Här kommer de bilder som valdes bort:

Kniven och grönsakerna jämte ser så uppställda och vilsna ut. Jag vill ha en mer naturlig look på mina bilder men det ser inte alls naturligt ut med dem där. Tyget ligger också konstigt, det är ingen fin balans mellan hur mycket tyg man ser och hur stor skärbrädan är.

Samma sak gäller paprikan som är här vid sidan, den ser lite felplacerad och ensam ut. Osten som ligger vid sidan ser inte "naturligt spilld" ut. Det är inte heller så genomtänkt med bakgrunden; betonggolvet syns lite här och där på ett inte så fint sätt, tex skulle skärbrädan behövt gå ända ut i övre vänstra hörnet för att det skulle se bra ut.

Den här sista bilden är bara allmänt konstig med tyget och skärbrädan och jag har tagit bilden för nära. Det är bättre att fota på lite längre avstånd och beskära bilden efteråt. 

Likes

Comments

Denna veckan gjorde jag två olika bägare och fotade. Till skillnad från förra veckans fotografering fokuserade jag inte denna gång så mycket på rekvisitan och omgivningen, utan mer på stylingen av själva maten. Det roliga med bägare är att det går att variera så mycket genom att experimentera med färger och texturer. På grund av tidsbrist kommer jag inte lägga ut bilder jag valde bort.

Likes

Comments

Jag känner mig väldigt nöjd med bilderna från denna fotografering! Jag ville få till känslan av en mysig långfrukost på sängen och jag tycker att jag lyckades! Filten bidrar till en ombonande känsla, likaså ljuset. Sedan är jag också väldigt nöjd med kombinationen av färger. Filten har ju väldigt många färger men det löste jag genom att balansera upp med mycket vitt och lite dovt brunt. Färgerna på filten matchade även färgerna på frukostbrickan. Vad som känns extra roligt är att jag från denna frukosten tog väldigt få bilder men ändå fick så många bra, fler bra än dåliga tror jag till och med!

Bilden nedan valde jag bort för att jag inte tyckte det passade med en bild rakt ovanifrån för just den här fotograferingen. Kaffekoppens färg oh mönster är en viktig del i stylingen och det syns inte från den vinkeln. Likadant är det med ljushållaren; man ser bara några pinnar som sticker ut från ljuset och ser konstigt ut. Även ljuset är för smalt för att fotas ovanifrån.

Bilden här nedan valdes bort för att vinkeln blev lite konstig. Man ser bara en liten "flärp" av den bruna filten bakom kuddarna och då ser det bara ut som jag misslyckats lite med kompositionen. Men om man skär bort den delen blir det för mycket vitt och man ser inte direkt att det är en kudde där. Det blir helt enkelt lite konstigt.

Likes

Comments

Den här veckans (eller egentligen förra veckans) fotografering fick bli avancerad på grund av tidsbrist. Det höll dessutom på att bli mörkt när jag fotade så jag fick skynda mig lite, men jag tycker att jag fick till några fina bilder ändå!

Nedan kommer de bilder jag valde bort samt en motivering.


Dessa två bilder valdes bort på grund av att duken inte ligger snyggt. Det är för lite och för "o-fluffigt". I och med att bilden är såpass vit och kal behövdes något som fluffade till den och gjorde den lite mjukare.

Jag hade förstå tänkt ta bilder såhär, med lite gröna växter i bakgrunden men tyckte sedan att det blev för plottrigt och att det inte passade färgmässigt. Jag får helt enkelt spara växterna till en annan fotografering!

Här ser handen konstig ut. Den måste komma ovanifrån, annars skymmer den själva motivet.

Likes

Comments

De sex första bilderna är de jag valde ut plus de redigerade versionerna. Jag blev väldigt nöjd med bilderna från denna fotograferingen! Innan jag fotade läste jag igenom massa tips jag fått via Cashew Kitchens mejlkurs i matfoto, och detta gav mig väldigt mycet! Så tack till Cashew Kitchen :)

Nedan kommer en liten "serie" med de bilder jag valde bort....

Avokadon ser lite blek ut....

Sådär! Lite chiliflakes gjorde maten roligare. Men bakgrunden är inte helt rätt...

Jag testar en filt med mormorsrutor. Nja... För rörigt med alla färger.

Den här bakgrunden känns rätt! Men det är någonting som saknas...

Jag lägger till en tallrik under hela mackan, det lyfter bilden! Men det ser fortfarande lite tomt ut... Jag får lägga till något mer.

Chiliflakes-behållaren passar ju bra som rekvisita! Dessutom matchar den gröna korken avokadon. Men det ser ut som att något saknas.

Jag gillar filten så jag testar den igen, men den hör inte riktigt hemma med just den här frukosten...

...så jag byter ut den mot lite bröd och det här ser bra ut! Kompositionen för just den här bilden är klar!

Likes

Comments

Jag kunde inte bestämma mig för hur jag skulle beskära denna bilden så jag gjorde på två sätt och här nedan finns båda varianterna plus originalet.

Nedan kommer tre av de bilder som jag valde bort.

Dessa två valde jag bort för att vinkeln blev väldigt konstig och för att maten hade stått ett tag när jag tog dem och därför inte såg så fräsch ut längre.

I den här bilden tycker jag att behållaren med nutella står för mycket i vägen och skymmer så det såg inte snyggt ut. 

Likes

Comments

Här är de två bilderna som blev bäst, efter och före redigering.

Nedan kommer några bilder som jag valde bort helt och hållet, samt en motivering till det.

Efter att ha beskurit och centrerat duken blev den här bilden alldeles för "inzoomad". Det blev för mycket vit duk i förhållande till det mörka bordet vilket inte såg bra och balanserat ut.

Den här valde jag bort för jag tyckte inte att det passade med skrynklig duk i den här vinkeln. "Behållarna" (med nötter och kokos) försvinner in i duken på ett inte så fint sätt.

På samma sätt som i den förra bilden försvinner behållarna in i duken och vinkeln och skärpan är inte bra heller. Det är stökigt i bakgrunden eftersom duken fortfarande är ihopskrynklad.

Likes

Comments