Bläddrade lite bland mina bilder på datorn och hittade de här delikatesserna från min vistelse i Berlin för ungefär ett år sedan. Dessvärre har jag godisförbud just nu och de här bilderna är rena tortyren för en chokladälskare som mig. Men en liten bit 70% mörk choklad skadar väl inte...

 

Vad vore ett liv utan choklad? Jag tror inte att det finns någon ingrediens som kan mätas med chokladen och den glädje och njutning som den ger. Choklad passar alla situationer och alla humör. Den får dig på bättre humör när livet känns tungt, den gör de bra stunderna till de bästa och den ger dig lite extra lyx i vardagen. Choklad ger dig helt enkelt lite mer mm… i livet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Väckarklockan ringde 04.00 i morse och påminde mig om att jag inte riktigt kunde ta helg än. Ska man jobba övertid så ska man, 06.00-12.00 på en lördag, härligt! Nåja, det var inte så farligt ändå, jag hade ju i stort sett hela dagen fri och det blir ju en hel del Ob-ersättning för de sex timmar jag jobbade idag. Vad gör man inte för lite cash.

Likes

Comments

Imorgon är det fredag vilket innebär att jag snart har jobbat min första hela arbetsvecka på Volvo. Det där med hur jag upplevt arbetsveckan, ja det skiljer sig inte mycket från hur en helt vanlig skolvecka upplevs. Måndagen är trög, det är början på en ny vecka av arbete och man tänker tillbaka på helgen. Tisdagen är någorlunda seg den med, det är ju så många dagar kvar av veckan. I mitten av veckan hittar vi onsdagen och halva veckan är avklarad, nu är det inte långt kvar, det är bara att stå ut. Torsdagen är ju nästan fredag och då är det bara en dag kvar. Slutligen kommer den efterlängtade fredagen då man räknar ner timme för timme, minut för minut, sekund för sekund… HELG! 

Likes

Comments

Jag har haft så mycket energi idag. Efter 8 timmars springande fram och tillbaka på jobbet kom jag hem med en energinivå på topp och var jättepigg. Jag satt nästan och hoppade i stolen när i skulle äta, och bara väntade på att få gå från bordet, precis som man gjorde när man var liten. Var fick jag all energi ifrån? I fredags var jag ju helt slut när jag kom hem. Jag har inte druckit kaffe (så vuxen är jag inte än), jag har inte ätit massa socker (kakor är dock en väldigt bra energigivare) och jag tog inte en lång sovmorgon i morse (börjar jobba 07.00). 

Det var längesedan jag kände att jag hade så mycket energi i kroppen och har faktiskt ingen aning om varför jag var så speedad när jag kom hem från jobbet idag, för det var en tuff och stressig dag på jobbet. Men det var en helt fantastisk känsla, att vilja göra saker och orka göra saker. Live Love Laugh and never, never, never give up.

Likes

Comments

En kompis ringde igår sa att jag skulle höra av mig till bemanningsföretaget Uniflex angående en eventuell arbetsintervju då hon hade rekommenderat mig. Jag slog numret, gick på intervju och fick en kort introduktion, och innan jag visste ordet av så stod jag utanför Volvo Powertrains portar, redo för min första arbetsdag, vilket faktiskt var idag. 

Jag trivs förvånansvärt bra på jobbet med tanke på att det där med motorer och montering inte direkt har varit min favorit sysselsättning. Det är ett högt tempo och supersköna arbetskamrater och jag kan faktiskt, nästan, tycka att det är lite kul att hålla i skruvdragaren, även om just jag inte fått montera något på själva motorn än. Nu sitter jag hemma i soffan, med trötta ben och trötta fötter, tittar på ”The Lake House” och funderar på att försöka gå och lägga mig någorlunda tidigt. Det är en så härlig känsla att veta vad man ska göra imorgon.

Likes

Comments

 

Mitt liv som arbetslös fortsätter även i Sverige och igår bestämde jag mig för att packa ner de cv jag hade kvar och ge mig ut på den svenska arbetsmarknaden igen. Jag har gått runt i Skövde med ett cv i handen innan, men efter min tripp till Norge ser jag Skövde på ett helt annat sätt; varje butik, café, restaurang etc. jag går förbi ser jag som ytterligare en jobbmöjlighet. Däremot är jag fortfarande lite för kräsen när det gäller jobb och igår sökte jag bara jobb i butiker och affärer men imorgon ska vi ändra på det. Jag ska försöka vara öppen för allt, ett jobb är trots allt ett jobb oavsett om det är på Ica, HM eller McDonalds.

 

Kräsen eller inte, det är nästintill omöjligt att få ett jobb nu direkt oavsett inställning. Det finns inget behov av att anställa någon just nu; det är sommar, sommarjobbarna arbetar för fullt och vart jag än går så får jag samma svar: ”Vi har full personal för tillfället men i höst kan vi behöva lite extra, så lämna gärna in ett cv”. Ja, hösten verkar vara det som gäller i Sverige liksom i Norge, det är då skolan börjar och sommarjobbstiden är över. Så jag lämnar mitt cv till personalansvarig, tackar för mig och hoppas på att de hör av sig till hösten.

Likes

Comments

Lägenheten doftar helt underbart efter dagens bak. Det är inte mycket som slår nybakat bröd tillsammans med ett glas mjölk.

Likes

Comments