Låt oss ta en minut och beundra hur mitt hår såg ut när jag var liten. Hur det plötsligt blev rakt vet jag inte men som barn såg jag alltså ut som en lite pensionär med permanentat hår. Nu vet ni det. Haha!

Du lilla tjej som satte dig bredvid mig på bussen häromdan, världen behöver fler som dig. Sex år gammal sa du att du var, bor i Sverige och född i Marocko - ett land som är varmt och skönt året om men där havets vågor är för höga och där det kan finnas lite arga hajar, som du sa. Innan du fortsatte att prata på frågade du om du fick fläta mitt hår, jag svarade med ett självklart JA!

Medan du testade alla möjliga varianter på flätor pratade på som om vi stod varandra nära. En kvinna intill frågade till och med om vi kände varandra, "nu gör vi det" tänkte jag. För så enkelt det vore om alla vågade prata som vi, om alla vågade ta bort väskan från sätet intill och för en gångs skull låta någon annan sitta bredvid en på bussen. Om alla kunde titta upp från sin mobil en sekund, säga ett enkelt hej. Så fantastiskt det hade varit för oss alla. Det är så mycket man kan lära och förstå bara genom ett kort samtal med en okänd människa - oavsett ålder, kön och ursprung.

Den lilla flicka, som jag hade äran att få sitta och prata med, avslutade med att titta storögt på mig och säga att hon önskade att hon var som mig. "Jag tycker att du ska vara stolt över den du är" sa jag då till henne, "Jag önskar att fler var som precis som DU!"

Likes

Comments

Lasagne och pink lemonade sista dagen i Miami, yummy in my tummy!

Fitness 24 seven, jag är tillbaka. Jag har tränat för första gången detta året (åtminstone i Sverige) och det känns så bra. Herregud så kämpigt det kommer bli att ta sig tillbaka men man får ju börja någonstans. Lite styrka, body jam och stretch blev det idag och nu är jag supertaggad på mer träning i helgen.

Något jag är mindre taggad på är dock vädret. Snö, lika slaskig som slush, täcker alla stans gator och det var väl inte precis något jag var beredd på. I sneakers, som jag tagit på mig då vädret var hyfsat när jag begav mig till gymmet, plaskade jag omkring för att ta mig hem. En bussresa, ytterligare en promenad och massa genomblöta kläder senare var jag äntligen inne i värmen. Som tur är hade jag med mig lasagne hem som jag fått av bästa vän (ja, vi betalar i princip varandra med mat hehe) så vad jag har gjort nu är att krypa under ett gosigt täckte med en rykande het tallrik supergod lasagne i knät som jag ivrigt slevar i mig. Att äta i kvällsmat i sängen kan vara dagens bästa beslut!

Likes

Comments

Kassler, grönsaker i ugn och så någon god sås efter tycke och smak till det. Gott och väldigt smidigt att laga!

Likes

Comments

Bästavän är hemma igen så nu känns allting lite mer som det ska. Fick dansat och pratat lite igår och idag blir det body jam på gymmet. Vet inte riktigt hur jag och denna galna människa egentligen hittade varandra och ännu mindre vet jag vart jag hade varit idag om vi inte gjort det. En vän, storasyster och lärare i livet som henne önskar jag er alla!

Likes

Comments

En vecka kvar till öppethus på mitt älskade dansparadis, Malmö dansakademi. Ni får alltså dansa hur mycket ni vill helt kostnadsfritt under första veckan på terminen och utbudet är stort. 75 kurser i veckan? Jag menar hallå? Och nej, det är aldrig varken för sent eller för tidigt att börja dansa så be there or be square - no excuses. Vill ni så får ni också gärna följa dansskolans blogg som lilla jag har äran att driva, klicka isåfall här!

Hemma efter arbetsintervjun nu och jag tror att det gick bra. Insåg att Sebastian som jag gick grundskolan med jobbar på avdelningen som jag eventuellt kommer att vara på och det är ju verkligen inte till någon besvikelse alls, tvärtom. Insåg också att det regnar och blåser som bara den idag vilket var mindre kul. Jag som tänkte vara duktig och spara tid genom att cykla blåste nästan iväg, att hålla sig till höger på cykelbanan rent ut sagt omöjligt.

Nu ska jag i alla fall snart iväg igen, denna gång till gymmet och MED BUSS! Nytt gymkort ska skaffas (äntligen) och därefter ska jag bort till dansskolan och stretcha lite innan min privatlektion. Så taggad!

Likes

Comments

Tänk vad värdelös jag hade varit utan kaffe, utan min dagliga dos av koffein. För några år sedan var det kanske inte så, men nu är det så inpräntat i mitt huvud att jag inte fungerar utan mitt älskade kaffe att det blir till sanning. Jag hade kollapsat om jag skulle göra något från morgon till kväll utan att få i mig något kaffe, jag hade inte fungerat. Jag tror på det så mycket att det stämmer, jag tror att jag vill att det stämmer. Jag älskar ju verkligen kaffe och tackar jag någonsin nej till det så är det något allvarligt fel på mig. (keep that in mind)

Hur som helst... nu ska jag dricka dagens första kopp nybryggt kaffe (hehe) och sedan bär det av till en förskola för intervju och vidare info. Jag hoppas på att få åtminstone en månad där så att jag kan kombinera jobbet med mina intressen, lite bekvämare arbetstider hade nämligen gjort susen för den kommande terminen på dansen. Kvällar och helger spenderar jag helst i danssalen, dagtid jobbar jag gärna på!

Likes

Comments

Resa med la familia till Kreta bokad, i juni bär det av. Troligen ska syrran med och då kan jag garantera en skön balans av flitiga morgnar på gymmet och goda kvällsdrinkar vid poolen. Ska faktiskt bli riktigt mysigt med en familjevecka i värmen, ser fram emot det!

Idag har jag tagit det lugnt och laddat upp för en ny vecka. Efter en envis förkylning, som jag dessvärre skickat vidare till mamma nu, börjar jag repa mig. Ingen mera feber och halsontet börjar ge med sig. Promenad, varmt bad och stretching är på sin höjd vad jag orkat med idag. Imorgon är det arbetsintervju, skaffa nytt gymkort och ha privatlektion som gäller. Ny vecka och nya tag brukar man väl säga? Denna gång menar jag vartenda ord!

Likes

Comments

Lukten av mammas nybakade bröd är helt klart det bästa. Jag skulle dra ner på bröd-ätandet efter resan var det tänkt men när det hela tiden finns nytt bröd hemma år det svårt att låta bli. Frukost blir ännu heligare än vanligt med en mamma som min, mums!

Likes

Comments

Dansträning med feber förra helgen var inte det bästa (dock väldigt värt det) och krassligheten sitter fortfarande i. Är inte febrig men förkyld och matt i hela kroppen är jag allt ännu. Bestämde därför mig för att hänga med mamma ut på landet och bara vara idag. Ingen stress, inga måsten. Gosa med djur, gå långpromenad, äta god mat och relaxa var det enda på schemat och det känns som om det var ganska så bra för mig. En dags vila har inte ens en vilding som jag dött av... (även om det kliar lite i benen och hela kroppen skriker av saknad till dans)!

Likes

Comments

Saknar gymmet så mycket, blir nästan ledsen. Inte för att jag känner att jag måste, utan bara för att jag älskar hur jag mår innan, på och efter ett gympass. Jag älskar att se resultat, jag älskar att bli starkare. Jag mår bra av att träna och jag får dessutom stor användning för styrkan i dansen. Mitt ömmande knä och mina envisa höfter mår även de kanon när jag hänger på gymmet några gånger i veckan, men nu har jag inte varit där på evigheter.

Denna veckan ska nytt gymkort fixas, så är det bara! Utgifterna på resan blev många och jag har inte riktigt vågat lägga pengar på nytt medlemskap på gymmet när jag inte vetat hur det blir den kommande våren. Men nu har jag bestämt att jag bara inte kan vara utan gymmet. Jag vill dra ner på allt ständigt snacks-ätande som jag nu börjat med och sätta igång med träningen igen. För både min och min kropps skull!

Likes

Comments