View tracker

Knowledge empowers you.

Det slog mig för ett tag sedan hur mycket jag faktiskt saknar att plugga. Konstigt? Ja, en aning. Samtidigt som det känns som en lättnad att för stunden inte behöver stressa över studier så är det en bit som saknas. En bit som jag snart måste hämta tillbaka.

Jag älskar att lära. Älskar att sätta mig in i något jag finner intressant och verkligen förstå. Kunna bygga mina egna åsikter kring ett ämne, kunna tycka och tänka. Hitta problem och finna lösningar. (så länge det inte rör sig om matte.. där ser jag endast problem). En del av mig tycker om att ha något att klura på, ibland också gnälla över, innan jag hittar full fokus och slutför uppgiften på topp. Att i slutet av gymnasietiden plugga tillsammans med en av de smartaste jag känner och se hennes pluggteknik och fulla koncentration fick jag ännu mer motivation. Vi satt vid köksbordet på nätter och tidiga morgnar med kaffe, frisk luft och fluffiga täcken. Pluggandet blev kul och givande, jag saknar det.

Det svåraste är att veta vad jag ska plugga, vad jag vill bli. Det handlar ändå om mitt liv, min framtid. Skallen snurrar av förslag. Det känns som att det finns så mycket, men ändå känns inget riktigt rätt. Rädslan att välja fel är ganska stark, det är inte allt för lätt att veta. Jag antar att det i slutändan är största intresse och magkänsla som får visa vägen, men så vill man ju tänka lite smart också...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Mitt hår växer visserligen snabbt men just nu fick jag en plötslig längtan efter att ha precis sådär långt som på bilderna ovan igen. Längre och ljusare, så vill jag ha det just nu. Trivdes dock bra i det korta och saknar även mitt mörka hår... men just precis nu är det långt och ljust jag vill ha!

Första advent har varit, idag är det andra. 1 december har dessutom passerat, nästan obemärkt. Tiden springer verkligen iväg. Juletider är mysigt dock. Älskar alla ljus, alla dofter och all värme som blir så mycket mer uppskattad när kylan råder utanför fönsterna. Väldigt härligt tycker jag. Hade dock inte tackat nej till lite snö för att lysa upp tillvaron en aning, för visst blir man lite väl trött när det är mörkt största delen av dygnet!? Det är tur jag har dansen.

Likes

Comments

View tracker

Att jag lyckats bli sjuk igen känns ju inte ens lite okej. En hel vecka med influensa-liknande symptom och ett galet halsont på det, nu får det vara bra. Alla sömnlösa nätter och den smärta jag haft i kroppen har gjort mig alldeles orkeslös. I torsdags och fredags var jag dessutom tvungen att gå in och jobba trots att jag inte var frisk, vilket förvärrade tillståndet ytterligare. Jobbigast av allt med att vara sjuk, för en sån som mig åtminstone, är att ha missat en veckas dans och träning. Jag känner mig svag, matt och uttråkad som bara den. Hoppas på att må kanon nästa vecka så att jag kan kompensera med både energi och styrka för alla missade träningar. Nu får det räcka, nu vill jag bara må bra!

Likes

Comments

Dagens mående: Något trött men glad och motiverad. Känner för att ta tag i allt som måste göras, även om det gör mig lite matt. Ballonger och lyckliga elever gör dessutom att humöret höjs ytterligare!

Dagens borde: Se över min budget och planera inför 2017. Är nog ganska taggad på det kommande året faktiskt!

Dagens frisyr: Just nu; uppsatt i en vanlig hästsvans. Den sitter dock lite väl hårt så jag lär släppa ut det inom det närmsta.

Dagens smink: Basic smink, som just nu inte är allt för fräscht.

Dagens klädsel: Just nu, funky kidz kläder då jag sitter på bussen påväg hem från vår lilla avslutningsshow i salen med alla dansbarnen.

Dagens planer: Undervisa, dansa, träna träna träna! Däremellan ska jag hinna med att äta samt redigera en och annan video.

Dagens materiella vill ha: Ett nytt knäskydd då jag inte hittar mitt och har gaaaanska ont. #dancerslife

Dagens fundering: Vad ska jag göra med mitt liv? Inte sådär djupt som det låter utan mer vad jag ska bestämma mig för att hitta på kommande halvår. 😉

Dagens beroende: Fishermans friend halstabletter och koffein.

Dagens tråkigaste: Att jag troligen inte hinner träffa härliga Elsa innan hon åker hem till stockholm-trakterna igen.

Dagens längtan: Allt mys som jul och vinter för med sig. Inte jättetaggad på julafton dock, men alla dagar runt omkring.

Dagens superlängtan: Kommande dansäventyr!

Dagens låt: Baby boy med Beyoncé. Den har varit fast i skallen sedan jag slog upp ögonen imorse!

Likes

Comments

En ruggig kväll som denna hade jag gärna spenderat i en av hotellsängarna i mossbylund. Ett glas vin i handen, bra sällskap och en sevärd serie på det och jag hade haft allt jag önskar. Dock har jag det inte allt för fruktansvärt hemma i soffan heller. Nybakade lussebullar, kaffe och elementary är vad jag njuter av i vårt mysiga vardagsrummet där mamma tänt goa doftljus precis överallt. Lugnar nerverna och laddar upp inför morgondagens funky-show med alla mina söta små elever. Det var verkligen ett bra beslut från min sida att ta en lugn kväll i min ensamhet, så himla underskattat.

Likes

Comments

De senaste dagarna har sett ganska lika ut för min del. Spenderat i stort sett hela dagen, igår 14-23, på dansskolan och en bit in på natten har jag sedan badat och hängt framför youtube eller någon bra serie. Min lördag var katastrofal och blev inte alls som önskat, därför har jag dansat dagarna långa för att komma på andra tankar och det har fungerat bra.

Idag är det en ny dag och jag tänker därmed ta nya tag. Dags att rycka upp mig, skaka av mig allt det jobbiga och bara köra på. Det är ibland skönt att få gråta av sig tills man känner sig färdig och redo att lämna det bakom sig. Nu är det fullt fokus på dansen och sådant som gör mig glad, inga fler tårar.

Likes

Comments

Dricker kaffe i all världens hast, letar rätt på jobbnycklar och sminkar mig på samma gång. Råkade fastna någon minut för länge framför Scorpion medan jag åt frukost och insåg sedan plötsligt att det var dags att rappa på. Lite peppig musik, lite mera kaffe och på med mascaran och sedan är jag nog redo att dra. Ska faktiskt bara undervisa en kortis i Limhamn med bästa Elsa som äntligen är tillbaka från sin Afrika-resa och därefter ska jag hem om igen innan familjen och jag sticker till någon restaurang och firar brorsan. Det här kan nog bli en ganska lagom lördag för min del känner jag!

Likes

Comments

Gäsp gäsp och god morgon! Vaknade med andan i halsen av att mitt alarm var så högt och vibrerade så pass mycket att mobilen ramlade i golvet. Efter flertalet gäspningar kravlade jag mig ur sängen, gjorde mig en kopp kaffe samt lite frukost. Varför tröttheten är så extrem idag har jag ingen aning om men inte finns det tid till att vara sömning. Koffein i mängder och sen ska det nog gå att ta mig an denna onsdag. Om inte innan så lär jag helt klart behöva energi till kvällens 5 timmar i danssalen. Let's go!

Likes

Comments

Så världens bästa lärare, vän och bro fyllde år i förrgår och det firades såklart, både lördag och söndag! Eftersom vi på kort tid hunnit skapa så många oförglömliga minnen gjorde jag en liten video som jag vill dela även här. Grattis ännu en gång Ariel-bro och skål för alla stunder och minnen som bara ska bli fler.

Likes

Comments

Hostar tills det känns som att lungorna ska sprängas och sedan tar det stopp. Varje andetag går trögt och ger ifrån sig pipande ljud. Kan inte sätta fingret på om det känns värst att andas in eller ut. Hjärtat slår i hundranittio medan jag letar upp min bricanyl som jag sedan inhalerar utan vidare resultat. Är inte den tillräcklig längre? Har ansträngningsastman förvärrats ytterligare? Försöker behålla lugnet medan tårarna nästan på bränner i ögonen och jag börjar känna mig smått yr efter ungefär en och en halv timme i detta tillståndet. Vet att det går över men vet bara inte när - och nu är jag så trött att jag knappt orkar vänta längre.

Så trött men så lycklig efter fem timmar i danssalen som gick hur bra som helst. En liten hostattack efter andra timmen, zumba, men repade mig rätt snabbt och körde på ytterligare tre timmar. Onsdagar är en riktig toppen-dag när det gäller dansen och jag njöt varenda sekund. Klarade mig utan större problem med varken höfter, rygg eller knä idag men så klart så hälsar mister ansträngningsastma på såhär lagom till läggdags istället. Jag hoppas innerligt att jag snart finner ro till att lägga huvudet på kudden och sova. Är helt fullkomligt slut men i detta tillståndet kommer jag åtminstone inte få en blund...

Likes

Comments

Instagram@mollibob