Hej!

Här har den fruktade k r ä k s j u k a n tyvärr dragit in i huset till minste sonen.... :(
Stackarn. Håller tummarna att övriga familjen klarar sig!

Medan jag sitter och hoppas att jag klarar mig från sjukan ( I WISH! ) så vill jag berätta lite om min nya, mer nischade inriktning: Kan man kalla mig för konstnär?... ja kanske. Kreatör kanske beskriver bättre.
Jag är dock inte nybörjare, min farmor satte en pensel i handen på mig och lärde mig måla i olja när jag var 10 år och det har sedan dess varit ett intresse och en passion och jag har genom åren lärt mig diverse tekniker.

"Alive" Foto/Styling: Johanna Ekblad

"Borders" Foto/Styling: Johanna Ekblad


STORA MÅLNINGAR - VARFÖR?
För en längre tid sedan blev jag fängslad av vilken effekt stora, abstrakta målningar har på en interiör. Effekten av tavlan liksom sprider sig ut och höjer kvaliteten i hela rummet.

Jag googlade och fann att utbudet av enkla men effektfulla målningar på nätet är dåligt. De jag fann var antingen otroligt dyra, eller så var de inte så speciellt anpassade till modern inredning och har ganska grälla färger och motiv. De flesta kommersiella varianter är inte heller handmålade, utan är tryckta på canvas.

Så nu har jag tagit tag i det själv!
Jag ville skapa en "modern art"-känsla med enkla, abstrakta motiv, där penseldragen i den tjocka färgen gör sig påmind. Fokuset skulle vara att de stora tavlorna i sin enkelhet skulle lyfta det moderna hemmet.

- Så jag rullade ut skyddspappen på golvet, målade upp ett antal motiv, valde bort och valde till. Och vips! Nu finns det 14 olika stora målningar i min webbshop att välja mellan.
Vad tycker du? Har du någon favorit? Se hela tavelsortimentet HÄR.


EN VÄXANDE TREND

Enligt Elle Decoration förutspås stora målningar och stort hantverk i allmänhet vara en bubblande trend.

Inredningsbloggaren ADD SIMPLICITY Jannice Wistrand gav tidigare i år ut artikeln "Konst på väggarna, fördelen med stora tavlor"


Med andra ord: PAINTING LOVE!

Hoppas ni får en riktigt fin tredje advent. Utan kräksjuka. /J

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej alla!

Julen närmar sig och jag hoppas att alla kommer ihåg att sköta om sin inre frid i denna, minst sagt laddade tid med höga förväntningar (?) som väntar. För det valet kan man nämligen göra, dra ner på förväntningarna och komma ihåg vad det är som verkligen är viktigt för att må bra. Man kan dock behöva påminna sig.

Det har funnits stunder i livet då jag själv har haft svårt att prioritera att ta det lugnt, särskilt under småbarnsåren. Man behöver aktivt säga nej till vissa saker för att säga ja till sig själv. Det är svårt och kan smärta, men det går. Det gäller bara att inse värdet av vila i alla dess former. Vila är en investering som man ska planera för i sin vardag, inte bara på sommarsemestern...

Poster story #2 JUST RELAX
Jag ville skapa en stilren, svartvit poster som påminner om detta viktiga budskap om vila och att ta ner kraven. Dessutom där typografiskt vackra bokstäver blev motivet i sig. Resultatet blev postern "Just relax" . En enkel men talande poster som har blivit ganska omtyckt, särskilt den svartvita 50x70 cm .

De senaste dagarna har jag själv vilat för lite, vilket gjorde att jag fyllde expressomaskinen med kattfoder istället för kaffebönor i morse! OH NO! Det gav ett gott skratt MEN - det är också ett tecken på att ta sig i kragen och prioritera vila högre.

Ha en fin dag! / J


Likes

Comments

Hallå!
Fotograferingen av mina nya stora målningar är i full gång och hemmet är förvandlat till en kaosartad fotostudio! Igen. Jag gillar egentligen inte att ha det så här men det är kanske en smäll man får ta med nystartat bolag, så jag gillar läget och lever i mitt kaos 🙈.

Resultatet av bilderna blir dock grymt! Lyxigt, arty och något nytt är det jag vill förmedla till svenska hem!
Känner mig såå taggad att kunna släppa kollektionen med stora målningar på hemsidan inom kort. Nedan är en sneak peek på en av bilderna ⬇️ (Det är en av färgkombosarna som ni hjälpte mig med att rösta fram. Tack! Dock ingen skarp bild här där man tydligt ser det svarta blocket... the real deal kommer snart)
Nu iväg och hämta lillen ! 🤸‍♂️

Likes

Comments

Hej!

Det är snö ute! Galet glada barn för det i morse.... inga problem att få iväg till skola/förskola! Pulkan har nog gått varm idag... Ha ha!

Livet som egenföretagare har sina fördelar, onekligen. Till exempel att jag kan sitta hemma framför den varma brasan med en kopp kaffe just nu och jobba, helt i lugn och ro. Slippa ut och skrapa bilen i kylan. Skönt!

Hela min planering består just nu av målningarna som ska in i sortimentet. Har valt ut färgskala och hur lanseringsmotiven ska se ut. Ledorden är stilrent, abstrakt och interiört.
Just färgskalan kommer kännas igen lite från min posterkollektion.

Hjälp mig välja målning!
Tänk en stor oljemålning i hemmet av skisserna nedan. Vilken av nedanstående färgkombos attraheras du mesta av, rent spontant?

Jag kan nämligen inte ha med alla 5.

Tack för ditt engagemang!

xoxox/J

Likes

Comments

Hej!
Hoppas ni alla haft en bra vecka!
Medan barnen kör helgens första Minecraft 💎⛏sinsemellan, sammanfattar jag veckan lite...

Jag har en längre tid funderat på att utöka mitt sortiment. Utökningen är av en mer unik, exklusiv karaktär som ligger mig varmt om hjärtat sedan barnsben; nämligen personligt tillverkade, stora målningar!
Tanken på det får mina fingrar att börja klia och pulsen att öka lite!

Just nu planerar jag en foto-session för dessa nya produkter.
Så det har blivit mycket inspiration-span och skissande denna veckan mellan kundordrarna. Vill komma igång med foto så fort som möjligt för att kunna erbjuda denna nya vara till julhandeln i min shop! Så det blir intensiva veckor framöver 💣
Stay tuned!

När tänker du som bäst?
De senaste tiden har jag haft en hundkompis hos mig på dagarna och det slog mig verkligen hur viktigt det är med pauser för att få nya ideer....
När vi går där i skogen på lunchen så vips! poppar nya ideer upp.
Och så blir man ju tvingad ut i ur och skur vilket ju är ganska bra det med 😉.

Soft helg!/ Johanna

Likes

Comments

Hallå denna grå novemberdag!

Många frågar mig var inspirationen till mina posters kommer i från och jag tänkte berätta lite om det.

Alla posters i min kollektion har en egen historia bakom sig och grundar sig på egna erfarenheter och intryck :)

Min mest sålda poster är "Stay grounded".
Jag har ju mediterat ganska mycket och inom meditation och yoga används ofta termen "grounded" som ett uttryck för vikten av att förankra kroppen i nuet för att kunna tänka klart.

Jag ville skapa en illustrerad poster som påminner om detta viktiga budskap på ett fint sätt och kände mig inspirerad av den organiska formen i rötter för att illustrera motivet.

En tavla i sitt hem ser man ju i regel varje dag och kan därför bli påmind om textens mening. Jag hoppas att budskapet i "Stay grounded" ska vara där och hjälpa till och påminna varje dag genom sin enkla men symboliska estetik.
Finns både som mörkgrön och som svartvit poster.

Just det ja.... missa inte chansen att vinna en av mina posters!
Tävlingen pågår just nu på Mind Your Walls Facebooksida. Kom till sidan genom att klicka här!
Kan ju kanske behövas något upplyftande budskap på väggarna i novembermörkret ;)

xoxo / Johanna

Likes

Comments

Hej!

Har läst lite här och var att en webbshop är något som man "borde kunna sköta med lillfingret". Kanske även jag tänkte lite så innan... 😉

Visst, man behöver inte vara fysiskt där på plats från 10-18, fräsch och nyduschad som i en fysisk affär...

Jag fick rådet att det mesta man gör fysiskt i en konventionell butik kan översättas till andra uppgifter som också måste göras i en e-butik -fast på det digitala sättet. Och det stämmer rätt så bra.

Här har jag listat de saker jag kommit på som direkt kan översättas till e-handel:

1. Skapa en tydlig produktöversikt i butiken
2. Skylta om då och då
3. Driva kampanjer med text och foto
4. Vara vän med din annonsplats (Google) och underhålla den vänskapen
5. Hjälpa kunden och få hen att känna sig trygg med sitt köp
6. Kundkontakt och kunna anpassa innehållet efter kundens önskemål
7. Samt givetvis packa, distribuera och följa upp leveranser.

Så ja... det finns en hel del gemensamma nämnare!

Just ommöbleringen är det jag jobbat ganska mycket med på min förstasida denna veckan (=skyltfönstret). Uppdaterad grafisk profil och struktur 👍 Gå gärna in och kika och se vad du tycker:

www.mindyourwall.se

Happy weekend! / Johanna

Likes

Comments

Grönt är skönt! Postern "Stay grounded" hittar du i min webbshop
En riktigt ruggig höst är här och det betyder att vi spenderar mer tid inomhus. Då vill vi gärna göra det mysigt och omge oss av färg som skapar trivsel. Färg påverkar vårt sinne i högsta grad! Hur jobbar man med det då? Här har jag samlat tre tips som jag brukar använda när jag jobbar med mina interiörbilder:

1. Ton-i ton - i bilden ovan har jag gått all-in på grönt. Det funkar bra eftersom ögat binder samman de olika gröna nyanserna till en harmonisk helhet. Här är det vitt och lite svart som blir accentfärgen.

2. Olika färger men samma grad av svärta. En tumregel är om man ska kombinera flera färger är det i princip alltid lyckat att använda färger som möts samma nivå i stapeln på färgkartan. De har samma grad av svärta och gifter sig därför fint.

3. Våga! Oavsett om det är väggfärg eller tyg på kuddar som du ska välja, så våga prova! Ofta är det så att när vi står i affären och väljer känns det mer kulört än när det gifter sig i hemmet med övrig inredning.

Likes

Comments

Hej! jag har nyss haft födelsedag (34 bast) och fick den här vackra buketten av min barndomsvän. Så fin i sin enkelhet!
Det fick mig att börja tänka på hur jag gillar att jobba med färg - nämligen ton i ton.
Det är nästan en huvudregel när man ska jobba med färgglatt. För att det inte ska bli too much och galet ska man antingen jobba ton i ton, som i det här fallet grönt, eller så jobbar man med färger som har samma grad av svärta i sig.
En huvudregel som alltid funkar i inredning!

Likes

Comments

Hej!
Tjoo! Jag har strajpat min bil. Tyckte det blev riktigt bra.
Men mina främsta fans av strajpningen är såklart mina peppande gossar 🚗.

Har hunnit avverka ett par nätverksmöten både på Almi och Nyföretagarcentrum den senaste veckan.
Även om inte staten hjälper till med ekonomiskt bidrag alls till oss som är nya (bara om man varit arbetslös), så finns det ju andra sätt som samhället hjälper till på. Almi och Nyföretagarcentrum arrangerar både föreläsningar, närverksträffar och rådgivning/mentorskap. Det är verkligen guld!

Happy weekend!

Likes

Comments