Header

Ekslätts Fantasos

Frans även kallad för "fjant" är mitt nya tillskott till min träning över sommaren och hösten. En liten nervig kille med hjärtat på rätt ställe. Under förra säsongen var han med om en olycka som gör att han lätt stressar upp sig och visar det på olika sätt. Oftast stressas det utifrån och syns väldigt tydligt i form av panik slag men ibland blir det även stress inifrån och utan ett tränat öga syns inte lika väl.

Frans är min nya utmaning, farten och viljan finns där men tilliten på omgivningen samt vissa människor är vårt fokus. Han har kommit långt under dem tre veckor jag tränat honom och hoppas att jag kan hjälpa honom till den trygga individ han en gång var.

Frans är en klippa och den som alltid vill göra sitt yttersta på sitt eget vis. Tacksamheten över att få följa hans resa känns super kul!! Han är på god väg och kommer med lätthet kunna dominera travstallet med sin fantastiska charm.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej allesammans!!

Jag har under veckan fått ett erbjudande om jobb som pågår under en hel vecka på Wången. Jag har tidigare blivit nominerad till "årets unga förebild" och kände mig otroligt tacksam över den nomineringen. Därför har jag nu fått chansen att tillsammans med två stycken andra leda och uppmuntra deltagare som under elitveckan kommer hållas vid på Wångens travbana.

Att få förtroende för den uppgiften känns för mig fantastiskt roligt. Att hålla på med det jag gör nästintill varje dag, att få leda och uppmuntra deltagare är super kul. Hålla aktiviteter tillsammans och umgås med några av landets unga ponnykuskar känns fantastiskt kul och spännande.

Problemet med jobb erbjudandet är att jag blir borta från hästarna hemma. Tävlingssäsongen är i full gång och att redan denna vecka missa viktig träning på grund av studier har jag inte mycket att spela på och att dessutom missa tävlings- och träningsmöjligheter tillsammans med hästarna känns väldigt tråkigt.

Beslut svårigheten kring ett beslut är obeskrivlig. Meriterna och erfarenheter från jobberbjudandet på Wången är stora. Men hästarna ska alltid gå i första hand och jag vill helst inte missa dyrbar tid tillsammans med dem.

Livet handlar ibland om svåra val..

Likes

Comments

Mina Skolår är nu över, jag har äntligen tagit studenten!! Som jag längtat men också fruktat den dagen...

Jag tog studenten den 9 Juni 2017. En dag jag sent glömmer, så känslosamt men också fantastiskt roligt. Studentmössan fick äntligen lämna hatthyllan för nya äventyr. Morgonen började redan 04:00 för förberedelser till fotografering, champagne frukost och studentflak.

Champagne frukost med jordgubbar, frallor, meloner, frukt och bär av alla dess slag tillsammans med olika pålägg till frallor och även choklad. Sista Fotograferingen med klassen gjordes med skratt och en liten tår. Kyrkan fylldes med förhoppningsfulla studenter, sommarsång och högtidstal.

Studentflak pyntat med ballonger, vimplar och lakan med orden "DANS & TEATER EXISTERAR ÄN ES3C". Med allas namnteckning tillsammans med högmusik åkte och dansade vi genom centrum.

Studentmiddag med släkt och vänner fylldes med glädje och frågor om framtiden som ännu inte är planerad mer än dem två närmaste månaderna.

Studentfesten var kvällens stora åtrå. Äntligen kan alla studenter från hela kommunen umgås och för en kväll spelar det ingen roll vem du var under dem senaste tre åren i gymnasiet. Alla släpper det förgångna och är stället lyckliga över resan som alla har gjort och alla framtidens möjligheter som ligger för våra fötter.


Resan är destinationen!!

Likes

Comments

Min stora dröm sedan barnsben har äntligen slagit in. Att få gå på bal var magiskt, mer än jag någonsin vågat drömma om. Balen som i min stad var på min systers födelsedag 5 Juni 2017. Som ägde rum i Folkparken, långa bord med vita dukar fanns på nedre våningen med två barer som fanns tillgängliga för gästernas förfogande. Övre planen fanns plats för förmingel och välkomst drinkar, samt balkong med utsikt över den röda mattan som anslöt sig till entré dörrarna. Där man blev varmt välkommen med band till gästerna.

Tillsammans med min bal dejt och alla mina klasskamrater är balen något jag sent kommer att glömma. Det bjöds på fantastisk mat och dans hela kvällen. Precis som en bal ska innehålla, att få uppleva och känna sig som en riktig prinsessa för en dag var allt jag hade drömt om som faktiskt blev verklighet. Jag fick även mycket mer än så den kvällen, jag blev framröstad till Balens Drottning. I sagornas värld trodde jag endast att mirakel som balens drottning skulle ljuda mitt namn i högtalarna. Känslorna är fortfarande färska och jag kommer bära med mig kvällen resten av mitt liv.

Balen är och var en fantastiskt magisk kväll som fick mig inse att jag inte kan vara lyckligare över alla som jag får chansen att ha i min närhet och att alla dessa är mina kungligheter. Tack alla runt om kring balen 2017 som förverkligade min dröm.


​Have Courage & Always Be Kind

Likes

Comments

Skrivandet har för tillfället lagts på hyllan då allt mer arbete inom både skola och jobb till kommit. "Uppvärmningar" till dem nationella proven har satt stor press samt tagit tiden från fritiden som jag vanligt vis lägger här om inte annat på hästarna.

Sista sportlovet drar mot sitt slut, fritiden har då fått mer plats i min vardag. Förberedelser för tävlingssäsongen har varit i full gång under lovet. Även 100 dagar kvar till studenten festen avklarad!! Super kul att få umgås med kompisarna som man annars bara umgås med under skolans tak. Fick dock dra nitlotten och köra under kvällen men som alla kanske redan vet som känner mig är alkoholen inte det viktigaste delen under kvällarna för mig och min allra käraste vän. "Lika roligt med som utan!!" som vi brukar säga.

Nu under vår sista tid på danslinjen har vi var och en i uppgift att koreografera ett eget solo. Nervositeten är påtaglig.. som om den inte vore lagom med säsongsdebut nästa vecka utan även solot ska visas upp och bedömas. Som det ser ut i nuläget har mitt solo namnet "Jag är modig." med instrumental piano musik. Själva budskapet med solot är att visa mitt egna mod som personligt växt under alla mina år under gymnasiet. Känns svårt att kunna visa under ynka 3 minuter men magkänslan och hjärtat vill samt vet att jag kommer klarar det.


Morgon promenad med mitt lyckopiller. "Mod är att göra det DU inte vågar, men där det inte finns rädsla finns inget mod."

Likes

Comments

En dag full av nya och gamla intryck, började dagen med samhällskunskap. Mycket nytt som hänt runt om i världen och nyhetskrysset var ett av några uppgifter. Vi har nämligen fått en ny uppgift som handlar bland annat om 2015 millenniemål och The Gapminder World.

Dansen idag kändes riktigt bra, koreografin var enkel och impulser kom lätt fram till "nya" danssteg till nya koreografier. Blandade känslor som lycka och vemod var några som kom fram i dansen. Det är verkligen en frihet att efter en lång teoretisk lektion få komma bort och endast jobba med sin egen kropp. En stor frihet!!

Sista lektionen handlade om Anatomi, trots kyla och trötthet var det rätt intressant. Kunde dra en del paralleller till hästens anatomi som jag pluggade år 2011. Mycket muskel fästen samt olika tankesätt kring stretch och träningen av muskler.

Tack vare dansen idag insåg jag hur viktigt det faktiskt är med att jobba med kroppen varje dag och även använda sin kreativitet för att släppa på huvudvärken som kommer efter ett antal timmar i skolbänken. Ser framemot morgonkvällen då det blir träff med arbetskamrater samt planering inför den kommande vårterminen på travskolan. Super mysigt!!

Från en perfekt sommar kväll med mina favorit killar. "Världen är full av magi, du måste bara våga tro."

Likes

Comments

En lång dag börjar gå mot sitt slut, började dagen med en liten sovmorgon till 08:00 då bussen avgick 09:05. Pojkvännen började något tidigare så en morgon puss på pannan blev starten på min dag. Skolan började dock något senare än min ankomst till centrum så jag tog tillfället i akt och pluggade. Satte mig på ett litet fik i stan och började plugga. Kan kännas skönt att bara få vara i sin "egen bubbla" ett tag och bara ta in kunskap.

Passade på att beställa en stadigare frukost genom att beställa något som blivit nästan "beroende framkallande" för mig nämligen nypressad juice, så kände mig nästan tvingad att köpa till min glutenfria frukost fralla. Vilket blev super gott!

Min närmaste vän gjorde mig sedan sällskap en stund innan skolan och gjorde mig även sällskap till skolan. Väldigt mysigt att få umgås och bara prata om positiva saker som nu händer i livet. Få bort tankarna och oron över framtiden så man får leva mer i nuet.

Kommer avsluta min dag ute hos mina fyrbenta vänner som självklart också ska få omtanke och en massa kärlek. Tävlingssäsongen närmar sig med stormsteg, allt måste läggas på plats! Hårdträningen är igångsatt och förväntningarna tillsammans med den stora längtan känns mer än någonsin.

"Ett lyckligt liv är ett som spenderas i lärande, tjäna och längtan."

Likes

Comments

Första skoldagen är avklarad. Inte speciellt lång men tillräckligt för att bli svettig, förhoppningsfull och självklart förmedla en hel del nervositet över den sista terminen i skolan. Upplägget är lagt över hur danskurserna kommer se ut samt resan fram till studenten har börjat. En blandning av förtjusning och förskräckelse. Vad ska man göra sen? Vilka blir dem nya rutinerna?

Dans som var det enda på schemat idag gick faktiskt helt okej trots lång jul ledighet. Det kändes i kroppen att man varit borta ett tag, men det är bara en tidsfråga innan allt kommer tillbaka som rutiner. Modern dans var dagens dansstil, något vi som klass inte dansat på ett tag då fokuset varit på baletten och jazzen innan ledigheten.

Efter lektionstid blev det en lång väntan på bussen, vilket jag fördrev tillsammans med min väldigt nära vän. Efter vår välbehövliga pratstund kom pojkvännen och hämtade mig. Med hjälp av dem gick tiden fort, jag är väldigt tacksam över alla nära och kära som alltid finns vid min sida varje dag som går. Jag känner mig peppad inför vårterminen, nu börjar det på riktigt!

Jag önskar dig en underbar början på det nya året med nya möjligheter.

Likes

Comments

Jag kände att nu är det dags efter att jag fått en egen presentation så vill jag såklart presentera mina alldeles egna fyrbenta vänner som alla behöver en egen presentation. Just dem är mina absoluta favoriter, ingen är den andra lik och alla hästarna har på något vis ändrat mitt liv för alltid.

Love Is

Denna tjej är inte som alla andra.. Hon är min allra bästa vän i alla lägen, hon är tuff och ingen som alla skulle kunna klara av. Hennes vilja är bland den starkaste som finns och från henne har jag lärt mig allt jag kan om hästar. Loppan som hon även kallas har varit den häst som jag fruktade allra mest som liten när jag var skötare på hennes mamma. Jag var livrädd för den bråkiga svarta faran. Loppan var inte som alla andra som liten, hon var svår att förstå sig på. Tror det var därför hon var så bråkig för att man inte förstod vad hon menade med sitt eget kroppsspråk.

Som sexåring flyttade hon hem till oss och när jag fyllde elva år fick jag ett kort där hennes namn stod. Min lycka var total, jag hade letat och letat efter en livskamrat med fyra ben. Mamma var nog den som var mest skeptisk "Vad ska du med en sådan surpuppa?" kunde hon säga. Men vi har tillsammans åstadkommit något jag bara kunnat drömma om som elvaåring.

Loppan kan vara väldigt skrämmande till utseendet men bakom hennes sura beteende finns en vän för livet. Just hon kan jag alltid räkna med oavsett vad. Tuff, hård och missförstådd till det yttre men insidan är alltid lika varm och kärleksfull som har omtanke till mys och lek. Med en förtrollande glimt i ögat. ​

Loppan är min trygghet, min första kärlek och min första bästa vän. Vi förstår varandra och hennes styrka gör mig starkare som person.

Skogsdala Rebylon

Denna gubbe är utöver det vanliga. Han är inte en vanlig artonåring, i huvudet är han nog knappt tre år. Den energi som flyger omkring denna gubbe är otroligt när man tänker på hans verkliga ålder. Han är min nya stjärna, hans kapacitet är skrämmande och att få chansen att få tävla honom är jag så tacksam över.

Klöver som han kallas kom till mig som sjuttonåring i början av februari 2016. Väldigt rund om magen, hans fettvalkar hade fettvalkar.. Det skulle man inte kunna tro när man tittar på honom idag. Han är en bestämd gubbe som vet vad han vill, vi två till en början kom aldrig överens och vi förstod inte varandra. Han var lat och väldigt bekväm men med tiden växte han och blev piggare och piggare. Hans energi kom mer och mer, idag förstår vi varandras signaler och ingen är nog gladare än mig att han hamnade hos just mig.

Klöver är min klippa och man vet som aldrig med honom när han kommer explodera på tävlingsbanan. Hans snabbhet är skrämmande och när han väl vill så slår ingen oss. Han är gubben som alltid får mig att le med hans piaffande innan träningspassen och även hans sätt att visa sin kärlek genom pussar är jätte mysigt. På denna korta tid tillsammans har jag lärt mig så mycket om gubbar som honom.

Ronja

Sötare shetlandsponny på 93 cm som springer ponnytrav som en dröm får man nog leta efter. Vår alldeles egna Ronja Bus, det finns mycket jag ska tacka för när det kommer till henne. Utan henne skulle jag inte hålla på med det jag gör idag, Ronja är fantastisk.

När vi tog henne var hon dödsdömd. Hon hade fång med en grov hovbensrotation, ingen trodde att hon någonsin skulle överleva men det gjorde hon. Tror inte det finns en starkare ponny än vår alldeles egna Ronja Bus, hon kom till oss som treåring dömd att dö men hon visade oss att inget är omöjligt. Idag är hon tretton år och har alltid gjort sitt bästa på tävlingsbanan. Inte bara det att hon hade fång med grov hovbensrotation utan denna lilla kämpe har även bronkit. Hennes luftrör är lika stora som sugrör, hennes kämpar glöd slutar inte för det. Hennes vinnarskalle är stor och glädjen att få springa i olika terräng med antingen sadel eller vagn spelar ingen roll. Vår lilla räserponny!

Ronja är en riktig energiknippe trots sjukdomar som ställer till det för henne så fortsätter hon att överraska med mer kraft och energi än någonsin.

Tack till mina fyrbenta vänner är jag den personen jag alltid drömt om att få vara, utan dem vore jag inte densamma. Dem har och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

Likes

Comments

Vem är jag? Jo, jag är en sprallig tjej som lever för dansen och hästarna. Började rätt tidigt med hästar redan som ettåring följde jag med mamma till hennes travstall och enda sedan dess har hästarna alltid på något vis funnits i mitt liv. Dansen kom betydligt senare, började dansa som sextonåring då jag valde Estetiska Programmet Dans. Ett val i mitt liv som spelar grymt stor roll för vilken person jag blivit idag! Tack vare dansen vågar jag vara jag fullt ut som jag tidigare bara vågade vara kring hästarna.

Mitt liv består alltså av hästar, dans, jobb och tid spenderas mycket med nära och kära. Familjen är viktigast för mig där både hästar och vänner räknas till. Mina jobb där pengar och erfarenhet skrapas ihop är på den centrala hockey arenan där jag jobbar i olika kiosker och tar erfarenhet som säljare. Mitt andra jobb som jag bara inte kan sluta brinna för är den centrala travskolan, jag kan inte sluta tycka om just det jobbet det har funnits i mitt liv redan när jag fyllde tretton. Så att se människor utvecklas tillsammans med hästarna är en mäktig känsla. Få känna sig som en förebild till alla elever och lära vidare sina egna erfarenheter tillsammans med hästarna är bland det bästa som finns.

Varför jag börjar med bloggandet är för att jag ska kunna titta tillbaka, få "skriva av mig" och förhoppningsvis växa få feedback och kanske till och med få dela med mig av mina erfarenheter till andra.

Likes

Comments