Början på mitt första försök till ett aquaponics system, tanken är att kunna vara självförsörjande på sallad och örter året runt! Det blir 3 st 100 Liters kar med diverse olika fiskar med en stor sump under för första filtrering, sen blir det minst 6 st olika odlingslådor ovanpå. Tanken är att det skall vara ett system till alla kar och lådor samt sump... Ska bli intressant att se hur många fel man kommer göra =)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag är 35 år. Jag har gjort mycket i mitt liv tycker jag själv... Har aldrig vart rädd för att testa saker och prova mig fram, chansat ibland lite väl mycket men det har fyllt mig med erfarenhet och många gånger trygghet.

Jag har bland annat:
Bott utomlands.
Flyttat runt i Sverige.
Startat ett par företag.
Skaffat barn.
Lärt mig nya färdigheter, har aldrig vart rädd för att inte kunna eller klara av något utan alltid haft inställningen att det går
Har älskat och vågat älska igen efter jag blivit sviken och/eller besviken
Rest (inte hälften så mycket som jag skulle vilja)
Har inset många dåliga egenskaper och vågat förändra mig själv (Finns nog en hel del kvar :P )
Har upplevt stora sorger och vågat leva vidare.

Jag har gjort detta, och mycket mer men jag kan ändå inte skaka av mig känslan av att inte vara tillräcklig. Det kanske helt enkelt är så att man skall känna sig otillräcklig eller så är det något jag behöver arbeta med, jag vet inte.
Det finns ju många år kvar för mig (Hoppas jag) och så oändligt mycket mer jag vill göra, hoppas bara att känslan av att vara otillräcklig försvinner.....

Missförstå mig inte nu, jag är glad och i det stora en lycklig människa. Jag älskar mina barn och min familj, har ett ok jobb och en del vänner runt mig, bor ganska fint och har en liten stuga jag älskar. Jag är med andra ord inte ledsen, deprimerad eller nått annat direkt... Bara otillräcklig, om det är för andra eller bara för mig själv eller vad känslan nu kan tänkas komma ifrån det vet jag inte men kanske en dag kommer jag på det...

Likes

Comments

Igår körde man iväg 1,5 timme för att leverera en middag till ett jakt lag! Naturen var slående vacker likaså herrgården! Det serverades skaldjurstårta med löjrom samt citruskaramell till förrätt. Älg innan och ytterlår med västerbottensås och potatisbaguette till varmrätt samt en passionsfrukt cheesecake till dessert!

Likes

Comments

Alla som känner mig eller har känt mig vet nog klart och tydligt att det här med feminism inte har vart min paradgren direkt. Men jag har på senare tid vaknat till liv och det är onekligen mycket att lära och läsa. Jag suger ut mig av kunskap och förbluffas av min okunskap. Men lärorikt är det alla gånger. Nu skall dessa 2 läsas.

Likes

Comments

Lite hemmagjord müsli till mellis åt förskolebarnen idag :) tillsammans med lite vanilj yoghurt o hembakt bröd. Baka är kul och uppskattas av både barnen och fröknarna!

Likes

Comments

Idag får mina barn: ugnsrostad potatis med timjan och vitlök, stekt kyckling med dragon samt currysås! Hoppas det smakar :)

Likes

Comments

Jag arbetar till vardags som kock på en förskola (mycket viktigt absolut inte ett Dagis) som är sockerfri i så stor mån som möjligt. På Kanelbullens dag gäller dock inga regler!

Likes

Comments

Ja nu är man återigen ensamstående, det gör mig inget. Inte denna gång utan det känns faktiskt väldigt bra det ända jag är lite rädd för är att jag skall få ganska tråkigt på kvällarna, framförallt nu när höst och vinter kommer. Därför kommer jag försöka ge mig på lite olika projekt som jag tänkte att ni kanske skulle vilja fälja:

1. Bygga bikupor inför våren

2. Göra egen tvål

3. Bygga en lekställning i lillans sovrum. (jag har en dotter på 3.5 år)

4. Bygga en mysvåning i grabbens rum (han är snart 13, ja snart e man tonårsfarsa)

5. baka och laga mat både hemma och på mitt jobb (Arbetar som kock på ett dagis)

Jag både tror och hoppas att lista kommer bli längre med tiden, och att jag kanske till och med vågar lägga upp en video, men då får väl grabben hjälpa till :)

På återseende =)

Likes

Comments