Som många gånger tidigare så gick det bra första dagen. Denna veckan har jag bäddat sängen en gång, en gång! Men är glasset halvfullt eller halvtomt? Förra veckan var det noll gånger. Jag har alltså förbättrats. Resultat är alltid tillfredställande och det stärker ens självförtroende. Du måste bara se din prestation på ett positivt sätt och uppmuntra dig själv till att göra det bättre nästa gång. Jag tror att vi alla har en röst inom oss som talar om för oss hur dåliga vi är och därför är det så viktigt att i stunder som dessa se prestationen eller vad det nu kan vara på ett positivt sätt. Att säga till oss själva i det ögonblicket att jag har gjort något bra, I AM THE CAPTAIN OF MY SHIP.

Jag är i uppstarten på vad som alltid har varit en dröm för mig, att starta och driva mitt egna företag. Men jag är livrädd. Steget är redan taget och jag var så motiverad i början men ju mer jag insåg hur lite jag kunde och hur mycket som krävdes så blekna motivationen. Jag har alltid varit en idéspruta och en tänkare, tror det kan bero på all den tid jag som liten spenderade på att bygga med lego. Min frihet när jag satt där med tusentals bitar som kunde bli precis vad som helst, endast min fantasi kunde sätta gränser. Under åren som gått har jag kommit på så många företagsidéer att jag tappat räkningen, vissa har varit bra andra inte lika bra. Mitt problem är att jag inte kan ta det från idé till handling, det finns ett citat som lyder "You are what you do. Not what you say you'll do". Att ta det från idé till handling är svårt men denna veckan har jag tagit ett litet steg i rätt riktning.

I AM THE CAPTAIN OF MY SHIP.

//modern man script

New York - Garment District

Picture: ModernManScript

Likes

Comments

Klockan är i skrivande stund 01:07 och detta blir det första inlägget jag någonsin gör.

Det har nu blivit tisdag, en ny vecka och varje gång tänker jag att detta ska bli veckan då jag förändrar mina vanor. Lite som ett nyårslöfte är man berusad på känslan som kryper sig fram i kroppen att nu händer det, imorgon kommer jag ta över världen. Dagen därpå vaknar man av klockan som ringer och det är dags att gå till jobbet. Den där känslan man hade kvällen innan är försvunnen och istället faller man in i dem dagliga rutinerna.

Men inte imorgon, imorgon ska jag starta ett nytt kapitel och dela med mig av min resa och allt tack vare 48 sidor samt en Navy Seal.

Jag har aldrig varit mycket för att läsa men idag efter 6 månader från det att jag köpte självbiografin om Peter stordalen så öppnade jag boken för första gången. Efter 48 sidor slutade jag. Min hjärna gick på högvar och jag fylldes med den där berusade känslan, 48 sidor med inspiration var allt jag behövde. Jag var redo att förändra och allt ska börja med en väldigt enkel men betydelsefull handling. Att varje dag bädda sängen. Kolla på admiral William H. McRave's avslutningstal så kommer ni förstå varför. https://www.youtube.com/watch?v=K13p1DlsDMQ

//Modern Man script

Likes

Comments