Nu är vi nog några stycken som börjar längta, efter fågelkvitter och vårtecken.
Än får vi nog vänta en stund, även vi här nere i söder. Februari måste nog gå förbi också.
Men längta får man ju och förbereda!
Förbereda med att plocka bort julen, ställa in tulpaner och köpa vårkläder till barnen.
Första vårplagget fick Emilia, sötaste klänningen från Newbie.

Likes

Comments

Majas garderob börjar ta form. Bara dörrar kvar nu. Hyllplanet under hyllplanet i glas är utdragbart. Där tänkte jag lägga i en liten filtmatta, så kan hon ha några smycke där. När hon blir större kan hon ju förvara smycken, klockor, snygga plånböcker, finsjalen eller annat fint där tänker jag. Nu blir det nog mest hårrosetter, någon finsko och lilla prinsesstiaran skulle jag tro 😊 Ovanpå glashyllan kan man ju ställa något fint. Nästan lite synd att sätta dörrar på. Men känner jag min lilla tjej rätt så kommer inte denna ordning hållas särskilt länge och mamman här kommer väl bli tokig, för hon vill ha allt vikt snyggt i fina högar och helst i färgordning och hade hon haft tid hade hon strykt allt innan det lades in också, men ibland får man prioritera, hehe. Jag inser ju såklart att det är för höga krav på en 5-åring, att hålla sån ordning. En 5-åring som dessutom byter om minst en gång om dagen. På julafton rockade hon totalt tre outfits! Jag hade köpt en fin julklänning som fick vara på max en timme sen vart det en annan klänning och därefter en tredje... Skönt med täckta lådor då om det råder oordning. Har dock inte bestämt vad som ska få synas i glaslådorna än... Maja kanske har någon idé.

Vad tycker ni?

Likes

Comments

När balkongdörren blev vit (den är inte klar som ni ser) så blev hela rummet så mycket ljusare.

Här inne har vi rivit ut en klädkammare och inbyggda garderober. Tanken var först att sätta upp en ny vägg för att få en Walk-in closet. Men nu när vi har sett hur det ser ut när det blev helt öppet så har vi ångrat oss. Nu är det så luftigt och fint. Vi får se om vi kan hitta på någon annan bra och snygg garderobslösning här inne. Inte helt lätt med sneväggar. Nu ska väggarna färdigstrykas i en ljusljus varmgrå ton. Hoppas hoppas det blir som jag tänkt, och så ska vi lägga golv också. Det har vi tittat ut och det går i ljusgrått och är lite rufft... typ haha.

Rummet ser mindre ut på bild än vad det är tycker jag.

Likes

Comments

Vi har haft en mysig jul med våra familjer och firat nyår med kära vänner.
Både julafton och nyårsafton firades hos oss, så vi har verkligen haft fullt upp.
Men det har verkligen varit underbart att kunna bjuda hem alla ♡
På julafton var vi 23 personer med alla barnen ☆
Barnen har blivit bortskämda med fina klappar och vi med god mat.

2016 var året då vi äntligen fick köpa vårt älskade hus! Andra halvan av året har bestått av mycket renovering, först ute sen inne. Det kommer ju såklart fortsätta renoveras en hel del under det kommande året först inne och till våren så har vi en del röj att göra ute också.
2016 bjöd på många fina stunder med barnen, jag har ju hängt ihop med dom i princip var dag hela året ♡ Mina älskade små tjejer som ger så mycket!
Hela sommaren spenderades i vår nya trädgård och på vår veranda.

Nu är vi redo för 2017 ! Året då jag kommer gå tillbaka till jobbet, då Emilia ska börja dagis och Maja i förskoleklassen! Mycket nytt för oss, nya rutiner i vardagen. Förhoppningsvis har vi en lång sommarsemester att se fram emot. Vi ska fortsätta sätta vår prägel på hus och trädgård och njuta av att vi är här och nu!

Nu ska jag njuta av mina sista månader som mammaledig och samla energi för att komma tillbaka till jobbet.

Mina små stjärnor på julafton bland alla klappar under granen.

Juldagen påväg till farmor och farfar.


Nyår med kompisarna Jax och Noemi

Minstingarna

Lilla Noemi snart 7 månader och Emilia 13 månader 💓

Likes

Comments

Nu börjar det arta sig på Majas rum. Bara en ny dörr som ska på plats, den köpte vi igår. Sen saknas inredning till garderoben och garderobsdörrar, vi har dock ingen lust med att ge oss ut på Ikea i ruschen plus att pengarna just nu går till julmat o klappar, så det får vänta till efter jul. Vi har invigt med disco. Vi har inte flyttat in alla hennes saker än, vi tar det pö om pö och rensar ut lite samtidigt. Snart är Emilias rum också klart och det ska bli så roligt och fixa det fint till barnen. Det har jag verkligen längtat efter.V

Likes

Comments

I år högg vi vår egen gran, så himla mysigt. Barnen tyckte nog det var ganska spännande, en stund iallfall tills Maja tyckte det var roligare att springa runt med Jax för att mamma velade så mycket, haha.
Måste ju hitta den perfekta granen som dessutom skulle gå ända upp i taket.
Jag lovade Maja förra julen, att när vi flyttar och får mer plats SKA vi ha en stor gran ääända upp till taket! I lägenheten kunde vi bara ha en liten.

Jodå upp till taket blev det så vi fick korta toppen. Sen gick jag och Maja loss med julgranskulorna, ljus och glitter. Emilia brydde sig inte så mycket, lekte med sina leksaker vid sidan om 😊

Så nu är årets gran på plats, vi är så nöjda. Nästa år har vi förhoppningsvis ett renoverat vardagsrum att ställa granen i och då blir det nya kulor i en annan färg tror jag minsann... kommer klura på det till nästa jul. Ska nog införa en ny tradition också, en ny extra fin julgranskula för varje år. Ska klicka hem en extra fin som jag spanat på. Älskar julen ♡

Likes

Comments

Nu har jag börjat slå in lite julklappar här hemma. Det är ju så mysigt, och jag tycker det är roligt att göra fina paket men oftast har vi så många så jag har inte det tiden att lägga ner tyvärr.  Vi är en stor familj så det blir en del paket.
Ska försöka att ta några i taget och inte sitta kvällen innan julafton med alla, haha.
Änsålänge har jag slått in fyra, lite snabbt... när Emilia sov middag en dag...

Likes

Comments