är höjdrädd och typ hade panik innan jag hoppade men ändå gjorde jag det. Är så sjukt stolt över mig själv för att jag mötte min rädsla och genomförde denna fantastiska grej som jag annars hade gått miste om. Kommer vara evigt tacksam för att jag gjorde detta för det var en av mina favoritstunder i livet. Visst var jag rädd hela resan ner men har aldrig varit så glad och stolt i hela mitt liv. Kan bara säga att om ni någonsin får chansen att hoppa fallskärm så ta den för ni kommer absolut inte ångra er!


OMG! I can't believe I actually did it! I've been in the state for 11 months today and I celebrated that with skydiving. Keep in mind that I'm terrified of heights but still did it. I'm so proud of myself for facing my fear and went through with this amazing experience. I will be forever grateful that I took this opportunity because it's one of my most favourite moments of my life. To be honest I was scared the whole way down but I've never been so happy and proud of myself in my entire life. If you ever get the chance to go skydiving, take it because you won't regret it!


- Molly

Likes

Comments

Hej,

jag har nu kommit hem från LA, blev svårt med uppdateringen där för vi gjorde så mycket hela tiden så var full rulle. En av dagarna när vi var där så var vi ju tvungna att åka till några olika grafitti väggar, eller vi åkte bara till två som låg på Melrose Avenue men det var dem vi helst ville till. Den första är den kända rosa väggen som tillhör en butik som heter Paul Smith och sedan gick vi vidare till en där det stod *MADE IN LA" på. Båda väggarna var riktigt fina att ta kort på.


I'm sorry for the bad update from LA, it was hard to update the blog whilst being there because we had so much planned all the time. One of the days we went to Melrose Avenue to take some pictures with two walls. We had planned to go to Sunset boulevard too to take some pictures there but we all felt like we had enough. The first wall we went to was the famous Paul Smith pink wall and the second one was "MADE IN LA". I loved them both and I'm really happy that we went.

Likes

Comments

Hej,

det är långhelg nu på grund av Labor day på måndag och eftersom jag, Evelina och Veronica var lediga så bestämde vi oss för att dra ner till LA på roadtrip. För det första har vädret idag varit helt underbart, om kanske inte aningen för varmt då det varit 40-45 grader ute (men klaga ska man ju inte göra). Vi lämnade oss runt 15:00 kanske och vi kom fram i LA vid 22:30 så det var en riktigt lång resa idag. Vi har hyrt ett airbnb i Santa Monica och det är helt magiskt fint! Vi har en egen rooftop (som jag sitter och bloggar från nu för det är omkring 28 grader nu) och utsikt över LA. Nu hade jag tänkt att jag skulle gå och lägga mig för är så trött efter att ha kört hela vägen ner men hoppas på en trevlig dag imorgon då jag tror vi planerat att åka till Beverly Hills och även Rodeo Drive.


This weekend it's Labor Day which means it's a long weekend. Evelina, Veronica and I were all off on Monday so we decided to go on a roadtrip to LA. First of all I just wanna mention that the weather has been amazing today, or it's been around 104-113 degrees Fahrenheit outside (but you shouldn't complain). We left around 3pm today and arrived at the Airbnb we're renting at around 10:30pm so it was a really long drive. Our Airbnb is located in Santa Monica and it's so beautiful! We have our own rooftop (that I'm currently sitting on because it's around 82 degrees Fahrenheit right now) and we have a view over LA. Right now I'm planning on going to bed because I got really tired from driving all the way down here today but I'm hoping for a great day tomorrow. I think we're going to Beverly Hills and Rodeo Drive tomorrow but not entirely sure on what we decided but I'll do another blog post about our day tomorrow.

Likes

Comments

WOW, kan inte fatta att jag bara har 45 dagar kvar här i USA! Tiden går verkligen så sjukt fort. Även om jag älskar USA och Kalifornien så ska det bli så skönt att komma hem och umgås med familjen och träffa alla vänner igen, speciellt mina bästa vänner. Har verkligen saknat dem så mycket, önskar att dem hade kunnat vara en del av min upplevelse här, men finns inget som någonsin kan komma emellan oss och jag är helt övertygad om att vi kommer fortsätta som vanligt när jag kommer hem.


WOW, I can't believe I only got 45 days left in the states! Time just flies by. Even if I love Amerika and California I can't help to miss home and my family and friends. Iv'e really missed my best friends and I can't wait until I get to see them again. I really wished they could've been a part of my experience here but at the same time I know nothing can ever come between us and we'll continue as usual when I get back home.

Likes

Comments

Hej,

lördagen började först med lite jobb på morgonen och sedan drog jag och 3 andra tjejer till Napa! Jag har velat åka dit sedan jag fyllde 21 för att prova vin såklart. Dem andra. var inte 21 ännu men dem hade lika roligt för det (eller jag hoppas dem hade det, haha). När vi kom fram till Napa var alla ganska hungriga så innan vi drog till vinprovningen bestämde vi oss för att käka lite lunch. Vik åka på ett ställe som hette Jax Diner (om jag kommer ihåg rätt) och jag åt en chicken sandwich som var helt okej. Sedan drog vi till Sterling Vineyard där jag provade vin med den finaste utsikten! Innan vi åkte hem stannade vi även för lite glass på Three Twins. Vi hade det så himla bra i Napa och det kommer verkligen bli ett minne för livet!


My Saturday started with some work before some friends and I went to Napa for the day! I've been wanting to go there since I turned 21 to try some wine. The other girls weren't 21 yet but I hope they had fun anyway. When we got to Napa we drove to downtown Napa for some lunch since it was around 12:30pm and we were hungry. We went to a place called Jax Diner and I had a chicken sandwich there and it was actually pretty good. Then we headed to Sterling Vineyard where I tasted wine with the most amazing view! Before we headed home we also stopped for some ice cream at Three Twins. We had such a great time in Napa and it's definitely gonna be a memory for life!


- Molly

Likes

Comments

Hej,

i fredags var jag och 3 andra svenska au pairer iväg på Sam Hunt's konsert. Vi hade en sån trevlig och mysig kväll tillsammans. Det var faktiskt Emilia som fick mig att lyssna på Sam Hunt för några veckor sedan för innan dess hade jag inte hört så mycket av honom förutom "Body like a back road". Nu däremot har jag några andra favoriter såsom "Speakers", "Cop Car" och "House Party". Hans musik har ju inslag av country vilket jag inte riktigt har fastnat för men hans låtar är faktiskt riktigt bra.


Last Friday 3 swedish au pairs and I went to see Sam Hunt when he played at the shoreline. It was a really nice evening and we had so much fun together. It was actually Emilia who got me to listen to him in the first place, before that I hadn't heard much from him except "Body like a back road". Now on the other hand I'm usually listening to "Speakers", "Cop Car" and "House Party". I've never really liked country music but his music is really good.


- Molly

Likes

Comments

Hej,

i helgen åkte jag och Emilia till Yosemite, en nationalpark här i Kalifornien. Emilia kom till mig på fredagskvällen eftersom vi hade planerat att åka tidigt på lördagsmorgonen så på fredagen åkte vi och hämta ut bilen som vi hyrt för helgens äventyr och sedan åkte vi hem för att sova, men som vanligt när man sover över med folk ligger man och reflekterar kring livet in på småtimmarna så tror vi somna runt 12 och klockan ringde 4:30... så vi var allt riktigt trötta men klockan 5 kom vi iväg som planerat. Vi turades om att köra dit eftersom det ligger 4 timmar från där jag bor så vi kom fram till parken runt 9 tiden ungefär. Det första vi gjorde var att åka upp till Glacier point och det var även där vi spenderade mesta tiden av vår lördag. Där uppe hade vi en sjukt fin utsikt som ni kan se på bilderna nedan.


Emilia and I decided to go to Yosemite this weekend which is a National Park here in California. Emilia came to mean Friday night and then we went to pick up the car we rented for the our trip and then we were supposed to go home and sleep, but as you all know when you're having a sleepover you lay awake in the middle of the night reflecting over life. We fell asleep around 12am and our alarm went off at 4:30 because we had decided to leave Belmont at 5am since it takes 4 hours to get to the park. Our first stop was Glacier point where we had this amazing view.

Efter Glacier point åkte vi till ett hike ställe som hette Sentinel Dome och det var ungefär samma utsikt som Glacier point men inte alls lika vacker. Vi avslutade vår lördag i parken med en liten hike i skogen till ett ställe som hette Inspiration point men vi gick aldrig hela vägen upp men vi gick ungefär halvvägs dit innan vi vände ner och åkte till vårt Airbnb som vi hyrt för natten.


After spending a couple of hours at Glacier point we continued hiking Sentinel Dome, which had a similar view as Glacier point but not as pretty and our last hike for the day was Inspiration Point. We didn't do the whole Inspiration point but we hiked halfway before heading back to the car and going to the Airbnb we rented for the night.

På söndagen ställde vi inte något alarm utan vi båda tänkte att vi vaknar när vi vaknar, båda är även morgonmänniskor så vi visste redan dagen innan att vi skulle vakna ganska tidigt. Vi käkade en lugn frukost innan vi drog oss mot parken igen runt 10 ungefär. Vi hade tittat på en trail som hette Mist trail som vi ville åka till och jisses vad svårt det var att hitta parkering nära den. Efter ett bra tags letande hittade vi iaf en parkering som var hysta nära och sedan gick vi upp till ett ställe som hette Vernal Fall som var en del utav Mist trail. Det var ingen lätt hike utan det var uppför nästan hela tiden så det tog lite på benen men upp kom vi!


We didn't set any alarms for Sunday morning because we are both morning people so we knew we would wake up pretty early anyway, which we did but we used that time to eat a long breakfast before heading back to the park. Before we left the Airbnb we looked at a trail called Mist trail and we got really excited to hike it. Parking near that trail was awful tho but after a long time we finally found a parking spot not too far from the trail. We hiked to a place called Vernal Fall.

Allt som allt hade vi en superhärlig och mysig helg tillsammans! Ett äventyr till avklarat och nu är det bara att börja planera nästa!

- Molly

Likes

Comments

Hej,

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg har jag beslutat att komma hem i oktober. Från början var det tänkt att jag skulle förlänga med 9 månader vilket hade inneburit att jag hade kommit hem i juli 2018. Att se min familj igen när dem kom hit och hälsa på fick mig att inse att jag missar så himla mycket där hemma, både familj och vänner. Men ett av dem jobbigaste stunderna i mitt liv var när jag såg min familj åka hem till Sverige igen och jag skulle stanna här. Jag grät redan innan vi hann lämna huset och sedan grät jag konstant i timmar när jag kom hem igen. Att säga farväl till min familj var verkligen hemskt. Både jag och min lillasyster satt och grät floder på flygplatsen innan dem var tvungna och gå. Att bara tänka på det (och skriva om det) får mig att börja gråta. Även om jag älskar min värdfamilj så kan dem inte ersätta min riktiga. Jag kom hit som en osäker och blyg tjej och har nu utvecklas till en tjej som jag tycker om. Jag har ändrat mitt sätt att tänka, jag är mer spontan och framförallt jag vågar prata med människor jag inte känner, något som jag har problem med innan jag åkte. Jag vågar liksom släppa loss mer och bara vara mig själv, det är mitt liv och jag bestämmer hur jag ska leva det. Jag har träffat så många nya härliga kompisar här, vissa som man kommer hålla kontakten med efteråt och några som kommer representera mitt år här. Mitt år har varit så sjukt roligt och jag kommer alltid vara tacksam över att jag tog den här möjligheten och jag kommer alltid se det som något positivt. Från att ha varit tjejen med så lågt självförtroende att jag inte ens kunde se mig själv i spegeln för att jag kände mig tjock och ful trots att jag träna till en tjej med så mycket självförtroende och som ser sig själv i spegeln och inte tränat på två månader och fortfarande tycker hon är snygg, det är något jag är tacksam över att jag lärt mig. Jag har lärt mig att älska mig själv.


En fråga jag ville få svar på här i USA var "Vad ska jag göra med mitt liv?". Tror inte någonsin jag kommer kunna svara på den frågan för det finns så mycket här i livet att se och upptäcka att jag ständigt vaknar upp och undrar vad som komma skall. Innan jag åkte hade jag studerat ekonomi i 4 år och jag hade tröttnat, jag kommer till USA och tar en kurs i Interior Design och inser hur mycket jag saknar siffror. När jag kommer tillbaka till Sverige ska jag försöka hitta ett jobb och kanske jobba till skolan börjar till hösten nästa höst men ska även kolla på vilka utbildningar som startar nu till våren och se om det finns något jag är intresserad av. Även om jag är ganska säker på att jag kommer gå tillbaka till att studera ekonomi så kan jag inte ibland låta bli att undra om jag är menad att göra något annat, något större, något mer värdefullare med mitt liv...


//I've decided to come home in October as I wrote in an earlier blog post. At first I was supposed to extend my time here with 9 months which would have meant I was coming home in July 2018. Seeing my family again when they came to visit me made me realise I miss a lot back home in Sweden, both family and friends. One of the hardest moments in my life was to watch my family go at the airport while I was staying here. I cried before we even left the house and then I cried for hours when I got back from the airport. Both my sister and I cried at the airport as well before they had to leave. Just thinking about it (and writing it) makes me cry. I love my host family but they can never replace my own family. When I got here I was an insecure and shy girl but now I'm a girl I like. I've changed my way to think, I'm more spontaneous but most of all I'm not afraid of talking to new people, which was a serious problem for me before I came here. Now I let myself go a little and just have fun, it's my life and I decide how I wanna live it. I've met so many new people here, some that I will talk to when I get back and some that are gonna represent my time here. I've had so much fun this year and I'm blessed and thankful for this opportunity and I will always see it as something positive. From being the girl with so low self esteem that I couldn't even look myself in the mirror because I felt fat and ugly even tho I worked out to being the girl with enough self esteem that I can look myself in the mirror and not have worked out for months but still think I'm beautiful, that's something I'm very thankful for. I'm thankful that I've learned to love myself.


One question I wanted to find an answer to while being here was "What am I gonna do with my life?". I don't think I will ever be able to answer that question because there's too much to see and discover that I'm always waking up and wondering what will happen next. Before I left I had studied economy for 4 years and had gotten tired of it, I came to America and took a class in Interior Design and missed all the numbers. When I get back to Sweden I'm gonna try to find a job and apply for school to the fall but I will also look at what courses they're starting to the fall. Maybe I'll find something that I find interesting. Even if I'm pretty sure I'm gonna go back to study economy I can't help to wonder if I ever was meant to do something else, something bigger, something better with my life...


- Molly

Likes

Comments

Hej,

Längesen jag uppdaterade här men ska försöka att uppdatera lite oftare nu. Sedan jag senast uppdaterade har jag hunnit fylla 21 och tagit beslutet att komma hem i Oktober (det kan jag skriva om i ett annat inlägg). Förra helgen fyllde jag år och jag har nog aldrig haft en sån bra födelsedag, hade verkligen hur kul som helst. Jag fyllde år på en fredag, så perfekt, och började med jobb på morgonen för att sedan möta upp Emilia för lunch och sedan jobba lite till. På kvällen firade jag först med en tjejmiddag på Qube och sedan utgång i San Francisco. Vi gick först till en bar som hette Monarch men det var inte så roligt där så vi drog till en klubb som hette Playland istället och där hade vi extremt roligt!


I haven't updated the blog for a while but I'm gonna try to do it more often now. Since I last updated the blog I've turned 21 and I've also decided to go home in October (I'm gonna write about it in another blog post). My birthday was last Friday and I had the best birthday ever, I really had a blast. My day started with some work and then I met up Emilia for some lunch and then I got back to work. In the evening I had a girls dinner at Qube and then I went out in San Francisco. We first went to a bar called Monarch bit we didn't like it there so we went to a club called Playland instead and there we had so much fun!

Igår var jag och Emilia på bio och såg "Girls trip". Tror aldrig jag skrattat så mycket i hela mitt liv, den var så himla rolig! Det var så kul för innan filmen börjar är det alltid reklam och igår var det tre trailers på skräckfilmer som visades och både jag och Emilia är ganska lättskrämda så vi satt ju där och skrek och hoppade till varje gång det var något som hände på trailern. Hahah vi hörde till och med dem andra i salongen sitta och skratta åt oss! Men sedan drog filmen igång och vi hade det så mysigt och roligt. Kan starkt rekommendera att gå och se den! Stolarna här i USA är förövrigt superskönt, det är sådana stolar man kan fälla ut en grej för benen så man nästan ligger ner och tittar på bio.


Yesterday Emilia and I went to the movies and saw "Girls trip". I don't think I've ever laughed this much in my entire life! They showed three trailers for scary movies before the movie started and both Emilia and I are scared easily so while we sat their and screamed and jumped to everything on the trailers everyone else was laughing at us. I highly recommend everyone to see this movie. The chairs here in America is by the way the nicest chairs, you can fold out this thing for the legs so you almost lay down and watch the movie.

- Molly

Likes

Comments