​Juluppehållet kan inte komma mer lägligt för Öviks-laget, under juluppehållet måste dem de få blodsmak i munnen, framför transatlanterna. De är för dåligt tränade just nu, de förstår inte hur tuff SHL är och hur tränade de måste vara för att klara sig bra i ligan. 

Hoppas få se ett nytänt Modo efter jul med nya krafter och få se ett lag som orkar spela 60 minuters hockey. önskar även Carl Grundström och company lycka till i Finland under JVM. 

Önskar alla en god jul och gott nytt år! 

//Alfred

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Carl Grundström kom inte helt oväntat med i truppen till junior-VM med start 26 december. Även William Nylander står med i truppen som forna Modo spelare nu spelar han i Toronto Marlies. Lite oväntat men roligt namn i truppen är den yngsta spelaren som är född 1998, han heter Alexander Nylander och är lillebror till William och son till den förre storspelaren Michael Nylander.

Likes

Comments

Vi har Sveriges bästa målvakt! Jonatan Bjurö heter han, heter han!

En jämn match som svajade fram och tillbaka likt en juniormatch. Chanser åt båda håll, tyvärr drog Luleå längsta strået denna gång. Resultatet 2-0 kunde lika gärna blivit 0-2 åt andra hållet. Jag tycker dock att Luleå var starkare som helhet, som lag.

Modo höll inte ihop laget tillräckligt tätt och gjorde lite för många simpla passmisstag, lite för dålig skärpa i avsluten osv . Då Luleå gjorde de här detaljerna lite bättre gav resultatet att dem vann denna match.

Någon som storspelade var Bjurö som gjorde otroliga räddningar gång på gång, men fick inte tillräcklig hjälp från backarna. Jag tror att om bara Modo höjer sig som ett lag så kommer dem plocka hem 3 poäng hemma mot Luleå ikväll.

Jag tippar 3-2 till Modo, vad tippar ni?

//Alfred

  • 91 Readers

Likes

Comments

​Mitt förra inlägg om Carl Grundström råkade jag tyvärr radera, men nu kommer en ny spelare! 

Den spelare jag valt denna gång är Per Åge Skröder, norrmannen som pratar norrländska. Skröder är en av Modos största profiler genom tiderna med sina 488 matcher i Modo. Skröder kom till Modo säsongen 2006/2007, det var säsongen Modo plockade hem sitt andra sm-guld genom tiderna efter 28 års väntan. 

Norrmannen levererade direkt första säsongen och gjorde 48 poäng på 54 matcher, sedan dess har Skröder fortsatt leverera och har i år plockat ihop 12 poäng på 22 matcher. Sin bästa säsong (poängmässigt) har hittills varit säsongen 2008/2009 då han fick ihop 59 poäng på 55 matcher. 

Skröder är även den utländska spelaren med mest mål i SHL genom tiderna med sina 255 mål på 828 matcher, imponerande statistik av den 37 år gamla norrmannen. 

Jag tycker Skröder fortfarande håller hög SHL klass och kommer bli en viktig spelare för Modo när vi ska vända den här säsongen till ett slutspel. Han ligger alltid på rätt plats och med sin klubbteknik, skott och spelsinne kan han leverera år efter år.  

vad tycker ni om norrmannen, hur viktig är han för Modo hockey?

Har tyvärr inga bilder än förrän jag har fixat tillstånd, men det kommer förhoppningsvis snart!


//Alfred 

Likes

Comments

För en vecka sedan publicerades det att Nichlas Torp blivit skadad. Han hade fått ett skott på fingret i matchen mot Rögle, benbrott i ena fingret visades på röntgen och han blir borta från spel i 6-8 veckor.

Att Torp inte haft sin bästa hockeyhöst i år är något vi alla lagt märke till. Tycker dock att han spelat bättre under Johanssons ledning och ser det som ett avbräck för Modo. Kanske kan vila under skadeperioden vara just det Torp behöver för att hitta tillbaka till sitt tidigare säkra defensiva spel. Då nästintill juniormisstag har spökat för Torp under hösten kan han behöva vila för att förhoppningsvis hitta tillbaka till sin gamla form.

Hoppas han återhämtar sig snabbt och bra och kommer tillbaka i det spelet han hade under våren 2015.

Håller ni med? Är han ett avbräck eller inte?

//Alfred

  • 307 Readers

Likes

Comments

Vad vore bättre en t-shirten med Peter Forsbergs citat "ingen jävel kommer slita ut det här modohjärtat!" från kvällen då nummer 21 hissades upp i fjällrävens tak? Rolig julklapp till alla modoiter! Tröjan går att köpa på länken nedan:

http://www.cashbacks.se/fyndiq-produktkatalog/zn9slpm


  • 776 Readers

Likes

Comments

Har tänkt att lägga fokus på två-tre spelare i veckan att skriva ett kort inlägg om, jag kommer kalla det veckans profil. Det kommer va korta inlägg där jag tar upp lite statistik om spelaren samt egna åsikter om styrkor spelaren i fråga har.

Skriv gärna en kommentar om förslag på spelare att skriva om samt om jag missat något viktigt om spelaren.

//Alfred

  • 858 Readers

Likes

Comments

Den 3 november stod det klart att Larry Huras inte längre var Modo hockeys tränare, istället stod Andreas Johansson nu som huvudtränare och vid sin sida har han Fredrik Olausson. Sedan Johansson tog över har Modo vunnit 3 matcher, förlorat 3 matcher på full tid och förlorat ytterligare 2 på overtime.

För en utomstående kanske det inte ser superbra ut men för vi som följt Modo igenom hela säsongen tycker detta är en ordentlig uppryckning. personligen tycker jag framtiden ser ljus ut för Öviks-laget, spelet ser bättre ut, poängen rullar in och powerplayspelet har utvecklats ordentligt sedan tränarbytet.

Nu ser vi bara framåt och hoppas plocka en ny trepoängare mot Luleå den 4 december uppe i coop norrbotten arena.

Likes

Comments