Även om jag föredrar hasselnötter ihop med choklad är det inget direkt fel på den här glassen, men är ändå inte min favorit från märket. 

Det blir en arraksliknande smak och iblandning dyker en viss smak av mandelmassa upp (är mandelpasta i). Gillar man inte något av dessa rekommenderar jag därför inte att köpa just denna. Däremot har GB Choice fler smaker: heavenly chocolate, refreshing strawberry och smooth vanilla samt lovely vanilla. Den sistnämnda är inte bara mjölkfri utan även sojafri och baseras på ris istället för soja som de andra. 

Jag har hunnit smaka alla och gillar dem. Favoriten är nog ändå vanilj med varma hallon och eventuellt lite chokladsås till.

Märket börjar även komma med fler ”styckglassar” både på pinne och med strut. Har sedan ett par år tillbaka funnits struten ”Rice” som både varit gluten- och mjölkfri.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nomnom. Drömmar. Lilla herr klåfinger vill pilla på allt så det gäller att vara snabb för här blir det inga kakor än.

Detta recept ger ungefär 25 stycken kakor.

Du behöver
50 g rumsvarmt mjölkfritt smör
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl rapsolja
1 tsk pofiber
1/2 tsk hjorthornssalt
2 1/2 dl rismjöl

Gör såhär
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Jag använder assisten och ”degspaden”. Rör sedan ner lite av oljan i taget.

Blanda ihop resterande ingredienser (pofiber, hjortonssalt och rismjöl) i en bunke. Tillsätt det sedan i smeten och rör ihop. Degen blir lite smulig. Låt den sedan stå kallt i ungefär 15 minuter.

Sätt ugnen på 150 grader. Rulla ut degen så gott det går till en längd och skär ut bitar. Rulla till bollar och lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 17-20 minuter.

Voilá!

Likes

Comments

Gott men mäktigt. Snickerskladdkaka som bör göras dagen innan den ska ätas! En termometer kommer underlätta denna bakning och är nästan ett måste.

Du behöver
Kladdkakebotten utifrån detta recept (om du vill, halvera det då receptet är ett dubblerat).

Vit nougat:
1 äggvita
½ dl ljus sirap
2 dl socker
¼ dl vatten
2 stora nävar salta jordnötter

Kola:
1.5 dl sojavispgrädde
1.5 dl socker
1.5 dl ljus sirap
20 gram mjölkfritt smör

Överdrag:
200 gram mjölkfri choklad (jag använde VEGAN)

Gör såhär:
Gör kladdkakebottnen utifrån receptet som är länkat ovan. Rekommenderar att göra den dagen innan eller i alla fall ett par timmar innan, då hinner den stå till sig i kylen.

Lagret för vit nougat - Vispa äggvitan till ett hårt skum i en rostfri bunke. Koka upp sirap, vatten och socker i en kastrull till 150 grader. Rör så lite som möjligt. När smeten nått rätt temperatur, häll ner den i äggvitan försiktigt och vispa på full fart samtidigt. Vispa någon minut tills nougaten blivit lite seg i konsistensen. Tillsätt jordnötterna och rör om. Bred ut över kladdkakebottnen.

Kolan - Koka ihop alla ingredienser till kolan förutom smör. Den ska upp till 118 grader. Rekommenderar att använda en stor kastrull då det annars lätt kokar över. Klicka i smöret och rör om. Häll kolan över nougaten och låt svalna.

Överdraget - Smält chokladen över vattenbad och bred sedan över kakan. Låt svalna och förvara sedan i kylen.

Likes

Comments

Här hemma är banan en stor favorit. Däremot går det inte åt stora mängder varje gång vilket gör att bananerna fort kan bli dåliga. Därför skär vi ner dem i lagom stora bitar och lägger i frysen. Sen är det bara att plocka fram och slänga ner i en sån napp som har silikonbehållare med hål i.

Det här är dessutom den perfekta lösningen nu när Melvins tänder är på G.

Likes

Comments

Tips om du vill äta vegetariskt (eller ja även helt veganskt i detta fall) och vill att det ska gå fort - då kan jag tipsa om den här påsen med falafel som går att hitta i frysdisken på välsorterad matbutik. Dem är inte torra och smuliga som jag upplevt andra, utan dessa är toppen.

Likes

Comments

ICA Maxi måste ha hört eller läst om hur mycket jag älskar dessa från iChoc. För idag när jag går längs chokladhyllan dyker de plötsligt upp vid nyhetsskyltarna. De konkurrerar faktiskt med apoteas 24:- då ICA säljer de för 22:-.

Förutom dessa två finns originalet, mandel/apelsin, vitchoklad och choco cookie (den är dock ej glutenfri). Alla kan innehålla spår av andra nötter än angivet, mjölk och gluten.

Likes

Comments

TIPS!
Innan jag hittade dessa kunde jag sakna att kunna åka till närmsta affär när chokladsuget slog till. Har dock insett att dessa finns på tre av de närmsta stora matbutikerna där jag bor. Dvs Ica Maxi, Coop Forum och Willys. Priset ligger runt 28-29:-/st. Ganska saftigt pris om man är van att se priserna på vanlig choklad, men blir man sugen är det lätt värt. Chokladen är trots allt även bl.a ekologisk och inte bara vegansk.

Tål du inte nötter eller soja fungerar de dock ej, inte heller om det inte funkar med "kan finnas spår av mjölk".

Brukar annars också beställa choklad från apotea för 24:-/st, dock är de 20 gram mindre än de ovan men finns i fler smaker. Här hemma föredrar vi de två här under.

Likes

Comments

"Det är inte cancer än, så oroa dig inte". Gissa vilka ord man automatiskt registrerar. Har genomgått en konisering under narkos, dvs en bit av livmodertappen tas bort där cellförändringarna finns och skickas iväg på analys. Det är lätt att tro man är en av få om att genomgå det här, men nej - rätt vanligt.

Jag gjorde detta under narkos som varade under ca 10-15 minuter och sen var det klart. Gick hem inom en timme från att jag vaknade och hade fått i mig något att äta och dricka. Såhär ett par timmar senare har värktabletterna börjat avta lite och det är som en molande mensvärk. Blöder inte mycket och hoppas det förblir så.

Man kan tycka mycket om svensk sjukvård, men hur bra är det inte att vi faktiskt erbjuds cellprovtagning? Finns många som tycker det är obehagligt och väljer därför att inte gå. Lova att göra det, skit inte i det. Cellprovtagningen går på några sekunder och de topsar bara lite snabbt - hinner knappt reagera och jag har aldrig upplevt att det gör ont. Då har jag dessutom tagit vävnadsprover tidigare där de "knipsar av en bit" utan bedövning, vilket jag inte heller tyckte gjorde ont. Cellprovtagning är en helt fantastisk försäkring för att försöka upptäcka förändringar innan de hunnit utvecklas till cancer. Så när du blir kallad, gå!

Likes

Comments

Kokosolja fungerar till mycket: bl.a matlagning, bakning, hårinpackning och några droppar i badvattnet så slipper man smörja in sig efteråt. Det enda jag inte kan rekommendera det till är att ha som sminkborttagning eller tvätta ansiktet med = ger massa finnar. Kan såklart vara individuellt men rekommenderar hellre t.ex oliv- eller rapsolja till det (helt sjukt bra).

Vi använder kokosolja dagligen i sprayflaska, till vadå? Jo, till att spraya ner torra tvättlappar och använda vid blöjbyten. Här fungerar även t.ex oliv- eller rapsolja lika bra. Olja underlättar väldigt bra vid blöjbyte och smörjer samtidigt in huden. Har för tillfället Liberos tvättlappar när vi är på språng, men går lika bra att blöta ner vanliga torra tvättlappar och lägga i en plastpåse att ta med.

Likes

Comments

På endast tre ingredienser går det att göra en mjölkfri (och även vegansk) chokladmousse - som dessutom går snabbt att göra. Yes, det är sant!

Du behöver:
400 ml kokosmjölk
1 msk sötströ
1.5 msk kakao

Gör såhär:
Låt kokosmjölken stå över natten i kylskåpet. Detta gör att grädden separeras från vattnet. Sen är det bara att ta bort det översta lagret (grädden) och mixa ihop med sötströ tills du får en slät kräm. Därefter har du i kakao och mixar lite till. Det kokosvatten som blir över kan du spara och eventuellt ha i någon smoothie eller i en grytbas. Förvara i kylskåp eller servera direkt.

Ett tips om du inte har en mixer (eller inte vill väcka en bebis som äntligen lyckats somna hehe). Går det lika bra att använda en gaffel och mosa/vispa runt tills du är nöjd.

Likes

Comments