Imorse åkte vi ut till mammas kompisar i Molkom för mamma skulle få hjälp med o såga några plankor, vi passade även på att fika och mysa med deras vovve.
Super trevligt verkligen och sen var tanken att vi skulle plocka lite svamp men på grund av att de regnade så blev det inget men vi gick med en påse med svamp som dom redan hade plockat!

Så nu ska vi laga mat med svampsås!!!!

Likes

Comments

Igår var jag förbi på Ica och köpte de nya veganska ben&jerrys'en.
Innan jag blev vegan ÄLSKADE jag ben&jerry, varje gång jag var ledsen köpte jag det för att trösta mig med.
OCH NU HAR DOM SLÄPPT VEGANSKA I SVERIGE!!!!

De tre smakerna är

Chocolate fudge brownie

Peanut butter & cookies

Chunky monkey

För jordnötsälskaren är denna nog en favorit. Den har både kaksmulor och jordnötssmör i sig och smakar super gott. Tyckte dock det var lite lite bitar i men den får 3/5. Denna var mammas favorit.

Denna tyckte jag var super god! Det smakade mycket bananglass vilket jag älskar och att den har chokladbitar i sig gör de hela toppen. Valnötterna försvann lite i de andra men överlag var denna super god! 4/5!

Innan jag blev vegan var detta alltid min favorit men den innehöll mjölk så fick sluta äta den. När jag såg att denna skulle komma som vegansk skrek jag utav lycka! Och när jag smakade denna kom jag till himlen. Den var super god!! Älskar brownie bitarna i och jag älskar choklad så denna kommer alltid vara min favvis! 5/5!!!!!

Likes

Comments

Sitter just nu på kontoret med kaffe bredvid mig, tagit lunch precis så ska snart iväg på ett möte men vi väntar just nu på att alla ska komma. Senare idag ska jag iväg med mamma och min kompis Rebecka till Säffle för vi ska till DollarStore! Behöver handla in lite saker till nya lägenheten, för jag flytta ju jätte snart!!

Imorgon kanske jag och mamma ska till hennes kompis på middag efter jobbet.

På lördag ska jag antagligen jobba några timmar på ett event i MittiCity.

Sedan kommer jag nog bara vara med Becka resten utav tiden då vi ska ses så mycket som möjligt innan hon åker hem till Frankrike igen. Har ju även praktik just nu så jobbar ungefär 8-16 varje dag. Men roligare än så kommer jag nog inte ha, men vi får väll se vad som händer!

Likes

Comments

Idag kom en utav mina bästa vänner hem på besök ifrån Frankrike! Detta skulle självklart firas så jag överraskade henne med massor utav ballonger och sedan lagade vi brunch, det blev pannkakor, frallor, frukt, juice och ingefärashots. JAG HATAR INGEFÄRA!! Men har fått för mig att jag ska dricka en sån en gång i veckan och se vad som händer.

Likes

Comments

För snart 3 år sedan fick jag IBS. irritable bowel syndrome. Detta är då en magsjukdom som innebär en känslig mage. Men vi kan ta allt från början.

Allt började under sommaren till 9an. Jag mötte en av mina lärare en dag under sommarlovet och hon berättade att vi skulle flytta fram våra nationella prov till höstterminen men att vi skulle ha några få under våren också. Jag blev så stressad! Jag ville ju självklart ha så bra betyg som möjligt så jag skulle kunna komma in på det gymnasium jag ville. Detta ledde då till att jag var super stressad hela sommaren och jag mådde verkligen psykiskt dåligt. Sedan hade jag även riktig grov ångest över vilken linje jag ville gå för jag visste ju verkligen inte vad jag ville bli när jag blir stor och det vet jag ju fortfarande inte.

När väl skolan började mådde jag så dåligt att jag inte tog mig upp ur sängen vissa dagar. Jag hade sådana smärtor i magen att jag bara låg i fosterställning och grät. Ibland kunde jag gå till skolan men då var det på eftermiddagen. Allt jag orkade göra var att kolla på tv och om jag hade tur så orkade jag mig till köket för att laga mat. Jag mådde så dåligt att jag hade 67% giltig frånvaro, jag kunde de nummer man ringde för att sjukanmäla sig utantill och kunde repetera allt växeln sa när man kom fram.

Jag var på sjukhuset många nätter och ville få svar på varför jag hade så ont, varför jag inte ens orkade vara vaken hela dagarna och varför jag inte ens orkade tänka på skolan. Jag fick lite smärtstillande som jag sedan levde på men annars visste INGEN vad de var jag hade eller varför jag mådde såhär.

När väl de nationella proven kom så fick jag kämpa mig upp och jag hets åt vindruvor under provet för då kunde jag få tankarna på något annat. Tro de eller ej klarade jag hela terminen med godkänt i alla ämnen och fick hjälp att välja till rätt gymnasium.

Jag och mamma började googla på de olika symtomen jag hade och hitta en sjukdom som liknade väldigt mycket det jag hade. De symtomen de stod om var: ha ont i magen, som ibland blir värre när du ätit men ofta bättre efter att du har bajsat, har förstoppning eller diarré, bajsar oregelbundet, har gasbesvär och att du känner dig uppspänd i magen, har haft besvär i mer än tre månader. Vi kontaktade läkare och berättade om denna diagnos och ja han höll med att detta var det jag hade. IBS kan man inte se på prover att man har utan det konstaterar man oftast när man uteslutit allt annat.

När man väl visste vad det var så var det enklare att handskas med det. Jag fick börja gå på kostschema och börja undvika svårsmält mat då min mage inte kunde bryta ner det. Fick sluta äta gluten, mango, äpplen, för mycket socker osv. Jag skulle byta kost helt. Men det var även i denna vevan jag blev vegan och att utesluta kött var super bra eftersom ett visst ämne i kött framkallar ångest.

Men vad är IBS lite kortfattat? Jo det är då en magsjukdom som inte kan botas med medicin utan man lider utav detta hela livet men man kan ha mildare grader (vilket jag har nu). Men denna diagnos uppstår när man har stressat för mycket och har haft mycket oro. Vill ni läsa lite mer om det finns det mycket bra på https://www.1177.se/Varmland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/IBS---kanslig-tarm/?ar=True.

Idag lider jag absolut inte lika illa utav detta utan idag kan jag leva mitt liv som vanligt även fast jag måste ta lite extre pauser och andas.

Likes

Comments