View tracker

Idag ska jag åka tillbaka hem, till kära Norrbotten. Jag saknar redan alla personer som jag fick lära känna under senaste veckan i stora staden.
Min resa började 31 oktober med tåg. Det dröjde 14 timmar innan jag nådde Stockholm dagen efter.
Det har regnat två dagar och jag stannade hos min vän Mahdi. Den tredje dagen fick vi tillsammans se mycket! Riksdagen, kunga huset, gamla stan och viktigaste besöket för mig var Olof Palmes grav på adolf fredriks kyrkogård.

En sak som jag har läggt märke till var att det fanns många människor som mig. Många ungdomar/ensam kommande som kommer från samma stället som jag. De kämpar hårt, pluggar mycket och struntar i världens grymhet! Va fantastiska vänner jag träffade för första gången!

Nu måste jag plocka mina grejer, trots många funderingar i huvudet, men jag ska orka långa tågresan idag.
Jag är helt redo att starta skolan på måndag.
KÄMPA PÅ!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Mamma har aldrig haft möjlighet att lära sig varken skriva eller läsa, fast hon alltid har försökt att göra de!
Jag kommer ihåg när jag var i grundskolan och hon ville öva läsning med mig! Hon har aldrig kunnat minnas persiska bokstäver och glömde allt efter ett tag!
Hon älskar böcker och hennes själ trängtar efter kunskap!
Det var mamma som försökt att jag inte slutar gå i skolan under alla svåra situationer! Och det var hon som sagt att jag måsta lova att alltid studera i alla svåra tider i framtiden...

Likes

Comments

View tracker

Idag är andra dagen under veckan som jag skolkar! Det är ingen bra men jag känner mig jätte stressad!
Alla som ser mig säger och betonar att jag behöver prata med nån läkare eller vän! Och jag har bara ett svar "Låt hända vad som ska hända!" De kanske vet inte vad jag menar och varför jag lyssnar på låten "nothing else matter".

Jag hoppas att allt blir bra igen och jag kan lösa alla problem i livet...!

Likes

Comments

Nu hittade jag webbplatsen där jag vill skriva mina memoarer och upplevelser på Svenska fast de kan vara korta texter. 

I den här bloggen skriver jag, Mohammedreza. Jag är 17 år gammal och kommer från nånstans på jorden. Jag föddes i Iran och hade bott där innan jag kom till Sverige. Mina föräldrar kommer från Afghanistan och jag har de kvar i Iran. 

Det var en kall morgon i oktober 2015 som jag för första gången var på Svenska marken i Malmö. 

Nu, efter ungefär ett år, bor jag i Råneå som är typ en by i norrbotten. Jag går i skolan i Luleå och gör några andra aktiviteter som att vara med SSU. Jag tycker om skolan, böcker, filmer, politik OSV…!

Jag tror att det räcker om mig :)

Jag kör då!

Likes

Comments