View tracker

 RECIPE

pieces of bread
butter
Honey
Ice Cream
Berries (or any topping, really)

Directions:
Cut out the center of 7 pieces of bread. Cut each center piece into 4 smaller squares. Lay out all the bread on a baking sheet and cover both sides of all of the bread with melted butter. Bake until lightly browned, flipping half way through. Cover in honey. Stack all of the crust pieces of bread, making a tall cup shape and fill with small squares of toast. Top with ice cream, berries, and honey (or your preferred toppings).

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Recept:

2 dl bovete/rågmjöl

1 banan/1dl äpplemos

3-4 dl mandelmjölk

2 tsk bakpulver

som topping: blåbär och 1 tskflorsocker

att steka i: smör/olja

1. blanda alla torra ingredienser i en bunke

2. tillsätt den mosadebananen/äpplemoset

3. Häll i mjölken och blandatill en jämnsmet 

      Likes

      Comments

      View tracker

      Ett café i London jag rekommenderar starkt är det franska Laudrée. Det är svårt att motstå de utsökta bakverken och hela caféts karaktär är något alldeles speciellt, man får känslan att man sitter på en riktig fransk uteservering i Paris. 

      Där vi var fanns det mycket att välja emellan allt från goda sallader och mer lunchliknande rätter till macarons. Dessutom hade de en brunchmenu som såg helt fantastisk ut. 

      Likes

      Comments

      Videon kommer från youtubekanalen BuzzFeed Food Recipies, så kolla gärna in den här

      Likes

      Comments

      Detta börjar bli en vana nu, att äta pankakor vid den här tiden på söndagar. Perfekt när man kom hem sent kvällen innan och får en lång sovmorgon och har tid och orken att fixa en sån här god frukost❤️

      • 13 readers

      Likes

      Comments

      För ca ett halv år sedan lovade jag en tjejkompis en leopardtårta när hon fyller 18 år och nu är den dagen här haha. Har aldrig gjort något liknande innan utan har endast prövat att göra "zebra ränder" inuti tårtan, så får se om jag överhuvudtaget lyckas. Får se senare hur jag gör, men här kommer lite inspirationsbilder på hur man skulle kunna göra.


      Likes

      Comments

      Just nu befinner jag mig i London på varuhuset Harrods, vi sitter och dricker lite kaffe innan vi ska gå ut och strosa och sedan ikväll ska se Wicked. Som ni kanske vet finns allt, bokstavligen allt inne på Harrods inkluderat ett sort rum med bara cupcakes och bakverk och självklart var jag tvungen att fota.

      • Resor, inspo
      • 17 readers

      Likes

      Comments

      Har sett andra bloggare göra sådana chokladbollar och har äntligen fått testa. Det var superenkelt och gick på 5 minuter, ett perfekt snack eller ett komplement till saften i sommar. Som många andra måste jag medge att jag blev förvånad hur goda dem var och hur lika de smakar "vanliga" chokladbollar. Här kommer Receptet och rekommenderar verkligen:


      Ingredienser

      • 20 st färska dadlar
      • 2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
      • 1/2 dl grovhackade cashewnötter
      • 1/2 dl grovhackade mandlar
      • 2 1/2 dl fiberhavregryn, alternativt vanliga havregryn
      • 4-5 msk kakao
      • 1 koppar espressokaffe(vi tog vatten istället)
      • 1 nypa flingsalt(vi struntade i saltet)



      Så här gör du

      1. Börja med att kärna ut dadlarna och släng bort kärnorna. Lägg dadlarna i en bunke.
      2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa med en stavmixer.
      3. Forma till runda bollar och rulla i kokosflingor eller pärlsocker (jag rullar hälften i kokos och hälften i pärlsocker).
      4. Ställ in bollarna kallt innan servering.


      Här hittade jag receptet



      Likes

      Comments

      Ca 30 st

      4 ½ dl strösocker
      ¾ dl florsocker
      1 äggvita
      1 ½ dl vatten, kallt
      1 ½ msk gelatinpulver

      1 ½ dl vatten, kokhett

      ca 30 smörgåsrån

      Garnering:
      1/2 burk nutella

      200-300 gram vit choklad
      kokos

      GÖR SÅ HÄR:

      1. Stansa ut ca 30 rundlar ur smörgåsrån med en pepparkaksform, ett glas eller liknande.

      2. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

      3. Lös upp gelatinpulvret i det kokheta vattnet i en skål.

      4. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

      5. Spritsa ut smeten toppigt på plattorna. Ställ dem i frysen i ca 1 timme.

      6. Smält chokladen över vattenbad till en slät smet.

      7. Doppa mums-mumstopparna i chokladen och ställ dem på ett galler. Strö över lite kokos. Låt chokladen stelna. Förvara dem i kylskåp.

      Likes

      Comments