En av de bästa sakerna med att ha slutat med den förra medicinen, är att min mage är ljusår bättre än den har varit! Har fortfarande problem, men inte alls på samma nivå! Tips till er med magproblem som påminner om ibs/endometrios liknande, kan vara medicinen som förvärrar eller helt enkelt orsakar symptomen.

För mig betyder detta att jag kan mumsa i mig fika lite här och där igen, utan allt för stora svårigheter. Välkomnar vispgrädden in i mitt liv igen, love it!

Likes

Comments

Igår var det alla hjärtans dag, och jag som ÄLSKAR en anledning att fira, passade självklart på att mysa till det lite med pojkvännen.

Vi hade fått en kupong från Coop tidigare på en gratis tårta, så den hade vi sparat speciellt till dagen. Blev en tårta med blåbär, blåbärsgrädde, chokladflarn, choklad-och vaniljkräm, mumma! Så himla gott med blåbär i bakverk!

Köpte en rökig whiskey till min whiskeyfantast av en pojkvän och lite choklad. Själv fick jag en supergod parfym från Escada, Fiesta carioca heter den, doftar himmelsk! Brukar normalt inte vara så förtjust i just Escadas parfymer då jag oftast tycker de passar till lite yngre tjejer, men inte den här! Frisk, fruktig och blommig, utan att vara för söt, precis som jag vill ha den!

Hoppas ni hade en fin alla hjärtans dag allihopa, singel eller ej, man kan fira ändå, så länge man har någon man tycker om! Länge leve firandet! 🎉 💖👍🏼

Likes

Comments


Känns för tillfället som att jag skulle ha hällt i mig 10l energidricka. Har aldrig druckit så mycket energidricka, men kan tänka mig att det är såhär det känns. Är så rastlös att det riktigt spritter i min kropp! Samtidigt känner jag mig någonstans på gränsen till en vandrande zombie som knappt orkar röra sig mer än nödvändigt. Väldigt jobbig och konstig känslokombination måste jag säga...Är uppe i varv men helt utmattad. Der värsta är att om de bara hade varit ärliga på psyket från början, så hade jag kanske inte ens behövt gå igenom det här igen!

Var som tidigare nämt, väldigt noga med att fråga om medicinerna de gav mig till natten var beroendeframkallande, eftersom jag verkligen inte kände för att trappa in och ut någonting nytt igen med alla dess in- och ut-sättningssymptom. Ja ni som ätit psyk-medicin vet säkert vilket helvete det där kan vara, speciellt när man redan äter en massa medicin. Faktum var dessutom att jag inte tidigare haft några större svårigheter med att sova alls, så förstod inte heller varför jag helt plötsligt behövde medicin till natten på heltid för en "säkerhets skull"?

Hur som helst skulle jag aldrig ha litat på dem, för ja nu sitter jag ju här igen och ska trappa ut någon skit de har gjort mig beroende av. Är livrädd för att jag inte ska kunna sova normalt på egen hand nu utan mediciner...

Får försöka köra som det gamla goda ordspråket lyder "Frukta det värsta, hoppas det bästa och ta det som det kommer"

(Vackra kaninbilder eller hur?! Tänk så kul man kan ha med snapchat!! 😂🐰)

Likes

Comments

Har haft en dag full av frustrationer minst ut sagt, då jag bestämde mig för att läsa på lite om mina mediciner som jag tilldelats på psyket.

Allting började med att jag skulle ta ett sånt där receptfritt piller mot svampinfektioner som finns att köpa på Apoteket. Efter 2a tabletten 3 dagar senare började jag dock känna mig väldigt underlig i kroppen. Plötsligt kunde jag inte läsa texten på tv-n för att det kändes som att jag hade som en sorts dimma framför ögonen. Jag kände mig samtidigt extremt rastlös, lite lätt illamående med overklighetskänslor och snabb puls.

Googlade rätt på mina mediciner och det visade sig att två av dem inte skulle kombineras med svampmedicinen. Ringde 1177 som kopplade mig till giftcentralen, ingen av dem kunde hjälpa mig som vanligt. Fick direktiv att åka till akuten om jag mådde dåligt. Inte riktigt de direktiv man hade hoppats på efter en 45min lång telefonkö.

När jag gick in och läste om mina mediciner fick jag samtidigt reda på en hel del annan viktig information, information som inga läkare någonsin informerat mig om. Några av mina mediciner verkade t.o.m krocka eller förstärka samt bedöva effekterna av varandra.

Det som gjorde mig allra mest upprörd var det faktum att läkarna på psyket, garanterat mig att de mediciner de satte in till kvällen, inte skulle vara beroendeframkallande eller jobbiga att sluta med. Det första jag hittar på nätet är att det rekommenderas att man trappar ut dem eftersom de kan ge så jobbiga utsättningssymptom.

Där fick jag väl för att jag blint litade på läkarna. Tänkte att den här gången ska jag minsann inte läsa på och skrämma upp mig själv innan medicineringen, utan låta läkarna göra sitt jobb för en gångs skull.

Det här är dock inte första gången som något sånt här har hänt mig, och tycker faktiskt det är riktigt skrämmande. Det är skrämmande att man ska behöva vara sin egen läkare för att inte råka illa ut och av misstag skada sin egen kropp permanent.

Likes

Comments

Insättningssymptomen från medicinen har äntligen börjat ge med sig och jag känner mig inte längre som en vandrande ångestbomb sekunder från att sprängas. Sjukt va mediciner kan påverka ens mående och uppförande. Man kan få en mediciner som gör en trött, arg, glad, fokuserad, aggressiv, nedstämd, bortdomnad ja nästan allt egentligen, så ibland kan man ju undra hur mycket av det som faktiskt är ens personlighet eller rent ut sagt någonting kemiskt i kroppen?

Hur som helst är jag lycklig att jag mår bättre och hoppas på att de sista biverkningarna försvinner inom kort!

Måste passa på att berätta om min lyckade vecka också, för jävlar va jag har puschat mig själv dem här veckan, och det har gett resultat! Har bla ätit på restaurang två gånger med människor jag inte kännt mig helt trygg med, och dessutom orkat äta en massa mat utan att behöva springa på toa stup i ett (får aldrig behålla maten under en panikattack). Har även lyckats gå på ännu en shoppingrunda i ett stort köpcentrum, ätit lunch där och t.o.m gått runt en liten stund ensam i en affär.

Underbar känsla när man klarar av något utan att behöva knarka ner sig helt med lugnade och diverse tabletter. Stolt blir man också, även fast det här är helt vardagliga saker för de allra flesta. Men om man jämför med den perioden då jag knappt lämnat huset är ju detta helt fantastiskt bra, så ja, det går bra nu!

(

Likes

Comments

Har efter lite mer än en månads medicinuppehåll bestämt mig för att börja med medicin igen. Har varit otroligt skönt att få vara fri från alla hemska biverkningar medicinerna medför, men samtidigt har jag inte haft något "stöd" alls för panikångesten.
Planen är därför att börja med samma medicin som fungerade för mig i över två år, paroxetin.

Är inne på femte dagen nu, men insättningssymptom kickade in redan efter första tabletten i form av nattsvettningar och fruktansvärd ångest på morgonen. Nu har även några nya fina biverkningar dykt upp bla huvudvärk, muntorrhet och känslan av att vara kissnödig hela tiden utan att kunna kissa, känns lite som urinvägsinfektion. Underbart med andra ord! Not so much...

Försöker dock göra mitt bästa för att hålla ut, för efter regn kommer ju solsken, eller hur? Ja jag hoppas då det, annars skiter jag fan i alla jävla mediciner! Är 5e eller 6e gången jag byter nu så börjar bli lite trött på det här...

Likes

Comments

Tyckte det blev en cool effekt på bilderna när jag tog dem genom bilfönstret häromdagen. Det ser nästan ut som att man lagt på ett sånt där "frostfilter" som finns i vissa appar, som gör att det ser ut som att man lagt en frusen ruta ovanpå bilden.

Nu ska jag dricka mig en kopp varm choklad och mysa under en skön filt, sånt som hör vintern till! ☕️

Likes

Comments

Idag utmanade jag mig själv och åkte till ett köpcentrum med min mamma för att shoppa lite. De flesta människor har såklart inga problem med en sån här "nöjesresa", men för mig kommer det upp minst 20 katastroftankar av bara tanken på att behöva vistas bland så mycket folk i en så stressad miljö.

Det gick dock över all förväntan! Nog för att jag var på helspänn och var tvungen att hålla maniskt koll på min mamma, toaletterna och närmaste utgång hela tiden, men jag klarade det! Ingen panik och jag hanterade ångesten!

Unnade mig en fin weekendbag och en tubsjal från New Yorker för bara 198kr totalt, riktiga fynd! Skorna fick jag av min mamma för att jag varit så duktig, även de ett klipp, nedsatta från 599 till 249kr på Nilson shoes!

Hann även med att äta min favorit, sushi och dricka det godaste jag vet just nu, frapino med blåbär & acai, så kort och gott en väldigt vällyckad dag! Går lite lättare för varje gång!


Likes

Comments

Om ni är som mig, så har nyårslöften aldrig riktigt hållit längre än max någon månad och vid årsskiftet har man praktiskt taget glömt av att man ens hade några löften till att börja med. Har dock nyligen kommit över en metod som verkligen kommer att hjälpa oss hopplösa "uppge nyårslöften vi inte kan hålla-människor" att definitivt inte bryta dem framöver. Det var en vän som tipsade mig, så nu tänkte jag tipsa er.

Till att börja med lägger du undan en rimligt hög summa pengar, så att det iaf skulle kännas rejält surt om du blev av med dem. De här pengarna ber du sedan en vän att ta hand om, och nej vännen får inte behålla pengarna om du misslyckas, utan de ska gå till någonting du för allt i världen INTE vill stötta. De kan exempelvis gå till Nordkoreas kärnvapenindustri, en minkfarm, oavkortat till KKK eller till något nynazistisk parti, ja ni fattar, något ni definitivt INTE vill stötta!

Vet med mig själv att jag verkligen inte skulle må allt för bra över att behöva skänka pengar till några av de "forum" jag nämnde ovan, så bara tanken är ju väldigt avskräckande, avskräckande och effektiv!

Så om ni verkligen vill hålla era löften i år, testa detta! Vill gärna höra om vilka fruktansvärda organisationer som ska få ta emot era pengar om ni failar, själv lutar jag åt minkfarmen, då djurplågeri och hela pälsindustrin är något av det vidrigaste jag vet!

Vad har ni för nyårslöften? Jag har faktiskt flera, men att lära mig en hyfsat svår låt på gitarr, är väl det huvudsakliga i år. Har sagt så länge nu att jag ska lära mig spela, men har alltid blivit att jag flytt till pianot när det blivit svårt, och i princip gett upp, så nu jävlar! Vill inte ha någon mink- eller tvättbjörnspäls på mitt samvete!

Likes

Comments

Var på kbt idag och stämde av lite efter uppehållet vi haft under jul och nyår. Alltid skönt att få komma dit och ladda upp med ny motivation och få beröm för det jag klarat av och utmanat mig själv med.

Har haft turen att den här gången blivit tilldelad en riktigt bra psykolog som jag verkligen klickar med, något jag definitivt inte har gjort med de tidigare psykologer/kuratorer/socionomer osv som jag träffat inom psykiatrin (kan berätta mer om det sen). Tror det är väldigt viktigt att man känner ett förtroende för psykologen och att man känner att hen verkligen förstår en, speciellt när man håller på med kbt där man måste jobba så mycket med sig själv och behöver stödet. Det fungerar väl nästan som när man gick i skolan och fick en lärare man inte tyckte om, skulle jag kunna tro. Plötsligt blev ens favoritämne till en plåga och likaså med betygen, bara för att man inte gick ihop med läraren. Lika med psykologer, man måste förstå varandra för att det ska få en positiv effekt.

Jag har tidigare fått skrivit upp mina mål som jag har med kbtn, och det är snart dags att börja närma sig de här målen nu. Exempelvis är ett av mina mål att kunna åka kollektivtrafik igen, så för att uppnå det målet, kommer vi att dela upp det i en massa småmål innan jag tar det stora steget och bemästrar att åka tåg och buss osv. Första delmålet kan då tex vara att jag bara tittar på bussen när den går förbi utan att åka med. När det sen känns enkelt, kanske jag åker med en station, sen två o.s.v

Känns väldigt pirrigt att snart börja utsätta sig själv för alla de här sakerna som jag undvikit så länge, men känner mig ändå positiv. De små delmålen gör att det blir mer överskådligt och det känns tryggt. Samtidigt kommer jag att väldigt tydligt kunna se mina framsteg. Chansen för att misslyckas blir inte helt så stor när målen är små och vi tar det i min egen takt. Så ja det här känns riktigt bra faktisk!

Medicinfri sen 17dec idag! 👊🏼

Likes

Comments