Jag har börjat dansa igen, har jag sagt det?
Detta minnet alltså...
Jag är igång iallafall, en gång i veckan med bästa danspartnern Anita ♡.
Det är så himla roligt och skönt!
Oj vad jag har saknat att röra på mig så här, dans är ju så himla kul. Fortfarande så är jag i starten(typ haha), det betyder att inte alla danser sitter särskilt bra och att man råkar gå till höger när alla går till vänster ibland, men vad gör det om hundra år? Sålänge man har kul på vägen tänker jag, och en del takter sitter ju konstigt nog kvar i ryggraden, andra inte haha!!

Jag får en sån kick innan dansen och längtar numera till måndagarna. Så får jag ju träffa Anita också och vi får skratta och skaka rumpan lite ihop precis som förr, hahaha!
Planerar redan att utöka träningen så småningom, gärna genom dans då och kanske yoga. Men har lärt mig att inte gå ut för hårt för då blir det bara pannkaka, så en gång i veckan räcker för nu. Jag börjar ju dessutom jobba om 2 veckor och det kommer ju bli en stor omställning i sig.
Så att få till en gång i veckan till en början blir säkert en prövning då. Men lusten och viljan finns iallafall, och faktiskt orken också även om jag är halvdöd efter måndagarnas pass.

Jag var så taggad innan passet förra veckan att jag tog en selfie, och det händer inte ofta vill jag lova och som ni ser är jag inte van eller särskilt bra på det.
Ett barn hänger mig i benet, det var en sån dag... bilden är suddig och man ser inte så mycket av mina nya fina träningsbyxor (som jag tänkte visa) men men jag bjuder på den ändå. Det lär inte bli en vana ändå! ;)

Likes

Comments


Igår gjorde vi nått roligt! Vi var på köksplaneringsmöte. Det kommer bli så bra, men det är ju supermånga val som ska göras och två olika viljor som ska kombineras så det är verkligen inte det enklaste. Jag och Matthias har helt olika smak egentligen när det gäller kök. Han gillar det mer moderna, stilrena med högklassiga vitvaror med många olika funktioner och touchknappar och sånt viktigt ;) Jag gillar det mer lantliga, romantiska men samtidigt också stilrena tidlösa. Trots våra olika smaker tror jag att vi lyckats kombinera dom ganska bra, det stilrena och tidlösa har vi iallafall gemensamt.

Jag har länge varit inne på ett grått kök med mässings handtag och mässingsdetaljer för det är ju sååå himla fint! Men jag är rädd för att det är en "fluga" nu och att jag kommer tröttna i längden. Ett kök är ju inte något man byter var och vartannat år precis. Sen vill jag gärna ha det så ljust som möjligt och vi har standard takhöjd här 2.40m, så det blir ett vitt kök. Vi kommer ha två fönster i köket, med morgonsol (wohoo) och ett stort fönster samt dubbel altandörr vid matplatsen. Det blir ett U-kök med stor köksö i mitten, köksön har sittplatser och massa förvaring. Vi skippar överskåp för en luftigare känsla då vi ändå kommer ha massor med bänkskåp/lådor.

Så vi har ju kommit en bit på vägen ändå och de flesta vitvaror har vi valt ut, men vi har mycket kvar! Det ska väljas golv, kakel (om vi ska ha det?), väggfärg, inredning till alla skåp, belysning, bestämma oss till 100% för vilken bänkskiva det blir, blandare till vasken, diskmaskin har vi inte valt osv... Så något möte till blir det innan vi kan lägga vår beställning. Vi måste också riva det befintliga köket och ha hit snickare som ska riva en bärande vägg, sätta en balk i taket och ändra vår trappa. Det ska komma elektriker och flytta elen och rörmokare som ska flytta vatten och avlopp. Detta kommer bli det största projektet och det för mycket med sig, fördelen är att vi kan anpassa allt efter hur vi vill ha vårt kök och i slutändan kommer det ju bli så bra. Men vägen dit är ju som ni hör väldigt lång och vi får ladda med massa tålamod och energi innan vi drar igång tror jag bestämt. Vi hoppas komma igång till vår/sommar så man kan grilla mycket ute och slippa gå i röran för mycket.

Här är några av de inspirationsbilder jag använt mig av:​
(bilder lånade från Pinterest)

Likes

Comments

Alltså gullisen 😍

Vi är barnfria idag. Stora tjejen är på sitt första läger och lillisen sover hos sin faster.
O såklart istället för att vila så har vi målat, rivit tapeter, tvättat o fixat middag och kollat mello såklart...
Hållt oss sysselsatta för att skingra tankarna, för vi saknar ju dom såå mycket.
Undra vad dom gör nu? Hoppas mina gullrumpor sover gott just nu och ääända till morgonen ❤
Lilla Maja på läger, min stora lilla tjej ❤

Likes

Comments

Igår var det min födelsedag. Den spenderades mestadels med barnen som en helt vanlig måndag. På kvällen dansade jag mitt första Zumbapass på några år och det var så himla skönt och roligt att dansa!
På kvällen när jag kom hem hade mannen och barnen köpt blommor, present och skrivit fina kärleksförklaringar. Det blev skönsång och kramkalas, en toppen födelsedag helt enkelt. Till helgen blir det lite kalas ☆

Likes

Comments

Jag är så sämst på att blogga just nu. Har två barn här hemma som varit förkylda varav en av dom har sovit helkasst någon vecka nu, men det börjar vända. Minstingen är dock sjukt mammig för tillfället, det bådar inte gott inför kommande inskolning, snälla gud låt det gått över till dess.

På tal om inskolning så är det dax att förbereda minstingen för dagis (ja jag säger dagis), ni vet inskaffa alla nödvändigheter såsom regnkläder, extra vantar, stövlar o namnlapps och sånt. Känns jobbigt att behöva lämna ifrån mig min lilla bebis. Hursomhelst, det här med vinterskor. Lillan går ju inte än, hon står gärna eller går med gåvagn men hon går inte själv. Kanske gör hon det om några veckor när det är dax för inskolning, kanske inte... Dock behöver man ju inskaffa ett par vinterskor till henne så hon slipper frysa om sina små tjugoettor. Känns lite tråkigt att lägga dyra pengar på nya vinterskor som kanske används mer än ett par veckor, men vad gör man? Varm måste hon ju vara lilla pyret. Spanar på kavat, tycker de är så bra till dom minsta.

Aja jag återkommen väl snart igen hoppas jag, haha. Då kanske med lite uppdatering från renoveringen, lite bilder och så.

Önskar alla en mysig fredagskväll, vad ni än hittar på. Själv ska jag äta middag med familjen och sen kolla fångarna på fortet med Majibus och mannen. Lillasyster somnar förhoppningsvis innan dess ♡

Likes

Comments

Nu är vi nog några stycken som börjar längta, efter fågelkvitter och vårtecken.
Än får vi nog vänta en stund, även vi här nere i söder. Februari måste nog gå förbi också.
Men längta får man ju och förbereda!
Förbereda med att plocka bort julen, ställa in tulpaner och köpa vårkläder till barnen.
Första vårplagget fick Emilia, sötaste klänningen från Newbie.

Likes

Comments

Majas garderob börjar ta form. Bara dörrar kvar nu. Hyllplanet under hyllplanet i glas är utdragbart. Där tänkte jag lägga i en liten filtmatta, så kan hon ha några smycke där. När hon blir större kan hon ju förvara smycken, klockor, snygga plånböcker, finsjalen eller annat fint där tänker jag. Nu blir det nog mest hårrosetter, någon finsko och lilla prinsesstiaran skulle jag tro 😊 Ovanpå glashyllan kan man ju ställa något fint. Nästan lite synd att sätta dörrar på. Men känner jag min lilla tjej rätt så kommer inte denna ordning hållas särskilt länge och mamman här kommer väl bli tokig, för hon vill ha allt vikt snyggt i fina högar och helst i färgordning och hade hon haft tid hade hon strykt allt innan det lades in också, men ibland får man prioritera, hehe. Jag inser ju såklart att det är för höga krav på en 5-åring, att hålla sån ordning. En 5-åring som dessutom byter om minst en gång om dagen. På julafton rockade hon totalt tre outfits! Jag hade köpt en fin julklänning som fick vara på max en timme sen vart det en annan klänning och därefter en tredje... Skönt med täckta lådor då om det råder oordning. Har dock inte bestämt vad som ska få synas i glaslådorna än... Maja kanske har någon idé.

Vad tycker ni?

Likes

Comments