Lovet börjar närma sig sitt slut, iallafall för mig som redan nu på Onsdag börjar gymnasiet, i Gävle. Det har inte hunnit sjunka in ännu att jag faktiskt ska gå så långt borta och att skolåret faktiskt börjar snart. Nya människor, nya klassrum och korridorer m.m. Däremot är jag faktiskt inte exalterad alls dessvärre. Jag vill ha sommarlov för resten av livet, jag menar, vem vill inte? Sommaren 2016 har gått för fort, så som man säger varje år. Men det är verkligen annorlunda detta år, i år gick det verkligen för snabbt! Känns som så lite har hänt men egentligen har hur mycket som helst faktiskt hänt. Desto äldre man blir, desto snabbar går åren. Bloggandet har inte direkt prioriterats på ett tag, faktiskt inte alls. Jag hade nog lagt ned med det till en början om jag ska vara ärlig. Men nu sitter jag här och skriver trots allt.

Min Emy åkte hem idag, till Amerika. Det blir bara svårare och svårare att säga hejdå för varje år som går, detta år var värst! (hittills). Vi har haft så enormt kul och gjort så mycket tillsammans, varken hon eller jag ville att hon skulle åka tillbaka, men hon är ju tvungen. Så får hoppas att tiden går snabbt så nästa sommar kommer så fort som möjligt.

Gymnasiet börjar, jag ska åka utomlands förhoppningsvis två gånger, sen kanske flytta till lägenhet med Valter blir tillgängligt! Mycket att blicka fram emot, så det är skönt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår var jag, Valter, hans mor och bror till Valbo. Där gick vi runt och kikade i affärer och åt gott. En av mina köp blev en liten guldhamster på 6 veckor, varför? För att. Vi köpte iallafall det som behövdes till den och for hemåt. Fick låna en bur som Valters familj hade men köpte idag en egen större och även finare! Den är verkligen social och nyfiken för att vara en hamster, då dem brukar vara skygga och kunna bitas osv. Denna har inte bitit mig en gång alls och har sprungit på mina axlar och myst sig ned i min morgonrock där han sovit en del. Döpte han till Flokas, till en början ville Valter och hans brorsa Melker att den skulle heta Sondre Olden (en hockeyspelare) men fastnade inte riktigt för det. Flokas däremot extremt udda, så det blev utmärkt.

Likes

Comments

Det var inte igår jag skrev ett inlägg direkt. Men man måste ju leva livet ibland och inte hela tiden vara uppkopplad. Mycket har skett, och vet knappt vart jag ska börja. Så gör olika inlägg om vissa händelser!

Detta får bli om min femdagars resa i Sverige med Valter! Vi åkte den 14 juni, första veckan på sommarlovet till Göteborg, bara han och jag. Vi bodde i min brorsas lägenhet då han var bortrest. Vi åkte tåg vilket var skönt. Vi var i Göteborg i tre dagar och åkte till Stockholm torsdags eftermiddagen. När vi kom till Göteborg åkte vi direkt hem till lägenheten då vi var rätt så trötta efter resan. Vi beställde onlinepizza och bara myste till en film. På morgonen klev vi upp vid cirka tio och gjorde oss i ordning, därefter åkte vi till Liseberg och var där nästan hela dagen, var hur kul som helst. Däremot var vädret väldigt varierande, ena sekunden regnade och åskade det, sen sken solen, och återigen åska o.s.v. På kvällen vid åtta tiden tvingade jag med Valter på skräckfilmen Conjouring 2, även fast han är livrädd för sådana filmer. Dessutom var detta läskigaste och bästa skräckfilmen jag någonsin sett, fick sota för att jag drog med honom senare på kvällen dock... Dagen efter gick vi inne i Göteborgs city och kikade lite innan färden mot Stockholm. Vi sov hos min andre bror i Kista i två nätter. Vi gick i Mall Of Scandinavia på fredagen där det blev ytterligare lite shopping. Lördagen var vi hos Valters moster och åt frukost och bara prata och myste med hennes hundar.

Så dem fem dagarna var verkligen hur mysiga som helst! Något vi ska göra om nästa år om vi kan.


Likes

Comments

  • I tisdags åkte alla nior till stockholm, där gick vi på valfritt muséum, därefter stan och sedan på Grönan där även Tjuvjakt uppträdde!
  • I onsdags var det avslutningsmiddag där vi bjöds på tre rätters och lite show av lärarna!
  • Idag var det klassens dag då vi körde femkamp, åt hamburgare och badade bubbelpool. Därefter var vi på och kollade på när Valter äntligen tog studenten!

​Ursäktar för den dåliga kvalitén, blev tyvärr bara mobilfoton.

Likes

Comments

Äntligen har månaden Juni börjat och den inleds verkligen med fint väder! Hoppas den är här för att stanna.

Igår var jag och kollade på Valter när 3:orna på gymnasiet hade brännbollsturnering med Wilma då hennes pojkvän också var med. Vi blev där från 4 till klockan 8 och hade det väldigt kul med Valter och hans klass osv. Nu är det bara två riktiga skoldagar kvar, fast det känns som vi nästan tagit lov redan då vi knappt gör något speciellt i skolan. Gick hem då jag hade håltimme på 2 timmar, men skall snart tillbaka. Valter ska ju på bal imorgon och studentveckan börjar därmed imorgon. Han fyller 19 år tjugonde juni, men tänkte att han skulle få presenten tidigt då han själv skulle ha nytta av den nu.

Han fick iallafall en klocka, som han inte haft på länge. Denna passade honom jätte fint, och tycker även själva klockan är jätte fin! Så både han och jag är nöjda!

Likes

Comments

Det börjar närma sig sommarlov! Detta är sista, riktiga skolveckan i årskurs 9. På torsdag har Torsbergsgymnasiet bal, så ska kolla på Valter då såklart. Veckan därpå är det bara roligheter. Måndagen är vi ledig, tisdag åker alla nior till Stockholm för att gå på museum, stan och sedan grönan. Onsdagen är vi ledig men på kvällen är det avslutningsmiddag vilket också ska bli mysigt! Torsdagen är det klassens dag och sedan samma dag tar Valter studenten! Sen på fredag tar vi äntligen lov. Det är så skönt att det snart är över för ett tag! Samma dag som skolavslutningen är det School's Out vilket jag nog ska gå på. Sen på lördagen ska vi fira Valter eftersom han tagit studenten.

Valter har fått jobb som är i hela Sverige, så han blir borta i hela 7 veckor, men kommer dock hem på helgerna. Så vi ska åka bort i fem dagar första sommarlovsveckan, på tisdagen den fjortonde. Vi åker till Göteborg bara han och jag och bor i min brorsas lägenhet då han själv är bortrest. Där blir vi kvar i tre dagar för att gå på Liseberg, shopping osv. Sedan åker vi till Stockholm och bor hos min andra brorsa som bor i Kista och där stannar vi två dagar. Vad vi gör i Stockholm vet vi inte helt 100 ännu, men vi ska troligen gå på Mall of Scandinavia. Så den veckan kommer bli hur mysig och rolig som helst.

Sen är det ju annat som händer under sommarlovet såklart. Min vän Emy från USA kommer hem, Brännbollsyran, Persmässan, Björn Rosenström och mycket annat! Hoppas verkligen att vädret blir bra i sommar också.

Likes

Comments

Jag lider av, nej jag krånglar snarare med en sjukdom som heter Dermatillomani. Det är så få som vet av den sjukdomen mestadels för det är sådan oerhört liten del av världen som väl lider av det och så är det ju med många andra. Det finns säkert tusentals sjukdomar man inte vet om, men eftersom jag har erfarenhet av just denna så tänkte jag dela med mig av egna erfarenheter och så vidare.


Dermatillmani, kan vara svårt att uttala. Derma-tillo-mani. Det är väldigt enkelt när man väl lärt sig. Detta är en psykisk sjukdom som mestadels tas som en dålig ovana, och det skulle man ju kunna säga att det också är. När man har Dermatillomani så klämmer man eller drar, rycker, biter, klöser e.t.c på huden. Man kan sitta i flertal timmar framför en spegel och leta efter saker man känner sådant stort behov till att ta bort. Man skapar ofta sår och desto längre period man klöser desto mer ärr får man. Man kan klösa på hela kroppen, ansiktet m.m. Vissa klöser enbart på kroppen, medan andra endast klöser på ansiktet. Dermatillomani är faktiskt också när man biter runt naglar och mun. Man använder sig även av "hjälpmedel" som pincett, sax, nålar, kniv e.t.c, i princip allt som är litet och vasst för att få ut en liten pormask eller något man tros se som egentligen inte finns. Sådant som man bara ser om man kollar jätte jätte nära. När man klämmer eller klöser osv kommer man in i ett transliknande tillstånd, man är som paralyserad från omvärlden och har ingen som helst tidsuppfattning, man kan som sagt sitta i flera timmar utan att märka av det, det kan kännas som 5 minuter. Det är så tillsfredställande och lugnande för en att man fortsätter och fortsätter. Man känner oftast inte att det gör ont, och om det väl gör det så ökar det bara tvånget. För det är som ett slags tvång, man bara måste ta bort den där sårskorpan, den där pormasken. Efteråt kommer chocken. Man backar från spegeln och får se vad man åstadkommit. Nått som man från början skulle förbättra, har gjort det värre. Man blöder, är uppsvullen, har rodnader och sår. Det är då ångesten slår till. Den slår till så fort att man blir så frustrerad och arg på sig själv. Ibland kan detta leda till att man tar ut ilskan på sig själv genom att göra samma sak igen. Man skämms så enormt, även för ens föräldrar och närmaste. Det spelar ingen som helst roll vem det är som sedan får se, eller om det inte är någon alls. Man skäms ändå. Man ser bara alla sår. Man känner sig ofta ful. 

Men det här som alltid kommer efter tänker man inte på. Man tänker inte på att det är mycket bättre om man låter huden vara. Man måste ju bara ta bort all smuts som sitter som klister på sin kropp, smuts. För det är just det som man ser det som, smuts som inte borde vara där. Till en början man bara ska ta bort en liten finne, man säger att det bara är den som gäller, inget mer. Sen står man där, en timme senare och har gjort det man fruktade igen. De flesta som lider av Dermatillomani lider även av depression. Detta är en ond cirkel som är oerhört svår att komma ur. Men man kan komma från det, man kan bli frisk. Jag är på min väg dit. 

Likes

Comments

En av de få saker jag väl gör när jag är inne på datorn är att Internetshoppa, speciellt hos Nelly.com där jag kan hitta tusentals grejer. Jag lägger varorna i kundkorgen och kan komma upp i 3000 kronor. Men jag köper dock aldrig sakerna. Jag "fake" shoppar vilket jag tycker är kul till en början men inte lika kul när jag väl vet att jag inte kan köpa allt jag vill ha. Igår satt jag hur länge som helst och kolla runt på nelly, dem har ju så sjukt snygga kläder och skor osv. Jag hade lagt i cirka 15 varor i kundkorgen men tog tillslut bort alla utom två som jag verkligen kände abstinens för, om man kan säga så i detta sammanhang.

Så mitt nästa inköp blir nog bland annat denna enkla kjol och ballerinaskor som jag tyckte va snygga.

Likes

Comments