Header
View tracker

Nyttig glutenfri hallonpaj med crunch

Recept för 4 portioner:

2 dl glutenfria havregryn (funkar lika bra med vanliga

1,5 tsk kanel

4 tsk stevia strö

1 msk riven kokos

1 krm salt

1 tsk vaniljessens

1 msk smält kokosolja

2 msk lågkalori äppelmos

vatten efter behov

300 g frysta hallon


1. Sätt på ugnen på 200 grader

2. Fyll en pajform med hallonen

3. Blanda resterande ingredienser i en skål och tillsätt eventuellt en skvätt vatten ifall blandningen är för torr( konsistensens vara som en smuldeg).

4. Grädda i ugnen cirka 10 minuter. Servera med vaniljkvarg!

Näringsinnehåll per portion:

152 kcal / 4 g protein /7 g fett /15 g kolhydrater

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Stracciatellaglass under 200 kalorier

1 Fryst banan

1 tsk stevia strö

en skvätt vaniljessens

1 ruta mörk choklad (minst 70%)


1. Mixa bananen med resten av ingredienserna tills det blir en glasskonsistens ( är bananen väldigt fryst kan man behöva tillsätta lite mjölk eller liknande)

2. Servera och njut!

Näringsinnehåll:

184 kcal / 2 g protein / 33 g kolhydrater / 5 g fett

Likes

Comments

View tracker

En nyttig och hälsosam middag under 250 kalorier som dessutom smakar otroligt gott!

Inbakad torsk med rostade rotfrukter och getostkräm

Ingredienser för en portion:

100 g vit fisk (jag använde torskfile)

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk citronsaft

1 msk lätt cream fraiche

Salt och peppar

Folie

120 g Rotfrukter ( jag använde morot, aubergine, butternut pumpa, rotselleri och gul lök)

15 g getost

30 g lätt kvarg naturell

En liten droppe honung

1. Sätt på ugnen på 200 grader i varmluftsugn ( 220 i vanlig)

2. Salta torskfilen och låt stå en stund för att dra ut vätska

3. Skala och skär rotfrukterna i små bitar, salta och skjutsa in i ugnen i 30 minuter.

4. Riv av en ganska stor bit folie och placera fisken på.

5. Blanda cream fraiche, pressad vitlök, citronsaft, salta och peppra och lägg på blandningen på fisken,

6. Knögla ihop foliet så det blir ett paket, grädda i ugnen i 12-15 minuter.

7. Presa getosten med en gaffel så den blir krämig, tillsätt kvarg, lite honung och salta efter smak.

Tips. servera med lite valnötter och färska örter.

Näringsinnehåll:

246 kalorier / 27 g protein / 16 g kolhydrater / 9 g fett

Likes

Comments

Dadelbollar från himmelriket 

Ingredienser till 20 små bollar:

10 färska urkärnade dadlar

2,5 dl glutenfritt havregryn

2 msk kakao (gärna raw)

40 g kokosolja virgin

En nypa salt

2 msk kaffe

Något att rulla bollarna i, ex. riven kokos, kakao, pumpafrön, bipollen, gojibär, solrosfrön

1. Mixa alla ingredienser till en slät smet som har samma konsistens som chokladbolls smet.

2. Rulla till små bollar i ex. kokos och ställ i kyl i 10 minuter innan du börjar äta :)

Förvara i kylen eller frysen

Näringsinnehåll per boll:

50 kalorier / 0.8 g protein /5,4 g kolhydrater / 2,5 g fett

Likes

Comments

Bananpannkakor med nötchoklad och hallon

1 portion

1 banan

2 ägg'

1/2 tsk bakpulver

En skvätt vaniljessens

kokosolja till stekning

70 g nötchoklad kvarg

70 g hallon kvarg

50 g frysta hallon

1 kiwi

1. Mixa bananen, äggen, bakpulvret och vaniljessensen med en stavmixer tills det blir en slät massa.

2. Stek i lite kokosolja på medelvärme( jag föredrar att göra plättar istället för en stor pannkaka)

3. Smeta på lite hallon kvarg på den första pannkakan, lägg sedan på en till pannkaka och smeta på nötchoklad kvarg. Fortsätt på samma sätt tills pannkakorna är slut.

4. Toppa med hallon och kiwi (eller valfria frukter och bär) och där har du världens godaste lunch eller storfrukost.


Näringsinnehåll med kvargen och toppingen:

422 kalorier/ 32 g protein / 44 g kolhydrater / 13 g fett


Likes

Comments