"Weteach girls to shrink themselves
Tomake themselves smaller
Wesay to girls,
"Youcan have ambition
Butnot too much
Youshould aim to be successful
Butnot too successful
Otherwiseyou will threaten the man."
BecauseI am female
Iam expected to aspire to marriage
Iam expected to make my life choices
Alwayskeeping in mind that
Marriageis the most important
Nowmarriage can be a source of
Joyand love and mutual support
Butwhy do we teach girls to aspire to marriage
Andwe don't teach boys the same?
Weraise girls to see each other as competitors
Notfor jobs or for accomplishments
WhichI think can be a good thing
Butfor the attention of men
Weteach girls that they cannot be sexual beings
Inthe way that boys are
Feminist:the person who believes in the social
Political,and economic equality of the sexes" - BeyonceTexten ovan är ifrån Beyonces låt Flawless.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag läser, ser och hör så mycket, så mycket bra men tyvärr lika mycket dåligt. Jag mår illa av hur vissa människor tycker och uttrycker sig.

Detta är nånting jag har upplevt speciellt mycket på sistone då det just nu pågår en, som medierna kallar flyktingkatastrof, jag har upplevt så mycket illa mående dessa veckor jag tror att jag är sjuk. Överallt på sociala medier, Tidningarna, på stan m.m finns det människor som har en sån skev världsbild att de tror inte att vi får plats i Europa, att vi blir överbefolkade. Detta är ju då absolut inte sant. Plats finns det gott om, problemet är väl i sådana fall ekonomin, då det faktiskt kostar en del att ta emot dessa människor, (det vet jag men jag bryr mig inte för liv är viktigare än pengar). Men detta kan inte stoppa oss från att hjälpa, vi kan inte låta fler människor bli skjutna, svälta, drunkna eller överhuvudtaget dö. Vi kan inte låta människor leva som det tyvärr just nu gör. Vi kan inte låta folk betala enorma summor med pengar för att bli illegalt smugglade över gränser, i lastutrymmen det knappt finns luft i om det ens finns. Vi måste agera! (och jag vet att det nu finns flera organisationer som hjälper just dessa människor, detta gör mig förstås väldigt glad och stolt över mänskligheten. Snälla kom inte till mig med dina främlingsfientliga åsikter och säg att vi inte kan ta emot fler, för vi kan ta emot fler och vi ska ta emot fler, vi ska ta emot alla om det så behövs, för att alla har rätt till ett liv, en framtid, i säkerhet. Kom inte här med dina rasistiska argument och säg att vi inte borde hjälpa, att vi inte borde ta emot dem och istället hjälpa dem på plats, (det funkar inte så), att vi borde ta hand om våra egna istället. Såklart ska vi hjälpa våra egna men detta är kris, detta människor lever med skräcken att inte överleva dagen, dessa människor behöver hjälp. DE BEHÖVER OSS. SÅ SNÄLLA. VI. MÅSTE. HJÄLPA. DEM. NU!

Likes

Comments

Jag är ung, jag är vänster. Jag är med i Ung Vänster.

Jag vill påverka, jag vill förändra. Jag vill få folk att fatta, att det inte finns vi och dem, att det bara finns vi och att vi måste bry oss.

På bilden ovan är det bild på mig och två MUF pojkar, Ni kan läsa artikeln här, ifrån manifestationen Refugees Welcome som i går var i Falun.

Likes

Comments

​19/9 Falu Pride parad


Likes

Comments

Mitt namn är Molly. Jag är 15 år och jag tycker om konst, teater, läsa och äventyra.

Likes

Comments