LCHF, Hund, Min viktresa

Hejhejhallå,

Tänkte skriva lite om min diet med LCHF.
När jag började med LCHF för drygt 6 månader sedan var det väl lite på slentrian om jag ska vara ärlig. Trodde väl inte att det skulle göra så stor skillnad och hade gett upp en hel del angående min vikt.
Efter två veckor började min bror peppa mig och fråga hur det gick osv, detta gjorde att jag kände mig mer motiverad att hålla dieten utan fusk.

Fyra veckor utan socker och med nästan inga kolhydrater började jag se skillnad på vågen, det tar mellan 2-4 veckor för att ketosen ska sätta in, det är väldigt individuellt. För mig tog det ca tre veckor, då vägde jag mig och vågen visade -1 kg. Okej tänkte jag, det funkar ju men inte den dramatiska viktminskningen som jag hade fantiserat om.

Sedan dess har jag gått ned mellan 300gram och 1.8 kg per vecka, varje söndag är det invägning direkt på morgonen efter morronkissen ;).
Dom 10 första kilorna var ganska smärtfria, förutom sockersuget då hehe.
Sedan började jag märka att jag +-0 vissa veckor, då var det dax att börja hålla koll på kalorierna också. När jag började med det kändes det krångligt, jag vill gärna ha det enkelt, typ - "ät dethär, inte detdär!" Men jag lärde mig väldigt fort vad som är okej och vad som inte är det. Så man skulle väl kunna säga att jag äter LCHF och räknar kalorier, det är en mix av två dieter nu helt enkelt.

Man kan äta strikt LCHF eller "lchfig" mat, jag äter strikt LCHF, alltså inga LCHF bakverk, nästan ingen grädde(kalorier), majonäs och andra kaloririka LCHF produkter osv.
Och det funkar för mig. Men ska jag vara ärlig så är jag fortfarande sugen på socker, väldigt sugen. Super sugen...
jag kan drömma om att jag äter olika sötsaker typ choklad och bakelser haha 💔 No more. Den kärlekssagan är slut, game over.

Är faktiskt väldigt förvånad över nig själv, att jag klarat av det utan att falla ned i sockerfällan en endaste gång. Inte en enda ruta choklad...
Och då är jag en riktig sockertorsk, alltså på riktigt en torskarnas torsk.
Kunde utan svårigheter äta 2 stora mjölkchoklad kakor, 1 kg lösgodis, Cola och chips. Härre-jävlar vad mycket socker. Usch! 🍭

Vår tids folksjukdom, enligt mig finns det 2. Den ena är den psykiskaohälsan och den andra är vår sockerkonsumtion.
Vi är inte skapta för att äta socker. Way back när vi levde på savannen åt vi det som fanns, bär och frukt och kanske en antilop eller liknande om vi hade tur och fällde en. Vi åt liksom inte strösocker... Sockret vi fick i oss kom från bären, fruktos. Ni fattar grejen?!

Jag är ett utav dom levande bevisen på vad socker gör med våra kroppar och vad som händer när vi slutar äta det.
Idag har jag gått ned 18kg på dryga 6 månader. Ut med sockret. Ut ut ut.

Hoppas jag har kunnat inspirera någon! Finns mycket mer att säga och berätta, det kommer en annan dag :)

Ta hand om er,

Kram 🌱

Idag var vi ute vid havet, en lycklig valp badade och levde loppan 🐾❤

Namaste 🙏🏻

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments