Ostädat grus knastrar under gummisulor, en sval vind viskar genom prasslande pilträdslöv, änder i vattenbrynet ger ifrån sig ett tyst kväkande. Alla blickar man kunde mött istället nedsänkta, fastlimmade, i de överhettade metallbitar som innehåller våra liv. Diskussioner om uthållighet och almenäspokaler i hörlurarna. Den bitande kyla som tränger igenom höstsolen greppar tag i naivt nakna fingrar och som tömmer dem på värme. Huvudet tomt. Fötterna framåt, hjärnan i dvala. En nästan meditativ höstpromenad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 39 readers

Likes

Comments

Hettan som rinner genom det svarta jeanstyget framkallar minnen av den trygghet, lycka och frihet sommarlovet förde med sig. En bultande söndagströtthet pulserar genom huvudet som inte kan kylas ner ens av de iskalla mördare som gestaltas på tv-skärmen. Stagnant och kvav luft fyller mina luftvägar med en ljummen doft av halvt torkade rosor. Ett fridfullt lugn har svalt den tomma lägenheten.

  • 74 readers

Likes

Comments

Gnistrande dammkorn virvlar förbi det flottiga tågfönstret och lämnar kvar en suddig utsikt över förortsstationer. De blekgula strålarna som tränger sig genom glaset sprider ett pastellfärgat ljus bland passagerarna och fungerar som ett motgift mot den annars trötta och gråa auran i tågvagnen. Luften darrar i takt med ringsignaler och slangord. Skratt slungas ut ur barnamunnar och flyger kors och tvärs över det tuggummibeklädda golvet för att få ett abrupt slut vid reklamaffischerna som klär vagnarnas kortsidor. En ljummen atmosfär bryts av varningar för avståndet mellan vagn och plattform när man stiger av och den krispiga höstkyla som bitit tag i Stockholms högtryckssäsong. Men fortfarande- det gula ljuset genom kladdigt glas värmer längre in än bara huden.

  • 98 readers

Likes

Comments

Soltrötta stämmor skjuter iväg halvretoriska frågor fram och tillbaka från den gräddvita tavlan. Oregelbundna dunsar och gälla skratt svävar in tillsammans med solvarm luft genom de öppna fönstren och sprider avund bland de sömniga elever som med tungt hjärta antecknar och svarar, antecknar och svarar. Ett djupt andetag och lungorna fylls till bredden av kvav luft, söta parfymdofter och frätande svettånga. Blicken söker sig ständigt mot det varma, inbjudande ljuset från stora klassrumsfönster. I salen varvas uppgivna suckar av låga fnitter och tysta viskningar samtidigt som ett ständigt malande om litteraturhistoria ligger som ett tungt täcke över rummets energi. Utmattade nickningar och ögonkontakter när lärarens blick sveper över bakre raden, sedan tillbaka till slutna ögon och dagdrömmar om vita stränder och iskalla drycker.

Likes

Comments

Små diamanter av regn samlas på maragdgröna löv och faller enade till marken i graciösa rörelsemönster. Det svala duggregnet kysser mitt ansikte fritt från bekymmersrynkor. Röda och gröna dimmor från trafikljus blåser bort med fartvinden från dystert färgade taxibilar och ersätts av det mjölkiga mörker som reflekteras av molnen på natthimlen. I en sekund är det enda som existerar det betryggande ljudet av träklackar mot stockholmstrottoar och den sömniga lycka som den söta regndoften fyller mina sinnen med.

  • 274 readers

Likes

Comments

Kalla vindpustar kyler bleknande armar. Mörka skuggor sveper genom dunklet över gårdens sneda betongplattor. Det enda som lyser upp den mörkblåa slöjan av fuktig nattluft är små glimtar av ljusblåa skärmar och de varma ljuslyktor i form av kvadrater som utgör de kvava lägenheternas enda syrekälla. De vita fräknarna som pryder det ebenholtssvarta himlavalvet ger knappt ifrån sig ljus nog att fånga de sömnig tonårsblickar som vandrar över balkongens vy. En sorgsen fläkt av nostalgi fladdrar genom solblekta slingor. Avlägsna diskussioner omfamnar avlägsnare musik för att sammanflätas i en diffus kärleksförklaring för mumlande bas. Sommaren verkar ha gått i dvala.

  • 343 readers

Likes

Comments

Med regnrufsig frisyr och blänkande våt väska kisar jag med trötta ögon upp mot sal nummer 305. Det hjärta som ett år tidigare bankat hårt mot bröstkorgen lunkar nu i lugn takt och de händer som för tolv månader sedan skakade, fuktiga av kallsvett, hänger nu stillsamt vid mina höfter i väntan på de välbekanta och bestämda röster som snart kommer instruera dem att plocka fram datorn och anteckna. Efter ett tyst knarrande när dörren öppnas ersätter ett lågmält mummel den pumpande musik som tidigare vibrerat genom mina hörselgångar. En regnkvav luft ersätter det syre som tidigare strömmat genom mina lungor. Skrikiga lysrör lyser upp den annars molngråa dimman av trötta men uppspelta frågor om sommarflörtar och brännor- de frågor som tolv månvarv tidigare varit trötta men uppspelta frågor om hobbys och familj.

Likes

Comments

Jag kommer sakna vyn av turkost vatten som sköljer över het, vit sand. Jag kommer sakna de svalkande skuggor som hundratals år gamla stenhus fäller över blankslitna stenkullsgator och det bländande ljus som magnifika marmorpalats ger ifrån sig. Jag kommer sakna känslan av len pistaschglass som smält i den varma kvällsluften. Jag kommer sakna doften av torrt, hett gräs blandat med beska avgaser som tumlar in genom bilfönstret. Jag kommer sakna den hisnande känslan av att vara mindre än stoft som kittlar i magen när jag ligger på en sval studsmatta vid midnatt och blickar upp mot den oändliga stjärnhimlen. Jag kommer sakna Italien, min första största kärlek.

  • 547 readers

Likes

Comments

Den våta bomullen svalkar mina snustorra händer. Den friska fläkt som vandrar genom dalarna med violetta druvor och milt gröna oliver har hittat klädstrecket och de vita tygerna dansar i vinden. Det starka ljuset från förmiddagssol smärtar i mina ögon. Det bruna, taggiga gräset sticker i mina bara fötter men ändå- en våg av sorg över att lämna detta paradis sköljer över mig. Farväl Terreno, tack för några perfekta dagar.

  • 570 readers

Likes

Comments

Fotsulorna brinner av den heta sanden. Pannan värker efter det ständiga kisande som middagssolen orsakar och det svala vattnet rör sig i mjuka vågor mot mina ömmande muskler för att mildra träningsvärken till en uthärdlig sveda. När det inte längre finns sand under fötterna sjunker jag ner i det turkosa vattnet med slutna ögon. Sältan från svettdroppar blandas med sältan av Medelhavet och svaga strömmar smeker våra solbrända ben i varje simtag. Den kvävande tystnaden under ytan slukar mina sinnen hela och det enda som existerar är känslan av ljummet mot kroppen och darrande ljudvågor från färgglatt klädda barns glädjetjut och oroade röster från kastanjebruna föräldrar. Hela verkligheten stannar av tills våra solslitna frisyrer bryter ytspänningen och luft fyller våra lungor igen.

  • 602 readers

Likes

Comments