Friyay!
Sammanfattar min första heltidsvecka som egenföretagare som lugn men produktiv och lite ensam. Försöker kompensera min saknad av kollegor med en social fritid istället.

Har jobbat fram en grafisk profil och igår kom mina visitkort. En eloge till Arkitektkopia som alltid är så snabba!

Jag ville att logotypen skulle kännas avslappnad, kreativ men samtidigt sofistikerad. Gillar du den?
Valet på typsnitt som jag har i underrubriken och i allmäna texter blev stiliga och luftiga "Macho". Det lekfulla behövde balanseras upp med ngt stramt.

Större delen av offline-webbshoppen är förberedd. Dock saknas det viktigaste: bilderna! Det blir de kommande veckornas stora jobb. Roliga jobb!

Det kan tyckas lustigt att jag gör allt detta jobbet innan jag ens har mina posters på lager. Lite fel ordning...? Produkterna först och kommunikationen sen? Eller?
Nej! Min erfarenhet är att kommunikationen ska gå hand-i-hand med produkterna.

Trevlig helg!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ok! Ny verksamhet - då behövs lugn och fokus och det får jag genom att meditera.
Kör 10 minuter varje vardagsmorgon (för då har det varit som stimmigast med att få väg barnen innan). Slår på Japansk meditationsmusik, tänder ett ljus, sätter mig på golvet och bara fokuserar inåt på andningen.
Ah känslan efteråt! Finns ingen bättre start på dagen om du frågar mig.

Fick i väg mina posters till tryckeriet idag och lovade ju en sneek peak på två av dem ☺⬇️.

I morgon börjar jag förbereda allt arbete med självaste webshoppen, stay updated!

Likes

Comments

Hej!
Denna bild får sammanfatta detta inlägg.
Sommaren avslutades (ja den är slut nu!) med ett par lediga dagar på bästkusten med mina barn vilket nog var den bästa mini-trippen denna sommaren. Kanske för att jag vet att det är den sista för denna sommaren?
Nu kliar det i hela min kropp att få sätta igång med företaget på heltid!
På måndag börjar fritids och dagis för dem och allt återgår till vanliga rutiner. Skönt! Jag gillar vardag.
Före semestern hade jag som mål att under denna period lära mig grunderna i bokföring och att ha 10 postermotiv klara digitalt (och det utan stress). Vilket jag kan sätta check på nu!
Bokföringen har jag tidigare känt mest oro för av någon anledning. Det är väl så vi människor fungerar lite? Det okända känns läskigt... men bestämde mig tidigt för att ta mig an det del för del, utan att gå för fort fram. Är tacksam för att jag har flera kunniga personer i min närhet att fråga vad gäller detta också. Så nu känns det som att jag greppar detta hyffsat och oron har därför lagt sig.
Var sak har sin tid!

I nästa blogginlägg kommer en sneek peak på ett av mina postermotiv förresten...

Likes

Comments

Hade ett jättebra besök hos mitt tryckeri idag och kände mig verkligen välkommen och fick svar på alla mina frågor och lite till.  En bra relation till sina leverantörer är verkligen A och O!
Vi gick igenom alla mina postermotiv för att säkra kvalitén på både pappersval och färger. Inget får lämnas åt slumpen!
Just nu har jag tio motiv och de flesta av dem kommer i både i en skön färg och svartvitt, vilket inte är så vanligt i postersbranschen. Ser så fram emot att starta trycket och kunna presentera dem inom kort! Stay tuned...
Efter besöket firade jag med en stooor glass 🙈

Likes

Comments

Hej! Det regnar och jag har jobbdag. Tänkte jag skulle passa på att visa mitt kontor!
Om jag vill att "magic" ska komma ur mig i form av kreativitet, måste jag också omge mig av en "magic" atmosfär. Rätta energier i omlopp helt enkelt!
När jag bestämde mig för att jag skulle starta igång mitt eget bolag prioriterade jag därför att låta renovera ett rum i källaren med syfte att bli hemmakontor.
Jag ville att detta skulle bli ett rum för lugn och fokus, men som samtidigt skulle kännas modernt och kvinnligt och innehålla lite designklassiker, som ju ligger mig så varmt om hjärtat (har jobbat i möbelbranschen i många år).

Skrivbord Overtime från Voice. Skön-snygga pallen Add i puderrosa sits från Lammhults. Lampan är egentligen en utelampa från Fatboy, men jag tycker den ger så behagligt sken så den får vara inne. Denna sommaren blev ju ingen utesommar ändå, eller hur?

Lampa från House Doctor.
Tapeten "Stjärnflor" kommer från Boråstapeter, design Hanna Werning,

Fiolfikusen (ja, den heter så!) verkar överleva mina ogröna fingrar 😄

String hyllsystem med grå hyllplan. Buddha övervakar mitt arbete och mitt mood, så klart.

"Call Me Boss"

Tunga gardiner och heltäckande ullmatta gör under för akustiken och den ombonade atmosfären i rummet! Sigge gillar särskilt dessa rosa sammetsgardiner 😌

Likes

Comments

Har tillbringat ett par dagar i Halmstad med mina nära.
Visst är det något magiskt och helande med havet?
Oavsett årstid. Oavsett väder.
Jag har alltid bott inne i landet men känner ändå ett "sug" efter att komma till havet. Det är något med öppenheten, vidderna och blåsten tror jag. Det skakar om och friskar upp att vara på en strand, Både fysiskt och mentalt.

Försöker snappa upp all möjlig inspiration vart jag än reser och på Tylösand fann jag bl.a. dessa inbjudande, kulörta skyltar!
Hippie-aktiga och med väldig värme ❤

Mina favvo-armband på bilden kommer från Black pearl of Sweden.Likes

Comments

Hej! Här sitter jag på Condeco och lyxar. Varför? - jo för att jag just nu håller på att gå en e-kurs i bokföring (därav hörlurarna) och det är faktiskt förbannat tråkigt och lite halvsvårt. Men det måste göras om jag ska lära mig!
Och jag har kommit på att jag kan bara ta mig igenom sådana här tråk-uppgifter om jag delar in arbetsdagen i halvor: Halva dagen tråk-göra't och halva dagen sköj-görat.
Sköj-göra't idag består av att börja kika på vilka trendfärger som mina posters ska få. Mer om det framöver!

Men den här halvdagsstrategin kanske inte är så dum att använda i livet i stort? De uppgifter man kan styra vill säga...

Condecos salladsbuffé får också räknas in i skoj-delen av denna dag. Eat your greens!

Likes

Comments