Hej,

lördagen började först med lite jobb på morgonen och sedan drog jag och 3 andra tjejer till Napa! Jag har velat åka dit sedan jag fyllde 21 för att prova vin såklart. Dem andra. var inte 21 ännu men dem hade lika roligt för det (eller jag hoppas dem hade det, haha). När vi kom fram till Napa var alla ganska hungriga så innan vi drog till vinprovningen bestämde vi oss för att käka lite lunch. Vik åka på ett ställe som hette Jax Diner (om jag kommer ihåg rätt) och jag åt en chicken sandwich som var helt okej. Sedan drog vi till Sterling Vineyard där jag provade vin med den finaste utsikten! Innan vi åkte hem stannade vi även för lite glass på Three Twins. Vi hade det så himla bra i Napa och det kommer verkligen bli ett minne för livet!


My Saturday started with some work before some friends and I went to Napa for the day! I've been wanting to go there since I turned 21 to try some wine. The other girls weren't 21 yet but I hope they had fun anyway. When we got to Napa we drove to downtown Napa for some lunch since it was around 12:30pm and we were hungry. We went to a place called Jax Diner and I had a chicken sandwich there and it was actually pretty good. Then we headed to Sterling Vineyard where I tasted wine with the most amazing view! Before we headed home we also stopped for some ice cream at Three Twins. We had such a great time in Napa and it's definitely gonna be a memory for life!


- Molly

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej,

i fredags var jag och 3 andra svenska au pairer iväg på Sam Hunt's konsert. Vi hade en sån trevlig och mysig kväll tillsammans. Det var faktiskt Emilia som fick mig att lyssna på Sam Hunt för några veckor sedan för innan dess hade jag inte hört så mycket av honom förutom "Body like a back road". Nu däremot har jag några andra favoriter såsom "Speakers", "Cop Car" och "House Party". Hans musik har ju inslag av country vilket jag inte riktigt har fastnat för men hans låtar är faktiskt riktigt bra.


Last Friday 3 swedish au pairs and I went to see Sam Hunt when he played at the shoreline. It was a really nice evening and we had so much fun together. It was actually Emilia who got me to listen to him in the first place, before that I hadn't heard much from him except "Body like a back road". Now on the other hand I'm usually listening to "Speakers", "Cop Car" and "House Party". I've never really liked country music but his music is really good.


- Molly

Likes

Comments

Hej,

i helgen åkte jag och Emilia till Yosemite, en nationalpark här i Kalifornien. Emilia kom till mig på fredagskvällen eftersom vi hade planerat att åka tidigt på lördagsmorgonen så på fredagen åkte vi och hämta ut bilen som vi hyrt för helgens äventyr och sedan åkte vi hem för att sova, men som vanligt när man sover över med folk ligger man och reflekterar kring livet in på småtimmarna så tror vi somna runt 12 och klockan ringde 4:30... så vi var allt riktigt trötta men klockan 5 kom vi iväg som planerat. Vi turades om att köra dit eftersom det ligger 4 timmar från där jag bor så vi kom fram till parken runt 9 tiden ungefär. Det första vi gjorde var att åka upp till Glacier point och det var även där vi spenderade mesta tiden av vår lördag. Där uppe hade vi en sjukt fin utsikt som ni kan se på bilderna nedan.


Emilia and I decided to go to Yosemite this weekend which is a National Park here in California. Emilia came to mean Friday night and then we went to pick up the car we rented for the our trip and then we were supposed to go home and sleep, but as you all know when you're having a sleepover you lay awake in the middle of the night reflecting over life. We fell asleep around 12am and our alarm went off at 4:30 because we had decided to leave Belmont at 5am since it takes 4 hours to get to the park. Our first stop was Glacier point where we had this amazing view.

Efter Glacier point åkte vi till ett hike ställe som hette Sentinel Dome och det var ungefär samma utsikt som Glacier point men inte alls lika vacker. Vi avslutade vår lördag i parken med en liten hike i skogen till ett ställe som hette Inspiration point men vi gick aldrig hela vägen upp men vi gick ungefär halvvägs dit innan vi vände ner och åkte till vårt Airbnb som vi hyrt för natten.


After spending a couple of hours at Glacier point we continued hiking Sentinel Dome, which had a similar view as Glacier point but not as pretty and our last hike for the day was Inspiration Point. We didn't do the whole Inspiration point but we hiked halfway before heading back to the car and going to the Airbnb we rented for the night.

På söndagen ställde vi inte något alarm utan vi båda tänkte att vi vaknar när vi vaknar, båda är även morgonmänniskor så vi visste redan dagen innan att vi skulle vakna ganska tidigt. Vi käkade en lugn frukost innan vi drog oss mot parken igen runt 10 ungefär. Vi hade tittat på en trail som hette Mist trail som vi ville åka till och jisses vad svårt det var att hitta parkering nära den. Efter ett bra tags letande hittade vi iaf en parkering som var hysta nära och sedan gick vi upp till ett ställe som hette Vernal Fall som var en del utav Mist trail. Det var ingen lätt hike utan det var uppför nästan hela tiden så det tog lite på benen men upp kom vi!


We didn't set any alarms for Sunday morning because we are both morning people so we knew we would wake up pretty early anyway, which we did but we used that time to eat a long breakfast before heading back to the park. Before we left the Airbnb we looked at a trail called Mist trail and we got really excited to hike it. Parking near that trail was awful tho but after a long time we finally found a parking spot not too far from the trail. We hiked to a place called Vernal Fall.

Allt som allt hade vi en superhärlig och mysig helg tillsammans! Ett äventyr till avklarat och nu är det bara att börja planera nästa!

- Molly

Likes

Comments

Hej,

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg har jag beslutat att komma hem i oktober. Från början var det tänkt att jag skulle förlänga med 9 månader vilket hade inneburit att jag hade kommit hem i juli 2018. Att se min familj igen när dem kom hit och hälsa på fick mig att inse att jag missar så himla mycket där hemma, både familj och vänner. Men ett av dem jobbigaste stunderna i mitt liv var när jag såg min familj åka hem till Sverige igen och jag skulle stanna här. Jag grät redan innan vi hann lämna huset och sedan grät jag konstant i timmar när jag kom hem igen. Att säga farväl till min familj var verkligen hemskt. Både jag och min lillasyster satt och grät floder på flygplatsen innan dem var tvungna och gå. Att bara tänka på det (och skriva om det) får mig att börja gråta. Även om jag älskar min värdfamilj så kan dem inte ersätta min riktiga. Jag kom hit som en osäker och blyg tjej och har nu utvecklas till en tjej som jag tycker om. Jag har ändrat mitt sätt att tänka, jag är mer spontan och framförallt jag vågar prata med människor jag inte känner, något som jag har problem med innan jag åkte. Jag vågar liksom släppa loss mer och bara vara mig själv, det är mitt liv och jag bestämmer hur jag ska leva det. Jag har träffat så många nya härliga kompisar här, vissa som man kommer hålla kontakten med efteråt och några som kommer representera mitt år här. Mitt år har varit så sjukt roligt och jag kommer alltid vara tacksam över att jag tog den här möjligheten och jag kommer alltid se det som något positivt. Från att ha varit tjejen med så lågt självförtroende att jag inte ens kunde se mig själv i spegeln för att jag kände mig tjock och ful trots att jag träna till en tjej med så mycket självförtroende och som ser sig själv i spegeln och inte tränat på två månader och fortfarande tycker hon är snygg, det är något jag är tacksam över att jag lärt mig. Jag har lärt mig att älska mig själv.


En fråga jag ville få svar på här i USA var "Vad ska jag göra med mitt liv?". Tror inte någonsin jag kommer kunna svara på den frågan för det finns så mycket här i livet att se och upptäcka att jag ständigt vaknar upp och undrar vad som komma skall. Innan jag åkte hade jag studerat ekonomi i 4 år och jag hade tröttnat, jag kommer till USA och tar en kurs i Interior Design och inser hur mycket jag saknar siffror. När jag kommer tillbaka till Sverige ska jag försöka hitta ett jobb och kanske jobba till skolan börjar till hösten nästa höst men ska även kolla på vilka utbildningar som startar nu till våren och se om det finns något jag är intresserad av. Även om jag är ganska säker på att jag kommer gå tillbaka till att studera ekonomi så kan jag inte ibland låta bli att undra om jag är menad att göra något annat, något större, något mer värdefullare med mitt liv...


//I've decided to come home in October as I wrote in an earlier blog post. At first I was supposed to extend my time here with 9 months which would have meant I was coming home in July 2018. Seeing my family again when they came to visit me made me realise I miss a lot back home in Sweden, both family and friends. One of the hardest moments in my life was to watch my family go at the airport while I was staying here. I cried before we even left the house and then I cried for hours when I got back from the airport. Both my sister and I cried at the airport as well before they had to leave. Just thinking about it (and writing it) makes me cry. I love my host family but they can never replace my own family. When I got here I was an insecure and shy girl but now I'm a girl I like. I've changed my way to think, I'm more spontaneous but most of all I'm not afraid of talking to new people, which was a serious problem for me before I came here. Now I let myself go a little and just have fun, it's my life and I decide how I wanna live it. I've met so many new people here, some that I will talk to when I get back and some that are gonna represent my time here. I've had so much fun this year and I'm blessed and thankful for this opportunity and I will always see it as something positive. From being the girl with so low self esteem that I couldn't even look myself in the mirror because I felt fat and ugly even tho I worked out to being the girl with enough self esteem that I can look myself in the mirror and not have worked out for months but still think I'm beautiful, that's something I'm very thankful for. I'm thankful that I've learned to love myself.


One question I wanted to find an answer to while being here was "What am I gonna do with my life?". I don't think I will ever be able to answer that question because there's too much to see and discover that I'm always waking up and wondering what will happen next. Before I left I had studied economy for 4 years and had gotten tired of it, I came to America and took a class in Interior Design and missed all the numbers. When I get back to Sweden I'm gonna try to find a job and apply for school to the fall but I will also look at what courses they're starting to the fall. Maybe I'll find something that I find interesting. Even if I'm pretty sure I'm gonna go back to study economy I can't help to wonder if I ever was meant to do something else, something bigger, something better with my life...


- Molly

Likes

Comments

Hej,

Längesen jag uppdaterade här men ska försöka att uppdatera lite oftare nu. Sedan jag senast uppdaterade har jag hunnit fylla 21 och tagit beslutet att komma hem i Oktober (det kan jag skriva om i ett annat inlägg). Förra helgen fyllde jag år och jag har nog aldrig haft en sån bra födelsedag, hade verkligen hur kul som helst. Jag fyllde år på en fredag, så perfekt, och började med jobb på morgonen för att sedan möta upp Emilia för lunch och sedan jobba lite till. På kvällen firade jag först med en tjejmiddag på Qube och sedan utgång i San Francisco. Vi gick först till en bar som hette Monarch men det var inte så roligt där så vi drog till en klubb som hette Playland istället och där hade vi extremt roligt!


I haven't updated the blog for a while but I'm gonna try to do it more often now. Since I last updated the blog I've turned 21 and I've also decided to go home in October (I'm gonna write about it in another blog post). My birthday was last Friday and I had the best birthday ever, I really had a blast. My day started with some work and then I met up Emilia for some lunch and then I got back to work. In the evening I had a girls dinner at Qube and then I went out in San Francisco. We first went to a bar called Monarch bit we didn't like it there so we went to a club called Playland instead and there we had so much fun!

Igår var jag och Emilia på bio och såg "Girls trip". Tror aldrig jag skrattat så mycket i hela mitt liv, den var så himla rolig! Det var så kul för innan filmen börjar är det alltid reklam och igår var det tre trailers på skräckfilmer som visades och både jag och Emilia är ganska lättskrämda så vi satt ju där och skrek och hoppade till varje gång det var något som hände på trailern. Hahah vi hörde till och med dem andra i salongen sitta och skratta åt oss! Men sedan drog filmen igång och vi hade det så mysigt och roligt. Kan starkt rekommendera att gå och se den! Stolarna här i USA är förövrigt superskönt, det är sådana stolar man kan fälla ut en grej för benen så man nästan ligger ner och tittar på bio.


Yesterday Emilia and I went to the movies and saw "Girls trip". I don't think I've ever laughed this much in my entire life! They showed three trailers for scary movies before the movie started and both Emilia and I are scared easily so while we sat their and screamed and jumped to everything on the trailers everyone else was laughing at us. I highly recommend everyone to see this movie. The chairs here in America is by the way the nicest chairs, you can fold out this thing for the legs so you almost lay down and watch the movie.

- Molly

Likes

Comments

Hej,

i söndags åkte jag och min familj ner till LA för att spendera några dar där nu när dem ändå är här i Kalifornien. Vi valde att bila ner vilket tog ungefär 5,5 timmar så vi åkte omkring 8 på morgonen härifrån Belmont. Vi var nere i LA i 3 dagar så vi ville ha så mycket tid som möjligt första dagen därför åkte vi så tidigt.


Söndag:

Vi kom fram till LA på eftermiddagen och det första vi gjorde var att checka in på hotellet. Vi bodde på Grafton hotel på sunset blvd. Dem hade en pool som vi självklart utnyttjade det första vi gjorde! Sedan gick vi ut för lite lunch, även fast klockan var närmare 5 när vi åt så det en väldigt sen lunch. Sedan bestämde vi oss för att ta en sväng till Hollywood blvd och närmare bestämt walk of fame!


Sunday:

We got to LA in the afternoon and the first thing we did was checking in to our hotel, we stayed at Grafton hotel. They did have a pool which we used right away when we got there because it was closer to 100F there (~40C). We didn't have lunch on our way to LA so after the pool we went out for a late lunch, it was about 5pm when we ate. Our first sightseeing thing we did was walk of fame and we saw a lot of stars we liked.

My beautiful little sister next to Mickey Mouse 👯

Same of the stars that I liked. My favourite is definitely Ryan Reynolds 😍

It was 8 years since Micheal Jackson died and some of his fans had a little memorial for him that day

Måndag:

Vi började måndagen med några timmar på Santa Monica Pier, eller stranden precis bredvid. Min lillasyster, som inte är en badkruka som jag, var i vattnet hela tiden medan jag då låg på stranden. Våra föräldrar fick turas om att bada med lillsyrran för jag bara chilla och solade. Efter ett tag bestämde jag mig dock för att gå till andra sidan av piren och ta kort på attraktionerna för vi såg dem inte så bra från den sidan vi var på och jag ville ha en sött litet kort. Det var så himla varmt i luften att solen hade gjort sanden jättevarm så brände nästan fötterna, jag hade dock flip flop som skydd och det tackar jag för. När jag väl kom tillbaka till familjen svettades jag så mycket att jag tog med lillsyrran, som äntligen kommit upp från vattnet en liten stund, för att ta ett litet dopp i det svalkande vattnet.


Monday:

We started our day at Santa Monica pier, or the beach right at the pier. My little sister went directly to the water with our parents while I lay on the beach just chilling and tanning. After a while I decided to head over to the other side of the pier to get cute photos of it, we didn't see the rides that good on our side. When I got back to my family I took my sister down to the water because I was sweating so much.

Efter stranden åt vi lite lunch på ett taco ställe som låg precis vid stranden och sedan drog vi tillbaka till hotellet. Självklart tog syrran ett dopp i poolen när vi kom tillbaka och sedan gjorde vi oss iordning för att åka på en sightseeing tour genom Hollywood och Beverly Hills.


After the beach we had lunch at a taco place near the beach before heading back to the hotel. My little sister of course went for a swim in the pool when we came back before we got ready to head out again. We went for a sightseeing tour around Hollywood and Beverly Hills.

Beautiful LA ☀

Tisdag:

Först åkte vi till Hollywood skylten för vi såg inte den så bra under touren dagen innan så vi bestämde oss för att åka till en annan plats och ta kort därifrån istället. Vi såg skylten hur bra som helst och vi alla fick superbra kort på den så det var en lyckad trip. Efter det åkte vi självklart till en svensk godisbutik som hette Sockerbit innan vi startade vår resa hemåt till Belmont igen. Vi valde att åka kustvägen hem så vi åkte en bit på Highway 1, dock var den avstängd på ett ställe så vi kunde tyvärr inte åka den hela vägen hem. Vi stannade i någon liten stad för lite lunch och sedan drog vi till vattnet och kollade läget innan vi åkte vidare. Vi var hemma runt 20 på kvällen så det tog väldigt mycket längre att åka hem eftersom kustvägen är lite längre.


Tuesday:

In the morning we went to the Hollywood Sign because during the tour the day before we could barely see it so we decided to go to another place were we could see it better, which we did and we all got great pictures of it. Before heading home again we took a quick stop at a Swedish candy store called Sockerbit and bought some candy. We decided to take Highway 1 back home, a part of it was closed tho so we couldn't take it all the way home. We stopped in a little town, I can't remember the name of it tho, for some lunch and then we headed for the water just for a bit before continuing on. We came home around 8pm so it took a lot longer taking the coast way home.

Idag är den onsdag vilket betyder att jag bara har en dag kvar med min familj innan dem åker hem till Sverige igen så idag ska jag bara gosa med dem så mycket jag kan. Kommer bli sjukt jobbigt att säga hejdå till dem imorgon men ska försöka att bara ha så kul jag kan med dem nu innan dem åker så jag inte tänker på att dem åker snart. Ikväll ska vi nog ut och käka på ett ställe i Redwood City som heter The old spaghetti factory.


Today it's only one day left until my family flies back to Sweden which is so sad. It's definitely gonna be hard to say goodbye to them but I'm gonna try not to think about that and just have fun with them today and cuddle as much as I can with all of them. Tonight were having a goodbye dinner at a place in Redwood City called The old spaghetti factory.

- Molly

Likes

Comments

God morgon,

det har blivit väldigt mycket sightseeing dem senaste dagarna, något som min lillasyster kanske inte har tyckt har varit jätteroligt, så jag bestämde mig för att ta med henne till San Fransiscos zoo medan våra föräldrar åkte ut till ett ställe som heter Filoli. När vi först kom till djurparken var det inte jättemånga djur som var ute då vi kom dit precis när dem hade öppnat. Vi kollade först lite på girafferna och zebrorna för att sedan gå till lemurerna, men dem var inte ute första gången vi var där så vi drog vidare till tigrarna och lejonen. Först var dem inte heller ute men sen gick vi in i huset och då skulle dem mata en utav tigrarna så det kollade vi på.


We have done a lot of sightseeing these last couple of days, something my little sister might not have appreciate as much as our parents have, so I decided to take her to the Zoo while our parents went to a place called Filoli. When we first arrived at the Zoo most of the animals were still inside because the Zoo had just opened. The giraffes and the zebras were outside so we started with them and then we wanted to see the lemurs but they weren't outside so we went to see the lions and the tigers instead. First they weren't out either but then we went inside the house and watched one of the zookeepers feeding their biggest tiger.

This tiger was called T.J. and he was the biggest tiger they had at the zoo. He had been there for five years now and he was eight years old and weighed 460 lbs (~210kg)

Efter dem hade matat T.J. så hade dem även släppt ut den andra tigern och lejonen. Tyvärr kunde vi inte se den andra tigern men vi var lika glada ändå eftersom vi redan sett en tiger.


After they had fed T.J. all the other lions ans tigers were out too. Unfortunately we couldn't see the other tiger but we were okay with that because we just saw their biggest tiger.

1. The lions sleeping

2. A snow leopard eating breakfast

Två andra djur som jag tycker om på den här djurparken är deras flodhäst och deras noshörning. Jag tror inte att jag har sett dessa djur på en djurpark någonstans i Sverige och det är väl därför jag tycker dem är så speciella. Ett annat av mina favoritdjur som dem hade här var isbjörnen men den hade tyvärr gått bort tidigare i år så den fanns inte kvar...


Two other animals I like watching here are the hippo and the rhino. I don't think I've ever seen either of these animals at a Zoo in Sweden and I think that's the reason why I like them so much. One of my absolute favourite animals that they had was the polar bear but it had passed away earlier this year so we couldn't look at it...

1. The hippo

2. The rhino

My beautiful sister ❤

På kvällen sen bestämde vi oss för att packa med oss lite mat och annat snacks för att sedan spendera kvällen på stranden. Vi ville se på solnedgången men tyvärr var vågorna så stora att dem kom för högt upp på stranden att dem nästan nudda oss, och vi satt redan så högt upp vi kunde så vi bestämde oss för att åka hem istället.


Later that day we decided to have dinner at the beach so we packed some waffles and pancakes (salad for me because I don't eat that) and some other snacks and spent a couple of hours in Half moon bay. We wanted to watch the sunset but unfortunately the waves were too big and came too high up the beach that we decided to go home. The water came up to were we were sitting and we sat as high up as you possibly could so I thing we did the right decision to go home.

- Molly

Likes

Comments

Hej,

på tisdagen bestämde vi oss för att åka till lite olika kända platser i San Fransisco. Första stoppet blev Twin Peaks som är två små kullar med en underbar utsikt över hela San Fransisco. När vi kom dit var det superblåsigt och kallt men som tur var hade vi med oss tjocktröjor.


On Tuesday it was time for me to take my family to some famous places here around San Fransisco. Our first stop was Twin Peaks that has a great view over the city. It was very windy and chilly on the top of the hills but luckily we brought some sweaters because we froze a little bit on Monday when we were out.

1. My beautiful dad

2. The view from one of the hills

3. My beautiful family

Nästa stopp blev självklart Golden Gate bron. Är man häromkring så är det ett måste att besöka den berömda bron. Jag tycker själv att det är lika häftigt att se den nu som det var första gången jag såg den. Det är verkligen en mäktig bro att både köra på och att se på.


Our next stop was the famous Golden Gate bridge. If you are visiting San Fransisco you just have to go to the bridge. I still love the bridge as much as the first time I saw it.

Efter bron åkte vi till Sausalito för lite glass och sedan drog vi in till City och Lombard street som är en krokig gata i San Fransisco. Vi både körde ner för den med bilen för att sedan parkera för att kunna ta kort på den.


After a little walk on the bridge we decided to go to Sausalito for some ice cream before heading into the city to see Lombard street. We came from the top of the hill and drove done and parked the car so that we could go out to take some pictures of it.

1. The view at the bottom of Lombard street

2. The view from the top of the street

3. You could also see cost tower and the bay bridge from the top

Vårt näst sista stopp för dagen blev California street där man från toppen av gatan har en ganska så brant backe ner med en skymt av bay bridge mellan byggnaderna. Sedan åkte vi bara in till gallerian mitt i city för en sen lunch och bara gå lite i affärerna.


Next up was California street where you have a steep hill and tall building, between the buildings you can see the bay bridge. Last but not least we went into the mall in the middle of the city for some lunch and to just take a look in some of the stores.

1. California street

2. A steep side street from California street


- Molly

Likes

Comments

Hej,

I lördagskväll kom äntligen min familj från Sverige hit på en liten semester! Kan inte med ord beskriva hur mycket jag har saknat dem och hur skönt det var att krama om dem igen efter 8 månader. Söndagen var vi alla väldigt trötta så jag bjöd hela familjen på frukost på ett ställe här i Belmont som heter Whispers. Det var ju trots allt farsdag. Efter en lång och god frukost åkte vi hem och tog det lugnt innan vi drog till gallerian för att kolla vad dem hade. Det var så himla varmt i söndags så vi bestämde oss för att lämna gallerian, käka lunch och sedan dra till stranden.


My family has finally arrived here in America. I can't describe how much I've missed them and how good it felt hugging them again. Their first day here was basically Sunday because they arrived Saturday evening so the first thing we did was breakfast at Whispers. After a long and nice breakfast we went home to relax before heading to the mall. Since the weather was so good we decided to head out for lunch and then go to the beach.

På måndagen åt vi en lugn frukost hemma, gjorde oss iordning och sedan drog vi in till Fishermans Wharf, vilket ligger inne i San Fransisco. Vi hade nämligen biljetter till Alcatraz så vi åkte in lite tidigare än vad vi egentligen behövde för att bara strosa omkring innan det var dags att ta båten ut till det kända fängelset. Det var en riktigt cool upplevelse att få gå omkring där fångarna satt och vi hade även hörlurar på oss som berättade olika historier och även vart och vad man gjorde på olika ställen. Vi var ute på Alcatraz i några timmar innan vi bestämde oss för att vi hade fått nog och tog en båt tillbaka, man kunde nämligen stanna hur länge man ville och sedan ta en båt tillbaka.


On Monday we had a relaxing breakfast at home before getting reading and heading to Fishermans Wharf in San Fransisco. We had tickets to go to Alcatraz that day so we decided to head into the city a little bit earlier than we had to just to walk around a little bit before going to the famous prison. It was a really cool experience to be able to walk around where the prisoners used to live and we also had an audio tour in headphones that told us famous stories and what and where the prisoners did things. We were on the island a couple of hours before we took a boat back, because you could stay there for as long as you wanted and then just take a boat home again.

This is the prison cells and where are the prisoners where most of the time

This is typical cell for a prisoner

1. If they didn't behave they could end up in a dark room cell

2. Some of the prisoners where more fortunate than others and those prisoners could have for example paintings in the cells

3. This is how the uniform of the officers that worked at Alcatraz looked like


Vad vi gjorde idag, tisdag, kommer ut imorgon tillsammans med onsdagens utflykt.


What we did today, Tuesday, comes out tomorrow together with our adventure on Wednesday.


- Molly

Likes

Comments

Hej,

i lördags hade jag varit här i Amerika i 8 månader och det firade jag med att åka till Sacramento med en kompis. Ingen av oss hade tidigare varit där men vi kände båda två att det var ett ställe att besöka på grund av att det är Kaliforniens huvudstad. Vi bestämde att jag skulle köra så jag åkte och hämta upp henne vid 8 på morgonen och sedan rullade vi mot Sacramento. Det tog oss ungefär 1 timme och 45 minuter att köra dit och första stoppet blev ju självklart the Capitol building. Vi hade turen att hitta parkering precis utanför parken som byggnaden ligger i så vi bestämde oss även för att gå runt lite i den innan vi gick vidare.


Last Saturday I had been in Amerika for 8 months and I celebrated that with a trip to Sacramento together with a friend. None of us had been there before but we wanted to go because it's the Capital of California. I picked her up at her house around 8 am and then we headed towards our destination. It took us about an hour and 45 minutes to drive and our first stop was the Capitol building. We were lucky to find parking right outside the Capitol park so we decided to walk around in the park a little bit before moving on.

Nästa ställe vi tog oss till var Tower bridge som låg jättenära the Capitol building så vi bestämde oss för att gå till bron så vi slapp flytta på bilen och krångla med det. Sen blev det lunchdags och vi åt lunch i "old Sacramento" vilket också låg ganska nära men vi bestämde ändå att ta bilen dit. Det var verkligen en jättemysig del av Sacramento. Efter lunch bestämde vi oss för att vandra omkring där bland gatorna lite och bara chilla helt enkelt. Innan vi åkte hem så åkte vi till downtown Sacramento och drack kaffe på ett ställe som hette Temple och sen rulla vi hemåt igen. Vi hade en supertrevlig dag tillsammans och vi har redan börjat kolla lite på vart vi vill åka nästa gång.


Next on our list to visit was Tower bridge which was pretty close to the Capitol park so we decided to walk there. Then we headed to Old Sacramento for some lunch and it was such a cozy place of the town that we wanted to walk around a little bit before heading to downtown Sacramento. There we went for a cup of coffee at a really nice place called Temple before heading home again. We had such a nice day together and we're already planning our next adventure. .


- Molly

Likes

Comments