View tracker

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

View tracker

Med hoppning nu syftar jag på den hoppträning som gjordes i torsdags. Det var en mycket fin Leslie att sitta på och det var en mycket bra övning vi jobbade med. Fokus var på lydnad och kontroll genom en enkel bom på varje kortsida som skulle tas med efter varje hinder som hoppades. Hindrena stod i mitten av ridhuset vilket gjorde att det blev som att rida i en liten åtta. Som sagt så var det en bra och nyttig övning som gick väldigt bra. Något ojämt precis innan hindret men i det stora hela mellan hindrena tycker jag att vi hade ett bra flyt och jag kunde vara lätt och mjuk i handen. Den känslan vill jag kunna spara i en glasburk och ta fram till nästa träning också!

Med hoppning då syftar jag på ett filmklipp med Glimma som jag tror (mest troligt) att jag inte har visat tidigare. Det är från den 17:e mars då vi hade gästträning för Pia Levin. Lite dålig bild, men vad gör det; här är i alla fall något rörligt vilket var ett tag sedan!

Likes

Comments

Ett riktigt bra dressyrpass och ett riktigt bra hoppass hanns med på PimPim innan jag nu har åkt tillbaka till skolan igen.

Dressyrpasset reds i måndags med i princip samma fokus som gången innan det (främst galoppen). Denna gång kunde vi dock höja ribban ett snäpp till innan vi avslutade på topp. Han blev mjuk och fin i handen samt hade riktigt trevlig framåtbjudning. Övergångarna mellan trav och galopp satt perfekt och denna gång så även övergångarna mellan skritt och galopp. Att göra ett enkelt byte förra gången kändes som en svårighet och vi var just då inte riktigt redo för det; men denna gången kunde vi göra åtminstone ett bra åt varje håll. Och det är vad som räknas! Kvalité för kvantité och då avslutade vi som sagt på topp.

I onsdgas var vi på ridbanan för att jobba med lite bommar och hinder. Först arbetade vi lite med sex stycken galoppbommar för att känna att vi kunde hålla en lugn, jämn galopp. Sedan satte vi upp det till en liten studs innehållande bommar, hinder och sockerbitar. Det kunde han göra väldigt bra - vi kunde ha kvar den lugna, jämna galoppen och komma mitt över på varje bom. Inget springande före, inget springande efter utan en ordentlig, rytmisk galopp. Det var verkligen jätteroligt att känna efter vad som finns att hämta och vad han faktiskt kan plocka fram. Tror det var nyttigt för honom och det ska bli roligt att få fortsätta jobba vidare med detta!    

Likes

Comments