Tankar

Jag gillar att se mig som stark. Jag vill vara som karaktärer i böckerna jag läser som även under svåra perioder kan hålla sig samman och lyckas fortsätta prestera. Det är viktigt för mig att jag försöker lösa mina problem och sköta mina egna demoner innan jag ber någon annan om hjälp. Anledningen till att jag tycker så är nog lite diffus. Det fina skulle nog vara att säga: "jag inte vill att andra ska behöva spendera tid på mig", men ju fler gånger jag säger att det är så desto mer fel känns det. Den verkliga anledning till att jag inte pratar så mycket om mina problem och mina känslor är nog baserad på att inte vill bli sedd som svag.

Definitionen av vad det innebär att vara svag skiljer sig nog beroende på vem man är, så jag tänker inte ens gå in på det. Jag tycker att jag själv är svag, men jag väljer att försöka att jobba på det. Jag försöker att hitta styrka i allt möjligt för att kunna bevisa för andra och inte minst migsjälv att jag banne mig är stark. För det vet jag ju att jag egentligen är, ibland är det bara så att man hamnar i svackor. Just nu är jag i en svacka, just nu är jag skör. Vet inte vad det beror på och känner inte att jag behöver veta det heller.

Är hemma och är sjuk från skolan också. När jag igår skulle värma min efterlängtade ostkaka och äta den med hallonsylt och vispgrädde så möts jag utav mögel i mängder. Jag kände hur min energi bara rann av mig medan jag kollade på den kalla, mögliga ostkakan som låg framför mig. Jag minns hur jag tänkte att jag till och med hade slösat kraft genom att jag hade satt på ugnen. Allt var bara skit, helt enkelt. Jag var på gränsen till tårar när jag stod där vid köksbänken. Arg och förtvivlad som jag var slängde jag in allting i kylen igen och stängde av ugnen.

Jag skäms inte ens över ostkake-insedenten, men jag måste medge att det inte var min mest ärofyllda stund. Grejen är att trots att jag inte vill vara svag, skör och sårbar så har jag kommit till en punkt när jag ändå kan visa stolthet under de stunder när jag inte klarar av de enklaste motgångarna. Att vara stark måste inte alltid vara ett 24/7 jobb. Även de starkaste människorna kan visa sig sårbara och låta sig bli burna av sina närmaste. Och det är något jag ska träna på.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tycker till, Tankar

Hej, det var inte igår.

Jag vet verkligen inte. Jag vet inte varför jag inte har suttit mig vid datorn och bloggat på länge, jag har sannerligen behövt det. Det har varit några händelserika månader. Allt och ingenting har hänt, djupt och poetiskt, men det är sant. Efter flera stora händelser så kan man tycka att jag borde agera, göra någonting nytt, lätta hjärtat på riktigt, försöka att komma ut ur den onda cirkeln av att jag går och väntar på att någon ska explodera. Försöka göra någonting annat än att sitta hemma med bubblande känslor som jag inte vet hur jag ska tolka. Det är ju inte så att jag inte har försökt prata om det och jag har folk som bryr sig omkring mig. Fast när det kommer till kritan och jag försöker öppna upp mig fastnar allt i halsen. Jag kan inte formulera mig och känner då att mina känslor inte skulle framstått på samma sätt som jag faktiskt känner dem och då finns det ingen mening med det. Det slutar alltid med att jag säger "Jag vet inte, men asså *tror att jag kommer på rätta formuleringen, *inser att jag har fel, *frustrerat skrik". Det här har hänt mig oräkningsbart många gången sedan februari. Nu när jag är klar med det här stycket i texten läste jag igenom det och kände att jag behövde utveckla det lite, dock var det tomt i skallen. Gissa vad jag tänkte???????? "Jag vet inte, men asså *tror att jag kommer på rätta formuleringen, *inser att jag har fel, *frustrerat skrik", vad händer med mig?

På tal om vad händer med mig så har jag blivit så grymt stel på sistone. Ofattbart nästan. Nu när sommaren är i gång så har börjat paddla mer och korkad som jag är stretchar jag inte efter. Är verkligen stel i kroppen, det är som jag spänner mig hela tiden, kan verkligen inte slappna av. Så mycket gnäll, snart klar.

VÄRMEN!!! Så underbart härligt att det är varmt, verkligen as grymt. SÅ fantastiskt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Dock är mina svettkörtlar också väldigt exalterade och jobbar förfullt, hela. tiden. JA de funkar ju alla fall, det är ju bra. Är rastlös, men är för lat för att göra någonting. Bästa. kombon. någonsin.

Sista saken för nu. All min fantasi har sakta men säkert runnit ifrån mig. Har nog nått botten och hittar ingen repstege upp igen. Har alltså två, nya rum som jag kan styla hur jag vill, men kommer inte på någonting. Eller hihi, snarare så att jag inte hittar motivationen att gå ut på stan och leta efter saker som jag känner skulle passa i nått av rummen.

Gnäll, gnäll, gnäll, gnäll ,gnäll, gnäll.

Nu är det bra, nu är det nog. SOMMAR HÖRNI!!! UNDERBART!! Nu gör vi det mesta av det. Och jag ska fortsätta skriva av mig. För nu ska jag må bättre.

Lö balkong är typ mitt favvoställe minus min säng

Likes

Comments

Tycker till

Hej

Hetsen kring utseende påverkar alla. Det är okej att inte medge det, absolut, men den har på något sätt påverkat alla. Det är hemskt att alla vi i det här samhället har under flera tiotals år burit fram att "utsidan ger insidan en chans" när det i själva verket är så att vårar kroppar är fordon genom våra liv. Allt som vi egentligen måste göra är att ge vårt fordon rätt bensin och se till att vårt fordon rör på sig. Att lacka och byta inredning är bara till för show. 

Och jag förstår det. Att lacka sitt fordon och köpa nya dekorationer är ju kul, en del av det. Men i grund och botten är det inte nödvändigt. Så hur kommer det sig att säkert alla på denna planet har något på sin kropp som man mår dåligt över? Att må dåligt på så höga höjder att det kan få en att vilja ta sitt liv, bara för att ens farkost genom livet inte är exakt så man önskar. Det är sjukt egentligen.tips

Jag tycker att det är så himla synd att det idag anses mänskligt att ha flera ställen på sin kropp som man mår dåligt över. Man borde gå genom livet med ett leende som strålar så starkt och vara nöjd med sin kropp. Fast så är det ju inte. Ingen av oss kommer någonsin bli nöjda. Och ingen av oss kommer i alla situationer känna oss nöjda och säkra över våra yttre skal.

Alla av oss kommer någon gång ha den där känslan av att känna sig tom. Med en klump i halsen och med tårarna precis innanför ögonlocken. Med den tomma blicken i spegeln när man kollar på sin kropp och allt man känner är hat och avsky. Med tankarna om att alla runt omkring en är så otroligt vackra och man själv sitter inne på sitt golv mitt i natten med den gnagande känslan att man inte räcker till något. Någon gång kommer känslan ta över ens liv och göra allt mörkare än vad det redan är.

En av de svåraste sakerna är att inse att det alltid finns någon som ser dem fina sakerna i just dig. För gudinnans skull, tro dem som säger snällt om dig. Och säg uppriktiga komplimanger till andra. Det lättar lite på mörkret som så många har runt sig.

Likes

Comments

inget speciellt

Tjenamors

Jag håller på att kolla igenom gamla bilder ifrån min systemkamera. Har ju typ 83245659st bilder på datorn som jag har tagit under 3års tid, så det här är ju bara fåtal av alla bilder jag har. Jag älskar verkligen att kolla på bilder ifrån när jag var yngre, det får mig att vilja ta vara på varenda litet ögonblick eftersom det känns som om det på bilderna nyss ägde rum.

En till anledning till varför jag gillar att gå igenom gamla bilder är för att se förändring. Jag gillar verkligen förändring så länge det är i lagom mängd. Jag tröttar ganska fort om allting förblir detsamma länge eller om jag följer en rutin i flera månader. Så jag är ju lite fel person att säga att jag gillar att kolla tillbaka på bilder ifrån 3år sedan och se förändring, med tanke på att jag typ likadan ut idag som jag gjorde då. Nej nu är det dags att det sker någon förändring i mitt utseende!!

Likes

Comments

dagen

Tjena hejsan hallå. Det här var det jag gjorde igår.

Åt lunch med mina knäppa kompisar på Taco Bar.

Var med när Hanna spontan-färgade ögonbrynen, samtidigt så kollade jag och Luna på Clifford den stora, röda hunden.

Vi hade jack-byte efter vi var på Micke & co och därefter gick vi hem till Hanna.

Tvättade håret och drack te.

Likes

Comments

Tycker till, inget speciellt

Hej

Idag var den första dagen i skolan. Eller jaa det kan en väl inte säga direkt. Vi gick fram till lunch och arbetade ingenting. Så det enda vi gjorde i skolan var att planera resten av terminen och placera in oss i olika lektionsgrupper.
Är glad över att jag är peppad inför den här terminen. Det är väl klart att det finns grejer som jag hellre skulle göra än att vara i skolan, men skolan är inte långt ifrån toppen på saker som jag faktiskt kan göra i detta nu. Jag tror det är viktigt att gå in med en positiv inställning till skolan, eller egentligen till allt. Såklart är det ju extremt enkelt att säga och svårt att göra, men det finns några knep som jag nu väldigt generöst ska dela med mig av.

Vill även lägga till att jag var oerhört opeppad för tre dagar sen. Jag ville alltså skrika högt och luffa ner till Italien för att slippa gå till skolan idag. Men Hanna fick gav mig ett par tips om hur jag skulle peppa till, så de ingår också i den här listan.

1. Tänk på vad du skulle gjort om du inte var i skolan. Visst är tanken på skola jobbig, men det är nästan tråkigare att sitta hemma och inte göra någonting

2. Inse att skolan inte tar upp all tid. Okej, jag går i 8:an nu och kan bara prata om mina egna erfarenheter. Men så gott som jag vet går de flesta i skolan i ca 6-8 timmar per dag och då har en även rast i minst en timme också. Om du vill hinna göra saker efter skolan, se till att plugga så effektivt som möjligt medan du är där, så kan jag nästan garantera att du ej behöver arbeta hemma överhuvudtaget.

3. Skriv en lista på 10-15 saker som är bra med skolan och en lista till med 5 dåliga saker. Det var det här tipset som verkligen hjälpte mig.

4. Tänk på alla dina planer till framtiden. Du kommer utan tvekan behöva någon sorts utbildning till att arbeta med det du vill/ tjäna pengar till att klara av det du vill.

5. Intala dig själv att det faktiskt inte är så jobbigt som normen säger att det är. Det har blivit en reflex för många av oss att om någon säger skola frustar vi till och säger "usch". Är allting verkligen så jobbigt som du har låtit dig själv tro? Och om något är fruktansvärt så gå och prata med din lärare eller kurator och se om det är något som du kan få förändra. Det är deras jobb att se till så att alla elever trivs och mår bra.

Ha en bra vecka. Nu går jag och taggar inför skolan.

Jag och Hanna lekte lite modeller förut. Skulle väl inte anse att jag är skapad för det yrket, men kul var det iallafall.

Likes

Comments

Tycker till

Hej

Jag var rysligt osäker på om jag faktiskt skulle posta den här dikten och framförallt länka på Facebook. Det har ju väldigt länge varit tabu-lagt att ha en egen blogg. Något som är pinsamt. Nedvärderande. Jag tror jag var 10år när jag skapade min första blogg. Självklart sa jag inget till nån, just pågrund utav de anledningarna som jag nämnde förut. Nu är det väl dags för mig att skita i vad som sägs om de som skriver ut sina tankar på internet. Jag bryr mig ej om du kanske tycker jag är töntig, eftersom jag inte tycker jag är det. 

Så nu postar jag min dikt. Som egentligen bara var till en skoluppgift. Det var min underbara vän fick mig att ändra mig, tack.


Spegel, spegel på vägen där,

säg mig varför unga tilldelas sånt besvär.
Vi formas o hjärntvättas av vuxna i slips,
De tvingar att navelsträngen genast klipps.
Barn som vi är förväntas på våra egna ben stå
Och arbetstoppen endast vi fina ska nå.
Men är det någonting som jag nu har misstolkat?
För det jag säger nu kan isåfall låta korkat.
Vi läser och lär oss i 12 långa år
Och under den tiden vi en tidpunkt når,
när vi börjar skapa oss en uppfattning om hur världen står till,
åsikter som vi en dag kommer kunna rabbla utantill.
Det kan då hända att de ej passar in i slipsarnas perfekta ramar,
tankar som gör att slipsarna hårt sina stresskuddar kramar.
Då tidpunkten är kommen för våran personliga debut,
händer något, något som har hänt många gånger förut.
Slipsarna återkommer med handen på vår axel
Säger med en vuxen röst "seså endast de vuxna leker med den vassa saxen".
Barn som vi är har lärt oss att lyssna på vuxna utan att blinka,
Så det är väl inte konstigt att vi lyssnar när de säger att ur våra munnar inga egna åsikter ska slinka?
Vi tiger och låter allting vänta till sen
Och om en åsikt väcks i våra hjärnor, vi genast slänger bort den.
Sen ges vi uppgifter i skolan om nyanserade resonemang
Då ska vi säga våra åsikter med hög röst och fin klang
Slipsarna bli bedrövade när vi ungar ej våra egna skoluppgifter vågar genomföra,
Men så gott jag vet de fortfarande inte ett lillfinger röra.
Jag hoppas att ni nu förstår detta
Och gör det just du kan för att ställa detta till rätta
Minsta ting eller längsta motion
Det viktiga är att du ej låter din grundtanke få korrektion
Låt oss hoppas att nästa generation växer upp på annat sätt
Det är inte mera än rätt
Spegel, spegel på väggen där
säg mig varför vår värld är som den är

Likes

Comments

inget speciellt, Tycker till

Tjena Hallå,

Idag har jag gjort typ ingenting. Städat i köket, tagit en fika på stan med en kompis och köpt ett mobilskal. Yäy för mig. Kort paus för att beundra mitt nya mobilskal ifrån Glitter. Fullkomligt jättehärligt. Enda minus är väl dock att kanterna är lite för tjocka för min smak. Dock så är väl det bara perfektionisten i mig som lägger märke till det. 

Om du är lite observant så har du nog märkt att det var ett tag sedan jag sal upp något på min lilla miniblogg. Har liksom inte varit sugen på (snarare orkat) att lägga ner tid på fina bilder och en bra rubrik och så. Inte förens nu, i skrivandets stund kom jag på att jag borde ha gjort det här för länge sen. Jag hade mått bra av utav att skriva. Liksom bara skriva av mig. Det behövs inte mer än så, ärligt talat vet jag inte varför jag har lagt ner så mycket tid på bilder och annat glans när allt jag egentligen ville var att skriva om mig mitt liv och mina åsikter.

Från och med nu så skriver jag på bloggen för min skull. Lägger ut bilder för min skull. Har bloggen för min skull. För det är det enda som räknas, framförallt eftersom det endast är jag och mina vänner som läser min lilla guldklimp till blogg. Puss alla där ute från och med nu så kommer det inlägg när ​jag​ känner för det. 

Likes

Comments

inget speciellt

En väldigt oviktigt, men nice bild på en matta.

En till oviktig, men cool bild på en vägg

En bild på mig somYang tog, jag var ovetande och så är det bäst.

The gang gick och åt lunch på Taco bar, härliga folk det där.

Efter skolan så var det möte med Ungdomsfullmäktige. Inget annat har hänt.

​Nu är jag med Yang, hej hopp

Likes

Comments

inget speciellt

Inte mina bilder, länkar finns

Igår kväll var första gången som jag skrattade på riktigt på riktigt jävla länge. Jag hade inte tänkt på det innan dess, men så är det. Jag har gått som i en neutral dvala där inget är roligt och inget är tråkigt det bara är. Den här neutrala känslan eller tillståndet är något som jag har blivit van vid och jag gillar det inte. Det är lite som att gå runt och bara lyssna på sina egna tankar och på vad andra säger utan att ens vilja eller orkar lägga sig i samtalet.

Den där skratt-kvällen var härlig. Sådana vill jag ha fler av.

Likes

Comments