Idag var jag nere på Elitcenter och fick agera case. Dom har internutbildning varannan onsdag och nu fick jag vara där så att dom fick öva lite på en diskbråcksklient.

Efter den kaosartade morgonen med konstant gråt kändes det skönt att få in lite positivitet. Ryggen har blivit mycket bättre. Nästintill rak. Jag har fått tillbaka känseln i vad och fot . Babysteps framåt.

Vi gjorde massa övningar och jag fick även förklarat lite vad som händer med kroppen vilket gör det lättare för mig att acceptera att det är som det är.

Jag fick med mig ett par nya övningar hem och med order om atr jag inte bör jobba eftersom jag har ett så aktivt jobb. Vila och lagom rörelse varje halvtimme är ordinationen. 

Så imorgon åker jag och hämtar jobbdatorn så jag kan jobba hemifrån.

Sen är det inventering och ett möte jag behöver ha nästa vecka. I övrigt blir jag hemma och det känns otroligt befriande och lättande...

Bildresultat för quotes breathe

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det hjälper att vila. Kroppen svarar bra på att bara ligga i sängen och stirra in i väggen. Tillsammans med min katt. Jag ska vila mer. Ligga lite mer still och göra ingenting. Ingen telefon, ingen tv utan bara total tystnad.

Jag tittar på Meltzer och döden. Världens finaste program, men jag fortsätter att gråta och bara gråter. Döden. Jag är livrädd för döden, inte lika mycket som tidigare men den är ändå fruktansvärt jobbig.

Dom träffar ett medium och där bröt jag ihop fullständigt. Min dotter pratar nämligen mycket om morfar. Morfar göra det, åka ner till mormor och morfar osv osv. Hon har aldrig träffat sin morfar. Han dog dagen efter hon föddes och vi har inte berättat det för henne. Kanske pratar dom om mormor och morfar på förskolan men det känns nästan ibland dom att han är med, via henne.

Jag hoppas det. Jag hoppas han är med på något sätt. Min pappa påminner om min dotter. Busig, snäll, omtänksam och med full fantasi.

❤️


Likes

Comments

Idag mår jag riktigt dåligt. Ångest, illamående, svettningar. Gråter konstant. Jag tror jag börjar bli nervös för resan till Hawaii. Det är så jag funkar. Orolig och hispig som bara den. Flygrädd. Jag försöker andas, tänka positivt osv. Jag försöker tänka positivt och att allting löser sig och att jag inte kommer dö av smärta men på något sätt så kommer bara tårarna hela tiden.

Jag är så trött på att ha det såhär. Att aldrig kunna gå en hel dag utan smärta. Medicinerna dämpar smärttopparna men jag har fortfarande konstant ont. Och har haft i snart 9 veckor. Det ÄR bättre men fortfarande långt ifrån bra.

Jag försöker verkligen tänka positivt, det kunde varit värre osv osv osv. Men just nu är det så svårt.

Idag ska jag ner till Elitcenter igen för att få lite hjälp och ortopeden ska även ringa för att se vad vi ska göra åt nervsmärtan..

En timme i taget..

Likes

Comments

Vilken skitdag. Det måste hänga ihop med två skitnätter. Två nätter med fruktansvärd smärta, en förlamande smärta där jag inte ens har kunnat röra mig. Det kvittar hur jag ligger, det gör så fruktansvärt ont. Och två sömnlösa nätter där jag har spänt hela kroppen har resulterat i dagens kaossmärta.

Men jag biter ihop. Försöker. Håller skenet uppe.

Jag var på elitcenter för träning men det blev lite manuell terapi istället och stretch. Gluteus medius i kramp. Ryggen på väg tillbaka att bli sne igen för att skydda disken. Väl hemma bröt jag ihop. Grät och grät av smärta. Tog en dos morfin samt lugnande som jag har fått  när jag ska flyga långt och efter två timmar i sängen så mår jag nu bättre.

Nu ligger jag med hörlurar och försöker lyssna på podd. Tror jag byter till ljudbok snart. Det är för osammanhängande just nu.

Hur som helst så är jag tillbaka till mina gamla rehabövningar nu och får absolut inte ligga på vänster sida där mitt diskbråck sitter. Ska även basta för avslappning.

Detta är ett helvete som jag inte önskar någon...

Likes

Comments

Idag har varit en bra dag. Kanske för att jag inte ansträngt mig så mycket? Jag har verkligen fått rätt på medicineringen idag vilket är otroligt skönt. Lugnet börjar infinna sig och jag börjar hitta tron på att det här kommer bli bra.

Tog en liten kvällspromenad helt själv ikväll och det var otroligt skönt. Ska nog fortsätta med det, promenera själv.

Imorgon är en ny dag, jag hoppas den blir lika bra.

Likes

Comments

Det går upp och ner. Jag mådde  kanon igår, fram till 16. Då började smärtan komma igen men då hade jag inte tagit smärtstillande sedan 01 på natten. Sen hade jag fruktansvärt ont. Tog 2 Dolcontin, 1 ipren och smärtan minskar efter två timmar. Thank God. Överlevde ett restaurangbesök vilket var huvudsyftet.

Det är svårt att få rätt på medicineringen. Jag vill ju minska så mycket som möjligt, samtidigt som att jag vill ha en fungerande vardag.

Idag går jag tillbaka till samma smärtlindring som tidigare. 1 dolcontin kl 13 och 2 st kl 21. På så sätt hålls smärtan i shack under dagen. 3 morfintabletter per dag är inte så mycket i nuläget, får köra på så fram till Hawaii.

Over and out / Mollan

Likes

Comments

Igår var jag åter igen på Elitcenter för att göra en ny screening av kroppen. Jisses vad man lär sig saker. ALLA borde göra detta för att undvika framtida skador, så troligt glad att jag hittade dit.

Kroppen har svarat superbra på mitt första rehabprogram så nu är det dags att gå in i fas två. Programmet som jag har fått nu är ett stretchprogram att göra varje dag, samt ett styrkeprogram två gånger i veckan för att börja bygga upp lite muskler. Hela vänster sida från rumpa och neråt är otroligt svag. Står jag på vänster ben skakar hela benet.

Jonas tryckte även ut lite kramper i ryggen , stretchade höftböjaren och tryckte ut en kramp i piriformis.

Oh lord vad ont det gjorde. Stretchen av höftböjaren, där grät jag av smärta. Men det var nödvändigt. Sen att få en armbåge i rumpan för att mjuka upp piriformris var ju inte helt skönt iheller. Men ishiasnerven gå därigenom och är den spänd påverkar det nerven. När spänningen släppte försvann också stickningarna och smärtan i vänster ben. Helt sjukt.

Bildresultat för piriformis smärta

Jag fick också ställa mig på två stycken vågar, alltså ha ena foten på ena vågen och andra foten på den andra vågen. Höger sida vägde 34 kg och vänster sida 24 kg. Det visar på hur mycket min friska sida kompenserar för den dåliga sidan. Väldigt interssant.

Planen framöver är stretch och styrketräning och även sitta på en triggerboll för att få bukt på en krampande piriformis. Igår hade jag superont eftersom han varit och hålla på iriitera. Idag mår jag kanon!
Likes

Comments

​Kroppen sa stopp igår eftermiddag. Jag hade så fruktansvärt ont och när man har nått dom värsta smärttopparna hjälper knappt Dolcontin som jag tar. Så det blev en sömnlös natt, eller ja två timmar lyckades jag skrapa ihop.

Helt slut imorse och fortfarande superont i ryggen. Bestämde mig för att vara hemma och sova samt boka in massage. Lämnade på förskolan, gick hem och sov tre timmar. Sen kände jag mig som en ny människa och smärtan har börjat avta. 30 minuters rygg och avslappningsmassage gjorde susen så nu börjar jag bli mig själv igen.

Det är så typiskt mig när jag börjar känna mig alltför bra. Då kör jag på som om ingenting och som om jag vore någon slags superkvinna. Fixar och donar, lyfter, dammsuger, städar osv. SÅ DUMT!Det är verkligen något jag måste jobba med, balansen. Inte ta i för mycket, och inte för lite.

Har för övrigt fått hem magnesiumspray som ska hjälpa mot kramp. Har en sådan fruktansvärd kramp i vänster vad emellanåt . Hoppas det hjälper.

Fortsättning följer på detta elände..

Relaterad bild

Likes

Comments

Det här med diskbråck är verkligen något som jag inte önskar någon. Det gör så fruktansvärt ont och är så oerhört frustrerande. Huvudet vill en sak men kroppen säger stopp. Idag har jag ont, men jag har också jobbat 7 timmar och dammsugit, moppat och städat fem av dom timmarna. Nu har jag två timmar att vila upp mig innan det är dags att hämta på förskolan. Imorgon tar jag det lugnt.

Överlag så går det ändå framåt. Jag har börjat få värk och kramp i vaden. Oerhört obehagligt men tensmaskin hjälper, samt stretch och sitta på en liten triggerboll. Jag har även beställt magnesiumspray som ska vara bra. Magnesiumtabletterna som jag tog för muskelkramp slutade med flera timmar på toan så dom tar jag inte igen.

Även om jag är grymt bitter på att ha fått ett diskbråck tror jag ändå att det är någon däruppe som försöker säga mig något.

Ta det lugnt, andas, ta hand om din kropp Malin. Det finns en mening med allt det är jag helt övertygad om och det Finns en mening med detta med. Om jag inte ser det nu, kommer jag förstå det så småningom. Det är något jag har lärt mig av allt skit jag har gått igenom..,

Likes

Comments

Det var min kurator som sa till mig i somras att jag kanske skulle ta upp skrivandet igen. Jag har skrivit mycket i mina unga dar men lagt det lite på hyllan. Livet kom emellan, är det inte så man säger?

Mina inlägg kommer säkert vara väldigt osammanhängande. Ibland kommer det vara sorg, deppigt, frustrerat och ibland kommer det vara lyckligt glatt och positivt. Ibland kommer det handla om min pappa som är död. Ibland kommer det handla om min dödsångest. Ibland kommer det handla om min hjärtinfarkt. Ibland kommer det handla om min hjärtoperation. Ibland kommer det handla om jobb. Ibland kommer det handla om livsglädje. Högt och lågt.

Hur som helst så tänkte jag att det kan vara en god idé att ta tag i skrivandet nu när jag ligger hemma med diskbråck. Berätta lite om min historia och vägen till en fungerande kropp igen. Kanske ger det hopp till någon därute som går igenom samma skit?

Välkomna, nu kör vi!

Likes

Comments