Hej alla fina!

Jag tror att jag just nu går igenom den svåraste uppgiften för en sångerska.... Att vara helt tyst.

Jag vet att jag skrev i förra inlägget att jag skulle åka till Frankrike men insåg direkt att det var helgalet tänkt. Jag behöver stanna hemma för att kunna vara helt tyst.

Jag vinkade istället av Adam och hans bror i början av veckan och gick "all in" i en naturlig kurering. Total tystnad, pilates och promenader som vanligt men även en utrensning (detox) i fyra dagar.

Det var superhärligt de första dagarna men nu håller jag faktiskt på att bli lite galen.

Jag får inte prata/sjunga och jag får inte träna. Dessutom så har en nerv i foten kommit i kläm så jag är lite halt ;)

Mamma säger alltid att man måste "vara på botten" i livet för att kunna uppskatta det goda sen och jag hoppas att det kommer riktigt snart!

Vi båda är ganska spirituella människor och jag tror mycket på tecken och så.

Häromdagen när jag spelade monopol så fick jag upp kortet "Du vinner Melodifestivalen" och jag tänkte att kanske det är det som väntar mig och det är meningen att jag ska vila upp mig inför det ;)

Jag har ingen aning, försöker bara tänka positivt! Jag vet ju att det är så många andra som har det mycket värre så jag klagar inte.

Jag hoppas iallafall att alla ni läsare mår bra och att jag snart kan komma på banan igen för att ge er ny musik.

Tills dess, Njut av era underbara röster ;)

Love

Mollie
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej alla fina!

Nu har över en vecka gått och jag är hemma från en väldigt intressant och "lågmäld" resa.

För er som inte vet så blev jag sjuk för en månad sedan efter en hektisk jobbperiod i studion. Denna stress drabbade tyvärr mina stämband och jag var tvungen att ställa in både min turné med Star For Life och mina spelningar i New York. SUPERTRÅKIGT!

Jag åkte faktiskt till USA ändå och det visade sig bli en väldigt inspirerande resa. Tillsammans med Talent Coach och mitt management så besökte jag "Big House Records" där låtskrivare åt bl.a Beyoncé, Rihanna och Maroon 5 suttit och skrivit hits!

Här lyssnade vi på "MAMA" och mitt management fick tala för mig med alla som var intresserade av att jobba i framtiden. Det var en otroligt trevlig stämning och vi lyssnade på andra grymma svenska band och artister.

Gigen som jag skulle haft fick istället "Dimpker Brothers" ta och detta blev såklart succé som ledde till ett oväntat gig i Harlem också. Även här hade vi en superinspirerande kväll där vi fick knyta nya musik-kontakter.

Trots mina dåliga stämband så är jag otroligt nöjd med resan och vad den gav mig. Tyvärr så har jag behövt prata lite ändå vilket såklart gör att det kommer ta lite längre tid att läka.

idag bestämde jag mig därför att ta en veckas semester i Frankrike! Jag kan ändå inte franska och fransmännen vill aldrig prata engelska så det känns som ett bra val ;)

Jag ber sååå mycket om ursäkt till alla er barn och ungdomar som såg fram emot att jag skulle vara med på "Marching For Love" men jag kan garantera er att jag kommer vara med fler gånger och då är ni välkomna att haka på igen.

Puss på er och ha en fin och höstig vecka!

Love

MollieLikes

Comments

Hej alla fina!

Tack så jättemycket för alla tips och värmande kommentarer angående min röst.

Jag åkte i måndags till Stockholm och fick en akut tid hos en professor som gav mig det tunga beskedet att jag inte får varken sjunga eller tala på två veckor om jag ska bli frisk.

Det är såklart sjukt dålig timing eftersom att jag är ute på turné och dessutom just nu är i New York där jag skulle spelat ikväll egentligen.

Istället så får goa Adée och Dimpker Brothers extra tid på sina spelningar så det är iallafall positivt!

Vi kommer dessutom fortfarande träffa många spännande människor i branschen och förhoppningsvis boka in ett nytt datum då jag kan komma tillbaka och skriva musik och spela.

Positivt är också att det inte är en stämbandsknut som tar mycket längre tid att läka.
Jag har helt enkelt överansträngda stämband och kommer vara tillbaka på banan om en månad garanterat! Att vara tyst får mig verkligen att uppskatta min röst mer.

Det är viktigt att lyssna på kroppen när den säger ifrån och jag vill kunna sjunga i många många år så nu kommer jag främst att ta den här resan som en inspirationsresa vilket är underbart, och jag kommer uppdatera er hur det blir på resten av turnén. 


Jag hoppas att ni mår bra hemma i Sverige!

Vi hörs snart igen,

Love

En ledsen men tacksam Mollie

Likes

Comments

Hej allihopa!

Marching For Love´s höstturné är igång och jag hade nästan glömt hur fantastiskt det är att vara ute med dessa människor. Till skillnad från andra turnéer så är jag konstant aktiv under dessa dagar. Vi är alltså igång mellan 09-21 då konserten slutar på kvällen och efter det brukar jag gå runt och mingla. Vi körde på tre dagar i Ludvika, Eskilstuna och Motala och nu har jag fått vila i helgen.

Livet är dock inte bara guld och gröna skogar och i den här bloggen så har jag lovat mig själv att vara ärlig. Under min extremt hektiska studiovecka så slet jag otroligt hårt både för att det var roligt och för att jag var stressad. Detta gjorde att jag efteråt blev väldigt sjuk i stämbanden och under dessa första dagar i turnén så har vi fått ändra om mycket för att jag ska orka sjunga.

Jag har tur som jobbar med sånna proffs så det har varit roligt ändå och jag tror inte att någon i publiken tänkt på det men nu på fredag så är det meningen att jag ska spela själv i New York.... Och jag är supernervös över att det inte ska gå.

Jag behöver en tid hos en bra läkare senast tisdag sedan är det dags att åka iväg igen.

ÄR DET NÅGON SOM HAR TIPS PÅ BRA RÖST/HALSLÄKARE I SMÅLAND??

Om det är så så kan du väl skriva till mig på Facebook eller meddelande i bloggen?

Tack på förhand <3

Love

Mollie

Likes

Comments

Hej på er!

Dagens inlägg är lite försenat på grund av att det blev en lång och mysig natt med mina girls!
Vi hade nämligen kräftskiva här i Hulta igår kväll.

Dessutom så brukar jag alltid rensa min garderob på hösten så vi passade på att ha klädbytarkväll också, vilket kändes som att vi var i himlen när alla tog med sig så mycket fina kläder! Det är ju faktiskt en sorts återvinning också istället för att bara slänga kläderna.
Jag hoppas att detta blir en tradition!

Nu gör jag mig redo för turné med Star For Life som börjar på onsdag. Jag har varit hes efter min låtskrivarvecka så jag ska försöka att vara tyst (sååå svårt)
Den här veckan kommer vi till Ludvika, Eskilstuna och Motala. Jag hoppas att ni vill komma och lyssna.

Ha en fantastisk vecka!

Love

Mollie

Likes

Comments

Hej alla fina,

Som titeln på detta inlägg beskriver så har det varit en helt galen, intensiv vecka för mig.

Förra söndagen åkte jag till Anderz Wrethov och hans fina hotell och nybyggda studio i Vellinge.
Vi och David Strääf, som också spelade in gitarr och bas på "MAMA" skrev en superbra låt tillsammans!

Där bodde jag i två dagar och vi hade det så himla trevligt vilket ledde till att låtskrivandet gick som en dans. Det är ett ganska konstigt jobb att träffa en person för första gången och bara förväntas skriva nåt bra. Det är mycket personkemi som spelar in för att det överhuvudtaget ska bli en låt.

Den turen fortsatte då jag åkte vidare till Ystad och skrev med ett annat skönt gäng. Fredrik Andersson och Michael Saxsell. De skrev "If I were sorry" som sångaren Frans vann med i Melodifestivalen 2016. Även Frans och hans kollega Emil var med i studion och guidade mig och gav mig tips. Det var också ett härligt gäng att jobba med!

Resan tog inte slut där. Det var en trött Mollie som i torsdags flög upp till Stockholm och fick till tre låtar till i tre olika sessions!

Snacka om jobbvecka!

Jag har alltså förhoppningsvis 6 nya helt färdigproducerade låtar att lägga i min låtskatt.

Jag är så himla tacksam över att dessa grymma låtskrivare vill skriva med mig och låter mig vara med och skriva och utveckla mina roller som både låtskrivare, producent och sångerska.

Snart får ni höra mer av mig!

Tack för att ni följer min resa och ha en bra vecka,

Love

MollieLikes

Comments

Hej på er!

10 September....Jag såg första Julinlägget på FB i veckan.... "HALLÅ DET ÄR TYP FORTFARANDE SOMMAR!?" tänkte jag.

Men så tittade jag ut och regnet öste ner som aldrig förr här i Hulta. Det är nog bara att "Face the Facts". Hösten är här.

MEN hösten är ju faktiskt underbar! När solen väl tittar fram så är det hur varmt och mysigt som helst. Löven börjar bli gula och det finns fullt med svamp och lingon i skogen.

Adam och jag var ute i torsdags och plockade kantareller och lingon som jag gjorde lingonsylt på. Vi lagade Crepes med kantarellstuvning till middad och det var himmelskt! (Vi åt såklart inte flugsvampen på bilden) ;)

Det är viktigt att inte bli deppig när vädret skiftar såhär fort. Jag har istället försökt att se det positiva. Snart ändrar löven färg och man får tända ljus och klä sig i mysiga koftor! Jag har gått upp en timme tidigare på morgonen också för att fånga det ljuset som är på dagarna.

Nu börjar jag acceptera att sommaren är slut men som ni vet så jag har mycket att blicka fram emot i höst! Om exakt en månad kommer jag hem från New York och har förhoppningsvis en hel del roligt att berätta om!

Nu sitter jag på ett tåg till Malmö och ska skriva musik i fyra dagar med olika människor. Det ska bli såå roligt!

Tyvärr så krånglar den videon som jag tänkte lägga upp på min youtube-kanal idag men jag försöker att lägga upp den i veckan.

Ha nu en superbra vecka så hörs vi snart igen!

Love

Mollie


* * * ENGLISH * * *


Hello!

I saw the first Christmas post on Facebook today.... I thought "NO WAY! IT´S STILL SUMMER!"

But then I glanced outside the window and the rain was pouring!

It´s time to face the fact that Autumn is here.

BUT I love Autumn, especially when the leaves turn yellow and I get to wear cosy cardigans and light loads of candles.

This Thursday, Adam and I went to pick mushrooms. We found Chanterelles and also a lot of Lingonberries.

Later that day I made my own jelly and we had Crepes with chanterelle stowage for dinner. YUMMY!

(We did not eat the "Fly Agaric" on the picture though) ;)

I´m starting to accept that summer is over and as you know I have a lot to look forward to this fall.

In exactly one month I´ll be back from New York and hopefully I´ll have a bunch of fun gossip to tell you.

I can´t wait!

Until then. Have a lovely week.

Love

Mollie


Likes

Comments

Foto: Anders Westin

(Foto från Google)

(SCROLL DOWN FOR ENGLISH)

Hej fina läsare!

Vi är redan inne i September månad och jag trycker gasen i botten för att hinna med allt som ska göras denna månad.

Den 27e åker jag ut på första stoppet med "Marching For Love" Här är turnéschemat för er som inte följer oss på sociala medier.

onsdag 27/9 Ludvika, Sporthallen - ARTIST: Mollie Minott

torsdag 28/9 Eskilstuna, Klosters kyrka - ARTISTER: Mollie Minott

fredag 29/9 Motala, Sporthallen - ARTIST: Mollie Minott

onsdag 4/10 Malmö Live - ARTISTER: Nisse Hellberg, Jalle Lorensson,

Gunhild Carling, LaGaylia Frazier, Mollie Minott

torsdag 5/10 Helsingborg Arena - ARTIST: LaGaylia Frazier, Rebecka Karlsson

tisdag 10/10 Boråshallen - ARTIST: Mollie Minott, Wiktoria

onsdag 11/10 Stenungsund, Sundahallen - ARTIST: Mollie Minott

torsdag 12/10 Sunne, Sporthallen - ARTIST: Mollie Minott

tisdag 17/10 Stockholm, Cirkus - ARTIST: The Real Group, Sofia Karlsson,

Som ni märker så är jag inte med den 5/10 för då åker jag till NEEEEW YOOORK!

Här kommer jag tillsammans med Dimpker Brothers och Adée som även dom är TalentCoach-artister ha vår egen konsert och jag kommer även att spela på en showcase-festival som jag berättar mer om när det börjar närma sig. Kanske kommer det hinnas med en å annan låtskrivarsession också ;)

Jag ser så mycket fram emot detta för jag har faktiskt aldrig varit i USA och det har varit en så pass stor dröm att få åka dit och att få åka dit för att sjunga gör det knappast sämre....

Med mig har jag mitt team och under dessa hektiska dagar så hoppas jag att jag kan bygga på mig fler kontakter och göra detta team ännu större.

Som grädde på moset i detta inlägg så kommer här en live-video från min release på Musslan i Stockholm tidigre i sommar.

Nu önskar jag er en superbra vecka,

Vi hörs!

Love Mollie

Hi Everyone!


Here above you can see the tour dates for "Marching for Love" this fall.

I hope to see you in one of these cities.

5th of October I´m going to New York to play on a Show Case Festival together with other artist from "TalentCoach"

Also, if I´m lucky, I will be part of some sessions with great songwriters ;)

I´m So Excited! I will tell you more about it when It´s time.

Here´s a video from my release in Stockholm earlier this summer.

Enjoy :)

Love Mollie

Likes

Comments

Goddag fina läsare!

Idag är en superbra dag för idag visas första videon på min Youtube-kanal!

Självklart så är det musikvideon till min låt "MAMA" som David Ekströmer filmat och klippt ihop precis som jag vill ha den. STORT TACK David och även tack till "Talentcoach" som hjälper mig göra alla mina drömmar till verklighet.

Ännu en dröm som snart går i uppfyllelse är att jag kommer åka till New York i Oktober och spela!

Hur fett är inte det????

Mer om det i kommande inlägg, Nu får ni gärna gå in och kika på min kanal och dessutom prenumerera om ni vill se fler videos i framtiden.

Ha en fin söndag och en bra vecka!

Love

Mollie

Likes

Comments

Hej alla fina!

Ja, nu är det söndag igen. Veckorna bara flyger iväg!

Det har varit en lite speciell vecka just för att jag inte varit hemma men har försökt jobba ändå. Jag har varit i Oskarshamn och hjälpt min lilla mamma att flytta och varit inne i en liten bubbla där jag tränat, skrivit musik och städat tre dagar i sträck.

I tisdags var jag hemlig gäst på Elins låtskrivarkurs i Vimmerby. Det va så härligt sensommarväder och vi satt ute och sjöng och snackade musik.

I veckan har jag också varit hos "Emros Sound production" och spelat in en pianoversion av min låt "Humanity" Ni som gått på Star For Life's konserter vet vilken låt det här är och vad den betyder för mig. Det var fantastiskt kul att spela in den med min totalgryma pianist, Josef och att kunna göra det på hemmaplan underlättar en hel del. Nu ska det bara läggas på cello och inom kort kommer ni få höra resultatet.

Veckans höjdpunkt har helt klart varit min vistelse på Katrinelunds Gästgiveri och konferens den här helgen. Här hade grabbarna en väldigt udda och rolig spelning där de på något magiskt vis gick på vattnet ;) Detta måste man se på riktigt för att man ska förstå. Det var så himla fint med den halvmolninga solnedgången, två killar med gitarr som stod ute på vattnet och spelade medan folk uppe i restaurangen åt. Jag brukar ofta hoppa in och gästa men den här gången var det så härligt att bara haka på och lyssna.

Vi har varit på spa, ätit supergod mat och bara varit.

Jag är laddad för en ny vecka med nya utmaningar och hoppas att ni är det också,

Ha det så bra!

Love

Mollie

Likes

Comments