De sex första bilderna är de jag valde ut plus de redigerade versionerna. Jag blev väldigt nöjd med bilderna från denna fotograferingen! Innan jag fotade läste jag igenom massa tips jag fått via Cashew Kitchens mejlkurs i matfoto, och detta gav mig väldigt mycet! Så tack till Cashew Kitchen :)

Nedan kommer en liten "serie" med de bilder jag valde bort....

Avokadon ser lite blek ut....

Sådär! Lite chiliflakes gjorde maten roligare. Men bakgrunden är inte helt rätt...

Jag testar en filt med mormorsrutor. Nja... För rörigt med alla färger.

Den här bakgrunden känns rätt! Men det är någonting som saknas...

Jag lägger till en tallrik under hela mackan, det lyfter bilden! Men det ser fortfarande lite tomt ut... Jag får lägga till något mer.

Chiliflakes-behållaren passar ju bra som rekvisita! Dessutom matchar den gröna korken avokadon. Men det ser ut som att något saknas.

Jag gillar filten så jag testar den igen, men den hör inte riktigt hemma med just den här frukosten...

...så jag byter ut den mot lite bröd och det här ser bra ut! Kompositionen för just den här bilden är klar!

Likes

Comments

Jag kunde inte bestämma mig för hur jag skulle beskära denna bilden så jag gjorde på två sätt och här nedan finns båda varianterna plus originalet.

Nedan kommer tre av de bilder som jag valde bort.

Dessa två valde jag bort för att vinkeln blev väldigt konstig och för att maten hade stått ett tag när jag tog dem och därför inte såg så fräsch ut längre.

I den här bilden tycker jag att behållaren med nutella står för mycket i vägen och skymmer så det såg inte snyggt ut. 

Likes

Comments

Här är de två bilderna som blev bäst, efter och före redigering.

Nedan kommer några bilder som jag valde bort helt och hållet, samt en motivering till det.

Efter att ha beskurit och centrerat duken blev den här bilden alldeles för "inzoomad". Det blev för mycket vit duk i förhållande till det mörka bordet vilket inte såg bra och balanserat ut.

Den här valde jag bort för jag tyckte inte att det passade med skrynklig duk i den här vinkeln. "Behållarna" (med nötter och kokos) försvinner in i duken på ett inte så fint sätt.

På samma sätt som i den förra bilden försvinner behållarna in i duken och vinkeln och skärpan är inte bra heller. Det är stökigt i bakgrunden eftersom duken fortfarande är ihopskrynklad.

Likes

Comments