Med hoppning nu syftar jag på den hoppträning som gjordes i torsdags. Det var en mycket fin Leslie att sitta på och det var en mycket bra övning vi jobbade med. Fokus var på lydnad och kontroll genom en enkel bom på varje kortsida som skulle tas med efter varje hinder som hoppades. Hindrena stod i mitten av ridhuset vilket gjorde att det blev som att rida i en liten åtta. Som sagt så var det en bra och nyttig övning som gick väldigt bra. Något ojämt precis innan hindret men i det stora hela mellan hindrena tycker jag att vi hade ett bra flyt och jag kunde vara lätt och mjuk i handen. Den känslan vill jag kunna spara i en glasburk och ta fram till nästa träning också!

Med hoppning då syftar jag på ett filmklipp med Glimma som jag tror (mest troligt) att jag inte har visat tidigare. Det är från den 17:e mars då vi hade gästträning för Pia Levin. Lite dålig bild, men vad gör det; här är i alla fall något rörligt vilket var ett tag sedan!

Likes

Comments

Ett riktigt bra dressyrpass och ett riktigt bra hoppass hanns med på PimPim innan jag nu har åkt tillbaka till skolan igen.

Dressyrpasset reds i måndags med i princip samma fokus som gången innan det (främst galoppen). Denna gång kunde vi dock höja ribban ett snäpp till innan vi avslutade på topp. Han blev mjuk och fin i handen samt hade riktigt trevlig framåtbjudning. Övergångarna mellan trav och galopp satt perfekt och denna gång så även övergångarna mellan skritt och galopp. Att göra ett enkelt byte förra gången kändes som en svårighet och vi var just då inte riktigt redo för det; men denna gången kunde vi göra åtminstone ett bra åt varje håll. Och det är vad som räknas! Kvalité för kvantité och då avslutade vi som sagt på topp.

I onsdgas var vi på ridbanan för att jobba med lite bommar och hinder. Först arbetade vi lite med sex stycken galoppbommar för att känna att vi kunde hålla en lugn, jämn galopp. Sedan satte vi upp det till en liten studs innehållande bommar, hinder och sockerbitar. Det kunde han göra väldigt bra - vi kunde ha kvar den lugna, jämna galoppen och komma mitt över på varje bom. Inget springande före, inget springande efter utan en ordentlig, rytmisk galopp. Det var verkligen jätteroligt att känna efter vad som finns att hämta och vad han faktiskt kan plocka fram. Tror det var nyttigt för honom och det ska bli roligt att få fortsätta jobba vidare med detta!    

Likes

Comments

Nu är det slut på hoppkarriären; i alla fall för PimPim. Okej vi kommer att hoppa för "underhållsbehov", men som sagt, någon karriär av det kommer det inte att bli framöver. Nu är det dressyr som gäller och det fullt ut.

Träningen går bättre och bättre, framförallt går det sakta men säkert framåt hela tiden. Just nu jobbar vi med galoppen och att kunna få lite mer tryck bakifrån. Han försöker, han kämpar på och han utvecklas vilket gör mig så glad. Häromdagen när vi åkte in och tränade jobbade vi med övergångar mellan trav och galopp vilket han, för att vara honom, gjorde hur bra som helst. Det var inga problem att komma i rättvänd galopp, bryta av och ta ett par travsteg och sedan fatta förvänd galopp eller tvärtom. Det är då, när allt bara funkar och man får jobba med det där "finjobbet", som det är ren och skär ridglädje!

Likes

Comments

Veckan som i början kändes som om den aldrig skulle ta slut fick trots det ett bra avslut med Gothenburg horse show och ett efterlängtat påsklov!
Torsdagskvällen och hela fredagen spenderades i Scandinavium med fina hästar, shopping, trevligt sällskap och allt däremellan. Torsdagen bjöd på clinic med Rolf-Göran Bengtsson och stutteri Ask´s fina hingstar med tema avel och prestation. Med lite dåligt ljud i Roffes mick och en blandning av skånska-danska-tyska var det lite knepigt att höra vad han sa, men fina hästar var det i alla fall. Efter det var det första omgången av morgondagens vinnare och sedan första omgången av Young Rider Cup.
På fredagen gick vi upp tidigt och fixade stallet och ridningen, därefter åkte vi in till Göteborg och spenderade hela dagen på mässan. Mycket folk och mycket att kolla på - särskilt om man bestämmer sig för att titta på allt som går att titta på. Klockan 18 var det dags för välkomstceremoni och därefter första omgången av världscupfinalen i hoppning med väldigt duktiga ekipage. Kvällen avslutades med internationell 1.50 hoppning och en riktigt spännande omhoppning.

Detta var faktiskt första gången i Scandinavium för mig, innan dess har det bara varit Friends. Båda tävlingarna håller väldigt hög klass och är riktigt roliga att vara på; något jag saknade här var dock den överblick man får när man är på Friends och den öppna framridningen där alla kan se vad som händer. Men jag har absolut inget att klaga på när det gäller Scandinavium; en tävling jag absolut vill besöka igen!


(Mitt enda köp på mässan; disco-boots som PimPim ska få glänsa i!)

Likes

Comments

Japp det gör det, vilket nu innebär att jag har två hästar som är guld att rida varje gång jag hoppar upp!

Glimma går från klarhet till klarhet och vi har verkligen kommit till ordentlig ridning nu, och inte bara grundridning. Förra veckans dressyrpass jobbade vi med samlande övningar och hon var riktigt duktig. Det känns som att hon börjar få grepp om ett och annat nu och man kan börja finputsa saker och ting. Under veckan som gått (denna och även förra) har vi fortsatt arbeta med galoppen och att förbättra och utveckla den genom tempoväxlingar, övergångar och den förvända. Vi har även lagt in en bomövning för att öva lydnad vilken hon gjorde väldigt bra.
Förra torsdagen var det gästträning för Pia Levin i hoppningen. Jag är väldigt nöjd med Glimmas insats, trots övning som kanske var något över hennes förmåga försökte hon så gott hon kunde.

Leslie har under den gånga veckan skött sig väldigt bra, och då särskilt på hoppningen för Ida på onsdagen. Vi har fortsatt arbeta med lydnad och kontroll i form av mycket tempoväxlingar och övergångar. Detta stod även på schemat i hoppningen och eftersom det gick så pass bra ser vi det som ett gott kvitto på att arbetet varit rätt. Han var lugn och hade ett bra flyt under hela lektionen vilket var riktigt roligt. Annars har vi fortsatt arbeta på liknande sätt. Gjorde även bomövningen med fokus på lydnad med honom också vilket var en mycket bra övning. Särskilt den mindre volten åt varje varv var nyttig eftersom han då verkligen fick hitta sin egen balans i galoppen.
Imorgon är det dags för hoppning igen, och jag hoppas att vi har skött arbetet lika bra denna vecka så att hoppningen går lika bra; men, när det gått bra ett tag får man förbereda sig på en lite svacka.. som det av någon anledning alltid blir.

För mig själv har det hårda arbetet gått ut på att jag har blivit min egen polis och är väldigt nogrann varje ridpass med min sits och att arbeta med samspelta hjälper. Lugnt och stilla, inte flaxa runt, påverka i rätt tillfälle, bealsta rätt sittben... träna träna träna

I övrigt har denna vecka varit ganska stressig och tung med mycket att göra i skolan osv, men nu är det över och endast det bästa är kvar! Imorgon, torsdag, är det dags för Gothenburg Horse Show efter skolan (blir ju även påsklov imorgon!) och på fredag ska vi vara där hela dagen och på lördag är det dags för hemresa! - efter uppförsbacke kommer nedförsbacke


Övningen är hämtad från Jumpclub.se, jag ändrade lite placering på bommarna men arbetade utefter samma princip. Det som var riktigt bra var att man kunde hålla sig i samma galopp och komma flera gånger på varandra för att verkligen hinna hitta en bra rytm och känsla.

Likes

Comments