Header

Äntligen fredag! Ser fram emot att i helgen äta god mat och slippa tänka på saker som behöver göras hemma.

Trevlig helg önskar jag och mina två kartongnissar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag blev katterna glada när jag kom hem med en massa paket. De älskar när det kommer kartonger, speciellt Ester (hon må se sur ut på nedre bilden, men det var innan vi öppnade stora kartongen). Vi har fortfarande en liten kartong här hemma sen flera månader tillbaka som hon älskar att trycka ner sig i.

Vi fick i alla fall hem bl.a den här otroligt fina åkpåsen som vi fått av min sambos snälla mamma. Den är helt underbar och gosig, men får vara nerpackad i sin väska ett tag till. Har även varit och plockat ut en tredje babybox. Tur vi bor relativt stort för nu börjar saker ta plats.

Likes

Comments

Jag är otroligt besviken över hur en myndighet som Försäkringskassan hanterar mitt ärende (och säkert många andras). Väntar alltså besked om pengar som sträcker sig tillbaka från slutet på augusti till nutid. Förstår att läkaren behövde komplettera de första intygen då de inte var tillräckligt tydliga - men de nya intygen kom in 6 oktober och enligt handläggaren ska kompletteringar prioriteras. Har jagat min handläggare till och från de senaste veckorna med lovorden "jag ska titta på det i början på nästa vecka". Har fått höra det här de senaste två veckorna jag ringt.

Hur orkar människor med detta? Jag vill lägga mig ner och gråta, ge upp. Jag vill leta upp den här handläggaren och sitta öga mot öga. Vill förklara i person hur det här påverkar mig och alla andra som utsätts för det här. Handläggaren må sitta och säga "jag förstår" - nej det gör du verkligen inte. Du behöver inte använda ditt sparkonto för att överleva. Sparpengar som är menade för något helt annat. "Bra att du har ditt sparkonto" - som att det är en anledning att fördröja saker? Jag har lika mycket rätt som alla andra oavsett sparkonto eller ej.

Vad ska man göra för att de ska förstå? Jag har varit alldeles för snäll, men tror inte att det skulle gynna en att bli arg då de har en maktposition. Vilket jag såklart är livrädd att de skulle utnyttja (ännu mer). Jag förstår varför människor tillslut går tillbaka till sin sysselsättning för tidigt och sen kraschar igen.

Vet inte om jag blir extra känslig för alla hormoner, men också för att jag är helt slut efter den första "riktiga" dagen med patientmöte. I huvudet känns det som jag arbetat ett 12-timmars pass, men på papper var det 2,5 timme.

Likes

Comments

Det här gjorde jag på fritids - fast med kartongbitar. Testade idag att göra med pom pom makers, vilket fungerade bra även det. Har några tankar vad jag ska prova göra med dessa men får fundera lite till. Ska även prova köpa garn i lite andra färger. Det gäller dock att hålla koll på katterna då de älskar allt som heter snören/garn - vill inte att de ska sätta några trådar i sig, därav blir det inga leksaker av dessa.

Idag har för övrigt varit första arbetsdagen på ca 13 veckor. Börjar med 25% för att kunna känna efter. Har väldigt fina kollegor och en bra chef - därmed hänger det på mig att inte ta på mig mer än jag upplever fungerar.

Likes

Comments

Det här med blodtrycket är ganska intressant. Jag har lågt blodtryck i vanliga fall, men faktiskt bara svimmat ordentligt en gång för ca 2,5 år sedan. Annars har jag aldrig direkt lidit av det. Graviditeten däremot har gjort att antal anfall ökat och förvärrats - idag mitt under KBT:n blir jag tung i huvudet, börjar kallsvettas och det känns som jag ska dö. Väl uppegående för att kunna förflyttas till plats där jag kan vila får jag synfältsrubbningar. Vi kan väl säga att det inte var konstigt att jag mådde såhär då mitt blodtryck låg på 98/70.

Jag blev ompysslad av en undersköterska som tittade till mig var femte minut och kanske efter 20-30 minuter hade jag kommit upp i 105/70. Kände mig lite bättre och tog mig därför tillbaka till KBT:n.

Nu kommer dock något jag förundras över. Jag förstår att resurser kostar - men i en sån här situation tycker jag man kan se lite mellan fingrarna. Jag skulle alltså anmäla detta i receptionen precis som ett vanligt besök, men behövde inte betala för frikort. Jag skulle alltså annars ha betalat (vi säger 100:-) för detta. Det här är ett skäl till varför mina värderingar inte går ihop med vården - den är ofta fixerad vid pengar.

Kan ta mig själv som exempel. En patient kom in till mottagningen under sommaren och önskade justering av tippskydd på rullstolen. Jag gjorde det gratis då det tog mig max 5 minuter och jag tycker bara det är rätt att göra. Blev dock ifrågasatt  om jag inte skulle registrerade besöket - "för vi kunde kanske ha tjänat pengar". Nej, jag tycker inte att den patient som jag redan provat ut stolen åt ska betala för 5 minuter av min tid på detta om jag nu inte är upptagen.

Jag har lättare att förstå andra företag som t.ex säljer materiella varor att det är mycket fokus på vinster etc. Däremot när det handlar om vård och att hjälpa människor har jag svårt för den synen - att något jag gör är värt en viss summa - att en individ är värd en viss typ av summa beroende på vad jag gör. Sorgligt i mina ögon och det krockar som sagt med mina värderingar, men tyvärr är det ofta såhär verkligheten ser ut - om inte alltid.

Likes

Comments

Om det finns någon sås jag kanske älskar lite extra är det tzatsiki. Har tyvärr inte hittat någon bas som är lika krämig i konsistensen och med lite syrlig smak som t.ex grekisk yoghurt. Alpro Unsweetened (bild ovan) som jag använder tycker jag ändå fungerar bra - inte lika krämig men har lite syra i sig.

Du behöver:
1 st Alpro Unsweetened
1 st Gurka
1-2 st vitlöksklyfta/or
En skvätt olivolja
Salt

Gör såhär:
Pressa, riv eller finhacka vitlök. Riv gurka och låt vätskan rinna av (annars får du en superblaskig sås). Lägg allt i en skål och ha i en skvätt olivolja och lite salt. Ha sedan i den alpron. Blanda om - klart! Låt stå i kylen innan servering.

Det här blir en ganska stor sats, men går såklart lika bra att t.ex halvera. Mycket handlar även om smaksak gällande mängd vitlök, gurka och salt. Smaka av och prova dig fram.

Likes

Comments

Jag kan verkligen längta tills det är tid för frukost - en av de bästa stunderna på dagen enligt mig. Har perioder dock med vad jag vill äta. Just nu är det rostbröd med ost och marmelad och till det - te. Gillar som tidigare nämnt i recept Astrid och Apornas Jeezly original som finns både som skivad och oskivad. Vet inte om mina smaklökar är vana men tycker det smakar vanlig ost.

Likes

Comments

Igår kväll såg det ut såhär. Sigge är otroligt kelig och talar gärna om det HÖGT - han skriker och trycker sig emot en och vill alltid ligga nära. Jag satte på en film på youtube som är till för katter med olika djur som fåglar, ekorrar etc. Han verkligen älskade det och låg fokuserad minst 15-20 minuter.

Nu i skrivandets stund ligger han och spinner på min mage. Vi väntar på att husse ska vakna så vi kan äta frukost och starta dagen.

Likes

Comments

Jag verkligen älskar vårt fina babynest från Lovelybycotton och det lilla virkade lammet Lycka som min mamma köpt från Gabbisvirk. Det börjar dock bli lite fullt i min garderob då jag lagt in allt där i väntan på att vi ska komma iväg till Ikea och köpa mer förvaring.

Min sambo skrattar mest lite åt hur mycket jag shoppat hittills, men förhoppningsvis känner jag mig nöjd (en stund i alla fall). Tänker att jag inte är ensam om detta. Hör om mammor som samlar på barnvagnar t.ex, vilket låter som en dyrare historia.


Var även och hämtade ut paket med kläder idag - stackars barn som har en mamma som inte är superförtjust i starka färger på kläder. Speciellt med tanke på att barn ofta föredrar det. Det får väl bli när han kan bestämma mer själv. Hämtade även Apotek Hjärtats babybox som är gratis om man är medlem! Tror jag har beställt alla gratisboxar som går.


Likes

Comments

Ibland kan det vara svårt att själv se skillnaden även om jag såklart märker att magen växer. Vänstra bilden är tagen nu i vecka 21 (20+4) och den högra i vecka 5 (4+4).

Den här veckan har sprungit förbi och det är redan fredag. Har dragits med en förkylning nu i ungefär en vecka som ter sig som en berg- och dalbana.

Nästa vecka kommer jag börja jobba igen lite smått. Tanken på det ger mig ångest och stresspåslag men vet att det kommer vara bra att testa. Oftast är det tankarna innan som är värre än själva genomförandet av saker. Mitt problem är att jag har svårt att säga nej och är livrädd för att ramla tillbaka på ruta ett.

Likes

Comments