Var på mitt möte igår med min handläggare på arbetsförmedlingen, där jag hoppades på att få svar från djuraffären och Åhléns om min arbetsträning. Det visade sig som jag förutspått att djuraffären inte hade plats för någon för tillfället, men möjligtvis längre in i framtiden. Åhléns hade inte hört av sig än, så väntar på att min handledare ska ringa upp mig med svar när han vet.

Håller alla tummar och tår för att Åhléns tar emot mig, annars blir det att söka vidare någon annanstans. Vi har redan diskuterat alternativ, så vi får se om de blir aktuella!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Var på min massage/akupunktur i onsdags där jag fick små pyttesmå nålar i öronen. De sitter fast i de små plåstren ni ser på bilden och meningen är att man ska ha dem i i 3-4 dagar.

Under dagen känns de inte så mycket, men på natten när man ska lägga sig på den ena eller andra sidan är de inte så värst behagliga. Känns som nytagna piercingar nästan.

Hittills har jag haft huvudvärk och lite illamående stundvis. Har också kännt mig väldigt trött, men är tydligen helt normalt. Ska bli spännande att se om det har någon positiv effekt sen.

Jag fick även lite massage, men den var inge vidare. Jag tillhör de personer som gärna vill känna när jag blir masserad, jag tycker om när det gör sådär skönt ont och därför vill jag gärna ha en som kan knåda och mjuka upp ordentligt. Hon som masserade mig nu, klappade mig i princip bara på ryggen med lite olja, så tänker inte fortsätta få massage där. Akupunkturen tänker jag ge en chans.

Den här gången hade jag bara en halvtimmes tid bokad, då det inte fanns några längre tider tillgängliga och då hinner man inte med akupunktur med långa nålar. Nästa gång jag ska dit, ska jag därför testa en riktigt akupunkturbehandling, och inte bara de små nålarna i öronen som jag har nu. Nästa tillgängliga tid fanns dock först i november, så kommer få vänta ett tag.

Fram tills dess ska jag försöka hitta en bra massageterapeut som kan ta i ordentligt!

Likes

Comments

Varit på mitt läkarbesök idag för att kolla mina armar och ta lite levervärden. Visade sig att min värk i armarna beror på dubbelsidig tennisarmbåge. Ingen aning om hur jag fått det då jag inte tycker att jag överansträngt eller gjort några upprepande ensidiga rörelser, men måste tydligen ha gjort det omedvetet. Nu ska jag försöka vila armarna så mycket jag kan, massera, smörja med liniment och så köpa något sorts bandage på Apoteket, så ska det förhoppningsvis ge med sig!

Levervärdena tog jag för att säkra mig att jag inte har nedsatt leverfunktion. Har ju tidigare blivit bakfull i upp till två dagar när jag druckit endast ett glas vin, vilket jag tycker är väldigt skumt, så lika bra att kolla upp det tänkte jag. Får svar på det om några dagar.

I morgon ska jag prova på lite massage och akupunktur på en klinik jag blivit tipsad om. Ska bli spännande att se vad det kan ha för effekt på kroppen! Tycker nålarna är lite läskiga, men har testat det förut, så vet hur det känns iaf!

Likes

Comments

Idag var jag på mitt efterlängtade möte med min handläggare från arbetsförmedlingen och min handläggare på försäkringskassan för att kartlägga min kommande arbetsträning.

Jag ville se till att vara i god tid, så kom dit 20 min för tidigt, vilket resulterade i att jag inte blev insläppt och fick stå ute i kylan och vänta, tur att det inte var minusgrader iaf. Det stod på dörren att de skulle ha lunchstängt mellan 12.30-13.30, så redan där blev jag lite nervös, eftersom min inbokade tid var kl.13.00. Jag ringde numret för kundservice på dörren, men den beräknade väntetiden var alldeles för lång. Som tur är kom det tillslut ut en kvinna genom dörren som sa att handledaren normalt kom och hämtade en när det var dags. Tur det, för hade nästan trott att jag tagit fel på tid eller liknande.

Mötet gick hur som helst fint. Vi pratade lite kort om varför jag varit sjukskriven, vilka begränsningar jag hade, min tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet, intressen, samt lite formaliteter på papper som skulle undertecknas. Vi kom fram till att Åhléns evt. skulle kunna vara en arbetsplats jag skulle kunna söka till eller möjligtvis djuraffären, så min handläggare skulle kolla med dem tills nästa vecka då vi har möte igen.

Jättespännande verkligen, så håller alla mina tummar och tår för att någon av platserna vill ta emot mig. De sa dock att det kan ta längre tid innan man hittar en plats ibland, så vågar inte hoppas för mycket, men samtidigt kan jag inte låta bli!

Likes

Comments

Hösten är så himla mysig tycker jag. Är stort fan av årtidsskiftningarna överlag. Tycker om att man kan se och känna när det är en ny årstid på ingång, på träden, i luften o.s.v. Tror man uppskattar värmen mer när den sen äntligen kommer där i april-maj, när man gått igenom en lite ruggig höst och haft en kall och snöig vinter. På platser där det är exempelvis är varmt året runt, blir det nog inte riktigt samma sak, tror jag. Skulle dessutom aldrig kunna tänka mig att fira jul på en strand i bikini.

Har plockat så sjuuukt mycket svamp i år också (syns på bilden kanske), verkligen ett svampår! Älskar att gå i skogen och försöka hitta de gula kantarellerna och trattisarna, blir som en sorts skattjakt nästan. Mindre kul har det varit att rensa dem sen, men kan tipsa om att lägga svampen i vatten med lite potatismjöl. Mjölet tar med sig smutsen från svampen ner till botten, och det funkar riktigt bra faktiskt!

Lurar på att gå till det där jäkla gymmet idag och införskaffa mig ett sånt där gymkort. Nog för att mina dagliga promenader säkert är bra i sig själva för min allmänna hälsa och ångest, men det skadar nog aldrig att försöka bygga lite muskler också. Många forskare påstår ju t.o.m att träning där du får upp pulsen är den enda medicinen man behöver mot ångest/depression/psykisk ohälsa, så borde helt klart ge det en chans igen. Det kanske t.o.m kan få bort den jäkla värken jag har fått i mina armar och händer, vore fantastisk! Det är det där med att hålla igång det bara sen, men lite träning är ju bättre än ingen iaf. 🍁


Likes

Comments

Skrev ett inlägg förut där jag berättade om smärtan i mina underarmar som blev värre och värre och som liksom strålade på nätterna och höll mig vaken. Smärtan har nu hunnit övergå till först den ena armen för att sedan gå tillbaka till båda armar igen och så en kväll så svullnade min ena fotled upp och började värka den med.

Har ingen aning om vad som händer i min kropp. Tycker det hela är väldigt märkligt då jag inte har överansträngt mig på något sätt eller gjort något annat som skulle ha kunnat orsaka värken.
Trodde som sagt först att jag hade musarm som jag skrev i det tidigare inlägget, då jag i början bara hade ont i min högerarm då jag satt vid datorn. Nu börjar jag dock tvivla på om det verkligen är det, speciellt eftersom smärtan verkar vandra runt i kroppen och musarm får man så vitt jag vet, inte i fötterna också hehe...

Fotleden är i alla fall nästan bra nu igen, men mina händer har börjat göra ont nu med, speciellt på kvällen/natten när jag ligger stilla eller om jag använder händer/armarna för länge åt gången.

Har fått en läkartid nästa vecka, så får vi se om läkarna kan komma på vad som är fel. Själv funderat på om det kan vara fibromyalgi då det stämmer överens med många av de andra symptom jag har och har haft under lång tid. Det finns det dock inget botemedel för, så hoppas att det inte är det samtidigt som det vore skönt att veta vad som är fel! Evt att min kropp kan ha tagit stryk av alla mediciner jag stoppat i mig under åren också, eller om värken är något jag omedvetet framkallar psykiskt genom att gå och spänna mig? Svårt att veta vad det kan vara.

Någon som känner igen sig?

(Bild på våra fina lampor som vi har i vardagsrummet. Flaskan är fyndad på loppis för 75kr och ljusslingan på rusta för 29kr, hett tips för lite ökad höstmys, lägg en ljus i flaskor, så fint!)


Likes

Comments

Kul med listor, även negativa sådana, så här kommer en riktig hatlista!

Min äckligaste mat- Smörgåstårta (fullkomligt avskyr denna hemska men vackra uppfinning)

Hatväder- När allt är grått och det blåser.

Då tappar jag humöret helt och hållet- När någon säger åt mig att lugna ner mig mitt uppe i en diskussion.

Sämsta musiken- Svensk hiphop, speciellt när genomsvenska artister helt plötsligt tillägger sig en fejkad utländsk brytning, så irriterande...

Värsta tiden på dygnet- Tidig morgon

Mitt sämsta humör- Mitt morgonhumör

Sämsta filmen jag sett- The room, så dålig att den gått och blivit en kultfilm. Aldrig tagit mig igenom hela nykter.

Fulaste jag äger- Måste väl bli mitt gamla urtvättade nattlinne där man ej längre kan utskilja motivet på framsidan. Var från början en t-shirt som växte i tvätten till tredubbel storlek och som nu har många år och hål på nacken. Det är dock fruktansvärt skönt så förmår mig inte att slänga det...

Sämsta boken- Sofies värld, filosofibok där huvudkaraktären använder minst 5 kap till att öppna en dörr!!!

Tv-program jag aldrig skulle se självmant- Ullared, vem fan vill se ett program om en affär? Nästa gång de behöver nya idéer till en reality show kan de få filma min gräsmatta, mer action där, jag lovar.

Fulaste trenden- När folk satte gummisnoddar på armarna och benen, vafan var detta för galenskap? Inte snyggt iaf.

Det här hatar jag när andra människor gör- Håller på med mobilen när man ska umgås, eller ännu värre, chattar med någon helt annan, när man sitter och försöker hålla en konversation.

Mest irriterande påstående- Att livet inte börjar förrän man fått barn. Det här är faktiskt direkt kränkande mot de människor som inte kan eller kanske helt enkelt inte vill ha barn.

Fika jag tackar nej till- Alla bakverk som de tillsätter citron i, varför förstöra en fin sockerkaka liksom? Mandelmassa står inte heller högt på listan över saker jag frivilligt stoppar i mig.

Sämsta veckodagen- Måndag, så långt till helgen.

Tråkigaste sporten att titta på- Curling utan tvivel, att det ens ska få kallas för en sport tycker jag är väldigt konstigt, det är snarare ett spel enligt mig. Det enda roliga skulle väl vara att få ropa "Sopa" som någonting uppmuntrade, istället för att använda uttrycket för att trasha någon stackars spelare.

Likes

Comments

Idag kom det efterlängtade brevet om mitt möte med med arbetsförmedlingen indimpandes i posten! Den 9e oktober ska vi alltså börja planera för min arbetsträning och jag är så himla pepp verkligen, kunde inte vara mer motiverad för en förändring än jag är nu!

Jag hoppas såklart att jag hamnar någonstans där jag trivs och tycker jobbet är kul utan att det blir för stressigt. Har funderat mycket och länge över var jag skulle kunna tänkas vara någonstans, då arbetstillfällena inte direkt växer på träd i lilla Ludvika och omnejd. Vill dock inte söka längre bort då jag fortfarande har problem med att åka kollektivtrafik några längre sträckor, så får helt enkelt försöka hitta något här som passar mig och som tar in arbetstränande. Hur som helst ska det bli jäkligt skönt med lite förändring och rutin igen var jag nu än landar!

Nu ska jag träna lite med vovven innan vi åker iväg på lite lydnadskurs!

Likes

Comments

Har inte skrivit på ett tag nu då jag inte mått allt för bra. Länge fruktat ett bakslag och i lördags natt fick jag uppleva ett för första gången på länge.

Hade varit ut med min pojkvän på fredagen i Borlänge, ätit god mat och träffat en gammal kompis från högskoletiden som jag inte sett på snart två år. Supertrevligt verkligen, och så roligt att få komma ut lite längre bort än lilla Ludvika. Drack ett glas vin till maten ihop med ett stort glas vatten och sen en halv öl senare på kvällen. Mådde fint och hade ingen ångest alls. Halv elva var vi hemma igen.

Dagen efter hade jag ont i huvudet och var väldigt trött, men annars mådde jag helt okej, så åkte på marknad med min mamma där jag köpte jordens dyraste och äckligaste brända mandlar. Resten av dagen tog jag det lugnt och gjorde i princip ingenting. När jag sen skulle lägga mig i sängen på kvällen börjar jag känna hur det kryper i kroppen och liksom strålar ut i armarna. Har tidigare haft problem med armarna, då det känts nästan som ischias, fast i armarna då. Har då tänkt att det måste bero på min dåliga hållning eller att jag fått musarm av att sitta för mycket vid datorn/mobilen, men då har det alltid hjälpt att vila eller att helt enkelt byta arm samtidigt som man stretchar ut den andra ett tag. Som värst har jag fått huvudvärk, men då har värktabletter verkat. Nu kunde jag absolut inte sova hur jag än la mig, och den strålande smärtan blev bara värre. Låg och vände och vred mig i vad som kändes som en evighet, men fick tillslut ge upp, så gick upp och åt lite fil, testade stretcha, göra armhävningar, smörja med voltaren, ja you name it, men ingenting fungerade. Tillslut tog jag två värktabletter i hopp om att det skulle lindra lite. Då kom istället illamåendet. Blev dålig i magen, yr och fick växelvis frossa och värmeslag som när man har feber och då passade ångesten på att komma också. Den kommer som sagt nästan alltid när man som minst behöver den, så kom väl inte som någon chock direkt, men ändå sjukt jobbigt och svårhanterligt den här gången.

Väckte min pojkvän som som tur var inte skulle jobba dagen efter. Hatar att väcka honom eller be om hjälp när jag har panikångest, då en del av mig skäms och inte vill visa mig sårbar, samt att jag är rädd att han ska tro att jag är tillbaka på ruta ett igen. Är nog bara jag som får de tankarna dock. Jag vet inte hur länge satt jag bara och skakade och grinade somtidigt som han försökte lugna och trösta mig. Vet inte vad jag skulle göra utan honom ibland? Det var tack vare honom jag inte tog några mediciner också, för när jag väl mår sådär är jag beredd att stoppa i mig i princip vad som helst för att få stopp på helvetet. Jag gjorde det i alla fall inte och det är jag stolt över. Uthärdade och efter att ha spytt några gånger kunde jag äntligen somna.

Nu har jag mått lite illa i några dagar och smärtan har övergått till bara den ena armen. Undrar dock vad som orsakade allting. Var det alkoholen även fast det var sån liten mängd och det var över ett dygn sen jag drack? Eller värktabletterna? Infektion i kroppen? Maten? Kombination av allt? Tycker det är väldigt underligt i alla fall att jag reagerade så starkt.

Nu har jag gjort ett träningsprogram för armen varje dag och stretchningsövningar för tennisarmbåge. Smörjer också in den i liniment och har en gasbinda lindad runt som lindrar lite grann. Svinsvårt att göra det mesta med fel arm nu, men är säkert bra träning. Hade tandkräm i hela ansiktet och i håret sist jag borstade tänderna haha.. Ingen aning om vad som är fel på den eller varför det övergick till bara den ena armen helt plötsligt, men har samma symptom som en tennisarmbåge/musarm nu. Ska boka tid på massage/akupunktur när illamåendet lagt sig mer.

Första bakslaget avklarat och jag försöker fokusera på det positiva i att jag varken tog mediciner, hamnade på psyket eller freakade totalt, kunde varit mycket värre helt enkelt, så duktig Lisa!


Likes

Comments

Länge sen jag vågat mig på att ta bussen, och manade därför upp mig själv och bestämde mig för att åka med den idag. Alltid lite jobbigt när jag inte har gjort någonting svårt på ett tag, och även fast det blir enklare så måste jag försöka uppehålla relativt korta mellanrum mellan mina utmaningar, för att inte halka tillbaka och börja med mitt undvikandebeteende igen.

Hur som helst hade jag bestämt mig för att ta bussen hem till mina föräldrar idag. Jag gjorde mig klar och gick nästan 20 minuter i förväg bara för att säkra mig om att komma i tid och inte missa den. Vad jag inte kollade innan jag gick ut var dock vädret, så tog min jacka som har liknande egenskaper som en tvättsvamp, duktig Lisa! Efter en kvart i regnet, dyblöt och lättare neurotisk kommer äntligen bussen, och vad händer? Jo den blåser rakt förbi mig!

Jag har ögonkontakt med busschauffören när bussen närmar sig, och står längst ute vid vägkanten med mobilbiljetten i högsta hugg. Hon tittar dock bara irriterat tillbaka på mig, vinkar in mig åt sidan och skakar på huvudet, sen åker hon vidare, bara sådär. Kände igen henne sen tidigare och hon har alltid varit lättare grinig och otrevlig, men det här är väl ändå för mycket!? Hon kunde väl åtminstone ha plockat upp mig och sen talat om om bussen inte stannar där längre, tycker jag, om så nu var fallet.

Blev fett förbannad i alla fall, så bestämde mig för att ringa dalatrafik och kräva tillbaka mina 41kr. Kan verka som lite pengar att bråka om kanske, men har man 2000kr i månaden att leva för så märks alla pengar. Han jag pratade med på kundtjänst var väldigt trevlig i vilket fall, och han skulle fixa så jag blev återbetalad. Han bekräftade även att bussen ska stanna där, så han hade ingen aning om varför busschauffören bara blåst förbi. Sjukt irriterande när man redan väntat så länge som jag, dyngsur och på helspänn för att man äntligen tagit beslutet att ta bussen istället för att be om skjuts.

Jag gick in på Willys på hemvägen och arghandlade muffins och lite choklad, så det ska jag äta nu haha. Nästa gång jag bestämmer mig för att åka buss hoppas jag den stannar, men vore ju inte första eller tionde gången dalatrafik krånglar, så skulle inte förvåna mig om den inte gör det....


Likes

Comments