Header

Nu är det nära och gud vad skönt det ska bli! 🌞

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Något som jag tycker är obligatoriskt att ta med sig om man åker på solsemester är böcker. Det känns som att man har all tid i världen när man är på semester, och då får i alla fall jag suget av att läsa böcker. Är mest intresserad av deckare & kriminalromaner just när jag åker utomlands.

Men! Den jobbiga delen är självklart att få med böckerna i väskan. Vissa är breda som bibeln, tunga som stenar och inte allt för behändiga att ta med sig. När jag var uppe och hälsade på min moster så fick jag se böcker i detta formatet på bilderna nedan - och hur smidiga är de inte? De är ju i perfekt storlek och väger ingenting, perfekta för strandväskan. Den här boken, [geim] av Anders De La Motte har jag packat i resväskan till Bali! xx

Likes

Comments

Godmorgon. Hur god ser inte maten under ut? Jag och pojkvännen gick ut och åt på restaurang igår, vilket var supermysigt. Vi käkade på Kingfisher i Mariestad, har aldrig ätit där förut men det var så gott. Till förrätt fick vi nygräddat hembakat bröd med smakrik ost, som serverades med gurk-raita. Till varmrätt åt jag grillade masalamarinerade bitar av lammfilé, som serverades på en het järnplatta. MUMS!

Äntligen har dagen kommit då vi börjar resan till Bali. Egentligen lämnar vi inte Sverige förrän imorgon, men idag ska vi lämna huset. Flyget går imorgon kl. 14:30. Flyget tar allt som allt 14 (!) timmar och mellan dess hinner vi mellanlanda i Bangkok för sedan vidare resa till Indonesien. Det ligger några tidsinställda till er, så kommer det upp ett inlägg som inte är "live" är det tidsinställt. Allt för att det inte ska eka tomt här inne om jag inte hittar Wi-Fi där nere. xx

Likes

Comments

Blickar man tillbaka ett år i mitt liv hade jag flera kilo smink hemma. Varje månad var det något nytt till sminkväskan och helst skulle det vara mer än en produkt. Jag hade ofta full face makeup till skolan och mådde dåligt om jag inte tog på mig smink. Kände mig ofräsch utan det. Det sägs att makeup boostar självförtroendet - eller?

Vet ni varför man känner sig "fräsch" med smink? Normen. För att framgångsrika/inflytelserika personer eller företag säger att det är så. Det vill säga, "om du köper den här foundationen - kommer din hy se fräsch ut!". Varför måste man framhäva kindbenen, om man inte har så synliga? Normen. För det är enligt normen fint att ha synliga kindben. Att få ansiktet att se smalare ut. Större ögon. Mindre näsa. Större läppar. Vackrare ögonbryn. Kortare panna. Synliga käkben. Idag har jag knappt något smink på mig. Det sparar mig både tid, pengar och oändligt många blickar i spegeln för att se så sminket sitter som det ska. Att vara osminkad har gett mig bättre självförtroende, då jag inte ser ut som normen vill - och struntar i det. När jag sminkar mig är det på mina villkor, för att jag känner för det.

Håller ni med mig? Missta mig inte, tycker inte det är dåligt att sminka sig.
Så länge det är för att DU tycker det är roligt. För att DU vill. Inte för att samhället tycker det.

Likes

Comments

Känns som att det var igår jag sprang ut med mössan på huvudet och pirret i magen. Det var verkligen en speciell dag, och jag är så glad att jag fick spendera den med dessa tjejer!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag fick ett presentkort i studenttider som jag ville utnyttja innan jag flyttar (det var ett jäkla tjat om flytt, sorry men det är det enda som går i tankebanorna just nu). Så idag bar det av till butiken och väl där inne hittade jag märket Poul Pava och jag föll pladask för det!

Älskar att det ser ut som en 3-åring kladdat på dem. Detta är ett exempel på en sak man antingen hatar eller älskar, jag älskar det då det ser väldigt speciellt och unikt ut. Märket kommer från en dansk konstnär med idén att spegla barnet inom oss - 😍 Fick också med mig en större skål hem i liknande tema. Jag har länkat produkterna i bilderna om ni själva vill kolla in märket.

Inlägget innehåller metapiclänkar.

Likes

Comments

Några mysiga bilder som knäpptes idag!

Hej på er. Tomrummet på bloggen idag beror på att jag mestadels har packat flyttlådor till min flytt. Jag har bland annat packat vinterkläder och varma kläder som jag inte kommer använda förrän det blir kallare ute. Nu börjar det kännas... att jag ska flytta till göteborg - på riktigt!!!

Har också börjat packa inför resan. Vi åker på torsdag och tills dess ska väskan vara färdigpackad. Mitt stora mål är att inte packa med onödiga saker. Till exempel så tar man alltid med 10 tröjor men använder endast 3 av dem. Är ni också så? Att ni packar med saker ni aldrig använde på resan? Vi kommer ändå behöva tvätta där borta så finns ingen anledning till att ta med hela garderoben direkt. Tyvärr kommer dagen bara bestå av att packa flyttlådor och eventuellt göra lite tidsinställda inlägg, som kommer upp under resans gång. Dock kommer jag försöka ladda upp så mycket därifrån som jag kan, men det beror på om vi har tillgång till Wi-Fi eller inte. xx

Likes

Comments